Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Молитва за България


Иво
  • Източник: Дуно, Беинса - "Молитви и песни на Бялото Братство", ISBN 954-8925-15-X, първо издание, София 2001, ИК "Виделина", стр. стр. 70-71

Молитва за България

Господи Боже наш, Ти, Който бдиш над света, чуй нашата утринна молитва. Озари ни с лъчите на могъщият Си Дух и разпали в сърцата ни искрата, която Си вложил в нас. Укрепи в гърдите ни пламъка на свободата и правдата. Просвети ни да бъдем смели и доблестни българи, достойни за своя славен народ, за Твоята велика Милост.

Ти, Който Си вдъхновявал за своите дела нашите духовни първенци. Ти, Който Си благословил меча на нашия воин и Си Го водил към подвизи и величие, Господи, Ти няма да забравиш и нас. Простри десницата Си над нас, да вървим по Твоя Път с нашия избран народ и нашите братя - Твои верни, заседнали в своята земя по Твоята Воля.

Дай ни сила да живеем, да работим за благото и величието на Отечеството ни. Дай на нашата скъпа Родина твърдост в изпитанията, воля за живот и вяра в нейния устрем, за да летим през вековете, водени от своя мъдър Баща към победа и възход, към могъщество и вечност за Твоя слава.

Амин.



User Feedback

Recommended Comments

Няма коментари за показване


×
×
  • Добави...