Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Мисията на Учителя


Ани
  • Източник:

    Издателство Бяло Братство

    Молитви, формули, песни

    Автор: Учителя Петър Дънов (Беинса Дуно)

    София, 2009 г.; ISBN: 978-954-744-100-2

Господи, Боже наш, вечна Красота и Виделина на всички ни, нека съзвучието на Твоя живот да обгърне нашите души.

Отправяме нашите души към Тебе, извор на всяка благодат, Който даваш живот и радост на Своите деца и ги утешаваш във всяко време.

Благословен си, Господи, Който ни ръководиш в пътя на Своята Виделина и ни благославяш чрез Духа на Своята безкрайна Милост и безмерна Любов, чрез която се изявява Твоята Слава. Сърцата ни имат тихо упование в Любовта Ти, която ни съживява.

Благодарим Ти за хубавия живот, който си ни дал, за всички добрини, които непрестанно правиш заради нас. Всички блага, с които ни обсипваш и обграждаш, идат от Тебе. Благодарим Ти за светлите мисли, възвишените чувства и благородните подтици, които Светият Ти Дух ни дарява.

Виделината на Твоята Мъдрост да просветли умовете на всички народи, Истината Ти да възсияе във всички души и Любовта Ти да протече през всички сърца, за да влязат народите в света на Любовта и да познаят, че животът иде от Тебе.

Стори това, което си казал, че всички ще Ти се поклонят и ще прославят Твоето Име.

Подкрепи ръководителите на народите да възприемат Началата на Всемирното Бяло Братство и да вземат решения в съгласие с Божествения план за братство и обединение на народите.

Нека цялото Небе работи с Учителя и Неговата Мисия да се увенчае с успех. Словото на Учителя да озари всички съзнания, да бъде възприето и приложено навсякъде в света.

Събуди Духа на българския народ, на славянството и на всички народи, които Ти си призовал, за да изпълнят своята мисия.

Подкрепи всички свои работници, дай им сила, знание, любов и вдъхновение да работят с радост за Великото Ти Дело. Изпрати още работници на Твоята нива.

Простри Своето благословение над нас, които нищо не можем да направим без Твоята сила и благодат.

Ние искаме да живеем по закона на Любовта, за да можем чрез нея да разрешим въпросите, които седят пред вратата на нашите души, и да ходим в Твоя свят път.

Изпращай ни всеки ден Своя мир и Своята радост. Простри и днес ръката Си върху нас. Ти си ни крепил винаги с Любовта Си и ние ще Ти служим с всичкия си ум, с всичкото си сърце, с всичката си душа и с всичката си сила. От Тебе научихме великия пример в живота.

Нека нашият живот да принесе изобилен плод за Делото на Господа Исуса Христа и да бъде жертва жива, свята и благоугодна Нему. Светият Христов Дух да се всели в нас, за да ни въздигне и работи чрез нас.

Направи ни избран съсъд за Твоето Дело, укрепи ни да работим за идването на Твоето Царство и Неговата Правда на Земята. Учи ни да изпълняваме постоянно Твоята блага Воля и с нашия живот да прославим Твоето Име. Заради Своята Любов извърши всичко.

Амин.


User Feedback

Recommended Comments

Няма коментари за показване


×
×
  • Добави...