Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Ани
Ани

Влияние на Слънцето от VII дом на хороскопа

    Автор: Сергей Вронски (превод от руски: Нели Тотева)

VІІ дом на хороскопа не е най-добрия за СЛЪНЦЕТО (както някои предполагат), понеже тази позиция е прекалено чувствителна за него. А ако, освен това, тук то е лошо аспектирано от зловредни планети с квадратура или опозиция, то за да се подобри или смегчи това влияние, задължително е нужна аспектна помощ от страна на ЮПИТЕР или ВЕНЕРА (конюнкция, тригон, секстил). Взривната есенциална природа на СЛЪНЦЕТО не дава възможност да се създаде идеален брак, щастливо семейство. Даже добрите аспекти с останалите планети - вредители не подобряват положението. Наистина, все пак се случва, когато освен ЮПИТЕР и ВЕНЕРА, го смегчават добрите аспекти с ЛУНАТА и НЕПТУН.

Когато СЛЪНЦЕТО, определено в VІІ дом на хороскопа, едновременно има и свое положение в добри (за него) зодиакални знаци (ОВЕН, ЛЪВ, СТРЕЛЕЦ), то това може да означава, че партньорът на дадената личност може да бъде открит и жизнерадостен човек, честен, благороден и великодушен, верен и предан, горд и независим. Но при лоша позиция (ВОДОЛЕЙ, ВЕЗНИ), както и при лоши аспекти (квадратура, опозиция), брачният партньор ще е човек тщеславен и обидчив, високомерен и самодоволен, самохвалко и егоистичен, който с всички средства и способи ще се стреми към високо положение в обществото, и към главна роля в семейния живот. Той ще има нужда от външни ефекти и показност, изискващи забележими разходи.

Само абсолютната честност и преданост, жертване на собствените интереси, избягане на споровете и скандалите, влошаването и скъсване на взаимоотношенията, ще способстват запазването на брачния съюз за дълъг период, или даже до края на живота на един от партньорите. Пред страничния човек тази двойка винаги ще се старае да запази поне външно хармонията и даже подчертано вежливите и грижовни съпружески отношения (отново показно).

Ако СЛЪНЦЕТО е наранено от лоши аспекти, това може да показва силни противници на дадения брак, недоброжелатели, в тази роля най-често може да встъпва някой от родителите, притежаващ или социална или финансова сила и мощ. В тази роля може да се окаже или партньора по работа, или даже работодателят.

Често позицията на СЛЪНЦЕТО показва брак с човек с доста високо социално положение или с по-висок произход. Нерядко даденият брак води до повишаване по служба или повишаване на социалния статус. И все пак – във всички случаи положението на индивида в обществото явно ще зависи от брачния партньор, а самия брак ще се сключи в средния период от живота на човека. Сега накратко ще се запознаем с влиянието на СЛЪНЦЕТО, имащо своето положение в един или друг зодиакален знак, а по-подробното описание на влиянието на зодиакалните знаци върху брака и семейния живот ще бъде направено във втората част на книгата.

Положението на СЛЪНЦЕТО в знака на ОВЕН често предвещава 2-3 брака или силна тенденция да има дете (или много деца), за да остави потомство; в знака на ТЕЛЕЦ – любов и брак, семейство и деца може да станат основна цел в живота, нерядко тук се наблюдава и “фиктивен брак”, “брак по сметка”. В знака на БЛИЗНАЦИ - два-три брака или “брак по сметка”. В знака на РАК – доста често брачния съюз е несполучлив или даже нещастен, често има развод или овдовяване, или повторен брак с вдовица (вдовец). В знака на ЛЪВ – нерядко доста ранен брак, но семейния живот може да протече повече или по-малко хармонично само в случай, че не се обръща внимание и се гледа през пръсти на “левачеството” на един от пратньорите. В знака на ДЕВА – в повечето случаи даденият брачен съюз ще донесе много сълзи и мъка, печал и скръб, разочарования, макар че разводи почти не се случват. В знака на ВЕЗНИ – също много сълзи и разочарования, разводи или овдовяване. По-сполучлив може да се окаже “фиктивния брак”. В знака на СКОРПИОН – разводи почти няма, затова пък най-голям процент овдовяване. В знака на СТРЕЛЕЦ – два-три брака, разводи, овдовяване. В знака на КОЗИРОГ – брачният съюз е студен и разчетлив, много сълзи и разочарования. В знака на ВОДОЛЕЙ – брачният съюз винаги е проблематичен. Тук се предпочитат приятелски и другарски отношения, “свободна любов”. Тук винаги може да се очакват най-внезапни и неочаквани обрати и разместване. В знака на РИБИ – прекалено много фатални случаи, разводи, овдовяване.


<i>Из „Астрология: о браке и совместимости“, Сергей Вронский<br ><br >Дата на първоначално въвеждане: 15.10.2008 г., 19:56 ч.</i>

User Feedback

Recommended Comments

Няма коментари за показване


×
×
  • Добави...