Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Sign in to follow this  

Из книгата "Йога за развиване на свръхмозък"


Креми (късметче)
  • Автор: Мастър Чоа Кок Сюи

    из книгата "Йога за развиване на свръхмозък"

(със съкращения)

Очите съответстват на цялото тяло и върху този принцип се основава ирисологията. Дланите и стъпалата също съответстват на цялото тяло. На този принцип се основава рефлексотерапията на дланите и стъпалата.

Д-р Пол Ногиер, невролог, в продължение на около 20 години, от 1950 до 1970 г. , прави медицински изследвания и преоткрива, че ушната мида съответства на цялото тяло. Ушната мида съответства на обърнат зародиш, който се е свил в матката. Длната месеста част на ушната мида съответства на главата. Този факт вече е бил известен на ко=итайските лечители, владеещи акупунктура и на великите риши в Индия.

Интересът на д-р Ногиер бил провокиран от пациенти ,които твърдели, че са полуичлили облекчение, когато ушните им миди били набодени с горещи игли от една жена от Средния Изток.

...

Други американски лекари продължили и дпълнили тези изследвания.

...

Великите риши в Индия някога създали техника за повишаване на интелигентноста, основаваща се на принципа на акупунктурата на ушната мида. За съжаление правилната техника как да се изпълнява това упражнение била изопачена и изгубена. За дабъдат разбрани принципите, на които се основава Йога за развиване на свръхмозък ( superbrainyoga), важно е да бъдат обяснени някои нови научни схващания.

...

Облекчение при стрес

Според едно съобщение, когато учениците от едно училище били изложени на стрес, те помолили преподавателите за разрешение да практикуват Йога за развиване на свръхмозък ( superbrainyoga). След това учениците споделили, че психичният стрес намалял и че те са в състояние да се съсредоточат върху учебния процес по-успешно.

Йога за развиване на свръхмозък не енергизира и развива единствено мозъка, а също и Енергийния център на сърцето, Енергийния център на гърлото, Аджна енергиен център, Челния енергиен център и Коронния енергиен център. Когато енергиите от Основния енергиен център и от Половия енергиен център се издигнат до Енергийния център на сърцето, те се преобразуват в духовен мир. Когато се издигнат до Енергийния център на гърлото и Аджна енергиен център, те се преобразуват в пранична енергия, допринасяща за по-голяма интелигентност и повече творчески способности. Когато се изгигне нагоре до Челния енергиен център, енергията се преобразува в духовна пранична енергия. По-нисшите енергии се преобразуват в по-фина енергия, която се използва от мозъка, за да може да функционира правилно. Поради тази причина някои хора чувстват намаление на стреса, когато практикуват

Други ползи от практикуването на Йога за развиване на свръхмозък са по-голямата психична стабилност, и също и по-голямата способност да се регулира половото влечение, особено при младежи между 13 и 19 години.

преводач Н.Вълков

Други източници на информация за този вид йога:

Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments


×