Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Иво
Иво

Лечение чрез благородни метали и скъпоценни камъни

    Автор: Никола Нинков, Емилия Алексиева (съставители)

Скъпоценните камъни и благородните метали оказват добро влияние върху здравето на човека. Най-силно влияние оказва златото, понеже носи в себе си магнетическа сила. Златото е символ на духа - кристализирана слънчева светлина.

В златото има съзнание, не в самото злато, но в онези, които са господари на златото. Ако обичаш тези господари, отваря се тяхното сърце и те ще ти дадат от това, което имат, но първо трябва да се запознаеш с тях. Златото е складирана слънчева енергия, която индусите наричат прана, а от нея зависи здравето на човека. Праната се съдържа в Слънцето. Затова се препоръчва на хората да излизат сутрин рано, да възприемат по-голямо количество прана. Златото е най-добрият проводник на живота, на праната, на жизнената енергия. Който има повече злато в кръвта си, той се радва на повече живот. Ако златото в човек е малко, той често боледува. Духовната наука разполага с формули, чрез които се привлича златото. Като добри проводници на топлината и електричеството златото и среброто могат да се използуват като лечебни средства. Дайте един грам чисто злато на един неразположен човек и ще видите как неразположението му ще мине; среброто - също. Среброто чисти, както Луната, а златото се смята като емблема на живота. Среброто вади нечистотиите, а златото носи живот на падналия духом.

Вземете един грам чисто самородно злато, турете го в десет грама вода и я оставете да стои няколко дни на слънце. Щом сте неразположени, вземете десет капки от тази вода и неразположението ще мине. Болен сте, вземете десет капки от тази вода. Изобщо, каквото и да сте преживели, лекувайте се с тази вода.

Когато се лекувате, турете една златна монета във вода, да стои известно време и след това пийте от нея по една чаена лъжица на ден. Всеки човек има известно количество злато в себе си. И той външно може да бъде толкова богат, колкото органично злато има в кръвта си.

Златото може да лекува неврастения - туря се една златна монета в чиста вода да стои няколко часа. Микроскопически частици от златото ще се разтворят във водата и тя става лековита, ще успокои нервния. Носенето на златни украшения не е без значение. Съветвам ви винаги да носите по една златна монета в себе си.

Среброто лекува. Ако имаш някаква болка, вземи чисто сребро, тури го във вода да стои 24 часа и от време на време после си пий от тази вода.

Като говоря за свойствата на златото, аз имам предвид първичното злато, което е излязло заедно с първия лъч на светлината и минало през истинското слънце, после през тъмното, след това през нашето и с него заедно е дошло на Земята. Това злато съдържа четири ценни свойства в себе си, които носят слънцата, през които е минало. За това злато може да се каже, че е носител на живота. Ако някой се домогне до златото, когато минава през тъмното слънце, той е в състояние да убие човек. Когато някой иска да живее добър, свят живот, това показва, че той се е домогнал до злато, което е минало през четири превращения. Този човек разбира свойствата на златото и ги използува за своите велики строежи и постижения. Когато придобива такова злато, човек трябва да разбере доброто, което се крие в него, да го възприеме и внесе в организма си.

Скъпоценните камъни са носители на живота. Ако някой болен носи диамант, той ще оздравее. Не само скъпоценните камъни, но и благородните метали носят живот; затова бих ви препоръчал да носите поне един златен пръстен или друг златен предмет, който е проводник на живота. Богатите обичат златото, но не знаят как да го използуват. Те го държат затворено в касите си и му стават роби. За в бъдеще от кръвта ще вадят злато за своите пръстени тези, които ще се женят. Да направиш пръстен от злато на своята кръв за своята възлюбена, това ще е истинска и идейна женитба. Скъпоценният камък разлага светлината по особен начин. На тази светлина всеки може да се лекува. Затова е добре човек да носи златни пръстени със скъпоценни камъни. Не всички камъни действуват благотворно върху човешкия организъм и не всеки скъпоценен камък действува лечебно върху всички хора. Има такива камъни, на които трептенията не се съгласуват с трептенията на организма на даден човек, поради което се произвежда дисхармония. Скъпоценният камък пречупва правилно светлината, съвършено различно от обикновения камък или стъкло. Ако насочите скъпоценния камък към една рана, светлината, която той пречупва, ще излекува раната. Ученият пречупва по особен начин светлината на Слънцето със своя ум и може да лекува с тази светлина; обикновеният човек слабо пречупва светлината и затова не може да си помогне, нито на ближните си може да помогне.

Скъпоценният камък носи в себе си специфичен живот и оказва особено лечебно действие, стига да знаеш как да се свържеш с неговите енергии.

И скъпоценните камъни боледуват - тогава изгубват блясъка си. Оздравяват, като ги носи здрав, разположен, добър човек. Боледуват и обикновените камъни. Скъпоценните камъни, амулетите, талисманите помагат срещу лошото влияние на звездите.

Добре е човек да има поне един златен пръстен със скъпоценен камък и всяка сутрин да го туря последователно на всичките си пръсти и да си казва: „Искам да дам ход на Божественото в себе си, да бъда благороден, да бъда справедлив, да бъда музикален със стремеж към красивото и да се отнасям добре с хората.” Голяма сила се крие в скъпоценните камъни.

Пръстените може да носите на първия пръст, на втория и третия пръст на едната ръка, после ще смените на другата ръка.


<i>Книга за здравето,

мисли от Беинса Дуно

Допълнено и преработено издание

Астрала, София, 1994

ел. версия

www.spiralata.net<br ><br >Дата на първоначално въвеждане: 08.06.2007 г., 04:15 ч.</i>

User Feedback

Recommended Comments

Няма коментари за показване


×
×
  • Добави...