Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Иво
Иво

Смисълът на пеенето

    Автор: Георги Томалевски

Да пееш открито, с отворено сърце, това значи да имаш непрестанно вътрешен подтик в живота си. Пеенето регулира правилния развой на физическия и духовния живот и облагородява характера. Мисълта става насочена във възходяща посока, а чувствата добиват мекота и благородство.

Много често разположението на човека да пее показва, че в него има възможност да се развият дарби и да се изявят ценни качества. Този, който пее и свири, освежава и разведрява духовната атмосфера. Все едно, че той полива с чиста изворна вода посадените семенца в душата си.

Затова Мъдрият казва: Пей и свири! Не мисли, че твоята мрачна физиономия е признак на мъдрост и духовна задълбоченост. Стреми се към непосредствеността и чистотата на детето.

Който не се радва на работата си, на успеха си, той е болен човек. Здравият непрестанно се радва на мислите, на чувствата и на своите постъпки. Той се радва на съзнателния и разумен живот.

Вие трудно бихте могли да си представите колко мрачен и безнадежден ще бъде животът без музика. Това е живот, в който няма любов.

Направете музиката импулс в своя живот. Музиката трябва да бъде подтик и радост за всеки от вас.


Съзвездия, стр. 101,

Пей и свири (оригинално име на статията)

Георги Томалевски,

изд. Бяло Братство, София 1997,

ISBN 954-8091-81-X

 

Дата на първоначално въвеждане: 31.08.2005 г., 16:07 ч.

User Feedback

Recommended Comments

Няма коментари за показване


×
×
  • Добави...