Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Ради
Ради

Скъпоценните камъни

    Автор: Радислав Кондаков

Вдъхновено от Словото на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов)

Живял в древността египетски фараон на име Кухи Бентем. Той познавал законите на бялата магия, и се носила мълвата, че е един от посветените членове на Бялото Братство. Кухи Бентам имал дъщеря на име Изис Бухи, на която той преподавал свещеното знание.

Изис Бухи изучавала тайната на четирите щастливи дни в годината. Първият ден бил в началото на пролетта, вторият ден – в началото на лятото, третият ден – в началото на есента, четвъртият – в началото на зимата. Мелседек – един от Учителите на Бялото Братство лично я посвещавал в дълбоките закони на щастието. Те се срещали четири пъти в годината – по време на щастливите дни. И на всяка тяхна среща Мелседек й давал по един скъпоценен камък

Много камъни събрала Изис Бухи, но един от тях бил особен.

По заръка на Учителя си тя изучавала техните сили и тайнствата им, и ги държала в махагоново садъче.

Много камъни имало в сандъчето, но един от тях бил различен.

Дал Мелседек на Изис Бухи задача – да посети всички къщи от града, където имало бедни, болни, хроми и сакати. И на всеки от клетниците да дава да си избере по един скъпоценен камък. Взимали хората по един камък, а те били кой от кой по-блестящ и лъскав.

Много красиви камъни имало в сандъчето, но един бил специален.

Пълен бил махагоновия сандък, та дълго време обикаляла Изис Бухи сред страдалците из целия град. Но един ден свършили камъните и само един останал - той бил съвсем прост и обикновен наглед, та него никой не искал да вземе.

Много камъни имало в сандъчето, но само един останал – камъкът на Любовта.

Радислав Кондаков

Легенди за земята и небето


<i>Дата на първоначално въвеждане: 07.06.2007 г., 15:15 ч.</i>

User Feedback

Recommended Comments

Няма коментари за показване


×
×
  • Добави...