Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Креми (късметче)
Креми (късметче)

Психична защита и трансформация на негативното

    Автор: Юлия Пал - дългогодишен лечител и преподавател по лечение с прана

"Много пъти ми е помагал следният ритуал: ако някой се опитва да изпрати към мен отрицателна енергия или агресия, аз си представям огледало, насочено към него. "Атаката” спира почти веднага, защото цялата негативна енергия се отразява в оглеталото и се насочва към него. След това тези хора се стараят повече да не се изпречват на пътя ми." *

Защитата с помощта на огледало е бъзза и ефективна. На тази тема препоръчвам да прочетете кратката статията „Огледало за енергийна защита”, поместена в моя блог.

http://russiandelhi.com/?p=290 ( бел. ред)

Все пак, има и някои нюанси. Ето какво пише Мастер Чоа Кок Суи в книгата си „Практическа психична защита за дома и офиса”:

Ако не искате да причините вреда на човека, който ви изпраща гневна или накъсана енергия и също така не искате влошаване на емоционалното му състояние, какво ще направите? Концентрирайте се върху сърцето си и благословете този човек с любов и с намерението цялата негативна енергия да се трасформира в спокойствие, разбиране и мир. По този начин вие ще неутрализирате /или най-малкото ще сведете до минимум/ ефекта на психичен бумеранг.

Благославяйки човека с любов и с това, което е най-добро за него, вие отразявате и сублимирате негативните мисли, които са ви били изпратени. Това е основано на „Закона за отблъскването” (противоположностите се отблъскват). Може да си повтаряте думите „мир”, „шанти” (спокойствие, хармония), „шалом” (мир) или „мир на теб”. Мислено благословете недоволния човек с мир.

Човека, защитаващ се с огледало, шеговито бихме могли да сравним с ядосан войник, който отговаря с удар в челюстта, ако му отговорят неправилно. Ще го уважават и ... избягват. Един истински мастер на бойни изкуства винаги е олицетворение на добротата, в съюз със справедливостта, и с това той ще „завоюва” сърцата на хората без да си мръдне пръстта, защото в това е неговата истинска сила.

Затова, ако искате да ускорите духовното си израстване, опитайте по-сериозна практика – да трансформирате негативната енергия в любящи вибрации. По психологични причини това е доста по-сложно, но, както всяка трудност, това ни прави по-силни и способства за по-бързото премахване на егото.

Всъщност, премахването на егото би трябвало да се постави на първо място. Экхардт Толле в книгата си „Нова земя” пише за това, че нереакцията (по-точно отсъствието на емоционална реакция) към упреци, критика и оскърбление е дълбока духовна практика.

Когато престанеш да се защитаваш и не се опитваш да подобриш формата си, излизаш извън пределите на отъждествяване със своя ментален образ. Чрез намаляване (както се променя егото) ти всъщност се разширяваш и създаваш пространство за това, да може на преден план да излезе същността . Тогава истинската сила, този, който си ти извън пределите на формата, ще може да заблести през силно отслабената форма.

Как да поддържаме емоционална неутралност, ако ви нападат словесно? Възприемайте ситуацията ментално. Лично на мен много ми харесва съвета на един известен американски бизнесмен (Д.Т.): Задайте си два въпроса –

а/ трябва ли изобщо това мнение да има значение за вас и

б/ ако трябва – каква полза може да се извлече от него?

Искренне Ваша,

Юлия Пал:-) Декабрь 2010 г.

Превод от руски ез. - Р. Александрова )

------------------------------------------------------

* Не е цитиран източник на текста, вероятно е цитат от писмо с молба за съвет или споделен резултат.


User Feedback

Recommended Comments

Благодаря! Опитвала съм да изпращам мислено розови сърца на хората, които ме атакуват енергийно. Получава се защитно поле, което неутрализира.

Сещам се за една притча/случка от Учителя:

Един ден Той срещнал малко дете, което плачело. Попитал го-защо плаче. То казало, че една жена го обвинила, че е откраднало от нея. Тогава Учителя казал:

- А ти откраднал ли си?

- Не-рекло детето.

- Значи тя не го е казала за теб, изтрий сълзите си...

:3d_041:

Линк към коментар
Share on other sites


×
×
  • Добави...