Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Sign in to follow this  

Седемте Предсказания на Маите - част 6 и 7. Комета - вестител на промяната. Телепатията – новият начин на хармонично общуване


Донка
  • Автор: По едноименния филм на фернандо Малкун

    <i>Филма можете да свалите от www.kolibka.com<br ><br >Дата на първоначално въвеждане: 09.07.2009 г., 22:39 ч.</i>

Шесто предсказание. Комета - вестител на промяната

<img src="http://www.beinsadouno.com/images/articles/a363_39.png" style="float: left; margin: 0 7px 0 0;" />Шестото предсказание на Маите гласи, че ще се появи комета, чиято траектория ще постави в опасност съществуването на човечеството. Жреците на Слънцето, чиламите и алкините, са предсказали, че небесно тяло, наречено Екокарко или Звезда Змия, ще извести идването на девет ада за техния народ, а друго небесно тяло, наречено Тукак или Kамък от небето, ще се появи през последния катун на последния бактун, оповестявайки идването на тринадесетте небеса.

Кометата, за която се говори в шестото предсказание, е спомената и от други религии и култури. В Библията, например, тя се появява под името Ахенхо. Маите са смятали кометите за вестители на промяна, която идва, за да наруши съществуващото равновесие, да създаде нови структури и по този начин да тласне напред еволюцията на колективното съзнание. Всички условия, дори най-неблагоприятните, са важни за опознаването на живота и развиване на съзнанието. Неочакваните ситуации, които причиняват страдание, подтикват човека да обмисли своите отношения със света и чрез опита си да разбере универсалните закони и смисъла на сътвореното.

<img src="http://www.beinsadouno.com/images/articles/a363_40.png" style="float: right; margin: 0 0 0 7px;" />Кометите винаги са били част от Слънчевата система. Хиляди космически отломки преминават близо до планетите и пресичат орбитите им. Те идват и си отиват периодично, а понякога се сблъскват с планетите. Учените предполагат, че преди 65 000 000 години комета е паднала в Чиксулуб - в Атлантическия океан, близо до полуостров Юкатан, и е причинила изчезването на динозаврите. Кратер от 180 километра в диаметър съдържа висока концентрация на иридий - елемент много рядко срещан на Земята, но намиращ се в почти всички астероиди. Комета е минавала край Земята и по време на изригването на вулкана Везувий, който разрушил Помпей и Херкулан през 79 година сл.Хр. През 1908 година астероид с приблизително 50 метра в диаметър избухнал във въздуха близо до река Тунгузка в Сибир и унищожил живота в радиус от 2000 километра. Кометата ИРАС-Араки-Алкок, която през 1983 година се приближи на 6 000 000 километра от Земята, можеше да причини експлозия по-голяма от едновременната експлозия на всички съществуващи атомни бомби. През 1994 година кометата Шумейкър-Леви се разби на 22 парчета, които се сблъскаха с Юпитер. Това бе най-жестокото събитие в Слънчевата система, запомнено от съвременната цивилизация. През септември 1999 година кометата Лий, се приближи на 120 млн. км от Земята, а през януари 2000 година кометата Макхолц създаде поредната потенциална заплаха. Съществуват още много факти, които показват, че комети често са минавали и ще продължат да минават близо до нашата планета.

Предупреждението на Маите има за цел да насочи вниманието на нас – хората от Времето на Безвремие, към опасностите, породени от липсата на информация за орбитите и периодите на големите небесни тела, които пресичат траекторията на Земята. Това е предупреждение да вложим време, средства и сили, за да предотвратим катастрофата, а не да нехаем за опасността докато разберем, че е станало твърде късно за някаква ефективна намеса.

<div align="center">

<img src="http://www.beinsadouno.com/images/articles/a363_54.png"/> <img src="http://www.beinsadouno.com/images/articles/a363_52.png"/>

</div>

Първата стъпка към създаването на защитата на планетата е навременното откриване на кометите и астероидите, които могат да представляват потенциална опасност за нас. Човечеството трябва да разшири броя на системите за откриването им във всички части на света, както и да се разработи начини за по точно и бързо отчитане на орбитите на откритите обекти. Когато една комета минава около Слънцето, част от нея се изпарява, което изменя нейната орбита по непредвидим начин. Затова наблюдението и познанията ни за всички небесни феномени от този вид е от огромно значение за нашето оцеляване.Необходимо е да организираме и серия от сериозни и задълбочени изследвания, за да разширим научните си познания за астероидите и тяхното поведение. Предварителното откриване и отклоняването на опасен астероид би било едно от най-големите постижения в човешката история - един труден и важен момент за нашата цивилизация, който ще ни застави да се обединим, ако искаме да не изчезнем.

<img src="http://www.beinsadouno.com/images/articles/a363_43.png" style="float: left; margin: 0 7px 0 0;" />В момента само стотина човека в целия свят се занимават с регистриране и изучаване на обекти, приближаващи се до Земята. - Линеар в Ново Мексико, НЕД в Хавайските острови, Спейсуоч в Аризона, Клементайн 2 на Съединените Щати и Хинеро на германците. Важни проучвания се правят също така от японския научен астрономически институт и европейската астрономическа агенция Росетти, но това е само началото и съвсем не е достатъчно. Всяка една от обсерваториите на Земята би следвало да се занимава поне по 100 часа на месец с наблюдението на опасни обекти в небето, тъй като откриването на астероид или комета и определянето на орбитата му изисква минимум три наблюдения в различно време. Трябва да се разработят планетарни системи за непрекъснато търсене и следене на откритите небесни тела и получените данни от обсерваториите по цялата планета трябва да се събират в обща база с данни . Очевидната заплаха изисква от нас интернационално сътрудничество и система на контрол и командване над държавното ниво. Единственият начин да се изградят новите структури на комуникация ще бъде държавите да се откажат от своя суверинитет и да се обединят в нова обществена формация за общото добро и единно ръководство и добра координация. Тази промяна ще ни помогне да преодолеем разделението, което е в основата на нашето общество. Ако цялото човечество успее да формира голямо единно съзнание, никаква външна заплаха не би могла да ни сломи.

<img src="http://www.beinsadouno.com/images/articles/a363_44.png" style="float: right; margin: 0 0 0 7px;" />В момента учените разработват различни варианти за отклоняване или разрушаване на комета или астероид, които застрашават планетата. Всички те са на основата на съществуващите традиционни технологии от физически характер. Трябва да допълним, обаче, че все по-сериозно започва да се мисли и говори и за психически форми на въздействие. Предполага се, че една гигантска верига от милиони медитиращи хора по целия свят в точно определен час с една и съща цел може да окаже много по-ефективно въздействие от взривове и всякакви други механични средства. Доказано е, че енергията, която се движи по този начин е в състояние да предизивка физически промени, да лекува от разстояние, да активира енергийни вихри в точно определени места. Световната мрежа на Интернет позволява връзка и комуникация на интелигентните индивидуални клетки. Сега започваме да експериментираме и тотално споделено знание - Планетарно познание. Появяват се все повече хора с развито шесто чувство, а това ни позволява да предположим, че започваме да еволюираме към нов вид комуникация, по-бърза от светлината - мисълта.

Маите са ни оставили в наследство и разказ за друг цикъл с продължителност 3600 години, който е свързан с енергията във вътрешността на земното кълбо. В него се разказва, че тази основна енергия се движи през гръбначния стълб на планетата - планините, които образуват осите на континентите. В продължение на 3600 години тя има един физичен и духовен фокус, от който оказва влияние върху цялата останала повърхност. Универсалната вълна се проявява в четирите елементи в природата, във вълнообразното движение на Земята, в земетресенията и водните вълни, движението на въздуха, пламъците на огъня. Смята се, че до 1950 г. това място е било в Тибет, близо до планината Кайлас, в езерото Хакас, където извира река Ганг. През тази година, която е забележителна с нахлуването на китайската армия в Тибет, е завършил цикълът от 3600 години и фокусът на земната енергия е започнал да се премества към американския континент, и по-точно към езерото Титикака в планината Анди, където ще се намира през следващите 3600 години. Маите са предсказали, че преместването ще стигне до своята крайна точка през 2012 година

<img src="http://www.beinsadouno.com/images/articles/a363_46.png" style="float: left; margin: 0 7px 0 0;" />Земната вълна от енергия създава процеси на промяна по местата, през които минава. В началото те изглеждат драматични, но завършат с хармонизиране и възвръщат равновесието във вибрация по-висока от предишната. Преминаването на енергийната вълна през каменистите планини на Съединените Щати през 60-те години ускори процесите на промяна на американското общество и начина на мислене на обикновените хора и политиците. Тогава прозвучаха речите на Мартин Лутер Кинг, идеите на движенията за мир и опазване на природата. Създадоха се и ситуации на насилие, но през 1964 година бе приет законът за човешките права и процесите се хармонизираха. Днес интернационалната интеграция е нещо естествено и расизмът и насилието отдавна са отживели времето си. С преминаването си през Централна Америка през 70 година енергията провокира земетресения, граждански войни и конфликти. Те, обаче, доведоха плурализма, демокрацията, обединяването на обществото в търсене на мир и прогрес за всички. В Колумбия в момента наблюдаваме взрив на трафика на наркотици и поляризиране на цялото население. Ако всички социални сектори, които формират държавата, хармонизират своите позиции за вътрешна промяна, ще бъде постигнат мир. Ако този вътрешен процес не се осъществи съзнателно, ще последва насилие. Страданието и разрушението - това е другият начин на учене и еволюция. Независимо кой път ще избере обществото, рая или ада, този процес ще завърши с неговото хармонизиране.

Един мирен начин да се помогне на процеса за хармонизиране е осъществяването на церемонии за почистване и единение със Земята. Чрез тях хората могат да осъзнаят, че Земята е жив организъм, а не само неорганична безжизнена материя. Ако съзнанието на много човешки същества се свърже и позволи да тече енергията на планетата, хармонизиращите процеси няма да са толкова травмиращи.

<div align="center">

<img src="http://www.beinsadouno.com/images/articles/a363_61.png" />

</div>

Маите ни предупреждават, че е необходимо да разберем ритмите и събитията в природата, за да сме в синхрон и хармония с вселената. Те са разкрили, че времето съществува само в нашите умове, за да можем да се поучим и разберем от опита със себе си, с другите и с циклите на вселената. Затова събитията следват едно след друго. Времето е елемент без собствен живот, всяко човешко съзнание го възприема по различен начин, в зависимост от това как се чувства, какво мисли или прави в този момент. Времето не съществува в другите измерения. За духа няма време, има същност - ние чувстваме същото, когато сме на 80, както когато сме на 8. Времето се ускорява, когато сме щастливи и заети, върви бавно, когато сме нещастни или отегчени. Всички човешки същества избират в своя живот или рая, или ада.

<img src="http://www.beinsadouno.com/images/articles/a363_49.png" style="float: right; margin: 0 0 0 7px;" />Човешкото същество е формирано от две основни субстанции - пурин и пиримидин, които съчетавайки се помежду си, създават четири нуклеинови киселини. Тези киселини се комбинират и организират 64 кодона, които представляват човешкият наследствен апарат. От 64 комбинации в момента само 20 са активни, останалите са като компютърни програми, които не използваме. Отдавна вече е факт, че вече се раждат деца, които имат 24 активни кодона. В ядрата на техните клетките са се активирали 4 допълнителни кодона от основната човешка структура. Тези деца не се разболяват и имат необичайни психически и физически способности и дарби. Те нямат нужда от болестите и страха като начин да разберат живота. Тези деца могат да общуват помежду си с телепатия и живеят в необикновена хармония със заобикалящия ги свят. Очевидно промяната на ДНК е мостът за преминаване от едно енергийно ниво на друго, това е стъпката, която всички обитатели на Земята в Зората на Галактиката ще изпитат. Трансформацията на човека, намирането на светлината и хармонията, го поставя в една по висока вибрация, която отговаря на любовта. Нашата задача сега е да осъзнаем всички човешки възможности и магията, която може да превърне човека в многоизмерно същество, преминало пътя, който Христос ни показа.

Сега е необходимо да осъзнаем, че Вселената е много повече от това, което можем да възприемем с нашите сетива и смисълът на живота ни не е в натрупване и притежаване на обекти и лица. Ние трябва да разберем, че човекът не е сам в космоса - има и други разумни същества и паралелни същности. Необходимо е човекът да открие телепатията и да има достатъчно вътрешна енергия, която ще излъчва постоянно, постигайки синхрон с природните и галактическите цикли.

<div align="center">

<img src="http://www.beinsadouno.com/images/articles/a363_50.png" />

</div>

Седмото предсказание - Телепатията – новият начин на хармонично общуване

<img src="http://www.beinsadouno.com/images/articles/a363_55.png" style="float: left; margin: 0 7px 0 0;" />Седмото и последно предсказание на Маите ни разказва за минаването на нашето съзнание в едно ново измерение, където ще разполагаме с по-високи енергийни нива, ще живеем в синхрон с планетата - във вселена на мир и хармония. Сега Слънчевата система излиза от нощта на своята циклична обиколка, за да навлезе в Галактическото зазоряване. Светлината, изпратена от центъра на Галактиката ще синхронизира всички живи същества, ще предизвика съзнателна вътрешна промяна, която ще създаде нови реалности.

<img src="http://www.beinsadouno.com/images/articles/a363_56.png" style="float: right; margin: 0 0 0 7px;" />В момента човечеството живее в епохата на промени, очаквана от всички древни култури на Земята. Според тях промяната на времето е част от еволюцията на вселената. Западната цивилизация, преминава през тази епоха със страх, защото книгите, които подготвяха човека за този процес, са изгубени. През 325 сл.Хр император Константин организира църковен събор в Никея, за да реши кои текстове ще бъдат одобрени и кои отхвърлени в новата религия приета от държавата. Елиминирани са 25 библейски текста, между които е книгата на Енох. Избраните текстове са пренаписани и променени. Това днес познаваме като Свещената Библия. Така сме получили едно непълно и изопачено наследство от мъдростта, съдържаща се в оригиналните текстове. Изгубена е информацията за това кои сме ние, откъде идваме, защо сме тук, какво можем да очакваме да се случи в бъдеще. Изчезнала е и информацията за еволюцията на съзнанието посредством преражданията. Внушава ни се, че постъпките и действията на човека през един единствен живот определят дали той ще премине във вечността на рая или ада. Виждането за света в рамките само на един живот е създало разбирането за несправедливия Бог, който произволно определя раждането на хората като богати и бедни, здрави или болни.

<img src="http://www.beinsadouno.com/images/articles/a363_57.png" style="float: left; margin: 0 7px 0 0;" />Това схващане е имало смисъл докато поучаването и духовната еволюция се реализираха в мрак и страдание, насилие, садизъм, инквизиция, за да могат човешките същества да станат по толерантни и да намерят свой вътрешен мир. За да се научи да цени хармонията и значението на мира, човекът се ражда в един привидно хаотичен свят - резултат от божествената мъдрост. Невежеството и незнанието предизвикват войните, робството, поляризирането, липсата на уважение, незачитането. Противоположни процеси сблъскват човека с другите хора, за да създадат опитност и разбиране. На всяко човешко създание се полага серия от преживявания за придобиване на опит във всеки живот – това, което наричаме съдба. Когато човекът се насити на страдание, приема нещата, които е отричал и е определял като недопустими преди и затова не е намирал вътрешен мир.

<img src="http://www.beinsadouno.com/images/articles/a363_58.png" style="float: right; margin: 0 0 0 7px;" />Животът е една възможност да постигнем вътрешна промяна, да преминем от неподатливост към гъвкавост, да избегнем затвора за духа ни, който създават догмите. Борбата против живота или социалните структури води индивида само към страдание и ниски нива на енергия, вътрешна тъмнина и депресия. Приемането на всички ситуации, лесни и трудни, весели и тъжни, като възможности за получаване на разбиране, от които само можем да имаме персонална изгода, може да ни даде вътрешна независимост и хармония. Изисква се доброволна работа, за да разберем и приемем еволюцията на сътвореното - всекидневна работа, която се отразява във всички ситуации от живота, и която води към вътрешен мир.

<img src="http://www.beinsadouno.com/images/articles/a363_59.png" style="float: left; margin: 0 7px 0 0;" />Според седмото предсказание сега настъпва епохата, в която всички човешки създания ще имат възможността да променят и отхвърлят своите ограничения. Това ще повиши нашата жизнена енергия и ще ни даде възможност да променим своите вибрации от страх към любов. Енергията от лъчите, които изпраща Хунаб Ку, ще активира генетическия код от божествен произход при хората, които имат по-високи вибрации. В резултат на това те ще могат да усещат и да се изразяват посредством мислите си и ще развият нов вид сетивност. Тя ще разшири съзнанието на всички хор, за да създаде нова реалност - индивидуална, колективна и универсална. Всички хора ще са свързани помежду си на планетарно ниво и ще разбират, че са част от единен гигантски организъм.

Възможността да се четат мислите между хората ще доведе до истинска революция в цивилизацията. Лъжите ще изчезнат завинаги, защото никой не би могъл да скрие нищо. Ще започне епоха на светлина, която няма да бъде затъмнена от насилие и негативни емоции. Ще изчезнат законите, контролът отвън, полицията и военните - всеки сам ще бъде отговорен за постъпките си, а задълженията и правата няма да бъдат пазени с помощта на силата. Няма да има съдилища, моралните стойности на които се променят с епохите. Ще имаме едно хармонично, световно правителство, съставено от най-мъдрите и високоразвити хора на планетата. Уважението ще бъде основният елемент на новата култура. Няма да съществуват граници и националности. Ще отпаднат ограниченията поставени от частната собственост. Няма да имаме нужда от пари като средство за размяна.

<img src="http://www.beinsadouno.com/images/articles/a363_60.png" style="float: right; margin: 0 0 0 7px;" />Ще се увеличи скоростта, с която се правят откритията. Ще използваме нови технологии за усвояването на светлина и енергия. С тяхна помощ ще можем да трансформираме материята, създавайки по опростен начин всичко необходимо. На бедността завинаги ще бъде сложен край. Изкуството, естетиката, обществените творчески и съзидателни дейности ще заемат основната част от мислите на хората.

Ще се наложи приоритетът на духовното развитие и като резултат съжителството на хората ще бъде хармонично. Новата ера няма да има нужда от контраста, създаден от болестите и страданията. Свободните връзки ще направят възможно споделянето на опита, познанието и индивидуалните заложби на всеки един от нас в полза на всички останали. Ще разберем, че всичките ни действия в живота са само начини за постигане на по голямо разбиране и хармония. Ще осъзнаем, че сме неделима част от един единствен организъм, и ще се свържем със Земята, помежду си, с нашето Слънце и с цялата галактика. Маите изразяват тази идея за единство в един всекидневен поздрав, Ин Лакеш, което означава: Аз Съм ДругТи. На което отговарят, Хала Кен, което означава: Ти си другият ми Аз.

Вътрешно всички хора са еднакви, защото тяхната същност има еднакъв произход - това са божествените прояви или Хунаб Ку, но на външен вид всички хора са различни. Някои напредват по бързо от другите, защото се раждат за пръв път в материята в различни моменти. Други имат събран повече опит и разбиране. Всеки път ние започваме да израстваме от нивото, което е резултат от изминалия ни живот. Хората не са еднакви и защото живеят в различни общности с различна култура, генетичното им наследство е различно. Това създава различните вярвания, различните начини на възприемане на света и различните характеристики на живота и поведението.

Маите са вярвали, че човекът е съставен от три тела в постоянна вибрация, намиращи се в различни измерения - физическо, умствено и духовно. Физическото тяло или Уидил Лил е временно, съставено от материя в постоянна промяна и движение. Материята се организира и оживява от духа, за да даде място на живота, където може да преживее опит във форма подходяща да разбере света. Посредством смъртта материята се дезорганизира и се завръща в оригиналното си състояние.

<img src="http://www.beinsadouno.com/images/articles/a363_63.png" style="float: left; margin: 0 7px 0 0;" />Астралното тяло Пиксан, където живее умът, е временно и изчезва след смъртта. То се намира в едно измерение по-високо от физическото. Там се съхраняват вярванията, получени от настоящия живот - това, което наричаме Его или Ол, както го наричат Маите, и което определя личността на индивида. В ума текат мисловните процеси - форма на вибрираща енергия с различна честота, която зависи от получените емоции, чувства, мисли и случки от живота. В ума съхраняваме осъзнатия преживян опит, който превръща знанието в разбираема истина. Ако в това средно ниво вибрациите са ниски и твърди, например страх и омраза, с които преминаваме през живота, умът се намира в по ниски нива. Колкото повече моменти на щастие и мир преживява човекът, на толкова по-високо ниво вибрира умът. Във всяка нова реинкарнация това средно ниво се повишава и индивидът става по-гъвкав, разбира по-добре света, и се учи да управлява по-високи нива на вътрешна енергия. Когато човекът е в постоянно състояние на вътрешен мир, неговото съзнание се свързва с нови реалности и възприятия, които отговарят на други измерения. Има и временни процеси, които се осъществяват в петото измерение. Там умът се намира в сънищата ни - в едно не-физично състояние, където всичко може да се случи.

Събитията, които сме преживели през всеки живот и его създават резултати, които зависят от това как сме решили да ги изживеем. Колкото по-малко е егото, по-гъвкава ще е вярата, по-напред ще бъде по пътя на еволюцията, разбирайки по-добре целият процес. Тогава светът ни изглежда по-перфектен и подреден, уважаваме повече другите и планетата и вибрираме с по висока честота. Разширяват се възприятията, активират се скрити възможности и имаме повече енергия.

<img src="http://www.beinsadouno.com/images/articles/a363_64.png" style="float: right; margin: 0 0 0 7px;" />Разбирането се съхранява в умственото тяло временно, а след смъртта се премества под формата на истина в постоянната памет на човека, които се намират в третото тяло - духовното тяло Инхан. То е постоянно и вечно и се намира в по-високи измерения от астрала. Колкото по-високо е нивото в еволюцията, в толкова по- високо измерение се намира. В него се съхранява вечно придобитият опит от всеки живот. Това определя какво е необходимо да се преживее в бъдещите животи. Инхан или духът определя съдбата – трудностите, през които ще мине човек през следващия си живот. В техния смисъл той ще намери необходимото разбиране, за да еволюира към по-високи нива. Всеки индивид може да се изкачи едно стъпало по-високо като резултат от доброволно усилие в търсенето на мир и хармония.

<img src="http://www.beinsadouno.com/images/articles/a363_65.png" style="float: left; margin: 0 7px 0 0;" />За Маите едно от най-важните неща в живота е било поддържането и повдигането нивото на жизнена енергия, защото нейното намаляване води до загуба на вътрешния мир и състояние на страдание. Те са вярвали, че само чрез уважението към природата, разбирането за циклите в нея и правилното дишане можем да постигнем все по-високи нива на жизнена енергия и вътрешен комфорт. В мозъка ни се създава поле от енергия, която активира хипофизната и епифизната жлеза. Те отделят ензими, които могат да активират неактивните кодони в хромозомите ни. Така започват да се осъществяват физични промени на мозъка и нервната система, необходими за комуникация посредством мислите. Активирането на нови вериги от аминокиселини укрепват и усъвършенстват имунната система, която елиминира болестите, ниските вибрации на страха и удължава живота. Новите протеини предизвикват появата на шесто сетиво - възможност да се чете и предава мисълта. Логично е еволюционният процес да не позволи достъп до паранормалните сили, като телекинезис или възможност да се четат мислите, на индивиди, ограничени от омраза и презрение към другите.

Вибрацията на любовта е тази, която отваря вратата за идването на суперчовека. Божествената мъдрост прави така, че следващото стъпало на еволюцията да бъде осъществено само чрез мир и хармония. Вселената разполага с достатъчно време - човекът има възможност да продължи процеса от прераждания, докато стигне до състоянието, в който може да се качи на следващото стъпало в еволюцията. Не всички хора постигат едновременно и автоматично достатъчно високи нива жизнена енергия. Изискват се осъзнати лични усилия и воля в търсенето на мир. Тези, които успеят да увеличат честотата на вибрациите през този живот, в следващия се раждат в по-развито общество. Ако човекът не успее да постигне свой вътрешен мир, ще се ражда в общество, в което също няма мир, докато чрез собствени усилия не повиши вибрациите си.

<img src="http://www.beinsadouno.com/images/articles/a363_66.png" style="float: right; margin: 0 0 0 7px;" />Вселената се състои от енергия и информация, която е в постоянна вибрация с различна честота Тя тече, организирана от матрици на различни нива. По-голяма част от материята в третото измерение е формирана от вода. 85 % от нашата планета се състои от вода, човекът също съдържа в себе си достатъчно вода, ражда се в утроба пълна с вода и 75 % от неговия организъм е вода. През водата се движи цялата енергия и флуиди в човешкото тяло - емоциите и чувствата са енергии, вибрации на различна честота, които се движат в свързани матрици на различни нива.

Думата също е енергийна форма, вибрираща сила и ние можем да излъчим различен тип енергия чрез думите. Любовта е енергийна форма с много висока честота. Когато се настроим на нея и сме в резонанс, чувстваме мир и хармония. Ако вътрешно сме настроени на ниска честота - в състояние на страх и омраза, това създаваме в средата си на живот. Човешкото съзнание е това, което определя реалността от енергията, която долавят сетивата. Сетивните възприятия, повтаряни с невероятна скорост във времето, са тези, които създават съзнанието. Материята е илюзия, която нашите умове създават като резултат от хилядите усещания, които комбинираме, за да създадем реалността като нещо солидно и постоянно. Истината е , че всичко е само енергия. Вибрации с различна честота кристализират светлината в различни форми. Материята всъщност е светлина, която се е уплътнила във форма и вид вибрации, които нашите ограничени сетива разпознават. Всичко, което съществува е светлина, а тъмнината присъства само когато светлината във форма на материя застане между сетивните ни органи и източника на светлина. Защо се сменят денят и нощта, въпреки че слънцето никога не изгасва? Ако качеството на сетивата ни се подобри или придобием ново сетиво, осъзнаването се разширява, променяйки тотално реалността.

<img src="http://www.beinsadouno.com/images/articles/a363_67.png" style="float: left; margin: 0 7px 0 0;" />Маите са ни оставили учение, наречено Огледалото от обсидиан. В него се разказва, че с цел да еволюираме, ние можем да видим в другите хора серия от недостатъци, които всъщност се намират в нас и трябва да ги излекуваме. Всеки човек се намира пред множество огледални отражения на себе си, представени от останалите хора, с които съжителства всекидневно. В ниските нива на съзнанието можем да не разпознаем, да не приемем съществуването на другите човешки създания като огледала, но ако всеки един от нас притежава мъдростта да разбере това, еволюцията на съзнанието и разбирателството ще се ускори. Обсидиановото огледало на маите има две страни, в едната се отразява кои сме в това си прераждане и какво научаваме. Ако виждаме само непочтеността в индивидите, които живеят около нас, те ни показват нашата собствена непочтеност. Ако видим качествата на другите и го признаем, то е защото ги имаме в нас самите, но не си даваме сметка за това. От другата страна обсидиановото огледало ни показва това, което отсъждаме за живота в този момент, което ни създава негативни емоции, като омраза, егоизъм, завист. Това огледало е в основата на човешката еволюция, защото чувствата и емоциите, които придружават човека, увеличават или намаляват неговата енергия, позволяват или забраняват достъпа му до други сетива и възможности.

<img src="http://www.beinsadouno.com/images/articles/a363_68.png" style="float: right; margin: 0 0 0 7px;" />Според маите, съществуват девет по ниски нива на реалността под това, в което живеем – свят, в който вибрациите са много ниски, наречен Чибалба. Там човешките души се трансформират и изчистват, за да излязат отново в светлината на деня. В тези измерения се намират корените на всичко съществуващо. Едно от местата, които показват какво е представлявало за Маите подземното царство, това са пещерите на Лол Тун. Лол Тун означава „каменно цвете на живота” и е серия от гигантски пещери на възраст 64 000 000 години, които са използвани от хора преди повече от 3 000 години. На входа на подземния комплекс наблюдаваме свещеник майа, който държи в лявата си ръка торбата на познанието, а в дясната си ръка скиптър, символизиращ силата на знанието. На езика на маите пещера се казва – Алтун Ха, и означава, да се завърнем в матрицата на майката Земя. Това е първото ниво от света на Маите – в него са корените, от които израства дървото на живота. Без корени няма живот - там се получава благословията на майката природа чрез свещената вода.

<img src="http://www.beinsadouno.com/images/articles/a363_69.png" style="float: left; margin: 0 7px 0 0;" />Маите слизали в подземиния свят, за да дарят царевица, тютюн и мед на малките пазители на пещерите - гномите, нимфите и силфите, които според тях били пазители на есенцията на живота. Така човекът майа е навлизал в своите вътрешни светове, в най-дълбоките места на своето съзнание. От там той е трябвало да намери изход към жиовта и света.Тази функция са изпълнявали лабиринтите, които се намират на различни места на полуостров Юкатан. Те били конструирани, за да се научи младият майа да минава през живота без очаквания, носейки се с лекота без опасения дали ще намери изход от тъмнината. От складирания страх в коренната чакра се излиза към светлината на слънчевия сплит. Пещерите, пълни със застояла миризмата на екскременти от прилепи, където огромни насекоми пълзят по стените, са в състояние да изправят човека срещу най- дълбоките му страхове. Леден вятър напомня на начинаещия присъствието на смъртта. Там се слиза, за да се сложи край на страховете, да се развие вибрация на универсално доверие.

Изходът от лабиринта се открива само когато се намираме в настоящето - в центъра на 8, където нищо не се случва, и само ако осветим пътя с нашето собствено вътрешно слънце. В момента на триумф, когато намери изхода и с него слънчевата светлина, начинаещият се свързвал с третото слънце от Плеядите и с Хунаб-Ку в центъра на света.

Днес живеем в една уникална епоха, която се случва веднъж на 26 000 години. Предстои ни да получим специална енергия от центъра на Галактиката. Ако успеем да разберем вечния процес на еволюция на съзнанието, ще можем да използваме тази възможност, за да махнем наложените ни ограничения. Ако решим да отворим съзнанието си и да потърсим свой вътрешен мир, ще бъдем част от тези, които ще променят нашата реалност в нов свят на мир и хармония.

<div align="center">

<img src="http://www.beinsadouno.com/images/articles/a363_71.png" /> <img src="http://www.beinsadouno.com/images/articles/a363_72.png" />

</div>

Екипът на Портала благодари на Palma за превода на филма и за предоставения текст на субтитрите, който послужи при съставянето на тази статия.

Sign in to follow this  


User Feedback

Recommended Comments

Няма коментари за показване


×