Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Иво
Иво

Десет причини, за да ползвате хомеопатия

1. Няма вредни странични ефекти

Специалният процес на приготвяне, наречен потенциране, позволява да бъдат отстранени всички токсични странични ефекти от медикамента. Хомеопатията е безвредна за бебета, по време на бременност и менопауза. За препоръчване е обаче да се възползвате от грижите на квалифициран хомеопат.

2. Нежна

Хомеопатията работи за стимулиране на собствения естествен защитен механизъм на тялото, за да може то да излекува само себе си. Макар и нежна резултатите могат да бъдат много мощни и дълготрайни.

3. Холистична

При хомеопатията се взема предвид целият човек с неговите особености. Много често само едно лекарство може да бъде насочено към всичките ви оплаквания и да помогне за отстраняването им.

4. Евтина

Хомеопатичните лекарства струват поразително малко в сравнение с предписваните алопатични лекарства. Хомеопатичните лекарства имат за цел да подсилят имунната система, правейки ви по-силни и по-здрави.

5. Предпазваща терапия

Подсилвайки имунитета на тялото хомеопатията може да помогне да се увеличи устойчивостта на човек към болести и инфекции.

6. Лекарствата не се тестват върху животни

Хората реагират по различен начин на лекарствата в сравнение с животните. Всички хомеопатични лекарства са тествани върху здрави хора. Установено е, че симптомите, които приетата субстанция предизвиква за кратко време в организма на здрав човек, са точно тези, които може да излекува у болен човек, които страда от такива симптоми.

7. Лесно се приемат

Хомеопатичните лекарства са или малки таблетки с приятен вкус, които лесно се разтварят в устата, или са в течна форма. За деца и бебета има на разположение гранули, прахове и капки.

8. Пациентът участва в терапията

Хомеопатът задава много въпроси не само за симптомите, които безпокоят индивида, но и за това, как той реагира на условията, събира информация за общото му здраве и начин на живот. Това кара пациента активно да участва в процеса на възстановяване на своето здраве.

9. Неоценима е като първа помощ

Хомеопатичните лекарства могат да бъдат използвани у дома или при пътуване за лечение на някои оплаквания като натъртвания и наранявания, малки изгаряния, навяхвания и изкълчвания, ухапвания от насекоми и стомашни неразположения и др. Обаче за по-сериозните или хронични оплаквания би трябвало се обърнете към квалифициран практикуващ хомеопат.

10. Медицината на бъдещето

Хомеопатията е непрекъснато развиващо се лечебно изкуство, разполага с повече от 6000 хомеопатични лекарства и техният брой непрекъснато се увеличава. Обаче за разлика от конвенционалната медицина, която изтегля от пазара лекарства, за които са установени нови странични ефекти, хомеопатите все още използват същите лекарства, които са използвали и преди 200 години, заедно с новите лекарства, разширявайки по този начин възможностите на хомеопатичната терапия. Едва сега учените с големите си открития в областта на квантовата физика могат да ни помогнат за по-дълбокото научно разбиране за хомеопатията в сравнение с това от преди 200 години.


<i>източник: Световна Организация за Хомеопатично Съзнание (www.worldhomeopathy.org)

Материалът е предоставен и преведен от Българско Хомеопатично Общество (www.bghomeopathy.org)<br ><br >Дата на първоначално въвеждане: 14.04.2008 г., 23:09 ч.</i>

User Feedback

Recommended Comments

Няма коментари за показване


×
×
  • Добави...