Jump to content
Порталът към съзнателен живот
  • постове
    5
  • коментар
    1
  • прегледа
    2786

Истинските факти за календара на маите


мартинминЧев

417 прегледа

Истинските факти за календара на маите

date.png септември 24th, 2010 user.png admin10ShareУчени от Националния институт по антропология и история на Мексико откриха гигантски подземен комплекс, построен преди хиляди години от индианското племе маи. Комплексът, открит на полуоствов Юкатан, недалеч от гр Сакаба, включва 11 каменни храмове, 100-метров път и лабиринт от пещери, някои от които под вода. В храмовете са открити човешки кости, вероятно от принесени в жертва, както е повелявала религията на маите. Те са вярвали, че тези светилища са един вид портал, през който душите на мъртвите преминават в задгробния свят – Ксибалба, известен още като инфрасвят. Духът на всеки умрял е трябвало да стигне до него, като мине през лабиринт и една река, подпомаган от куче.

2804Mayan_statue.jpg

Маите са вярвали, че преди да съществува нашият свят, е имало и други, но те са били разрушени от различни катастрофи. Вселената била от три части: небе, земя и инфрасвят. Небето имало 13 мантии, като само една от тях опирала земята. Всяка една от тях била под контрола на т.нар. Оксалахунтикуи, а бог Итсамна, изобразяван като игуана, управлявал цялото небе. Инфрасветът бил под земята и бил разделен на 9 части, всяка от тях управлявана от Болонтикуи или господари на нощта.

imagesCAYX64NJ.jpg

Маите са имали 22 календара, включващи времеви цикли във Вселената и в Слънчевата система. В основния им календар е отбелязано, че 5-ят свят, който наричаме5-тата раса, свършва през 1987г. 6-ят свят или 6-тата раса започва през 2012г. , а прехода маите нарекли РАЗКРИВАНЕ, РАЗВИДЕЛЯВАНЕ , АПОКАЛИПСИС.

В древните текстове на маите е записано, че след 2012 г. „Земята ще премине отвъд технологиите , които познава, отвъд времето и парите. Човечеството ще влезе в Пето измерение, след като премине през 4-тото. Планетата Земя и Слънчевата система ще влязат в галактическа синхронизация с останалите светове във Вселената.”

Учените предвиждат, че през този период на нас, хората, ще ни се даде възможност за сътворяване на нова цивилизация…с други думи – човешкият генетичен код ще бъде усъвършенстван и репрограмиран…

Този процес е вече започнал и всеки човек се променя духовно. Едни ще го почувстват и осъзнаят, други не. Ще настъпи прелом сред човечеството, Земята ще претърпи огромна промяна. Ще се извърши качествен скок в съзнанието и възприемането на реалността.

Еволюцията на съзнанието според древните маи протича на цикли, които са 9 на брой. Всеки един цикъл се разделя на 13 части – 7 дни и 6 нощи ( седмият няма нощ, а времетраенето им не съвпада с нашето). Всяка част в цикъла бележи ново развитие/ скок/ на съзнанието……….

Следва продължение

</span>

0 Коментара


Recommended Comments

Няма коментари за показване

Гост
Добави коментар...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...