Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Silviya's Блог

  • пост
    1
  • коментара
    0
  • прегледа
    5396

Символа на Душите Близнаци


Silviya

2342 прегледа

СИМВОЛА НА ДУШИТЕ БЛИЗНАЦИ

Суфи символа за Душите Близнаци представлява два вмъкнати един в друг пръстена, които не могат да бъдат разделени. Отделните пръстени символизират двата цялостни в себе си индивида и едновременно с това взаимносвързани в Цялото.

Душите Близнаци се срещат на земята като отделни човешки същества и най-голямото им предизвикателство е Съединяването в духовните нива, където те са Едно, както и пребиваването в тези високи енергийни нива повреме на съвместният им земен живот. Ако съдбата повелява да свържат живота си в близки физически отношения, те откриват, че съвсем естествено е да възникват конфликти, тъй като те са два индивида с различен психологичен произход, имат тела образувани от разнородни влияния, и проявяват различни навици и очаквания един към друг. Емоционалните компромиси са задължителни както при всяка друга двойка, но конфликтите при тях се разрешават по специален начин.

021620419-big.jpg

Вмъкнати един в друг, пръстените образуват една припокриваща се област на Сходство. Тази споделена цялост е тяхната идентичната същност. Символния модел на пръстените не е статичен, а подвижен, като те се приближават и отдалечават така както душите близнаците се съотнасят един към друг. Това разширяване и стесняване е както в областа на Единството им, така и в пространствата, отразяващи тяхното индивидуално съзнание и воля.

Когато между душите близнаци възникне конфликт, пръстените се раздалечават, но само толкова. От естеството на тяхната същност се подразбира, че те не могат да бъдат напълно разделени. Те отново се привлечени един към друг от силата на Любовта, от отношението на загриженост и сърдечност, както и от непоносимата болка на тяхното отдалечаване. Емоционалният конфликт е труден за преодоляване при всяка една двойка, но за душите близнаци той е непоносим. Тъй като единият е неделима част от другия, те много по остро усещат болката на другия. Те, като взаимосвързани, трябва да прекратят болката на единия от тях, за да се излекуват сами по себе си. Емоционалната динамика при душите близнаци не позволява отношение от рода:”отстави го да страда.”

Душите близнаци се задължават да търсят разрешение на конфликта, и то най бързо. Водени от духовното единство, те се напълно честни един към друг. Оставяйки настрани гордост и его, те се позовават на смелостта за да се изправят пред собствените си убеждения и безмилостно да търсят корена на проблема. Нищо не е подминато без обсъждане, нищо не е скрито или изопачено до полвинчати истини. Те не допускат да остане никакъв остатък на гняв или болка, който да отслаби нишките на техните отношения.. Любовта им ги връща отново един кръм друг се след поредното противорение, като пръстените се отправят по посока на тяхното Единство, където винаги ще бъдат, като същевременно запазват индивидуалностите си.

Конфликт ще се надига отново и отново, това е част от естествения цикъл и процеса на израстване. С всеки цикъл, любовта на душите близнаци се затвръждава. Израстването е двойно: те поотделно бързо се развиват в Единството и едновременно с това заедно израстват нагоре, като при изкачването в духовните нива, конфликтите намаляват. Пръстените се доближават, образувайки едно Цяло, резултат от вътрешната им, съвместна работа , като всеки е бил подпомогнат от другия.

Из книгата, “Twin Souls”, by P. Joudry

0 Коментара


Recommended Comments

Няма коментари за показване

Гост
Добави коментар...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...