Jump to content
Порталът към съзнателен живот
  • постове
    283
  • коментара
    124
  • прегледа
    98874

Житен пост 2011(21.02.2011-02.03.2011)


Розалина

1134 прегледа

Хубав и интересен беше този житен пост.

Какво констатирам за себе си,след този опит.

1.За пръв път започвам поста в понеделник.

Ако Житният режим започне в понеделник, човек ще се свърже с развитието на своята душа, ще възприеме любовта в сърцето си и ще пречисти всичко около себе си. Ще завърши в сряда - денят на Природата, с която човек трябва да се свърже.

2.Тези очистителни процеси наистина се усетиха доста силничко и при мене,а виждам,че и други го споделиха тук.

3.Да приемем житото като храна ,като една благословена храна е въпрос на вътрешна нагласа,която може да се постигне.Предишни години и аз съм хитрувала пред себе си ,давайки превес на другите неща-мед,орехи,ябълки.Този път ми беше вкусно да ям житото самостоятелно и да не търся вкусова компенсация.

4.Лимецът е чудесен за поста.

5.Интересно.Давах понякога останалото ми от вчера житце на моето куче.То яде житото с удоволствие...,а това значи много.Щом едно месоядно животно може,защо човекът да не може да изкара на жито.

6.Щом мога да живея и то с добър тонус и енергия 10 дни с 1 кг жито,90 ореха и 30 ябълки,това е много ценен опит.

7.Едно вирусче ме споходи ,но макар да е напористо,режима доста омекотява проявите му.

8.Сега е важно как ще се продължи ...

Ето тук ,някой се е погрижил да даде полезни насоки .

Желая на всички радост и благост.

Поздрави -Първият ден на пролетта (албум Паневритмия)

2 Коментара


Recommended Comments

Роза, благодаря за споделеното! :) И при мен протече почти по същия начин с тази разлика, че бях на обикновено жито. Последните дни ябълките и орехите почти ги бях спряла. Наистина имунитета като, че ли се засилва. И при мен имаше вируси. Но тази година най-лошото беше нервното напрежение и безсънието по време на режима. По едно време имах чувството, че съм се провалила и бях решила да го спра. Но статията на Живко Стоилов "Трите състояния: Sattva, Rajas, Tamas" ми помогна да се ориентирам. Ясно ми стана, че си имам проблеми с Rajas и че това е някакво чистене.

Опитът, че може да се живее 10 дена само с 1 кг. жито наистина е много ценен. :)

Линк към коментар

Учим се Ани.Всеки ден ,всеки час и всякоя минута.

За пръв път ползвам лимец .Много ми хареса.Има някои особености на приготвяне спрямо описаната технология за житото,която знаем.Първият ден го направих ,както си знам -запарвайки с гореща вода за през ноща.Не ми допадна .Стана много меко и сякаш нагарчаше.Втория ден го залях със студена вода ,в която да престои една нощ.Установих,че така е много по-добре.А най-добър за консумация ,от моя гедна точка, стана,когато един ден го накиснах със студена вода на обяд,за следващия ден.

Тази година установих,че ме тегли към ябълките.Мед ползвах съвсем малко,което е ново за мен.Приемах всяка от храните самостоятелно,та да усетя по-добре вкуса и как ми действува.

Установих,че всички продукти ми бяха много добре като количество.Мисля,че за пръв път осъзнах ,колко добре и точно са дадени пропорциите и вида храни в този суровояден режим..Не чувствувах изобщо глад или друг хранителен дискомфорт. през цяото време....Точно обратно ,на 10 ден,който за мен беше в сряда, имах желание да продължа,толкова добре се чувствувах на физическо и нервно-психическо ниво.Все пак отпостих,защото вече сме в новолуние.:feel happy:По-добре да се повтори след друго пълнолуние,отколкото да се удължи сега.Така реших.

Що се отнася до очистителните процеси,такива имаше и при мене по всички направления.Беше интересен и запомнящ се опит, във всяко едно отношение.

Поздрави

Линк към коментар
Гост
Добави коментар...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...