Jump to content
Порталът към съзнателен живот
  • постове
    2
  • коментара
    3
  • прегледа
    1030

От кого се дразним и защо?


Роси Б.

425 прегледа

Предполагам като всички, и аз имам моменти, в които се ядосвам от реакциите на някои хора от моето обкръжение. От известно време разсъждавам върху този проблем, защото зная: " не съди, за да не бъдеш съден". Обаче само това като правило не ми стигна, не ми свърши работа. Трябваше ми друг мотив или по-скоро обяснение на нещата. И тези дни стигнах до някои изводи и решения на проблема.

А именно:

Кой ме дразни и защо?

Дразнят ме другите хора, които са различни от мен. По-скоро тези, които разсъждават различно от мен в определени ситуации. А това го наблюдавам и откривам и в постъпките им, разбира се.

Осъзнам, че всички сме различни и че всеки има право на собствено мнение. Зная, че не мога да променя другите, това могат само те самите. Всеки има право да се променя както в положителна, така и в отрицателна посока, това си е индивидуален избор. Все неща, които ги четем, пишем и говорим и тук в сайта, т.е. теория.

Но какво става с практиката?

Днес попаднах в ситуация с такива хора и какво направих? Изказах си собственото мнение, без да споря с другите и ги оставих свободно да се държат така, както те си искат. Казах си: "Те са си такива, така са избрали да се държат. Това е техният избор. Това е техен проблем, не мой, и аз нямам нищо общо с него. Моят избор е друг и аз ще го следвам". И останах спокойна до края, не се ядосах и не се подразних от тези хора и тяхното държание.

Във всяка ситуация от живота си човек се изявява пред другите, но и пред себе си такъв, какъвто е в момента. Всяка ситуация ни помага да растем или да потъваме, зависи само от нас самите и начинът ни на мислене.

1 Коментар


Recommended Comments

Гост
Добави коментар...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...