Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Severen's Блог

  • постове
    16
  • коментара
    2
  • прегледа
    13187

Проблемът с комплексните от проблеми


Severen

940 прегледа

''Онзи ден една нова пациентка ме попита какво мисля за диагнозата й, поставена от друг лекар. Аз отвърнах: „Не знам какво да мисля. Всичко, което лекарят ти диаг­ностицира, се основава на познанията му и клиничния му опит." А тя попита: „Но какво е вашето мнение за това, което той ми каза?" Нали и вие сте лекар." Думите й ме накараха да се замисля и в първия момент не можах да реагирам. От известно време ми прави впечатление кол­ко силно е всъщност съзнанието ни. Съвременната наука приема, че процесът на наблюдение върху нещо, поне на податомно ниво, променя поведението и характеристики­те на наблюдавания обект. Така стигаме до извода, че съз­нанието има пряко и видимо въздействие върху структу­рата или състава на материята. Това е доказано с толко­ва много класически експерименти, че вече се смята за основен принцип.

На ниво фотони съзнателно насоченото намерение може
да промени поведението на основните елементи на материя­
та. Ако това важи за фотоните, логично е да се предположи,
че вероятно и е в сила и за нас. В крайна сметка, ако прие­
мем тези заключения, ще трябва да се запитаме от какво са
изградени тогава хората. Фотоните са най-малките части­
ци на материята, познати до момента. Всъщност, когато го­
ворим за фотони, говорим за светлина и информация.

И в светлината на току-що казаното сигурно започ­вате да разбирате малко по-добре притесненията относно безполезността на работата ми от позицията на „доктор". Докторът е този, на когото плащате, за да ви разглежда като сбор от симптоми или проблеми, които съгласно строгия професионален кодекс трябва да се опишат и да се постави диагноза, като най-напред се овладеят застра­шаващите живота проблеми чрез съответните изследва­ния и процедури. При този вид подход е задължителнослед това да „направите нещо". Трябва да следвате план за действие, да изпълните рецепта, да се подложите на терапия или дори да претърпите операция съобразно сим­птомите, които докторът ви майсторски е обхванал в ед­на или повече диагнози. Диагнозата отчасти се основава на това, което медицинската практика приема като дока­зателство, че лекарят добре се справя със задълженията си, следва стандартните и обичайни процедури и спазва правилата и указанията, съпътстващи всяка специал­ност в медицината. Целта на могъщите фармацевтични гиганти е да се увеличават печалбите и те са тези, които определят кои диагнози са приемливи и съответно носе­щи приходи.''

2 Коментара


Recommended Comments

Много по- интересно би ми било какво отговорихте на пациентката и дали сте успял да я излекувате,макар и с нестандартни методи на лечение.

Доколкото схващам - не сте лекар. Може би - психотерапевт?

А това за фармацевтичните компании и техните печалби, които са по- големи от тези на военната промишленост - го знае всяко дете.

Линк към коментар

Съвсем съзнателно сложих кавички защото това е цитат от една книга.Аз не съм лекар,но и този лекар е в началото на алтернативната медицина.Намерил е правилен подход,лекува хората по нов начин,обучава-много ми хареса това,което прави,но той не знае какво прави и за това не съм съгласен с него.

Аз предпочитам обучението пред лечението и всеки път,когато ме потърсят за лечение се опитвам да обучавам.

Не разбирам тази логика да търсиш алтернативно лечение след като лекарите са се оказали безсилни.Ако те не могат остава Господ,а не алтернативните методи,но това ми се случва постоянно.Никой не идва на време,никой не пита.И т.н.

Линк към коментар
Гост
Добави коментар...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...