Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Sign in to follow this  
  • постове
    29
  • коментара
    3
  • прегледа
    20261

Кой е Сатаната?

Sign in to follow this  
Кон Круз

418 прегледа

Според едни хора: Луцифер и Сатаната са един и същи типаж. Според други пък - например бай Щайнер: те не са един и същи проПаднал ангел (по - точно "архангел", щото Луцката преди да се възбунтува е бил архангел и любимец на тейко си Господа Отец наш). За тия другите (като бай Щайнера) - Сатаната е всъщност по - опасен и могъщ  безплътен злодей от Лъчката Св., който по - могъщ злодеин автрийският немец е наричал с името...Сорат (върховния главатар на Черната ложа, Авадон, Слънчевият демон...; според някои езотерици върховен глава на Бялата ложа е Христос, който пък бил нещо различно от Исус, но т`ва е друга тема). Могъщ звяр, управляващ  по - слабите зверове Луцифер и Ариман. Антропософът журналист Иван Стаменов - Стопанина е писал (наше момче българче), че според Щайнер Сорат е всъщност звяра от бездната, за който се говори в Библията и не само. В древните митологии Звярът от Бездната/Морето олицетворявал силите на Хаоса/Злото.

Стопанино е писал, че Сорат (Слънчевия демон) е "Schwarze Sonne" на треторайхните езотеронацисти, но аз преди време като се ровех за шварце сонето на нацистите не можах да стигна до такъв извод. Щайнер е писал и че ислямът е дело на...Сорат (Сатаната): гледна точка споделяна и от християнството. Или по - точно той е споделял християнската гледна точка. То за догматичното християнство всички други религии и учения са от Лукаваго, ма това е друга тема.

Самаил
от Уикипедия, свободната енциклопедия

Самаил (също Самаел) е важен герой в талмуда, определян най-често като обвинител и разрушител. Според някои легенди той е равен на Сатаната, или че Самаил е истинското или ангелско име на Дявола. Препратка в Библията за Самаел има в Книга на Исая, 14:4,12, където се споменава за “вавилонския цар”. Самаил обаче не може винаги да бъде идентифициран като Сатана, защото според някои преводи на Книгата на Енох ангелското име на Сатаната е Сатанаил.
Етимологията на думата Самаил е "Божия отрова" което идентифицира Самаел с “Ангела на смъртта”. Напълно възможно е обаче името да е производно от сирийския бог “Шемал”.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Разни митологии и учения - разни теооооориииии. Не че е жизнено важно кой от споменатите кой е всъщност (по - същественото е другаде), но понякога обичам да са ровя в тия работи. По - съществено е например това да си нацепиш подпалки, защото времето е застудяло и искаш на теб и близките ти да им е топличко. Туй и ще направя.

 

 

Sign in to follow this  


0 Коментара


Recommended Comments

Няма коментари за показване

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега
×