Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Цялата Активност

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Today
 3. kipenzov

  За прераждането

  Alexeo, ако в линка за холотропното съзнание обърнеш внимание на паметовите процеси, може да разширим дискусията в темата за Какво е Бог и какво не е. Щото според мен концепцията за прераждането и концепцията за Бог са свързани(там където са закрепени) като образни представи в съзнанието ни (на хората като цяло)
 4. Yesterday
 5. Оф, далеч съм от физиката, не разбирам... А философията - ако е приложна, хубаво. Западната обаче, с мисленето си за мисленето, откъснато в огромна степен и от духа и от прагматичността, не е моето нещо... Но. това съм си аз, а на вкус и цвят няма приятели, а собствени предпочитания.
 6. kipenzov

  За прераждането

  И аз благодаря за поздрава!
 7. Кон Круз

  Забавно - 2

  Според един виц... Свиня - така жените наричат дебел мъж без пари. Мечо - така жените наричат дебел мъж с пари. Дъртак - така жените наричат стар мъж без пари. Улегнал - така жените наричат стар мъж с пари.
 8. Кон Круз

  Грях ли е да се облечеш добре?

  Грях ли е да се облечеш зле?
 9. Никита никита

  Lilito

  Не бях видяла, че ми е писано там , отново благодаря!Остават ми няколко дни до раждането , сега няма как да започна , но след това ще се свържа с нея.В момента варианта ми е психиатър може би.
 10. Много ви благодаря не съм видяла.
 11. Никита никита

  Lilito

  Благодаря, има много с тази фамилия . Ще се опитам повече да не пиша, виждам че постоянно пиша едно и също, когато ми е зле.Съжалявам за всичко.И ви благодаря на всички....
 12. Alexeo

  Много въпроси

  Това е Проблемът за злото. Съществува от древността и е един от аргументите срещу съществуването на Бог. Обсъждан е много, най-добре човек сам да се поинтересува и прочете. Problem of evil
 13. Alexeo

  Забавно - 2

  Лъвът и мравката(Урок по мениджмънт)Всеки ден една малка мравка пристигаше рано на работа и веднага започваше да работи; тя произвеждаше много и беше щастлива. Шефът, лъв, беше изненадан като разбра, че мравката работи без надзор. Той си помисли, че ако мравката може да произведе толкова без надзор, колко ли повече ще произвежда, ако има кой да я контролира! Затова лъвът нае една хлебарка, която имаше богат опит като ръководител и умееше да изготвя чудесни доклади. Първото решение на хлебарката беше да създаде система за наблюдение. Хлебарката се нуждаеше от секретарка, която да ѝ помага да си пише докладите. Тя назначи също един паяк, който да управлява архивите и да наблюдава всички телефонни обаждания. Лъвът бил възхитен от доклада на хлебарката и я помолил да изготви графики, които да описват производствените темпове и да анализира тенденциите, така че да може да ги използва за презентации на срещите на борда. Така че хлебарката трябваше да си купи нов компютър и лазерен принтер, и да наеме една муха за управление на ИТ отдела. Мравката, която някога беше толкова продуктивна и весела, мразеше тази бумащини и срещи, които сега изразходваха по-голямата част от времето ѝ. Лъвът стигна до заключението, че е крайно време да номинира човек, който да отговаря за отдела, в който работи мравката. Позицията беше дадена на един скакалец, чието първо решение бе да закупи килим и ергономичен стол за кабинета си. Новият отговорник също се нуждаеше от компютър и от лична секретарка, която той която прехвърли от предишния си отдел, за да му помага да подготви стратегически план за оптимизация на работата и бюджета. Отделът, където мравката работи, се превърна в тъжно място, където вече никой не се смее. По това време скакалецът убеди шефа лъв да започне климатично проучване на околната среда. След като прегледал отчетите на отдела на мравката, лъвът видял, че производството е много по-малко, отколкото преди, и затова назначил бухала, известен консултант, който да извърши одит и да предложи решение. Бухалът прекарал три месеца в отдела и излязъл с доклад от няколко тома, в който заключението било, че „В този отдел има твърде много персонал!" Познайте кого лъвът първо уволнил? Мравката, разбира се. "Защото тя показвала липса на мотивация и имала негативно отношение."
 14. Няма нужда да правиш първата крачка, нито да стоиш пасивно. Покажи на човека, че си приятелски настроена и че той няма да бъде отблъснат, ако реши дойде при теб. Ако той има интерес, сам ще го направи. Например, мини край него, усмихни му се и небрежно подхвърли нещо кратко, леко и позитивно, относно нещо, което касае и двама ви ("Много хубава песен, нали... ", "Тази сандвичи са страхотни...", "Времето вече се затопли..." , "Чудесен семинар..." и т.н.) Той ще има избора дали иска да продължи разговора с теб - в момента или по-късно. Ти нищо не губиш, защото не си показала интерес, а само добронамереност, а пък той ще знае, че си отворена за разговор. Също не забравяй, че в живия разговор езикът на тялото, изразът на лицето, тонът на гласа имат не по-малко значение от думите, които изричаме. Понякога дори една мила усмивка и малко по-дълго задържаният поглед могат да бъдат достатъчни.
 15. Alexeo

  За прераждането

  Благодаря, ще ги разгледам. Поздрав
 16. Last week
 17. Преди- планините са планини, реките са реки. По време планините не са планини, реките не са реки. След - планините са планини, реките са реки.
 18. Д-ре, нали сложната противоречива система в електричния заряд ,,протон-неутрон-електон'' има анти такава триада - ,,антипротон-антинеутрон-антиелектрон''. Даже, ако не се лъжа на антиелектрона, май , му казват позитрон. Тука имаме и трилектика и хексалектика. Не знам дали са синтезирали антиатом, но поне електрон-позитронната реакция е анихилация, с отделяне на фотони, което простичко казано си е, че като се ,,сблъскат'' две противосъщности се оказва, че няма две, а едно, което е светлина. Холистичното си е цялостност, но трудно се научаваме как ,,се прегръща'' тъмнината. На мен поне ми е трудно за момента. А иначе споделената ти образна представа за спиралата ме изкефи!
 19. Ines Raycheva

  Lilito

  @Никита никита, в друга тема ти препоръчаха терапевт, при когото да отидеш. Разбирам, че си объркана - във форума са ти дали насоки - това е, тук няма как да се прави същинска психотерапия, от каквато ти имаш нужда. И те съветвам да спреш с гледането на новини, с четенето им също. Сведи ползването на компютър, телевизор, телефон до минимум, движи се, не яж рафинирана захар - това ще донесе някакво облекчение, но не е решение в никакъв случай. Успех!
 20. kipenzov

  За прераждането

  Най-вероятно наистина не са ми ясни. Най-вече от коя позиция да оценя някои паметови процеси, възпроизвеждани в ежедневието на някой хора, които са повечко към трансперсоналното. Между другото интересна връзка си заформил. Твърдо Аз с материалистически диалектизъм - Картезиански, от основоположникът му - Р.Декарт - Cartesius. Така малко трудно се свързва ,,разумният човек и обективният външен свят'' с експериментално доказаното взаимодействие психика-тяло. А шансът да зациклиш в дихотомията идеализъм-материализъм е пределно реален. Колкото и да ми се спори, вече знам, че няма смисъл, защото вървим по различни пътища. Единственото, което, лично според мен, не си взел предвид, че ни различава е това -Дисоциация. Просто явно се претърпяли различни травми, а може пък ти да не си?! Ето тези четива по Кен Уйлбър ми бяха доста интересни. Холотропно съзнание Не знам на теб дали ще ти се понравят, просто го предлагам, но леко ще издам, че като концепция е заложено, че основна травма е самото раждане.
 21. Кон Круз

  Луди сме

  „Душевноболният или сънуващият човек изобщо няма обективна представа за външния свят; но всички ние сме повече или по – малко луди, повече или по – малко спящи; всички ние носим в себе си един необективен възглед за света, възглед изкривен от нашия нарцисизъм. Трябва ли да давам примери? Всеки лесно може да ги открие, като се вгледа в самия себе си, в своите съседи, като чете вестници. Степента на нарцистично изкривяване на реалността е различна. Една жена, например, се обажда на лекаря, казвайки, че иска да дойде на преглед още същия следобед. Той отвръща, че този следобед е много зает, но може да я приеме на следващия ден. Нейният отговор: „Но, докторе, аз живея само на пет минути от вашия кабинет”. Тя не може да проумее неговото обяснение, че тази близост за нея изобщо не му спестява време. Тя преживява ситуацията нарцистично: щом тя пести време, той също пести време; единствената реалност за нея е тя самата.” Източник: "Изкуството да обичаш", стр. 122, Ерих Фром. Книгата е написана преди 63 г., а нещата коментирани в нея са кажи-речи същите, каквито са били и тогава, и преди онова време.
 22. Никита никита

  Lilito

  Здравейте отново, прочетох книгата, "Обсебен мозък,, но не намирам точно моя проблем.Да има мисли за нараняване, но там са само страх, а при мен много време беше страх, а сега е направо като желание.Събуждам се вечер и си казвам АЗ ставам и го правя,мога да го кажа на глас, така го усещам.Усещам се злобна.Намерих много неща който бях забравила, как съм се молила на Господ и трябваше на другия ден пак да го правя, да не се разсърди, Преди това богохулните мисли, проверките ,които все още правя, постоянния страх да не съм забравила да направя нещо, или оставила ли съм детето на градина, ужасната ревност, която ми пречеше да се радвам , препрочитането на субтитри, броенето.Но тези неща поотшумяха някак.С ревността се справих като си казах накрая каквото такова, вече се беше стигнало до развод Сега като се сетя сякаш исках да ми е изневерил, за да се скараме.Пак беше като желание.Е как да се успокоя ,предположение че за трите месеци в който бяхме разделени, той го направи.Тогава си седнах на гъза.Мисълта изчезна.Ами и сега ли така ще стане? Но тази мисъл как да се справя.Не знам само мисъл ли е, или е желание.Как да го разбера веднъж завинаги.Ако има и депресия, тя ли предизвиква това желание и агресия в мен.Днес бях на косъм да кажа на глас че искам.Отрази ми се и това убийство, което дават по новините, но то всеки ден дават нещо подобно.Така ли е мислил и се е чувствал?Страхувам се от следродилна депресия.Не мога да спя вечер, събуждам се с мисълта да стана и да направя нещо.Не ми се говори, не ми се излиза, постоянно бързам, за незначими неща.Абе за една тъпа манджа се притеснявам ,че нямам време и бързам.
 23. С това съм съгласна напълно :) Възможно е да има една неумелост, когато иска някой да завърже разговор, но ще си призная много вероятно аз не бих направила по-уместен опит за заговаряне... всъщност ще си стоя пасивно, въпреки че проявам интерес спрямо нечия личност. Сигурно има част от мен, която е разярена, че другите имат смелостта да направят крачка напред, дори и тя да бъде единствена и да получим отказ. Мненията, които прочетох до тук ме накараха да се замисля, да погледна от друг ъгъл. Благодаря, че споделихте нещата от височината на вашата камбанария :) Alexeo благодаря, че спомена за small talk, смятам да попречета, за да се обогатя... да изпробвам нещо ново
 24. "Една история, живот като на кино даже мисля да изпратя резюме на Тарантино..." (Hong Kong) Сутринта сънувах, че някакъв бандит е тръгнал да влиза у дома и аз съм го убил пред вратата. След малко идва полиция да ме арестува за убийството извършено при неизбежна отбрана. Още преди да са стигнали до стълбището, аз обаче политам към Балкана... Тези дни се кахърих, че съм започнал много рядко да сънувал, че летя поне 4 пъти по - рядко, отколкото преди 7-8 г. примерно. Че сънищата ми са станали по - скучни. И ето, че тази сутрин подсъзнанието ми ми се реваншира. Спасих се от ръцете на кривосъдието (в случая поне щеше да е такова). Поне временно. За моя случай се разчува в цялата държава, придобивам слава! Собственолично установявам, че съм много обсъждан. По някакъв начин обаче лицето ми е неразпознаваемо. Първо се оказвам обратно у дома си. Там е и някаква баба, много приличаща на една адвокатка. Бабата се изявява като гадателка. Чрез някакви карти (на които странно защо няма нищо изобразено) иска да види лицето ми. Разбърква ги, хвърля някои от тях на едно от леглата. Чувам я да казва "ей сега ще видя лицето му"! Не ме разпозна обаче като убиеца (дори не ме погледна). След това съм в някаква кръчма. Мрачна, почти празна. Седнал съм при една дълга маса и ям супа. Някъде по в дъното на помещението е собственикът, когото не виждам, но знам, че е седнал с лице към мен и към входа. След малко в кръчмата влиза един колега, който не ме разпознава... Подминава ме, отивайки към стопанина и говорейки му за моя случая (явно цялата държава сега говори за мен, което няма как да не ме ласкае). Усещам се хладнокръвен, спокоен. Нямам порив към бързо изнизване. Сякаш се наслаждавам. След това съм пред касата в един хипермаркет, но съм с празни ръце. Зад касата работи една жена, която ще нарека Каката (знам коя е). Две дами току що са били обслужени от Каката. Коментират моя случай. И дори да се ме мярнали..., сещате се - не ме разпознават. Нищо, че навярно снимката ми нееднократно е обиколила телевизиите и вестниците. Мистерия ви казвам! Чувам едната да казва за мен на другата: "Той много разчита на Каката!" После се озовавам в уж бившата ми квартира. Но това не беше бившата ми квартира. По - голям апартамент беше. Вещите в него ступани покрай стените и покрити с бели чаршафи. Не ги виждам. Полумрачно е. Обзема ме тъга (може би носталгия по отминалия ми престой там). Какъвто досега си бил, то в миналото ще остане. Какъвто днес си, такъв занапред не ще да бъдеш ти... От себе си когато оздравееш, тогава чак ще разпознаеш истинските си черти! Бо Йин Ра После бях навън. В непознат град, голям (едно царство на анонимността). Слънчево време, топло, приятно. Нямам вече усещането някой да ме издирва. Намирах се на една малка градинка, находяща се между пътните платна на оживена улица. Ходи ми се по голяма нужда. Оглеждам се. Наоколо не виждам тоалетна. Чудя се какво да правя. Не виждам много хора, но не е като да не виждам. Никой не се взира в мен, но все пак... Решавам да облекча нуждата си публично. Наоколо не виждам мъже (само момичета и жени). Правя това, което след определено колебание съм решил.
 25. "Има един вътрешен принцип на ума. Щом вие мислите само за Черното братство и виждате хора все от Черното братство, вие сте свързани с него и сте негови членове. Това е закон. Защото каквото човек мисли, това и става. Ако аз подозирам всеки един човек в престъпление: Иван, Драган, Петко - всички тези десет-двайсет души аз ги нося в ума си и тези хора ще ме покварят. Затова Христос казва: "Любете враговете си." Избавлението сега иде чрез Любовта. Любовта ви избавя от всичките тези души, от всичките тези форми. Аз няма да критикувам, но ще констатирам един факт. Някой път констатирай злото и извади поука за себе си, пък и друг нека извади поука, но никога не се занимавай с него - да го държиш в ума си, да мислиш за всички негови прегрешения, защото иначе ти ще се спънеш в своята еволюция. И обратното е вярно. Ако мислим за хората добро, с това ние привличаме съответните сили в Природата към нас." (стр. 171) "Когато не обичаш врага си, има условия да слезеш на неговия уровен, но когато го обичаш, има вероятност да го издигнеш на своя уровен." (стр. 175) П.К.Д. Из "За отношенията между хората", д-р С. Балтова
 1. Load more activity
×