Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Цялата Активност

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. Беседи Съборно слово 1921 Беседи, обяснения и упътвания от Учителя - Съборни беседи (1921) Размишления 3 24 август 1921 г., сряда, 5 ч. Утринна молитва Размишления 1. „Отче наш“. 2. Размишление (коленичили на лявото коляно): „Да ни благослови Господ да ходим неуморно в Пътя на Истината и Живота.“ „И всичките ни мисли, желания, действия и постъпки да бъдат заквасени с Живата Истина, която изтича от Духа на Любовта.“ 3. Благославяй, душе моя, Господа! 4. Да се помолим на Господа: „Всички наши приятели, които са тук, и които не присъстват, да ги закваси с Живата Истина на Живия Господ, Който сега е между нас.“ 5. Добрата молитва. 6. „Бог е Дух, и които Му се кланят, с Дух и Истина трябва да се кланят.“ (Евангелие от Йоана 4:24) „Освети ги чрез Твоята Истина: Твоето Слово е Истина.“ (Евангелие от Йоана 17:17) „Затова отхвърлете лъжата и всеки с ближнаго си говорете истина, защото сме удове един на друг.“ (Послание към ефесяните 4:25) „Защото законът чрез Мойсея бе даден, а Благодатта и Истината – чрез Исуса Христа биде.“ (Евангелие от Йоана 1:17) „Затова да празнуваме не с вехт квас, нито с квас на злоба и лукавство, но с безквасни хлябове на искреност и на Истина.“ (Първо послание към коринтяните 5:8)
 3. МИЛА РОДИНО!от НЕДЯЛКО ЙОРДАНОВНаписах го след петъчното заседания наПарламента... Потресен съм... Такова чак не е било.Дали някой от тях ще го прочете...МИЛА РОДИНО!Колко ненавист... Дива омраза... Бълва отвред... Не се крие...Гледа народецът... Беден... Объркан... Спрете се! Чуйте ме вие!Вие, които уж в името свято на нашата тъжна Родина...Ето ви вече... Доволни... Цинични... Изборът вече отмина...Вече съдбата на всичките българи само от вас ще зависи.Ето ви... Тези, които избрахме...Ти си!.. И ти си!!.. И ти си!!!..Смъквай предишния... Вземай му мястото... Лично, за своя изгода.Вечният лозунг, изтъркан от ползване “В името на народа!“И до кога, моя малка Българио!.. Ето те... Вчерашна... Днешна...Пак ли излъгана.. Пак ли такава... Утрешна... Жалка... И смешна...Няма ли някога... А пък е просто... Без ругатни и насмешки...Тези там горе... От тебе избрани... Да проговорят човешки.Все пак си нашата... Тук си завинаги... Няма как да те преместят.Мила Родино... Хайде извикай! Може би ще се освестят!17 април 2021 г.7 ч. 10 м. сутринта
 4. Yesterday
 5. АлександърТ.А.

  няколко думи за човешката душа

  Това бяха няколко изречения , които подбрах от : Събитията в Украйна и възможният сценарий за бъдещето – част 1 Г. А. Бондарев Превод от руски:Евгени Мангуров (Декември 2014)
 6. Принципа е следния . Заблуда , отклонение може да има .Но никой не може да спре естествения ход на осъзнаване духовния характер на всичко съществуващо . В посока съзнателно единство на Дух и материя . В училищата , бях ученик преди 1970г. , имаше задължителна сутрешна ,,физарядка" . Когато се запознах с Учението , разбрах от къде много упражнения са дошли .Никой директно не се съпротивлява на хубавото .Това бяха отделни елементи на паневритмията и други упражнения .До колкото си спомням , всеки учител по физкултура прилагаше според разбиранията си .Това са детски спомени . Не съм се интересувал от влиянието на партията , защото за религия не се говореше .Но се гледаше на здравето като отделна задача .
 7. Мен не ме влече да играя паневритмия, но и не бих пречил на желаещите да го правят. По времето на Дънов, а и днес е имало хора с различни виждания, които са желаели доброто на българския народ, но не са съзнавали, че учението не е зло и че ако бяхме го приложили дори отчасти, България сега щеше да процъфтява.
 8. Last week
 9. Това е много добро и е от списание "Житно зърно" от 1940 г.: https://beinsa.bg/newsletters_s.php?s_type=koren&id=1358&status=1&high=Семе&fbclid=IwAR2rMenX2MfVOraH9fgaAj2B0Fq5-GKfG6lU-EsMTvvcGFMR52CkLvLxPRM .
 10. royalrife

  Свободната воля

  Такива са постъпките, мислите и чувствата на гениите, светиите, Учителите. Те нямат нужда от външни условия за развитие, защото носят вътре в себе си и религия и наука и закони. Те могат да живеят без външно ръководно начало, за разлика от нас. Те стоят по-високо от религия, наука, закони. Гениалните още не са свободни от смъртта. Светиите са на границата между смъртта и безсмъртието. Учителите, обаче, са извън смъртта. Станем ли Учители на себе си, освободили сме се вече от смъртта.
 11. Здравейте! Казвам се Боряна Василева и успешно се справих с овладяването на това състояние на психиката наречено Обсесивно-компулсивно разстройство или Натраплива невроза. Благодарение на д-р Тодор Първанов чрез терапията, която проведохме и личните ми усилия и упоритост успях да излезна от капана на моите натрапливи мисли. Пиша това съобщение, за да вдъхна кураж и увереност към хората, които към този момент се борят с ОКР. Всеки може да излезне от тази дупка и да се справи с подходящата терапия , търпение и постоянство. Моите натрапливости бяха свързани с детето ми и се задълбочаваха , когато се опитвах да избягам от тях, това не е правилния път. Нужно е не само да приемеш страха, но и да започнеш да го обичаш, да го искаш , да му се радваш. Когато човек започне да спазва стриктно, упорито и с инат насоките на своя терапевт без да се отказва , резултатите са на лице. Вярвайте в себе си, спорт, медитация и положителна нагласа са от основно значение за справяне с ОКР. Благодаря Ви д-р Първанов! След преминаването ми през натрапливата невроза , аз станах един коренно различен човек, а именно много по-обичащ себе си, уверен и целеустремен. Имам чувството,че вече нищо не може да ме спре да извървя пътя наречен Живот с щастие и високо вдигната глава!
 12. д-р Тодор Първанов

  Сексуален проблем

  ,,А какво ще кажете за идеята,че моделът на отношения в неговото семейство,се пренася и под нашия покрив? ,, Ще кажа,че това е един от основните принципи на човешкото поведение. То се определя от моделите на поведение, с които сме свикнали от най-ранно детство. Парадокса е,че дори те да не ни носят удовлетвотение, ние се придържаме към тях, защтото те ни дават сигурност, а и няма от къде да вземем други. В едно интевю Саша Безуханова казва,че едва когато е станала на двадесет и няколко години е разбрала, че има семейства в които хората не са щатсливи. Просто отношенията в нейното семейство са били ефективни и нищо не я е карало да мисли,че в другите семейства не е така.Но, същото важи и за неефективните семейни отношения.Хората в тях, не варват, че има щастливи семейства.
 13. БлагодарЯ за отговора. Плъзнах деликатно идеята за тестостерона,за да не предизвикам раздразнение. Каза ми,че не мисли,че има проблем с него,защото получава почти всеки ден ерекция,случва се бързо,а и наблюдавайки го е добре сложен,силно окосмен,добре развита мускулатура,избухлив е на моменти,има го мъжкото “перчене” и т.н. Като че ли той изпитва неудобство от еротиката,от секса,отхвърля ги,изживяването в главата го няма.Предполагам че тази динамика на връзката на по-скоро съквартирантски начала,пълна липса на грижа,старание и секс в отношенията също води до намаляване на тестостерона. А какво ще кажете за идеята,че моделът на отношения в неговото семейство,се пренася и под нашия покрив? Баща,който е работохолик(бивш военен,подходът на възпитание...), винаги в услуга на хората и помагайки им се чувства “като супермен” негови думи. Но към семейството липса на внимание,вечно отсъстващ от вкъщи. Няма го партньорството помежду им,няма “ние”,непрекъснато сочене с пръст,конфликти,мълчаливи стачки с дни,спи се в различни стаи,липса на нежност,на близост,всеки сам се справя с живота си,огромна пропаст помежду им,която е очеизбождаща и т.н. Ние бавно се превръщаме в едно малко копие. Аз също отраснах без да имам пред очите си пример за “семейство”,но пък моите хора са доста по-топли,по-емоционални.
 14. д-р Тодор Първанов

  Сексуален проблем

  Здравей! Макар да се казва,че сексът е в главата, той е и хормони. Убеди приятеля си да си изследва тестостерона.Може да е нисък, ако е така има лечение.
 15. Стоиш в тревожност . В тази позиция всичко изглежда страшно .Това е позиция на очакване .Смени позицията , започни да правиш . Първо си представи и ако ти хареса го прави . Едно , все още неопитомено коте . Нахраних го и преди да си тръгне посягам да го галя . Минава ми мисълта че ако ме издраска , мога да го стисна с три пръста и го ударя в земята . И да не би случайно да направя това , си представям следното . Изправям се и с кървяща ръка пускам внимателно котето , по далеч от мене . Повтарям тази картина достатъчно пъти , за да съм сигурен , че ако случайно ме изненада , да не го нараня . Човек може да подбира мислите си . Но още по лесно е да избира какво прави .Лесно може да се ориентира като прилага всичко което знае за любовта .Мисълта че мога да смачкам пухкавото коте е страшна .Но искам ли го , не .Отивам в следващата стъпка , правенето , като избирам какво да бъде .Какво искам да стане . ето реших да пусна няколко реда тук . Минава ми мисълта , не съм потготвен за психолог и може да изтърся някакви глупости . Модератора няма да ми се смее , тактичен е . Но го направих .
 16. Питаш едно и също.....не си луда и не може да полудееш, само едни лъжливи, натрапливи мисли са.
 17. Earlier
 18. Тъкмо всичко изглеждаше нормално и спокойно и от веднъж ми ее появи мисъл, че може да нараня някой от близките ми...и веднага след това последва мисъл че съм луда и не го осъзнавам и близките ми не виждат че съм луда и постоянно си следя мислите и движенията .. има ли вероятност да направя нещо на някой и луда ли съм или са само натрапливи мисли?
 19. ,,Синът ми днес даже каза, че изобщо не вярва, че някога ще се оправи. И дали има смисъл от каквито и да е терапии, защото всичко му се струвало толкова реално и истинско и той изпитвал "реално" привличане вече само към момчета.,, Онзи ден момче пита във форума, дали ако спре да вярва в натрапливите мисли, те ще изчезнат. Отговорих му,че това е точно така.Но, за да стане това е нужно много време. ОКР-то пуска мисли, които винаги в известна степен са възможни. То няма да пусне мисъл ,,Аз ще стана крокодил,, , защото това няма как да стане. За това, първата стъпка, отнемаща най-много време е, човека да приема,че има ОКР.Тоест, собсвеният му мозък, го лъже, за неща които за него са неприемливи и ужасни. Това е първото, което трябва да се постигне, за да може терапията да се увенчае с успех. После, нещата стават малко по - лесни.
 20. „Отче наш“ „Бог е Любов“ Ще прочета 18-а глава от Иезекиил и ще се спра главно върху думите: „Направете си ново сърце.“ „Духът Божи" Беседа: Ново сърце Ново сърце
 21. АлександърТ.А.

  Свободната воля

  От създаването си , човека изгражда своята воля . За сега тя е на етап освобождаване . Учим правилния начин .
 22. АлександърТ.А.

  За Истината и Лъжата

 23. Здравейте, С приятеля ми сме заедно от година,живеем заедно и май вече се превърнахме в...съквартиранти.Когато започна нашата връзка,ми правеше впечатление,че що се отнася до сексуалните въпроси,закачки така да се изразя,показваше сдържаност,апатично отношение понякога. При усамотяване сме имали моменти на близост разбира се,но по-скоро аз съм била активната,търсеща го страна.Не си пада по френските целувки въобще,даже са му неприятни,по предиграта,по ролеви игри,по експерименти,отказва да ме види в светлина на сексуален обект,радва ми се точно като дете на плюшено мече,като на домашен любимец,като на много близко същество...но по-скоро сестра.При първия полов акт ми направи впечатление нервността преди започването му,подход на по-скоро претупване и стремеж да приключи по-бързо,липсваше го наслаждаването и близостта. От тогава сме имали контакти с честота около веднъж,два пъти в месеца,краткотрайни,отново с това “дървено” отношение. Напоследък, тъй като сме и по- натоварени,се случва веднъж на 45-50 дни,без старание,сухо,скучно,което за мен е крайно незадоволително.Вече и аз имам проблем,последният път след 40-дневно нищо,изпитвах силна болка при самия акт и въобще не можех да се отпусна и насладя.Като допълнителна информация- няма проблем с ерекцията,все още нямаме и 30 години,пуши,употребява алкохол,но не прекалено,не е особено емоционален,затворен е,бих казала,че на моменти мързела доста надделява,не си пада по спорта,но успявам да го измъкна от бърлогата от време на време,на работа има натоварване и стрес,но и в периодите,когато беше свободен,пак не беше активен и деен,когато сме на почивка,отново нищо,най-голямата му страст е храненето,пошегувах се с него,че ако ме гледаше така като си гледа пържолата и ако отделяше внимание и любов и обожание на мен както на храната си...би било прекрасно. В тяхното семейство го има това чревоугодничество,майка му много държи да се седне на трапеза и с часове да се хапва и пийва,нездравословно разбира се,но това е свещен ритуал там.Може би единственото място,на което се виждат,разговарят и осъществяват близост.Имам чувството,че тя е студена и...скучна като човек,а те са много много близки и той е нейно копие.Баща му беше подхвърлил на шега веднъж,че и в техния дом сексът е абсолютен мираж от години.На пръв поглед са идеално семейство,но имат доста проблеми в отношенията,което също може да му влияе. Правила съм опити да разговаряме,той казва,че съм права,че този проблем го кара да се чувства зле като мъж,че просто така се е наложило от началото при нас и е станало нещо нормално,че трябва да се промени и ще работи по този проблем,но промяна няма.Въпросите ми са следните- възможно ли е човекът просто да е асексуален? Това изобщо подлежи ли на промяна,ако започне терапия,което му подхвърлих.Той е склонен,но се притеснявал да не наруши уж установения ред и баланс в живота си ( който е супер илюзорен според мен) и да не изплуват на повърхността проблеми. Възможно ли е да е хомосексуален? Да не го привличам?Има ли похвати,с които да провокирам по-мъжествено поведение,желание за секс?
 24. Ако има пълно, подчертавам пълно осъзнаване,че не са изтински, ОКР-то си отива.
 25. Здравейте психолози. Имам окр от няколко години, ходила съм на психолог известно време,чела съм и тук много.От прочетеното и изказаното, извода ми е ...че ключът е пълното безразличие към натрапливите мисли ,да не чустваш нищо, нито вина,нито страх, нищо . Пълното осъзнаване, че те не са истински колкото и да са страшни.И сякаш намаляват..но въпросът ми е изчезват ли напълно някога ?
 1. Load more activity
×