Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Всичко. Включително Психотерапия

Showing all content posted in for the last 365 days.

Content Types


This stream auto-updates     

 1. Yesterday
 2. Доста наивна вяра! Проблемът не е в мигрантите, а в онези дето са оначертали това мигриране още преди време.
 3. абе я си налегай парцалите :-))) ако си тръкнеш профила ще се оплача на Висшестоящия!
 4. Не съм обиден въобще. Престанах да се обиждам в живота. Аз бях току що за 1 месец блокиран от фейсбук от началото на април до началото на май. Задето изказах искрено мнението си, което беше и самата правда. А именно, че арабските мигранти не желаят да се интегрират и не са бежанци от война, ами за в Германия заради социалните помощи и безплатните жилища. Това го написах на немски и веднага бях блокиран за 30 дни. Имах право да чета, но не и да пиша коментари, нито да споделям неща на стената си. Запушиха ми устата. Свободата на лично мнение е погазена. И това в държава като Германия. Това е третото блокиране за абсолютно същото нещо и всеки пък периодът на запушване на устата става все по-дълъг. Казваш истината такава, каквато е и получаваш наказание... Светът е толкова объркан и толкова несправедливо устроен, че ако взема да се обиждам за всяко нещо, няма да му се види краят. Затова вече гледам забавно на целия хаос и цирк.
 5. "Мир, мир!"

  Сънувах, че е нощ. Намирам се на някакво поле, от което виждам малък периметър. Виждам почти само врагове. От моите виждам само един човек - актрисата Боряна Братоева (и то не от началото на битката). Настъпващата отляво армия е с униформи и каски като от втората световна война. Не съм сигурен от коя държава са, но аз съм от другата страна на барикадата. Легнал съм по гръб в страни от настъпващите редици. Някои от вражеските войници са легнали по корем от двете мистрани и стрелят по мен с автомати - никой не успява да ме уцели. Аз също стрелям по тях и ги ликвидирам. Произвежданите от изстрелите ни искри осветляват мрака. Същото с неприятелите явно правят и другарите ми вдясно, които не виждам, но бойното поле се изпразва от настъпващите към нас редици (дори телата на убитите изчезват от погледа ми). Тяхното място е заето от полуголи африканци с лъкове и копия, които също са покосени от армията в която се сражавам. По едно време се появява Боряна Братоева, която както казах е от моите. С гръб е към посоката, от която идват вразите. Появява се един вражески войник облечен с каска (тоест, изчезнали са племенните войни). Върти главата си наляво надясно, държи граната от някогашните, вика нещо. нарочно хвърля граната в близост до Братоева. Тя не я усеща. Грабвам я за ръката (викайки че е хвърлена граната) и я помъквам бързо към посоката, в която настъпваха нашите (но и тръгвайки в тази посока не ги видях). Минахме няколко метра и граната се взриви без да ни порази. Обърнахме се с лице към вражеската позиция. Там вече нямаше войници. Имаше тичащи към нас с голи ръце арабски бежанци, които не ни мислеха доброто. Тръгнахме да отстъпваме. Вече нямах автомат, а Боряна не видях да е въоръжена. Бягах с лице към опасността. По едно време паднах по гръб. Право към мен тичаше брадат и мръсен имигрант. Като ми налетя се опитах чрез краката си да го преметна зад мен, след което да скоча бързо и да побягна, ала не съумях. Той се стовари върху мен и ме затисна. Хванах се за единия му крак и започнах да крещя: "Мир, мир!" И се събудих.
 6. Питане във връзка с идеята, че това с какви хора правиш секс може да ти окаже определено влияние върху душевността поради обмяната на енергии. Ако една жена, която не се интересува от история, прави секс само с историци, ще се породи ли в нея интерес към историята? Относно това, че обществата с по 1-2 деца в семейство са обречени на изчезване - може и да е така. Но засега май нито едно такова общество не е изчезнало, тъй като моделът с по 1-2 деца е сравнително нов. За едно дете ми е по - разбираемо, но защо и за две? Особено ако и средната продължителност на живота е дълга (което е предпоставка за по - бавно намаляване на хората).
 7. Спомени името му, да го похвалиш - браво за смелостта му да знае къде какво може и какво не може. От там града, после държавата, накрая и света ще се срине. Нищо чудно да се засегне галактиката, може би дори зведния куп галактики, към които принадлежи Млечният път. Ти нали се сещаш, че твоя терапевт на по-малко от 50 000 евро за час няма да се навие да работи, имайки предвид, че от теб зависи толкова много. Можеш ли да си ги позволиш? Не могат да се излекуват, защото не са болест, колкото и кавички да поставяме насам и натам. Какво и доколко е възможно е многопластов въпрос - все пак, живота на човек не е съсредоточен върху мисли по една тема. В практиката са описани значително много случаи, в които бившата натраплиа мисъл остава като идея в мисловния свят, без да притеснява, така че човек е способен да бъде ефективен въпреки нея. Колкото повече търсиш успеха, толкова повече се отдалечаваш от него. Това е част от механизма на натрапливостта. Дори бих казал, с риск да не разбереш напълно, че това е вид игра. Терапевтът ти трябва да е по-скоро играч, отколкото много насериозно разглеждащ проблематиката психолог. Иначе ще го закъсате двама.
 8. Кликал съм наред... А въобще, смятам за няколко месеца да махна целия фейс от утре.
 9. Дразнене от звуци

  Опитвам да ги постна, но нещо не ми позволява. Потърси в нета името Джулиън Трежър. Изгледай всички негови видеоклипове за звуците. Успех!
 10. Мисъл за деня-21.5.2018г ...Най-първо човек трябва да изучава езика на живота. Животът е изразен в множеството хора, животни, растения и минерали. Всички те представят форми на живота. Изучавате ли този език, вие ще видите, какъв простор, каква велика област седи пред вас, която трябва да изследвате. Само по този начин ще разберете смисъла на живота. И тогава, в духането на ветровете, в течението на реките, в бликането на изворите ще чувате гласа, говора на същества, които ви обичат. Единният живот
 11. Аз съм един от тези 800, които си "махнал", защото вече нищо не ми се появява от теб. :-)
 12. Този форум БЕШЕ уникален. Сега остана само психотерапия онлайн активна - чудесна секция е, но там целта е специфична. Вероятно и другите форуми са замрели поради социалните мрежи... Но там общуването е плитко, а няколко дни след споделянето на мнения, изчезват в небитието. Самите кутийки за писане там са предназначени за кратк съобщения, не за цялостен и обогатяващ обмен на позиции. Аз имах 5000 човека "приятели" във фейса, махнах около 800 миналата година, сега пак се събират - но е различно. Предназначението и духът там са в плитка посока, дори човек да е друг и да иска друго - там трудно върви. Ето, дори и да се съставят или да се участва в група по интереси, отново формаът е такв, че цялостните разсуждения са като бисери всред клюко тиня - просто общото предназначение е друго там. Това, което писах по-горе за изключително силната роля на този форум в израстването ми, е откровен факт. Понастоящем ми се иска да дебатирам с достатъчно количество качествени люде, защото чувствам че това ми дава много. Преди - оформяне на изказ, себезаявяване, смирено приемане на резонна критика, съвместяване на противоположни мнения, високо мислене... А сега - същото, но на още по-високо ниво, вече по-фино и цялостно. Интересите ми са много широки и преди тук срещах подобни цялостни хора с такива интегрално-холистични интереси. А сега не знам къде...
 13. Всички форуми западнаха и залиняха, не само този. Това е обща тенденция. Откакто фейсбук набра сила, всички се лепнаха и киснат там, и се оттеглиха от форумите. Във форумите беше по-уютно и подредено общуването. Във фейсбук това е много хаотично и натоварващо. Там всеки си има приятели и си общува с тях. Който няма приятели, няма достатъчно възможност за комуникация чрез фейсбук. Във форумите също няма възможност, защото в тях е мъртвило и почти никой не взема участие. Този форум наистина беше много стойностен. Извинявам се, че съм се изказвал под влияние на емоции негативно за форума и за неговите модератори в предишни години.
 14. От форума никой не иска или не може да ме приеме. Терапевтът, който уж си бях намерил извън форума, чу историята ми и каза, че случаят не е за него. Добри хора, отчаян съм, моля Ви помогнете ми! Не ям, не спя, чувствам как смъртта на баба ми приближава, което ме побърква, побърква ме и провалът, в който съм на път на се превърна. Сега бях в енергото - потя се, не разбирам какво ми говорят, не помня какво пиша, какво ми казват, неакдеватен съм и хапя устните си до кръв от напрежение. Някога бях обещаващо момче, днес психо руина. Ако рухна аз, рухва и семейството ми. Те вече са притеснени и само такова гаале им липсваше. Мотивиран съм на 10 000% да работя с терапевт, да пътувам, да заделям пари, но за 2 години и половина обиколих сума ти терапевти без успех. Не виждам никакъв смисъл в живота на пред, само смъртта и алкохолът изглеждат като облекчение на болката. Моля ви като хора, като човешки души помогнете ми някак!
 15. А не ти ли липсва пространство за цялостно, интензивно и аргументирано културно обменяне на мнения, противопоставяне на гледни точки? Фейсът не е такова място, както и да се отнасяме. Платформата му, администрирането му, общият му дух са различни и с други цели. Дали само този или повечето форуми се позагубиха, освен кокошкарници като бг мама? Не знам...
 16. 21.05.18 ...Прежде всего человеку нужно изучать язык жизни. Жизнь выражена во множестве людей, животных, растений и минералов. Все они представляют формы жизни. Если вы изучите этот язык, то увидите, какой простор, какая великая область, нуждающаяся в исследовании, находится перед вами. Только таким способом вы поймёте смысл жизни. И, тогда, в веянии ветров, в течении рек, в струях источников вы услышите голос, голос любящих вас существ. Единая жизнь ...Най-първо човек трябва да изучава езика на живота. Животът е изразен в множеството хора, животни, растения и минерали. Всички те представят форми на живота. Изучавате ли този език, вие ще видите, какъв простор, каква велика област седи пред вас, която трябва да изследвате. Само по този начин ще разберете смисъла на живота. И тогава, в духането на ветровете, в течението на реките, в бликането на изворите ще чувате гласа, говора на същества, които ви обичат. Единният живот
 17. Last week
 18. Истинската медитация, медитативното състояние на съзнанието, могат да бъдат постигнати и докато извършваме съвсем ежедневни дейности. Техниките сами по себе си, ако не са съпроводени с осъзнаване и гмурване в собствените ни психични пластове, са до голяма степен безполезни. В днешно време много хора практикуват йога като спорт, като стречинг. Е, това не е същинското йогийско състояние, водещо до самадхи - свръхсъзнание. От моя опит мога да заключа, че се встъпва в смислена медитация, когато усетим пространството отвъд - отвъд човешкия ум, тяло, емоции, чувства, т.е отвъд всичко, което идва и си отива, което е непостоянно. В състояние на тук и сега имаме всичко, което ни е необходимо и просто сме. Но това е усещане и реално няма как да се предаде единствено като информация, словесна или писмена. Това е медитация, която направих с много любов, кратка е, с простичкото желание да покаже другото на тревожността, да спусне налягането в балона, който тя надува...
 19. Орли, за много от описаните от теб неща, относно този форум, мога само да потвърдя, че тъй е било и при мен. А социалните мрежи - за мен те са като ножа. Едно нещо е много важно - да има обективност е адекватност, мъдрост и любов в модерирането на форуми, или социални групи в мрежите. Администриране и модериране. Разбира се, от тях не ще има нужда ако всичко с ума, сърцето и тялото на човеците е о.к.
 20. Ами, моето мнение го казах, но да повторя: Йога и болест са несъвместими. Ако при някои се случва, значи имат грешки по пътя.
 21. Болгария и България!

  Има ли някакво особено значение дали страната ни се нарича "Болгария" или "България" (както е понастоящем) и дали ние се зовем "болгари" или "българи"? Според благоевградския философ Росен Ангелов - названието "България" звучи като ограничаване, като натиканост в ъгъла - заради буквата "ъ". Той го свързва с недостиг, недоимък. Малко думи в българския език започват с въпросната буква. Ангелов смята, че сме заменили "Болгария" (начинът, по който е била наричана страната ни) с "България" под влияние на тъмните сили и това ни е навредило. Буквата "о" прилича на кръг, а кръгът е символ на безкрайност. "Болгария" намеква за изобилие, отвореност, широта. Заради "о". Старата дума за "българин" пък е "бОлгарин". /"О, неразумни юроде! Поради что се срамиш да се наречиш Болгарин?...Или не са имали Болгаре царство и господарство? Ти, Болгарино, не прелщайся, знай свой род и язик..." - Паисий (1762 г.). „Стига толкоз спавание, що е спала Болгария доволни векове" - Неофит Рилски (1793 г. - 1881 г.)/. Ако заменим "България" и "българин" с "Болгария" и "болгарин" това би ли ни помогнало в духовно и материално отношение?
 22. Искате ли да си направим форумна среща, лекции, часове и дни на Рила, по време на събора? Аз ще съм там тази година. Примерно, отиваме до салоните и там правим обща молитва, паневритмия, четене на завета на лъчите, съзерцание... Или около лагера - места много!
 23. Така е, Инесчинка! Обичам те, сестрице Донка!
 24. Точно това е. Нежността, ласките НЕ могат да навредят, тяхната липса обаче със сигурност да. До 6-месечна възраст е добре детето почти да не се отделя от мама. Да не бъде оставяно да плаче само - то не се преживява като различно от средата, в която е - не разбира кое е то, кое е другото на него. Оставено да плаче, за него е равносилно на смърт. Звучи страшно, и е точно такова, когато сме в тази крехка възраст. Препоръчително е и да спи до мама в този период. То не мисли "ако се разплача, ще стане моето", няма още развито причинно-следствено мислене - то просто е безпомощно и има нужда да бъде обгрижвано. В тази възраст - до 6 месеца - се формират и травмите свързани с изоставяне. Най-просто казано: оставен съм, сам съм, няма храна, няма живот, аз няма какво да направя, умирам! - Това остава на телесно ниво, паметта на тялото. Години по-късно не можем да рационализираме защо толкова ни е страх от отхвърляне, защо ние контра-отхвърляме (предварително, защитно отхвърляме), защо се пазим в капсула от евентуалните болки и разочарования, които ни ужасяват и ни карат да бягаме през глава от хората. Защо сме неспособни да заявяваме потребностите си, страх ни е да се доверим, помолим, потърсим - тялото помни, че когато сме били малки хора, сме се молили и търсили плачейки, но никой не се е отзовал. На по-късен етап, във възрастта на Едиповия комплекс (Едипова фаза) също е изключително важно докосването, и то от родителя от другия пол. Повече гушкане и целувки, в периода от 3-5г. условно казано. След това е добре да има леко отдръпване, да не стоим в една залепнала близост с детето, за да не остане в тази фаза, в този комплекс. Както става ясно залепналата близост е препоръчителна до един момент - след това е добре детето да се усеща като Отделен индивид, с отделни от мама и татко потребности, желания, интереси и тн. Задължително да присъстват активно в живота му, отново чрез ласки и много разговори, разбира се. Просто давайки си сметка, че това дете не е тяхно притежание, а имат щастието да помогнат на един малък човек да става все по-самостоятелен, давайки му любов и сърдечна грижа.
 25. Приятели, ако имате желание и интерес за среща тази година, предлагайте място и дати Като се има предвид късното уреждане на срещата, аз виждам времето по-скоро края на август - първите дни на септември. Планината по принцип е по-добрата алтернатива. Ще ми се пак палатки, огън, Паневритмия... Предлагайте!
 26. Орлине, Инес, приятели, огромно благодаря за изречените думи! Наистина ме просълзиха. И ако добавя и личните ни срещи!!! - едва ли някой може да си представи как хора, които са напълно непознати физически, виждат се за пръв път в живота си, се прегръщат сърдечно като братя и сестри, споделят съкровени неща от живота си, които и на най-близките си роднини не могат да споделят. Ето това е Порталът за мен. Орлине, прав си за изчезването! Осъзнавам го и изпитвам угризения. Но пък ви се радвам как помагате на хората в Психотерапия онлайн. Мъчно ми беше отначало, че го няма стария живот, но си казвам, че не е моя работа да съдя за какво и на кого е нужен Портала с неговите теми и библиотеки... Вярвам, че това е спирала, и ето идва следващата вълна интелигентни млади хора - с качествено нов заряд и ниво! Те идват, вече разочаровани от повърхностното ниво на сурат медията, търсещи нещо стойнстно, истинско... Надявам се да го открием и създадем заедно!
 1. Load more activity
×