Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Всичко. Включително Психотерапия

Showing all content posted in for the last 365 days.

Content Types


This stream auto-updates     

 1. Yesterday
 2. Да, 170 съм, спортувам, но след инфекцията загубих тонус на мускулите....Гад се оказа тази варицела. Сега трябва да почна пак да връщам както бях. За младостта си прав. Младея във всяко отношение, явно и ментално.. Просто ще се опитам да съм по концентрирана в мисълта си да видим дали ще се отрази на тези спазми. Каква йога си практикувал ако е удобно да попитам? Много ми допада кундалини йога, но не мога да намеря добър учител...където живея.
 3. Щастието на Котката Едно малко коте неспирно се въртяло в кръг и си гонело опашката. Една стара, мъдра котка минавала покрай него, загледала го какво прави и го попитала: "Коте, защо си гониш опашката?" То рекло: "Ами казаха ми, че щастието на една котка се намира в опашката й. Затова все се опитвам да я хвана, но тя все ми бяга." Старата котка поклатила глава: "Сине, и аз като теб на младини все се опитвах да си хвана опашката. Но знаеш ли, забелязах, че колкото повече я гоня, тя толкова повече бяга, а когато просто си ходя и си върша работата, тя е винаги с мен."
 4. Думата "огън" идва от санскрит. Огън Агни
 5. Кон Круз, мога ли да те попитам преди събуждане ли (сутрин) сънуваш предимно сънищата си или по- скоро по средата на нощта?
 6. Alexeo

  Обида на работното място

  Постът е доста манипулативно написан. За тясната гледна точка на автора вече писах.
 7. Диляна Колева

  Натрапливости...

  Мислите ти са натрапливи и съответно нелогични. Напрегната си, но не от мислите, от друго е. Мислите са само начин на мозъка да те отклони.Остави ги да съществуват, но не е и да управляват мисленето ти. Направи ми впечатление последното ти определение "вдървена и скучна", това е извън темата на натрапливостите, кое те кара да мислиш така за себе си?
 8. Да, ще я прочета цялата . Звучи малко и като разказ, а не само "мислете положително", наистина изглежда сериозна. Благодаря Минах си прегледа...Каза ми да си вложа енергията на други места, а не по себе си. Защото е силна, а съм я обърнала срещу себе си. Каза ми и да забравя, че имам сърце, стомах и изобщо да се забравя, така няма да преча на работата на организма. Видя и на живо, как стомаха ми беше толкова свит, че се виждаше как е хлътнала точно тази област. Тълкованието на Орлин наистина обяснява тази реакция, но кой би помислил, че тялото "приказва" по този начин. Свикнали сме да свързваме всичко с болест, като самата тя сякаш е нещо което просто идва в нас и ни разваля. А явно е просто състоянието, до което стига тялото, когато емоциите, мислите са разсипващи. Може би с изключение на вирусите и бактериире, макар да казват и за тях, че им "предлагаме" условия да дойдат.
 9. Кон Круз

  Обида на работното място

  И това също е вариант. Тя да каже.
 10. Донка

  Обида на работното място

  Толкова ми е познато - жертва се човек, за да не пострада любимата работа...
 11. Кон Круз

  Обида на работното място

  А може шефът и да е такъв за*ник, че нея да я е било страх, че ще я уволни, ако си вземе болнични и затова да е отишла да работи болна.
 12. Единствената "Румъния", с която бих се обединил можете да я видите в музикалния клип със заглавие "Mr Juve - Hai sa facem."
 13. След 5 глава я започни от началото. Данните от нея и мен, специалиста, ме изненадаха.
 14. д-р Тодор Първанов

  Перманентна замаяност

  Да, де , но ти ходиш една година на психотерапия.
 15. Дебело да подчертая: не обичам да се бия, камо ли пък да бия по - слаби от мен хора. Обядвам с баща ми и Кристина Патрашкова. Сблъсък със сестра ми. Майка ми ме навива да вечерям отново. Нападение от психично болен. Охлювите. Сънувах, че с баща ми обядваме у дома. Някъде около нас е Кристина Патрашкова (известната късокоса журналистка, която говори за златките). Тя каза, че след сегашното правителство ще дойдат на власт по - добри управляващи. Сетих се за едни стари формации, като сещането ми беше придружено със скептицизъм. След това си бях в стаята. Сестра ми ми каза, че ме е страх от духове. Отговорих и че като дете съм се страхувал, но вече не. Тя обаче настоя, че ме е страх. Заформи се спор, в който нито я обидих, нито пък предизвиках с нещо. Нахвърли ми се и ми хвана едната ръка, мисля лявата. Обърна ме с гръб към себе си, изви ми ръката и ме наклони напред към леглото. Успях да се отскубна и...Почна се размяна на юмруци. След има няма половин минута тя капитулира. Не е паднала на земята, но беше победена. Тя ми каза нещо в смисъла на: "Наби ме, защото съм жена. Защо не набиеш някой мъж?" Все едно аз я бях нападнал и бил по собствена инициатива, за кеф. Отговорих: "Бих се бил с всеки, който ме нападне. Без значение мъж или жена." След това имаше смесване на обстановки. Ресторантска и домашна. Имах усещането да е 22:00 часа вечерта, макар че беше светло. Майка ми беше поканила гости, които бяха насядали на маси наоколо. Не повече от десетина човека. Сякаш бяхме в ресторант. Покани ме да седна да ям, но аз първоначално отказах, защото бях ял. Тя обаче настоя. Била готвила, гости поканила. Съгласих се да ям. У нас сме. При нашата маса. Майка ми седнала на моето място, а аз седя на пода. Някакъв психично болен я напада в гръб. Виждам го, но не се намесвам веднага. Искам тя да го усети и да се обърне. Струва ми се по - забавно така. Тя се обръща и го вижда. Веднага се изправям на крака и започвам да го налагам с юмруци. Вкарах му повече, отколкото беше нужно и го изгоних. След това пак седнах на земята. По масата и по пода лазеха охлюви.
 16. Кон Круз

  Образованието в България - част 2

  И във връзка с горния ми коментар. Това за децата и детската градина е крайно нелепа мисъл. Но защо например един човек, който е навършил поне 14 години, да не може да решава какво ще учи и какво не, особено ако е влязъл в професионална гимназия? Например - отиваш след 7-ми клас в икономическа гимназия и не щеш повече да учиш химия, физика, биология, но системата те кара да ги учиш още 3 г. Трябва да има повече свобода струва ми се в училищата.
 17. д-р Тодор Първанов

  Ще полудея ли или само ОКР ?

  Защото имаш 43 поста с едни и същи въпроси и ние ти отговаряме едно и също. Без психотерапия ще си бъдеш с тези страхове цял живот.Това е. Нищо повече никой няма да ти отговори, не сме папагали все пак.
 18. Усмихнахте ме Аз просто се харесвам по...как да го кажа..сочна. Обичайно съм 58 кг. А най вече правя асоциация за болест. И за това така се побърквам. Възприемам и другите така. Ако ми се сторят прекалено слаби. Сега чакам пред кабинетa по кардиологa, за поредния опит да хвана туй, що ме мъчи. И се чувствам доста.... Тъпо.. Междудругото, купих книгата и започнах да чета от 5 глава. Не е истина какви симптоми може да развие тялото.... Заради подсъзнанието.
 19. svetoslav_m

  Перманентна замаяност

  Благодаря на господин Балджиев и Баев за идеята за заземяването и теорията. Господин Баев какво става с останалите 20% ? При 50% работи прихотерапията (на такава съм от 1 година, но в момента съм особено замаян и отчаян). При 30% холистичната терапия - предстои да пробвам. А за останалите 20% предполагам остават антидепресантите и живота в опиянение и бягство от реалността? Според мен много повече от 20% попадат тук и аз съм на път да се върна в тази категория като не мога сам да се извадя от блатото за тирантите. Благодаря за включването особено на специалистите. Всяка идея е сламка за удавник в моето положение така че съм благодарен на всички. С господин Баев се разминахме преди около 2 години когато бях в началото на пътя си в проблема. Нямахте свободни часове в обозримото бъдеще и тръгнах по "лесния" път на антидепресантите.
 20. Защо така ми отговаряте аз се измъчвам моля ви
 21. Ти си в стрес, за това слабееш.
 22. Леле леле още 2 кг. на долу и ще стигнеш перфектния еталон , който съм със 170 см .А че е перфектен , го знам от ученическите си години , когато тренирах тежка атлетика .Ако тренираш си перфектна със стегнатите си бедра . Ако пък не спортуваш си добра гледка със младежката си фигура . Да , когато виждаш лошото вместо хубавото .
 23. Здравейте, отново не се чувствам изобщо добре може би стреса ми идва в повече точно на първия учебен ден със големият ми син ни приеха е болница и от тогава съм със силнс тревожност сега вече е добре ходи на училище но аз не съм постоянно имам едно гадно чувство в стомаха все едно ми се гади и ужасно главоболие отпред и отстрани слепоочията имам и мисли че съм луда или че ще полудея не мога така вече постоянно имам чувството че си говоря на ум и си създавам някви ситуации но сякаш без да искам оф този страх от шизофрения ме съсипва всеки ден такива сценарии си съставям че просто не е истина! Идват ми мисли как ще откача и ще започна да говоря глупости че това не са моите деца че няма да ги познавам че ще крещя неадекватни неща които дори не е срам да кажа че ще започна да чувам гласове че ще съм в психотерапията че ще изпадна в страшна депресия и няма да искам никой аз която преди толкова обичах да ходя на църква сега със страх влизам всичко свързвам с шизофрения понеже съм чела и за парафренна шизофрения дори в момента пиша и всичко ми е изтръпнало имам чувството че въздух не ми стига представям си как ще получа параноя ще почна да крещя по улиците убийци или разни такива глупости и че ще ме приберат понеже знам че шизофрениците си мислят че някой иска нещо да им направи т.н затова ме е страх да не изпадна в такива кризи като тях постоянно се питам ами ако съм луда и не го осъзнавам или ако съм луда и го прекривам и не си личи не мога вече кажете ми моля ви от сърце за болницата ли съм луда ли съм много ви моля всякакви такива представи и мисли ми идват как ще стана шизофреничка и Еди си какво ще правя или ще говоря или ще се държа неадекватна даже понякога имам чувството че всеки момент наистина ще започна да се държа така
 24. И ето, не се стърпях и се измерих....54,5 кг, а бях 57,5.... Просто си знаех, нали се виждам
 25. Благодаря за отговора Орлин Аз нямах предвид, че е анорексия, а че е обратното на анорексия. Винаги да виждам, че съм слаба, все по слаба и това да ме паникьосва. Дажеднес сутринта станах със сравнително добро настроение, но като се видях на огледалото ми се стори, че съм по- слаба от вчера и ми треперят ръцете. Даже....колкото и нелепо да звучи, си правя снимки, за да сравнявам. Но не смея да се меря, защото не искам да виждам, че наистина вървя на долу. Не знам дали все пак не е възможно и от среса да отслабвам или наистина е внушение. Наистина не знам вече какво да мисля, но виждам, че ми е фикс идея.
 1. Load more activity
×