Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Всичко. Включително Психотерапия

Showing all content posted in for the last 365 days.

Content Types


This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Орлин Баев

  Как разбирате Женствеността?

  Така и ще напиша - простичко и лично. За мен женствеността в жената е онова усещане, което тя дава, така че се отдаваш, така че за нея можеш джомолунгми да изкатериш, да продължиш още и във всичко виждаш нея, вдъхновителката. Да има нежната вдъхновяваща и мотивираща сила, вярвайки си, да вярва в теб също толкова безусловно, че и палячо да си, да се преобърнеш с хастара навън и за нищо време да отключиш заряди и потенциали, които да те преродят многократно и въздигнат на висоти, където никога преди не си бил и не би бил без нейната енергия. Получава се една естествена, бхакти-тантра партньорска, въздигаща йога. Защото клишето, че зад всеки велик мъж стои жена, която с присъствието си го е направила такъв, е вярно!
 3. Today
 4. АлександърТ.А.

  Венцеслав Евтимов

  bojitchko Малко изглеждам като неканен , Но найстина е разнообразие .Та влизам със ,,инерция "( в страни от интересното) и малко на майтап . Значи , веднага ми заприлича на един съсед с когото водехме разговори , като го слушах да разказва за миналото и как ще оправи мякои неправди в селото . Защото той има опит и подходящи връзки ...... Но какво от това щом няма никакъв резултат . Значи ако найстина ще ти е интересно някакво друго мнение по различно от това което казваш . Може да се върнем на нещо каквото и да е , но съществено , принципно . Нали 50 г са си опит , значим . Тук във форума се отбиват и лекари , хомеопати , астролози . По редовните вече са казали достатъчно , и не биха се включили в тема с лични нападки .Кой има време за детски кавги .
 5. Орлин Баев

  Анаис

  Нека остава колкото се може по-малко време сам. Да му сложат програма на компа и телефона, блокираща порното - така не знае паролата. Все някакъв старт е. Да прочете материали по темата в yourbrainonporn.com - там има и други линкове. И вие също прочетете, за да простите и за да дадете шанс. Зависимост си е, при това масирано поддържана и раздухвана неконтролируемо в съвременния свят. Първата стъпка е да осъзнае, че е зависимост, чисто рационално, да проследи механизмите ѝ, да се увери, че иска да я изчисти от живота си. Защото само това ви спъва. Нека си направи аудио записи със сесии, насочени към преодоляване - има такива скриптове в нета. Както и да слуша готови такива. И отново, колкото по-малко сам, по-добре, поне за година. Да придобие вкус към медитацията - на ядрено ниво практиката и развива воля, кара човека да се отлепи от удоволствието и да приеме трудното. А именно това има да се учи той. Тоест, три стъпки: 1) Знание, 2) Хипнотични сесии, 3) Медитация. От трите решаващата е третата, в която се получава отлепяне от закачането, при поемане на мъчителното привличане, което така постепенно се стапя и отшумява. През цялото време бъдете с него, обичайте го, но и бъдете твърда за отказването. След месец-два, че и по-малко (максимум до шест месеца), мозъкът се възстановява, което връща ерекцията. Тогава правете секс редовно. Вдъхновявайте го за твърдост в отказването и трезвеността, подкрепяйте го с емоционалното послание за вяра в него , но и с твърдост го мотивирайте. Нека му станете любима, за която е готов да направи всичко - планини да преобърне! Надявам се, че ще се включат и колегите!
 6. Диляна Колева

  Дима

  Всички тези усещания са от адреналина, който твоето тяло произвежда в излишък в момента. Високото кръвно е, защото тялото ти реагира като да се бие с някой, но то реално е в покой, завива ти се свят, защото всичката кръв е в крайниците и става слабо кръвооросяване, главата е стегната, заради мускулите, които са около черепа и са стегнати, отпускат се като ги масажираш с ментово масло, това главоболие е известно още като тензионно и е "външно", единственото, което го отпуска като хапче е нурофен стоп колд, който има съставка за отпускане на мускулите. Страхът е съпътстваща емоция на адреналина. Реално няма как да имаш завишен адреналин, без да е активно и чувството страх. Т.е. това чувство в твоята ситуация е нереално. Тялото се освобождава от адреналина само през кардио натоварване. Затова е важно всеки ден в продължение на 14 дни, по 30 мин да тичаш, скачаш, качваш стълби, скачаш на въже или нещо подобно. Това ще подобри много състоянието ти. Вярно е, че това не си ти, това е просто едно състояние, за което ти е необходима правилната информация, за да се успокоиш максимално бързо. Спри с лекарите.
 7. Орлин Баев

  Венцеслав Евтимов

  Махам с ръка... Хари ом шанти, брадър!
 8. Продължавам да пиша, щото само вие двамата участвате в темата, пък както гледам, целият форум не е особено посетен, та някакво разнообразие да има. Ма ти наистина си бил грамофон. Във всичките 4 или 5 поста повтаряш едно и също. Я да зема да питам: Четеш ли какво пишат другите и ако да, вникваш ли в написаното? Как смяташ, дали петдесет години си катеря краката на главата с цел някакво здраве? То, здравето, колкото и да го отхвърляш, щеш-не щеш, върви редом с практикуващите някаква йога. И още да питам: Никакво впечатление ли не ти прави човек, занимаващ се толкова време, пък дори и с хата йога? Поне веднаж не се ли запита, бе този човек до къде е стигнал? Че това е почти един живот! Значи размахвам крайници и подминавам всякакви болнични заведения? Много първично мислене и много далече от всичките ти "интереси"! Като ги прочетеш си викаш, брей, сериозен човек! И само едно изречение, написано от него, обръща всичко на 180. Йога не е за колективни занимания! Не е и за форуми. Аз се регистрирах заради въпросите около Евтимов. Ти за какво? Да покажеш на другите колко са прости и поне във форума да изтъкнеш величието си? Не трябваше да ти отговарям, но ето, дори 50 години не са достатъчни да се наречеш Йогин!
 9. Хърватия заслужаваше по - съдийство! :( 

 10. Тема, която тук, в този форум, сме дискутирали многократно, по различни поводи. Ще ми се в тази тема, всеки да даде своето усещане, разбиране. Ще се радвам да пишат мъже, с тяхната гледна точка, оформила се през опита им в общуването с жени. Та, това е въпросът - как разбирате Женствеността в жената? Какво поведение има жена, доверила се на женствеността си, конкретно, според вас, не като обща дефиниция непременно? У всеки има женска и мъжка страна, енергия, независимо от пола, това не е предмет в тази тема. Моята гледна точка е тук.
 11. Цвети, сигурен съм, че ако споделиш с него, за този си проблем, повръщането ще спре.Ти и се стремиш, всячески да го скриеш и по този начин сама го предизвикваш. Не го крий, сподели го и притеснението ти ще отпадне, а, с това и повръщането.
 12. Кои са "другите хора"?!? Те са съвършени, без никакви проблеми, а ти единствена си многострадална? Вкарваш се сама в ролята на жертва! Водим безсмислен диалог за момента. Потърси психотерапевт - ако не се справиш с търсенето, пиши тук, да ти препоръчаме! НИКОЙ не може да ти помогне, преди да си помогнеш сама - преди да го пожелаеш, да се задвижиш натам! МОЖЕШ да се справиш, щом пишеш тук, значи постепенно тръгваш по този път.
 13. Така ее,съгласна съм, страхлива съм, мразя се за всичкото това,че не съм като другите хора,много ми е тежко
 14. Анаис

  Анаис

  Здравейте ! Надявам се,че пиша направилното място и искрено ще се радвам ако получа съвет от Вас! Опитвам се две години да реша проблема,но след като истината изплува не мисля,че ще се справя сама без помощ. История до болка позната,сигурно вече банална. С мъжа ми сме заедно от две години.Той ерген на 40,аз на 36 с детенце от първия брак.Започнахмевръзка от разтояние,опознахме се,обикнахме се и той дойде да живее в нашия град с нас.Планове за дете,семейство,дом(всичките вече осъществени).Още от самото начало разбрах,че нещо не е наред със сексуалният ни живот.Сякаш го избягваше,беше нервен когато го правехме,имаше и доста не сполучливи опити.Аз бях търпелива,тактична но взех да притеснявам.Това не беше нормално,виждах го!Опитвах да говоря за това без скандали,кротко и с добрата.Какъв е проблема,защо е толкова рядко,какво обича..и т.н.Или темата се отбягваше,или получавах отговори от рода,,А душата не е ли важна,само секс ли???''и тем подобни.Обикновено след тези ми опити да разговарям с него,нещата се подобряваха... за кратко.След година забременях.Щастие за всички!Той на седмото небе,чакал това детенце цял живот,аз горда и щастлива ще ставам отново мама на 36! Бременността ми беше ад!Трудна и мъчителна.На легло,системи,болници,постоянен страх и стрес и за двама ни.Родих и най-после се прибрахме в къщи.Детето отнемаше цялото ми време и грижи.Мъжа ми сякаш започна да изпитва някаква ревност.Търсеше внимание,но в същото време беше нервен .Беше някаква абсоютна въртележка от емоции и чувства.Ту нежен,ту сърдит и избухлив.Сам започна да ме пита кога можем вече да правим секс.Зарадвах се,беше минал месец от както родих,значи вече може.Абсолютно безуспешен опит!Честно казано се притесних много!Сигурна бях,че нещо се случва!Престраших се и тайно от него прегледах телефона и цялата му история до момента.Е друга жена няма.....но толкова порно на едно място не бях виждала!От всичко по много,всеки ден,по два пъти на ден,по няколко пъти на ден!Ужасих се!Как не се сетих до сега!Каква жена съм щом мъжът ми не желае мен а предпочита да се самозадоволява пред дисплея!??! Казах му.Без да викам,тихо и кротко.Попитах го това ли е причината да нямаме сексуален живот? В началото отричаше,после беше бесен,мълча с дни.След това просто се смаза.Остана някакъв срам и отчаяние.Не можеше да ме погледне в очите.Сам започна да говори за това.Каза ми ,че така е свикнал след дълги години самота като ерген,,,Навик който явно трудно изчезва,,.Да,извини се каза,че осъзнава колко ме е наранил и ,че вече е спрял. Не му вярвам,постоянно си мисля дали продължава.Мъча се да изглеждам спокойна и приветлива но не успявам.Знам,че усеща и отчаянието ми и очуждението.Старае се да бъде нежен,да ме прегръща ,но в леглото е като плахо момченце.Сякаш го е страх и срам да опита след този случай.Чака аз да предприема първата крачка.А аз не мога,боли ме!Ядосана съм и ми е толкова тъжно.Защо толкова интелигентен и умен мъж,който тръгва с ясната мисъл за любов и семейство,ме постави в ситуация да се съмнявам в себе си като жена цели 2години!Виждам,че го е страх да не ни загуби,но не мога да забравя.Обичам секса ,показвала съм го,казвала съм го!Искам да му доставям удоволствие и да е щастлив! И как се продължава след това?Как да простя?Как да му помогна?На всичко отгоре в следствие на тежката бременност и всички проблеми изживявам тежка следродилна депресия,съсипвам се.Не искам да го изгубя,обичам го много!
 15. Миличка, послушай съвета на Determined - потърси ПСИХОТЕРАПЕВТ. Тук, дистанционно най-доброто, което можем да направим, е да те насочим към такъв. Той ще ти помогне да се справиш със страховете си, да ги приемеш, заобичаш, разбереш, че не са ти врагове, че няма нужда нищо да бориш така недоверчиво и боязливо! Жестока си към себе си, силно автоагресивна и гастритът го показва, също - не умееш да се заявяваш смело и спокойно, с доверие да си искаш. А гълташ и потискаш навътре в себе си всичко, без шанс да се прояви. По това имаш СЕРИОЗНА работа С ПСИХОТЕРАПЕВТ. Успех!
 16. Ines Raycheva

  Дима

  Здравей, Дима! Описваш последствията, проявите, на състояние, за което трябва да се разбере от къде идва, какво го е породило? Много си тревожна и при теб това върви с хипохондрия - основното е, че си страхлива, затова са всички тези проявления на страха - приеми ги като червени лампички, които сигнализират, че е време за промяна! АКО искаш да се справиш е Много важно да: - СПРЕШ да четеш за всякакви болести!!! Това само подхранва страха ти, и те вкарва в цикъла на постоянна тревожност. - Започнеш да се изтощаваш физически - тичай, танцувай, ходи, карай колело - каквото си решиш, СТИГА да те изморява стабилно. Така ще изразходваш адреналина си и това ще доведе до известно подобрение. - Говориш с родителите си, ако още не работиш, за да те подкрепят в намирането на ПСИХОТЕРАПЕВТ (НЕ психиатър) и да ти помогнат финансово. Не си луда и няма да полудееш. Страхлива си и се "връзваш" на страховете си. Явно има преживявания в живота ти, както и във всеки друг живот, които са били стресови, и постепенно са се натрупали, довеждайки те до това състояние. С добър психотерапевт ще работите по посока на собствената ти увереност, приемане на страха като добър приятел и твоето мотивирано израстване. След това ще си благодарна на състоянието си в момента, благодарна за това, през което си преминала и ще разбереш колко в ценно всъщност, уверявам те, мила! Тук съм писала за моя път към приемането на страха: цък. Успех!
 17. Да и на мен ми откриха гастрит, но просто имам чувството,че.полудямам,изпадам в някакви кризи,повръщане, рев, страх
 18. 16.07.18 Добро существует, поскольку в мире присутствует свобода. Без наличия свободы ни добро, ни зло не могли бы существовать. При отсутствии свободного режима не может быть ни добра, ни зла. Так как добро может функционировать только при абсолютной свободе, то, следовательно, всем другим силам нужно функционировать при одних и тех же условиях. Войдёт Дух Доброто съществува, понеже има свобода в света. Ако нямаше свобода, нито доброто, нито злото можеха да съществуват. При несвободен режим не може да има нито добро, нито зло. Понеже доброто само при абсолютна свобода може да функционира, следователно всички други сили трябва да функционират при едни и същи условия. Ще влезе Духът
 19. Орлин Баев

  Венцеслав Евтимов

  А, благодаря. Като те прочетох и в ума ми изникна картината на българските улици. Всеки стои в автомобила си, а при някакво напрежение вместо човечен диалог, вулгарщина, проектираща собствената си незрялост в другарчето съдрумник. Наричането обаче идва от наричащия и обрисува него самия, при това прекрасно. Наистина е трудно с грамофон да се говори. Ти му разказваш, с добро сърце осветляваш, но грамофонът си пее неговата си песен, дори нечувайки (непрочитайки) казваното, камо ли вниквайки и отвръщайки със здрави аргументи. А когато въобще реагира по някакъв начин, е с проскърцване, вместо със сърцатост и ясна мисъл. (чували сте как проскърцва плоча, когато някой побутне игличката на грамофона). Наистина трудно се общува със записана плоча, въртяща своето си... В реториката, приятелю, едно от първите изучавани случвания, са когнитивните изкривявания, логически отклонения, паметови заблуди и т.н. Съществува специален раздел "Отклоняващи заблуди". Една от тях е следната: Ad Hominem (срещу човека) - отвръщане на аргумент с атакуване на личността на събеседника, вместо с доводи против аргумента. Забележи, драги ми приятелю, практикуващ краката на главата, смятащ, че йога е длъжна да се съобрази с его фантазии и да осигури на всяка цена здраве. Забележи, че неслучайно такъв логически срив в актуално липсващия диалог, се назовава отклоняваща заблуда. Отклоняваща от собствената безсилна неспособност за следване на качествен разговор, чрез насочване към личността на събеседника, с когото дори не е събеседвано... Благодаря ти сърдечно: написах качествено разбиваща маса илюзии статия, именно благодарение на липсващия ни диалог. ............................. Йога и здраве - илюзорна корелация. Автентична йога - хатха йога.
 20. Мисъл за деня-16.7.2018г Доброто съществува, понеже има свобода в света. Ако нямаше свобода, нито доброто, нито злото можеха да съществуват. При несвободен режим не може да има нито добро, нито зло. Понеже доброто само при абсолютна свобода може да функционира, следователно всички други сили трябва да функционират при едни и същи условия. Ще влезе Духът
 21. Yesterday
 22. Dimaa123

  Дима

  А какво да правя с прилошаването,завова ми се свят никога не ми е било така,ставам със страх и замаяност,какво да правя със световъртежа,който изведнъж ме връхлита?
 23. Следя форума от известно време, досега не се бях регистрирал но след твоя пост реших да го сторя, тъй като случаят ти ми е до болка познат. И аз бях така преди няколко години, силно гадене и в крайни случаи повръщане когато съм на публични места. Тогава още млад, незрял не осъзнавах какво става с мен. Ходих ли ходих по лекари, различни специалисти, бях се превърнал в типичният хипохондрик, втората година накрая ми откриха гастрит, изписаха ми скъпо струващи лекарства минах пак през куп прегледи и накрая леко подобрение и след месец симптомите се върнаха с пълна сила. След толкова посещения при различни специалисти НИКОЙ не ми каза че съм за психолог/психиатър. Вероятно породено от жаждата им да източат здравната каса или незнание, кой знае. Та, гореспоменатите симптоми се бяха превърнали в ежедневие, единствено можех да се храня вкъщи, бавно и трудно. След анализ осъзнах че проблема е от несподелена любов, наранени чувства които вероятно са активирали тази свръх тревожност, която на свой ред влияеше на стомаха. След това прозрение нещата лека полека започнаха да се оправят, вече не бях така фокусиран върху цялата симптоматика, и след лратък период изчезнаха. Сега се храня нормално без проблеми че чак съм на хранителен режим за отслабване. Това което мога да ти дам като съвет е да намериш добър психотерапевт и да започнеш психотерапия. Ако на мен някой ми го беше казал когато имах същият проблем със сигурност нещата щяха да се оправят много бързо.
 24. АлександърТ.А.

  Венцеслав Евтимов

  Няма да те критикувам Въпреки че за човек с 50г стаж на някаква йога , проявяваш елементарно невнимание ? Просто абсурдно ...Ще ти помогна с въпроси , да си отговориш . Не е ли страданието причина да се захванеш с йога ....А после само първото ли желание , подпомагано от навика държащ в поведение на йогин е причина за петдесетте години Път. И всичко върви по ,,мед и масло" ? За много мои близки , заниманията ми с йога са изтезаващи . Много повече от обикновенни страдания . Значи ти никога не си мислил по този въпрос , що е страдание ? Чия е волята за случващото се , е следващ въпрос . Не преди разбирането какво става сега . А сега си мисля за кифлички с крем и съм жаден . Синът ми си е ударил крака и аз потръпвам от видението на злополуката . Един колега се е напил и крещял на клиент .Малко ми е мъчно за неговото пиянство .Това са все страдания . Те валят , така да се каже , от сутринта , както дъжда помогнал за катастрофата на булеварда .Страданията са естествения метод за възпитание в разумност . И горния цитат означава че човека на земята изгражда разумното мислене . За този факт е безразлично чия е тази вселенска идея , а дали тя работи . За ,,невниманието" ти . Орлин още в първото мнение отговори на зададените въпроси.
 25. АлександърТ.А.

  Венцеслав Евтимов

  Да , виждам че не е във форма . Но ако можеше да четеш , щеше да разбереш защо съм съгласен с него.
 26. Не е възможен диалог с грамофон!
 27. Toй знае ли за този проблем?
 1. Load more activity
×