Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Цялата Активност

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. Казваш, че тя има страхове. От къде знаеш? Тя е споделила някой свой страх или това са твои предположения?
 3. Търсиш начин да го оправдаеш, за да се доближиш до илюзията, която изграждаш за него. Това няма да е в твоя полза. Има типове поведения, които са много лесно разпознаваеми. Не пропускам и факта, че това което ти залагаш в това бъдещо запознанство, не знаем дали той го споделя. Дали той има за цел да се запознае с теб с цел връзка? Или просто общува приятно с нова приятелка.
 4. Katq0088

  Katq

  Здравейте! Много хора не осъзнават, че това да си ревнив извън границите на допустимото е проблем. За разлика от тях аз го осъзнавам, но не мога да го контролирам и понякога участвам в ситуации в които не бих искала да бъда. Казвам се Катя на 23 години. С приятелят ми имаме връзка от 4 години, а от 2 живеем заедно. В началото на връзката ревнувах, но не смеех да го покажа толкова фрапиращо колкото напоследък. Незнам при нещата които прави той дали е нужно аз да се съмнявам, но от моя гледна точка ДА! Преди да заживеем заедно и двамата знаехме, че имаме деца от предни връзки, но тогава това не беше проблем. Сега когато живеем заедно нещата са други. Неговият син остана да живее при предната му приятелка. Съответно той ходи да го вижда няколко пъти месечно, за което аз нямам нищо против, но за съжаление тя и ние живеем в различни градове на 300 км един от друг и много често на него му се налага да пренощува при синът си, а може би и при бившата си приятелка. Когато дойде денят в който той ще ходи там аз започвам " да се сърдя, да правя номера". Самият ден, а понякога и нощ когато той е там аз седя сама в нас и започвам да се съмнявам в най-различни неща, които биха могли да се случват там. Понякога съм тръгвала след него, за да го шпионирам и да оправдая съмненията си. Когато си дойде в къщи се започва първо с въпросите от моя страна, които са стотици, изнервящи, досадни и след това в повечето от случаите се стига до скандал. И това е продължение на 2 години всеки месец поне по 2 пъти. Има и още доста ситуации в които аз може би не би трябвало да ревнувам, но го правя. Много неща които мои приятели не ги "изнервят" мен ме карат понякога да " полудявам" от ревност, и да правя неща които водят до скандал, лошо настроение, психически съсипвам както мен, така и него, понякога след скандала дори се е случвало да си ходи при сестра му за няколко дни. Когато си замине аз започвам да осъзнавам, че това което правя трябва да спре, защото ще дойде ден в който той може и да не се върне. След това обаче, започвам да мисля сега той какво прави, дали не би ми изневерил сега още повече когато сме скарани. И когато се върне аз пак започвам с моята ревност. Незнам как да спра това чувство в мен. Дали въобще мога да го контролирам. Не искам животът ми да продължи по този начин, защото ще го загубя, а аз не искам да се стига до там. Ако някой е минал през нещо подобно или на някой просто му хрумва нещо ще се радвам да го сподели с мен. Благодаря!
 5. Katq0088

  Katq

  Zdraveite! Tyk sam kolkoto i da mi e neydobno, za savet otnosno revnosta koqto izpitvam kam polovinkata si. Syper sam zadyshavashta na momenti, dori kogato tova ne e dokazano s nqkakvi fakti. Az sama si "vkarvam film v glavata" i ponqkoga se stiga do mnogo grozni i otblaskvashti sceni. Sled tova razbiram che ne sam bila prava i che sam prekalila s povedenieto si, no pri sledvashta sityaciq pak reagiram po sashtiq nachin. Ako nqkoi e minal prez neshto podobno molq spodelete. Blagodarq!
 6. Yesterday
 7. Благодаря за отговорите! Има ли вероятност да е прекалено откровен и да не осъзнава, че има неща, които не е тактично да се споделят, защото предизвикват различни тълкувания? Защото това може да се тълкува по различни начини, а всъщност да е нещо безобидно.
 8. Здрасти Диляна, Просто ми правят впечатления малките детайли, както и изказванията. Гледам да не задълбавам много в тях да кажем, че е от любопитство. Още един въпрос ако е удобно, как мога да я накарам да се пребори със страховете си, да се опита да ме опознае? Жените сте много интересни (в хубавият смисъл на думата). Желая тази жена (във всякакъв смисъл) и не знам как да постъпя, дали да се отръпна за известнов време, да спра да пиша (май само това не съм пробвал като тактика). Разговорите са много приятни с нея, както и присъствието й, когато сме двамата (много малко сме се виждали) Благодаря!
 9. Диляна Колева

  Страхове

  Ти си прекрасен човек. Прочети отново поста си и виж, колко огромен ресурс има в теб, като личност и като умения за справяне. Обърни внимание на списъка с успехите си, помисли, как си постигнала всичко това, кое е онова, което те е довело до успеха.
 10. амбициозна,обичам да се развивам и обогатявам с нови изживявания,знания -имам харизма (казвали са ми го много пъти,така че вероятно е така) -отговорна -контактна -организирана - подхождам добронамерено - обичам да обгрижвам - имам чувство за хумор - проявявам емпатия и състрадание - стремя се да намеря индивидуалния път и подход към всеки един и да навляза в дълбочина,да дам специално отношение на всички - хедонист и естет - семейството ми - най-близките ми приятели - първата ми любов - семейството на най-добрия ми приятел - като по-малка ходех на балет и се справях доста добре - бях и в детски хор ,благодарение на което преодолях сценичната си треска - готвех се за кандидат-студентски изпити,за сертификат в най-стриктната езикова школа в града,плюс подготовка за матури и на 4-те изпита си задоволих очакванията,завърших университет успешно - имах огромен страх от водата след инцидент,преодолях го,научих се да плувам дори -никога не съм залитала по алкохол,наркотици,цигари...изобщо не харесвам да си вредя - когато съм била в затруднение (финансово,емоционално) не съм натоварвала близките си - дарявам всяка Коледа подарък на дете от дом,гледам да давам по нещо на бездомни хора,животни - обичам да изслушвам с интерес и ако мога да помогна...търся най-добрия и полезен съвет - в работата си заявявам мнението си напоследък без да ме притеснява ответна реакция - наскоро изведох мой приятел на шопинг(подготовка за среща) помогнах му с визията,вдъхнах му кураж с няколко разговора и го изпратих с повече увереност към срещата,сподели,че много съм му помогнала - да водя разговор - домакински задължения - да декорирам - танцувам добре -да накарам човек да се чувства обожаван тези,които споменах,че държат на мен и ме ценят скоро не съм се замисляла за хубавите си качества... и как да ги вложа в работа,която да ме прави щастлива
 11. И аз бих те посъветвала да потърсиш терапевт заради себе си. Споделям мнението на Орлин, прочети внимателно това, което ти е написал и остани с него, усети го, помисли го. Според мен част от този проблем е самочувствието ти, себеоценката ти - "Аз не съм достатъчно добър и заслужаващ, затова ще изгубя, ще остана без." На мен ми изглежда така, сякаш изпитваш и завист към партньорката си - нова среда, преживявания, хора, дали пък на теб не ти липсва разнообразие и го желаеш също? Не разнообразие от връзката, а отделяне на време за ново хоби, спорт, книги. В момента даваш послание на жената до себе си за неувереност и вкопченост - това Е отблъскващо наистина. Тя не е твой родител, който да те носи на конче на раменете си, а партньорка, която може да бъде до теб. Имаш работа със себе си и преобразуване на незрялостта си, страховете си. Иначе ще продължаваш да тълкуваш външните обстоятелства така - от позицията на изоставено хлапе, което изпитва... Скука, завист, чувството че нещо изпуска и пропуска. Мъчително е това състояние, но ето, ти го съзнаваш, което е страхотно! Убедена съм, че ако решиш да го трансформираш, ще успееш!
 12. Last week
 13. АлександърТ.А.

  Молитвата. За какво да се молим?

  Смисъла може да го формулира търсещия . "дайте да се молим за еди какво си, пък ако е по божията воля - нека се изпълни." --------това е повърхноста на технологията . Няма я свободата в расъждението ти .
 14. Диляна Колева

  Страхове

  Няма по- голяма отрова за развитието на личността от сравнението. В свят, в който нищо не е съпоставимо, ако човек започне да се сравнява и още по - лошо да гради самооценка на тази основа, до никъде няма да я докара. До тук от постовете ти чувам само какво нямаш и колко е жалко положението ти. Нека обърнем малко, плочата. Вземи лист или тук и напиши: - 5 най-силни твои качества - 5 най-хубави черти в характера - 5 човека, които те ценят високо - 5 големи успехи в живота ти - 5 ситуации, в които си се харесала и се гордееш със себе си. - 5 неща, които утре можеш отлично да направиш. - 5 човека, които ще се зарадват на твоите успехи. Не пренебрегвай условието, че трябва да седнеш и да напишеш отговорите, има голям смисъл в това. След това, ако искаш сподели отговорите, ако искаш сподели как се чувстваш.
 15. Ако наше желание е в съзвучие с божията воля, има ли смисъл да се молим за изпълнението му. Ако му е по волята, Бог ще го изпълни и без молитвите ни. Ако е против волята му - молитвите няма да помогнат. Прав ли съм или... Не твърдя категорично. Просто разсъждавам. Питам понеже съм срещал мисленето "дайте да се молим за еди какво си, пък ако е по божията воля - нека се изпълни."
 16. Странен въпрос ми задаваш Не мога да ти отговоря, нямам представа, явно е съвпадение. Но факта, че това по някакъв начин те кара да търсиш отговори в подобни съвпадения, говори за склонност твоя да бягаш от реалната обстановка за нещата. А това може да ти изиграе лоша шега.
 17. Досега не са ми минавали мисли за раздяла, заедно сме от деца имахме планове. Сега все едно тя започна нов живот а мен ме остави.Никога не ми е давала поводи за ревност. Дори сега не мисля че проблема е в нея, просто неща които са напълно нормални, аз приемам за крайни. Дори това че в момента вероятно говори с някого ме побърква и изгаря. Не искам да мисля колко ли подмятания получава, колко потупвания по рамото.Даже това вече ми идва в повече.Страх ме е да погледна в телефона й, да не би да видя неща които наистина да ме накарат да си тръгна.Знам че проблемът е в мен, просто всеки физически контакт с друг мъж ме кара да я считам за"мръсна'' и да не я искам повече. Просто до вчера беше само моя, аз й бях приятел, партньор, любовник. Всичко бях за нея, тя не можеше без мен. А сега вече всички й се радвам, всички я искат и това ме смачква.Знам че не е редно, не мога да изисквам такова нещо, но дори секунда от времето си да отдели на друг ме тормози.
 18. ...или да я продължи, поработвайки по себе си...
 19. Здравей! Берт Хелингер създателя на семейни констелации пише, появи ли се прекомерна ревност в дадена връзка е дошъл нейният край. Ревнивият просто иска несъзнавано да прекрати тази връзка.Само, че все още не може да го осъзнае, за да си го признае. Ти спомена нещо много ключово, не искаш да я предаваш. А, може би несъзнанателно искаш точно това...Странно нещо е живота, в какви парадокси живеем само...Потърси терапевт, не за връзката ви, а за самия себе си..:) Само, когато направиш нещо истинско за себе си, тогава можеш да дадеш шанс на тази връзка. Защото единственият, който е готов да я приключи, това си ти. Поздрави!
 20. Кон Круз

  Афоризмите

  Лао Дзъ казва: „Необходимо е много време, за да се направят съдове с невиждана красота. Великите характери не се създават за няколко години. Великият Звук е звук, който превъзхожда обикновените звуци“.
 21. Кон Круз

  Забавно - 2

  - Подсъдими, защо не казахте на пострадалия, че не сте истински хирург? - Ми щото не ме е попитал.
 22. Забележи - изоставила сам, но и сякаш предала, което ме кара да я ревнувам и искам да детронирам другите, но се чувствам малък и безсилен в същото време. Виж се с психотерапевт, за да поработиш върху едиповото си отношение и програмките за изоставяне и предателство, слабост и провал, компенсирани от невротичен, безсилен гняв.
 23. Кон Круз

  Комедии

  Свобода и равенство, граждани и гражданки! Да живее революцията. "Les Visiteurs - La Revolution" / "Гости от Миналото - Революцията" (2016) "Аудио : Българско Резюме : Хванати в капана на коридорите на времето, Годфроa дьо Монтмирай и верният му слуга Жакуил се озовават в епоха, белязана от огромни политически и социални вълнения – тази на Френската революция...Време, изпълнено с опасности, в което наследниците на Жакуил ла Фрипуи (самите те убедени революционери), конфискуват замъка и цялата собственост на фамилията Монтмирай – аристократи-бежанци, чийто живот виси на косъм." Сигурно сте гледали американския филм "Just Visiting" / "Гости от миналото" (2001) с Жан Рено и Кристина Апългейт (играе и Кели Бънди в сериала "Женени с деца"). Това обаче не е оригиналната история на двамата средновековни пътешественици във времето - граф и слуга. Оригиналният филм е от 90-те години и е френски. Двамата главни герои се играят от същите актьори, но имат различни имена от онези в американската версия. Имена с които са и във втората част (пак от 90-те години), както и в продължението на историята им от 2016 г.
 24. Мед. Сестра. Просто всеки път когато се върне от работа искам да й се сърдя, защо не знам. Чувствам се все едно съм малко дете и майка ми ме е оставила сам вкъщи.Не мога да повярвам че приятелката ми може да се забавлява с други, че може да се смее и шегува с тях. Вде едно избира тях пред мен. Това ме побърква и следват скандали които я отблъскват от мен. За много хора това е нормално, но аз някакси не мога да приема че друг мъж ще остане в сърцето й дори и като приятел.
 25. Днес сутринта отново имах "великански сън", така да се каже. Сънувах, че една жена от сайта е направила рисунки, които представляват мой психопортрет. Нарисувала ме е така, както тя възприема моята душевност. Не знам колко бяха рисунките и посветени на мен, но аз видях две от тях. Беше ги качила в сайта. Беше ме нарисувала като момченце (може би около 10-годишно). Косата му беше черна, с кичури оформени като шипове. На първата рисунка момченцето беше само в стаята си. Стоеше пред компютъра си. До стола на който то стоеше имаше друг стол, върху който момченцето беше поставило средно голямо мече. На втората рисунка тя се беше нарисувала като великанка, която върви към мен. Аз също вървях към нея, замахвайки с верига.
 1. Load more activity
×