Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Sign in to follow this  

Recommended Posts

Знам, че предпочитанията към храна са много индивидуални. А в този форум често се споделят рецепти, при които няма термична обработка. Затова отварям специална тема за рецепти на за тях и за всички, които обичат храните в максимално естествен вид. Тук има тема за суровоядството като цяло: Суровоядство , а в тази тема ще се обърне повече на рецептите свързани с този вид хранене.

Днес експеримаентирам с тази рецепта, по-късно ще споделям впечатления:

Здравейте! Знаете ли, че вече е открит ФОРУМ , където можете да се запознаете с останалите потребители, да споделите своя безценен опит, рецепти, новини и съвети, както и да получите отговори и подкрепа на всички ваши въпроси и терзания? Регистрацията е безплатна и ви делят броени мигове от удоволствието да сте част от това разрастващо се общество!!!

raw_baba_ganush-250x200.jpg

Днес ще Ви изненадаме с една интересна рецепта на популярната сурова кулинарка и собственик на верига ресторанти в Америка Сюзан Пауърс. Суровия патладжан може да бъде горчив и да има не много приятен кисел привкус. Но ако той се замрази, след като се размрази можете да постигнете желаната фина консистенция и да намалите драстично неприятния вкус. Причината да Ви предлагаме тази рецепта се дължи на полезния ефект на патладжана върху човешкия организъм. В него се съдържат големи количества хлорогенна киселина, която е най-потентиня свободен радикал, открит в растенията. Тази киселина помага за предпазването и борбата с рака, има противовъзпалителен ефект, както и понижава нивата на лошия холестерол (LDL). Като добавим и приятния вкус на готовия пастет, как да не го заобича човек:

Продукти:

  • 2-3 скилидки чесън (1-2 ч.л. чесън на прах)
  • 1/2 чаша кашу, накиснато за 2-3 часа
  • 1 голям патладжан
  • сока на 1/2 лимон или лайм
  • 2 с.л. зехтин
  • щипка хималайска, келтска или морска сол

Приготвяне:

Обелете патладжана и го нарежете на кубчета. Поставете го във фризер да замръзне на камък. Когато това стане извадете го от фризера и го оставете напълно да се размрази. В кухненски робот или блендер започнете кълцането на чесъна скилидка по скилидка. Когато чесъна се накълца, той ще полепне по стените на съда. Тогава добавете накиснатото и изцедено кашу и пасирайте до фина и еднородна смес. Добавете към сместа размразения и отцеден патладжан, лимоновия сок, зехтина и солта и пасирайте до фин кремообразен пастет. Воала! Вашият Баба Гануш е готов за сервиране и е идеална добавка към любимите Ви крекери и хлябове. Приятно похапване!

http://www.recipemag...ov-baba-ganush/

Редактирано от Аделаида

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Късметче,благодаря за прекрасната и актуална тема.

http://www.zemianazaem.com/

Жаки: no more депресия и стрес 2

love%20.jpg

Любовта е най-високата възможна вибрация, и ни повдига както нищо друго. Всичко да правим с любов, да гледаме с любов на всичко и всички (най-вече на нас самите icon_smile.gif – тогава всичко става красиво… Да правим това, което обичаме, да се срещаме с хора, с които ни е искрено приятно, любима книга, любима музика, да сме заобиколени от красиви вещи… и да се освободим от всичко ненужно – ”детоксикация на нашия свят и ежедневие” – не само чрез храната, но и мислите, чувствата, обкръжението.

Трябва да издигнем вибрациите си и така издигаме и хората около нас, всички си взаимодействаме и често някои емоции и чувства ни се придават, те не са всъщност наши. Гледайте слънцето и четете “заветът на слънчевите лъчи” на Учителя. Ето и нещо на Дейвид Улф, с което искам да ви влея малко вдъхновение:

My life is a gift!

May my days be fulfilling,

And my nights be thrilling.

May every venture,

Become an adventure.

May I walk the land,

And play in the sand.

May I sail the oceans,

And drink magical potions.

May I splash and have fun,

Under an endless summer sun.

May I hear the violins,

In soft, warm winds.

May I dance to flutes,

And taste exotic fruits.

May my heart overflow,

Everywhere I go.

May my limits be tested,

And my best day be bested.

May my moments of glory,

Be retold in a story.

May my life be blessed,

And good fortune be my guest.

Have the Best Day Ever!

If you crave for happiness and success,anticipate these with enthusiasm!

http://www.zemianazaem.com/archives/259

513907497.gif

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравей, Мария-София,

това е поредният синхрон между нас. :)

За пастета - прекрасен.

Аз, признавам си, напоследък си падам по чесъна, така че сложих повечко.

Комбиниран с маслини за украса може да се ползва чудсно за сандвичи или за гарнитура.

Опитах се също да си представя, какво бих добавила към рецептата ( обикновено всяка рецепта изпълнявам само първия път точно, а после променям по вкус, а и за да е по-малко трудоемка). Тази рецепта си е перфектна така, че и бърза.

Редактирано от късметче

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

ЕКО-ВЕГЕ-ОРГАНИК-БИО .Отдавна се занимавам и с тези неща ,но до сега допусках по някой компромис...

От миналата седмица съм на вълна суровоядство-чета онзи готин сайт-Земя на заем.Всъщност отдавна се храня така ,но сега ще започна да си бъркам и козметика.

Мисля,че на пастета ще му отива повече орехи,отколкото кашу и добавка от копър и/или магданоз.Липсва му зеленина.

Сега има пресни орехи на пазара на Графа .

Аз нямам никак време за готвене,затова карам на салати и кълнове.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Мисля,че на пастета ще му отива повече орехи,отколкото кашу и добавка от копър и/или магданоз.Липсва му зеленина.

Сега има пресни орехи на пазара на Графа .

Аз нямам никак време за готвене,затова карам на салати и кълнове.

Дане би да имаме мисли - близнаци? :) И аз мислих за зеленичко, но пък в този сезон на всичко слагаме магданоз, та се отказах. За орехите си права.

И аз съм на плодове и кълнове, но вместо за козметика, понякога мисля за сладичко. Дано да ми повлияеш положително. :)

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Понякога успявам да заместя шоколада с мед....:rolleyes:

Обаче до офиса ми е Слънце-Луна -веге ресторанта с пекарна и с най-фантастичния истински хляб в София.

В него пекат и мъфини със семена и пълнозърнести курабийки със какао,ядки и стафиди....

И нали са и био-не мога да им устоя...60.gif

Пресни орехи от Графа от 5-6лв/кг не си купувай-не струват-ядките нямат вадене.Вчера си купих.

А Мер,чиито е сайта Земя на заем, казва нещо дето много ми хареса-На лицето и на тялото си не слагам нищо,което да не мога да изям.Като разуча рецептите ще ги дам тук.

Успешен ден!!!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте и от мен и в тази тема!:)

Вече съм писала,че много харесвам кълновете от леща,но...съпругът ми купи био леща от HITа,а тя се оказа пълна с гъгрици...

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Салата за всеки сезон

За 2 порции се смесват:

1/3 краставица, нарязана като за таратор

5-6 суп. л. покълнала леща ( нужни са й 36 - 48 ч. за покълване, но може да стои покълнала в хладилника ден и половина, ако я приготвите по-рано)

3 суп. л. изчистени слънчогледови семки

5 скилидки чесън нарязан дребно или счукан

1/2 връзка копър

1/4 връзка магданоз

лимонов сок, зехтин, сол на вкус.

Ако употребявате майонеза, може отгоре да се сложи малко за украса.

Рецептата е моя, прясно измислена. Приемам допълнения или подобрения.

Да ви е сладко!!!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Късметче,рецептата ми допада - непременно ще я изпробвам,но ще добавя слънчогледовите семки под формата на кълнове,защото много ги харесвам!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest Емил от Льонеберя

Явно съм гладен, щом гледам рецептите...

Но си мисля за доматена салатка с магданоз и много лимонов сок, гарнирана с препечени омаслени със зехтин сухарчета...

или

Мекички с доматен сос и рукола...

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Моля регистрирайте се, за да коментирате

Вие можете да публикувате коментар след като влезете в акаунта си



Влизане Сега
Sign in to follow this  

×