Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Що е дух/ове?


Янко

Recommended Posts

Що е дух?
- Дух е човек, който духа...и прави виелици. :3d_032:

Можели човежки сьздания да общуват с тях?
- Може да настинеш ако много силно дУха духА.От това може да последват умствени и физически увреждания.

За да можеш да общуваш с дух(ачите) трябва да си изработиш малка слушалка от сандалово дърво и в студен зимен ветровит ден да излезеш на вън и да я насочиш на север. :3d_032:

Дух (философия)

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D1%83%D1%85_%28%D1%84%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D1%81%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F%29

Дух (привидение, призрак)

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D1%83%D1%85_%28%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B7%D1%80%D0%B0%D0%BA%29

Полтъргайст

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D1%82%D1%8A%D1%80%D0%B3%D0%B0%D0%B9%D1%81%D1%82

Да, съществуват духове. Аз съм един дух, който успява да черпи енергия от обкръщаващите го хора, обаче те не ме виждат. Аз ако искам мога да се направя видим, но не искам, щот съм тарикат и искам да им цуцкам енерджито та да мога да пиша в нета. Ако ме видят ще викнат екзорсист и той ще ме прогони, та ще трябва да си търся нова къща. В тази ми е удобно : възползвам се докато собствениците на дома ги няма и има чатя през компютъра. Веднъж влязоха в стаята малко преди да успея да дам шът даун и видяха компа да работи. Много се учудиха, защото те бяха сигурни, че са го загасили преди да излязат. Аз съм прикован дух : имам недовършена работа и не искам да напусна този свят - трябва още много имейли да разпратя. Казвам се Ханс Шилке : загинах докато тичах към дома си,за да си проверя пощите в нета. Подхлъзнах се на кучешко лайно и си ударих лошо главата. Добре че все пак си видях имейлите, макар и под формата на дух. Янко, моля те, не казвай на ангелите с бели престилки, че пак ще искат да ме прибират. :3d_125::3d_015:

дух м. 1. Психическото състояние на човека - неговата вътрешна сила и воля. Имам силен дух.

2. Настроение, насока, тенденция. Дух на разбирателство.

3. В религиозните представи - душа.

4. Въображаемо свръхестествено същество. В замъка има духове.

"Малък тълковен речник на българския език" - Стоян Буров, Пенка Пехливанова. Изд. "Слово", Велико Търново 2002г.

Историииии с духовеееее...

http://www.sibir.bg/blog/momchev/?catID=11164

Редактирано от Христо6
Линк към коментар
Share on other sites

Що е дух?
- Дух е човек, който духа...и прави виелици. :3d_032:

Можели човежки сьздания да общуват с тях?
- Може да настинеш ако много силно дУха духА.От това може да последват умствени и физически увреждания.

За да можеш да общуваш с дух(ачите) трябва да си изработиш малка слушалка от сандалово дърво и в студен зимен ветровит ден да излезеш на вън и да я насочиш на север. :3d_032:

Да, съществуват духове.

Хм...:3d_146::3d_079:

– Има ли дяволи между хората? – Има, те са духове, въплътени в човешка форма. Те са хубаво облечени, заемат различни служби в обществото.

– Как се познава дяволът? – Много лесно. Достатъчно е да бръкнеш в гърнето му, за да разбереш, с кого си имаш работа. Отгоре в гърнето има нещо сладко, но вътре е пълно с нечистотии. Тази е диагнозата, по която познавате присъствието на дявола.

Моето иго

Линк към коментар
Share on other sites

Според народните вярвания духове съществуват.

domashnata-magia-unikalni-metodi-za-postigane-na-energijna-harmonia-natalia-beregini-aleksandyr-beregini.jpg

В тази книжка има описани различни духове според руските вярвания.В Русия на особена почит е домашника(домашния дух).Не се знае откъде идва,но ако се съди по проявите му - от астралния свят на нашата планета.Когато човек е в своето астрално тяло(по-точно,когато астралното му тяло е откъснато от физическото,например по време на сън,той вижда обитателите на този свят).Домашникът идва в жилището по свое желание,но го привличат всъщност характерите на обитателите му.На добрите стопани се отплаща с добро,на лошите не помага,а там,където живеят кавгаджии и пияници,изобщо не живеят домашници - в къщите и дворовете на такива хора се въди нечиста сила.

Домашникът не е нито светъл,нито тъмен,той прилича на обикновен човек - доброто и лошото в него са почти поравно.

Линк към коментар
Share on other sites

В Гадаринската страна, която е срещу Галилея, Христос среща един беснуем, който дрехи не облича, ходи по гробищата, не се спира вкъщи. Много пъти и вие се намирате в едно ужасно вътрешно състояние. Не може да се поберете в кожата си. Хората ви стават противни, криви, измъчвате се. Виждате само злото в хората. Търсите някоя философия, която да ви облекчи малко. Цели легиони са влезли в тебе и са обърнали всичко с главата надолу. При такова състояние ти не можеш да имаш ясна представа за живота. Всички тия духове трябва да излязат, трябва да ги изпъдиш навън. Днешните учени хора казват, че всеки има такива духове, само че някои се проявяват чрез микробите, но все пак са духове. Има чумави микроби, маларични микроби, сифилистични микроби, има микроби на проказата. Като дойдат, ядат те, човъркат те всеки ден. И след туй се образува лошото състояние.

Какъв е церът на това? Чистата кръв. Тия духове ще държиш гладни в кръвта, не трябва да има никаква нечистота, с която да се хранят. Никакви нечисти желания, защото всяка нечистота е храна за тях. Никакви нечисти мисли, понеже нечистите мисли са храна за тях. Никакви лоши постъпки, понеже лошите постъпки са храна за тях. Хигиена трябва, абсолютна чистота, нищо повече.

И казва този беснуем: „Защо си дошъл преждевременно, да ни мъчиш.“ Синът казва: „Измъчи ме баща ми.“ Бащата казва: „Измъчи ме синът.“ Аз зная синовете, които мъчат бащите си. Бащата обича да пие. Синът, като види баща си пиян, върже баща си. Бащата казва: „Защо ме мъчи синът?“ Синът казва: „Не искам да пиеш, нищо повече.“ Някъде дойде синът пиян, бащата го връзва. Казва синът: „Защо ме мъчиш?“ Мъчи го, следователно, когато имаме известни неестествени желания, те трябва да се изпъдят. Ние считаме, че окръжаващата среда ни препятствува за онова, което искаме да направим. До известна степен само. В повечето случаи ние сами сме си виновни за всичко, което ни сполетява.

Христос след като изпъди тия духове да си вървят, човекът се освободи. Дойде умислен, искаше да стане ученик на Христа. Той не го прие, защото не му било дошло времето. Господ не е определил още за него да бъде ученик.

Най-после идва и жената с кръвотечението. Какво е туй кръвотечение? Всеки има кръвотечение. Когато имаш неестествени желания, ти имаш кръвотечение, ти си една жена, имаш кръвотечение. Имаш желание да станеш милионер – то е кръвотечение. Желаеш да станеш най-видният поет – то е кръвотечение. Желаеш да бъдеш най-силния човек. Всички тия желания за нещо велико, голямо, всичко това те безпокои и отнема силата ти. Намираш се в постоянно стълкновение и безпокойство. Трябва да престане кръвотечението. Всичките тия мисли за блясък и външни придобивки изпращат живота навън. Казвате: „Това да имам, онова да имам.“ Кръвта ти, хубавото, което е в тебе, изтича навън. Ти се молиш, но някой път казваш: „И без молитва може сега.“ Умните хора в молитвата живеят, а който казва: „Що ми трябва молитва?“, това е кръвотечение.

„И ето, дойде един человек на име Яир, началник на сборището, и се молеше на Исуса да оздрави дъщеря му, че е на умиране. „Не плачете, не е умряло момичето, а спи.“ За тези думи всички Му се присмиваха, защото виждаха, че момичето е умряло. „Момиче, стани.“ И повърна се духът му, и момичето стана в същия час и пожела да яде.“

По някой път и вие всичките духове, които ви измъчват, трябва да ги изпъдите навън от себе си. Често се случва да не може да си обясните някои неща с някои ваши състояния. Понякога ти идва на ум да се хвърлиш от някоя скала. Виден поет пише стихове, но едни ден се отчайва, че една негова книга не я приели добре или пък че е в малък тираж излязла. Отчаял се, качил се на една канара, хвърля се оттам, не иска да живее. Какво ще придобие от това? Откъде тази глупава мисъл да се качи и да се хвърли? Какво отношение има между неговата книга и хвърлянето? Или пък някой търговец пропаднал, изгубил няколко милиона, иска да се обеси. Защо иска да се обеси? Изгубил парите. Изгубил – изгубил, защо ще се беси? Какво иска да каже на света със своето обесване? Хората са интересни. Казват: „Иде ми да се обеся.“ Друг казва: „Иде ми да се хвърля, да се свърши всичко.“ Откъде проникна у този човек тази мисъл? Те са вътрешни настроения.

По някой път може да ви нападнат и вас такива състояния. Когато човек изпадне в едно крайно състояние, той трябва да знае неговия произход, за да може да си помогне. Когато изгубиш вярата си, ще започнеш да мислиш за въжето, да се обесиш. Всички, които изгубват вярата си, се обесват с въже, понеже туй въже, наместо да се качваш нагоре с него, да излезеш от тъмнината, ще го туриш на врата си. Дяволът казва: „Ти тури въжето, аз ще те изтегля.“ Ти туриш въжето на врата си, увиснеш, никой не те изтегля, обесиш се. А като отидеш на канарата, той казва: „От канарата като някоя птичка ще хвръкнеш и ще се оправи работата.“ Хвърлиш се и, освен че не се оправят работите, но си счупваш ръцете и краката. Човек, който се хвърля от канарата, за да се оправят работите, така свършва.

... Една сестра, доста напреднала, и тя духовна, една сестра, която е кандидатка за светийство, искам да ѝ помогна, викам я и казвам: „Ти правиш нещо, което аз не харесвам. Това, което правиш, не е хубаво за тебе.“ Тя казва: „Туй не правя.“ Аз продължавам: „Туй, което правиш, не е право, ти се спъваш. Зад тебе има една користолюбива мисъл, която е скрита в сърцето ти някъде. Ти не виждаш. Ти ще попаднеш в известни изкушения. Духовно ще се спънеш. Туй го правиш, но тази мисъл не е благоприятна на Бога.“ Гледам, лицето ѝ пожълтяло. Казвам: „Туй ще те спъне.“ Казвам ѝ и много други работи и тя без малко щеше да припадне. Ето как дяволът се мъчи у нея. Казвам му: „Излез!“ Искам да изгоня този дявол от нея, а тя все говори в себе си: „Че аз толкова обичам Учителя, че той така ли трябваше да ми каже? Другите сестри по-добри ли са? Та само аз ли правя тази погрешка?“ Че туй, онуй. Казвам: Може да ти е мъчно, но за твоя прогрес, дошла си до едно място и ако продължаваш тези погрешки, в Царството Божие не може да влезеш...

...Най-първо, човек трябва да се очисти, да бъде господар на своето положение. Никакви нечисти духове да не допуща в себе си, никаква нечиста мисъл, всички нечисти желания да изпрати навън. Те ще идват, но не трябва да ги пуща да размътват неговия свят. Един ден ти изгубиш имането си – да не се породи в тебе желание да се обесиш. Ще кажеш като Иова: „Господ дал, Господ, взел“ Съсипе се къщата – ще кажеш: „Господ дал, Господ взел.“ Даже като вземат дъщеря ти, ще кажеш: ще останеш сам. Пък може да боледува и тялото. И това е възможно. Ще благодариш на Бога за всичко. След като минеш всичките изпитания, Господ ще ти проговори на един нов език. Ще можеш да понесеш. Това са външните страни, които ще дойдат.

Обичай Божественото

Линк към коментар
Share on other sites

Ха ха! Хриско, имаш талант за писане - супер яки каламбури! :) :) :)

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 months later...

Що е дух?

Сьществува ли?

Можели човежки сьздания да общуват с тях?

Можели да наранява Физически или Умствено?

Янко.

Има духове и е доказано,че има такива същества.Даже аз лично съм имала случай с такова същество.Бях сама в нас и почнаха да се чуват звуци да се отварят прозорци и да се тряскат врати.веднага след като се чу всичко това минах покрай стаята на мойта майка и моя баща и видях в огледалото сянка на човек с вериги.След ровене в нета разбрах,че това е прикован дух който иска да си отмасти на някой нещо или всичко.След време разбрах как да комуникирам с него и ви казвам,че всеки път когато съм сама се чуват стъпки и тем подобни неща като тези за които говорих преди малко.След като разбра,че знам за него и че не се страхувам почнах да виждам и жена и деца също с вериги и вече не ми се седи в нас сама защото те знаят че вече ме е страх и ви казвам че е имало случай да падат ножове които са оставени на масата и които няма начин да падат или в нас да ме боли част от тялото да се задушавам и тем подобни.И аз не съм единствена на една моя съученичка и се случват почти същите неща както при мене обаче при нея има нещо по страшно.На рожденния си ден тя си легнала по рано и се обърнала към телевизора.В този момент тя си сложила една плюшена играчка от другата страна.Тъкмо да заспи играчката прелетяла над главата и.След това тя я сложила на рафта и на сутринта била на земята.Просто това е истината и искам да я знаете.И ви казвам че това си е истина и ваше е решението да вярвате или не.

Линк към коментар
Share on other sites

Дани, харесвате ли с твоята приятелка книги от типа на Здрач?

Линк към коментар
Share on other sites

Дани, харесвате ли с твоята приятелка книги от типа на Здрач?

Аз да.По точно съм гледала всички филми здрач и съм голям фен.Тя не е толкова пристрастена по филма но незнам какво общо има с духовете.В филмовете се разказва за вампири и върколаци.

Линк към коментар
Share on other sites

Да, знам, но все пак ми се струва, че тези книги (или филми) могат да доведат до едно такова (макар и несъзнателно) търсене и намиране на странни и евентуално плашещи явления.

Виждам, че тези творби са доста популярни сред младите хора. Не, колкото поредицата за Хари Потър, но пък и посланието/внушението им май е по-неградивно.

Линк към коментар
Share on other sites

...За да обичаш, трябва цялото ти тяло да обича. Понеже човек е сбор от голямо множество от души. Някои ги изчисляват на 30 милиарда, някои ги изчисляват на 300 милиарда.

Един учен човек, който се занимавал с живота на птиците, изчислил, че всичките птици наброяват около 80 милиарда – това е птичето царство на земята. Хората са сега около два милиарда, а птиците са 40 пъти повече, отколкото хората. А в човешкото тяло всичките клетки са около 300 милиарда. Вие даже нямате понятие за туй число и каква функция имат тия души вътре в нас. Вие мислите, че сте едно цяло и имате право да правите каквото искате. В човека има цяло народно събрание, има депутати, има министри, министър председател има. Дванадесет министра има във физическото поле, 12 има в духовния свят – 24 и в умствения свят 12, то са 36 министерства. Ако някой ви попита за имената на вашите министри, знаете ли ги?

Както ме е Отец въздигнал

Сега в процеса на растенето вие трябва да обичате всички хора, живи и умрели, които имат отражение и живеят във вас. Вие имате един Иван вътре и един вън; имате един ангел вътре и един вън; имате един дявол вътре и един вън. Небето и земята едновременно живеят във вашата душа. У вас има добри и лоши духове, които се спогаждат. Някои хора, които мразят лошите духове, казват, че между тях и ангелите има спор и мислят, че те се карат. Спор има само когато ние се месим в тяхната работа. Иначе между тях съществува пълно равновесие. Щом ние се намесим, има борба. Когато между два духа има спор, вие само слушайте. Спорът е разговор между тях. На учениците не е позволено да се месят в работите на учителя. А лошите и добрите духове са велики учители. Вие нямате право да съдите, но трябва само да слушате. Законът е такъв. Ако се месите в тяхната работа, ще ви бият, ще кажат: „Слушай, ти си малко бебе, не трябва да се месиш, но да слушаш!“ Често някои се оплакват, че ги нападнали лоши духове. Аз им казвам: Лошите духове не искат да знаят нищо за вас, те не искат да знаят за вашето съществуване. Под сянката на вашето дърво те само са се спрели да разговарят, а вие сте подслушвали. Вие сте бебета, още не сте се родили. – „Лошите духове ми казват това и онова да направя.“ – Те не казват на тебе, а на себе си, а ти казваш: „Чакай аз да направя това“. Апостол Павел казва: „Растете в благодат Христова, за да познаете духовете“. Досега светът все заклинания отправя към злите духове. С Василевите молитви църквата все заклинания изпраща към тях, но те все пак съществуват. Затова казва Христос: „Не противи се злому“. Лошите духове имат своя работа; когато я вършат, оставете ги свободни, не им пречете. Слушал съм как някои християни се карат помежду си: „Ти си невежа, аз зная всичко, аз съм свършил университет“. – Ако си свършил университет и си научил нещо, ти ще мълчиш, защото в мълчанието има разговор, то е сила, то е растене. Който не знае да мълчи, той няма никакво знание, той знае само да яде бой. Мълчанието наистина е растеж: така растат и растенията. Те мълчат и вечер само се чува някакво слабо пукане и тихо си шепнат. Те не са като хората, които, като направят някакво добро, искат цял свят да ги чуе. Така постъпва и кокошката: снесе едно яйце и закудкудяка и всички ще я чуят. Какво от това, че е снесла яйце? Това е неин дълг. Въпрос е още дали тя го снася, или го снесоха. Когато натоварят един осел със скъпоценности, той пренася товара и казва: „Аз ги пренесох“. Трябва да знаем, че веднъж дошли на земята, ние сме служители на Бога. Някой казва: „Човек има свободна воля“. Казвам: Който живее в този съществен, неизменен свят, гдето Бог живее, и който служи на Бога, разбира Неговите закони и повеления, само той е свободен, само той може да има свободна воля.

Растете в благодат

Линк към коментар
Share on other sites

Да, знам, но все пак ми се струва, че тези книги (или филми) могат да доведат до едно такова (макар и несъзнателно) търсене и намиране на странни и евентуално плашещи явления.

Виждам, че тези творби са доста популярни сред младите хора. Не, колкото поредицата за Хари Потър, но пък и посланието/внушението им май е по-неградивно.

За пръв път гледах Здрач минала година.А тези странни явления се случват от понеот 3 години.Не е вазможно защото след като почнаха да се случват чак тогава гледах парвия си страшен филм "Турбалан 1,2 и 3.Но беше след това.

Редактирано от DaniTegarkova
Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Az sym taka narechenata druga obitavana ot duhove kakto kaza dancheto.Samo da vi kaja che te sy6testvuvat i ne sa 6ega rabota,mojete da si mislite che ima 2 vida lo6i i dobri no toi e samo 1 nujdae6ti se ot pomo6t. Te se razkrivat na neobiknovenni hora a na indigota. Tova sy6to ne e 6ega rabota za6toto vijdate az i dani se okazahme indigo sled dylgo tyrsene na kakvo moje da ni ima .Nai nakraq otkrihme che sme indigota i sled kato razbrahme che sme neobiknovenni otkrihme i za6to duhovete ni presledvat.Tova ne e izmislica to se sluchva naistina ima mnogo vidove indigota i nie sme 1 rqdko sre6tan tozi koito moje da razgovarq i da pomaga na duhove.Te ni presledvat navsqkyde po vsqko vreme.Dani mi e zvanqla po tela che ne6to se sluchva u tqh az otivam i vsichki prozorci i vrati se trqskat sami. Hilqdi pyti sa ni zakliochvali u tqh i ne sa ni puskali da izleznem.Nie sme pomagali na hilqdi duhove i sme poluchavali edinstveno 6tastieto izpisano na licata im kogato te osyznaqt problema si nie go izlekuvame i te prodyljyt napred.E tova e za sega i o6te ne6to nikoga ne gi draznete ne gi vikaite za6toto te ne sa izslu6vani i ne sa v systoqnie .Pazete se i ne si igraite za6toto za vas e stra6no a za nas ejednevie....

Модераторска бележка: Моля, пишете на кирилица.

Редактирано от Станимир
Линк към коментар
Share on other sites

  • 4 months later...

Слова на свети Игнатий Брянчанинов

"Да приложим всичките си усилия, за да придобием познание и духовни състояния, които са съществено необходими за нашето спасение. Нека да не удовлетворяваме празното любопитство, суетната и безполезна любознателност...

Да се постараем да придобием нищета на духа(смирение), плач, кротост, жажда за небесната правда. Да измолим от Бога да ни открие нашите грехове и да ни сподоби истински да се покаем за тях...

Да измолим от Бога да ни дарува чисто смиреномъдрие, чийто плод е духовното разсъждение, което вярно отличава доброто от злото!...

Да измолим от Бога, да ни дарува духовно виждане на духовете, с помощта на което да можем да ги виждаме в помислите и мечтанията, които те ни донасят, да разторгнем общуването си с тях в нашия дух, да отхвърлим тяхното иго, да се избавим от техния плен!...

Да се удържим от невежественото, пагубно желание и стремеж към чувствени видения извън установения от Бога ред!..

С благоговение да се подчиним на установеното от Бога, покрил нашите души с тежки завеси и с пелените на телата ни за времето на нашето земно съществуване, отделил ни чрез тях от сътворените духове, закрил и защитил ни с тях от падналите духове. За нашето земно, трудно странстване не ни е нужно сетивно виждане на духовете. За него ни е нужен светилник, и той ни е даден: "Твоето слово е светило за ногата ми и светлина за пътеката ми" (Пс. 118:105). Пътешестващите в постоянната светлина на светилото - Закона Божий - не ще бъдат измамени нито от страстите си, нито от паднали духове, както свидетелства Писанието: "Голям е мирът у ония, които обичат Твоя закон, и за тях няма препъване" (Пс. 118:165).

... Във време, определяно от самия Бог и известно само на Него единия, ние непременно ще встъпим в света на духовете. Недалеч е за всеки от нас това време! Всеблагият Бог ни дарува така да прекараме своя земен живот, че още в него да скъсаме общението с падналите духове и да встъпим в общение със светите духове, за да можем на това основание, когато се съблечем от тялото си, да бъдем причислени към светите духове, а не към падналите.

Тогава, в неизречена радост ще видим чиновете на светите ангели и чиновете на светите човеци в чудните им неръкотворни обители, във вечния им духовен празник.

Тогава ще познаем и ще видим падналия херувим с неговите тъмни пълчища: тогава даруваното от Бога виждане на демоните - тези най-нещастни същества, ще удовлетвори напълно нашата любознателност за Господа, без всякаква опасност за нас, като запечатани с Божия пръст в неизменяемост и неспособност за прелъстяване и повреждане от злото.

Амин"

Линк към коментар
Share on other sites

  • 9 months later...

Като пуснах телевизора и чух как по BTV завършват история за някакъв дух. Видях снимка на книга или нещо друго (не знам) - върху него имаше надпис на английски, който гласеше "Духът от Грийнсбъри" (не намерих инфо в нета). Казаха, че вратът на някаква жена бил счупен и умряла. Показаха снимка на жертвата, също така обща снимка на жената и нейния съпруг.

Това бил единственият случай в света, в който човек е осъден въз основа на показанията на привидение. Възможно е душата на жертвата да е била вкопчена в дома и (или в друго жилище, ако е убита другаде; показаха черно бяла снимка на дух носещ се над стълбище в къща). Обаче това може да не е била душата на жената, а някакво друго привидение, което да речем да е натопило мъжа или пък да е казало истината. Би било много кофти някаква лъжлива астрална същност да те натопи...

Редактирано от Христо
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...