Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Духът на музиката


petarstankov

Recommended Posts

Какво искаме, когато си пускаме музика? Искаме развлечение, вдъхновение, лечение. В зависимост от това каква потребност имаме, такава музика харесваме. В зависимост от отношението ни към музиката, можем да получим духа, който тя носи или да не го получим. Духът се съдържа в самата мелодия, думите са допълнение на настроението на мелодията.

Христос казва "който приеме това дете в мое име, Мен приема". Това не значи само да приемеш сираче и да го възпиташ в християнските ценности. Това значи - на когото отношението му към Детския Дух е положително, такова е и отношението към Светия Дух, а оттам и към истинското му Аз.

Във дед метала например е духа на силата на разрушението. А в романтичните балади е романтичния дух. Светия дух къде е? В песните със силна Любов, която граничи с плач. А Детския Дух къде е? В песните на Учителя, които са радостни и в ... песните на "смехуранчетата"! :)

:D вдъхновено от лило и стич - дед метъл трябва да слушат хора, които се занимават с груба строителна дейност например разбиване на подова настилка :D

Линк към коментар
Share on other sites

:1eye: А така сега ...и в музиката значи имало духове...а Музите... дали всеки стил си няма ...Музичка :1eye:

Туй за дед метъла и за подовата настилка :thumbsup2: ми хареса...то може и степче да си тананикат...за отношението към Детския Дух и Светия Дух също :thumbsup2:иначе много обичам ...детските руски песнички...всички...не само Усмивка/дружба начинается с улибки, Оранжевое небо,А нам всьо равно.., Вини Пух,Чебурашка.. даааа благодаря ти :v:

:feel happy: Любов + Светлина + Мир + Радост :feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

:thumbsup2::thumbsup2::thumbsup2:

Отлична подборка - много благодаря за информацията :v: Светли празнични дни!

:feel happy: Любов + Светлина + Мир + Радост :feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

Винаги имате избор каква музика слушате. Изберете правилното! Може да "ти" се слуша тъжно, но си пусни весело.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 4 weeks later...

"Музиката е необходима за мисълта, както храната за стомаха. Без музика и хармония човек не може да мисли правилно. Щом не може да мисли правилно, той не може да има никакви постижения. Можем да кажем, че музиката е необходима за ума, за душата и за съзнанието на човека. Тя разширява съзнанието, повдига духа, облагородява душата и помага на мисълта. Музикалният човек лесно се справя с противоречията и мъчнотиите в живота си. Като знаете това, пейте и свирете, да се свържете с разумния свят, който е готов всякога да помага. Както музиката влияе върху мисълта, така и мисълта влияе върху музиката. Мислете право, приемайте само чисти мисли, за да пеете и свирите добре."

Из "Работа, музика и мисъл"

Редактирано от Моника13
Линк към коментар
Share on other sites

Една вметка, не на място, но не е тайна, че при развитието на човека се " отваря " ларингса и така той става по-музикален от гледна точка на гласовото възпроизвеждане на музиката...

Линк към коментар
Share on other sites

Горе - долу е така. Не е много ясно точно какво става, но става нещо с гласа на човека, наистина. Обаче ако се развива... А всеки знае, че гласът може да бъде развит и със специално обучение и упражнения. На пръв поглед може даже да се получат сходни резулати. Може дори да се получи и звестно развитие (т.е. има някаква взаимна връзка). Вероятно е само до някъде. Оттам нататък, ако развитието поизостане, се получават болести на носоглътката, на щитовидната жлеза също. А иначе - за музиката какво ли не е казано. Едва ли може още нещо ново да се каже. Да, тя е ключ към много неща. Може и към човешкото сърце да е. Може и да разбива. (Някои видове музика наистина много добре стават за къртене на мозайка!) Обаче най- добре е вместо да се говори за нея- да се създава. Който както и каквото може- да композира, да пее, или да свири, да танцува. Хайде, опитайте още сега!

Привет на всички музиколюбци!

Линк към коментар
Share on other sites

:) Здравейте!

Знаем, че музиката има три степени на проявление – в Божествения свят, в духовния и във физическия и че Музиката е един Принцип, който има различни начини на проявление.

Видове музика…от Словото знам за три основни във физическия свят – съвременна музика, класическа музика и окултна музика.

:feel happy: Любов + Светлина + Мир + Радост :feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

Да, възможни са най- различни класификации на музиката. Само че едва ли някоя от тях прави по- разбираема магията на музиката. Тя затова е магия. Класификацията е някак за успокоение на интелектуалната ни част. А за емоционалната част от нас... остава утехата на Живата музика- изпълнена на живо, от някой, който умее да пропуска през себе си един особен Жив ( и Живителен) поток. Който го е усещал- ще знае за какво става дума. Живата музика може и сами да я изпълняваме. Наистина, може да става само за банята, обаче пак е достатъчно Жива. Защото така минава през нас, а не покрай нас. Впрочем, ето едно конкретно предложение за тези, които обичат Жива музика, не искат да си разбъркват молекулите с нея (Използвам случая да благодаря за чудесната връзка към страничките с информация за чудните експерименти на един японец! Информацията е много интересна и полезна! ), а да усещат живостта и. Има един чудесен младежки хор- "Аве музика". Търсят си нови хористи. Е, трябва да са от София, да Обичат музиката, да са музикални, не пречи да са музикално грамотни. Но може просто да са с достатъчно добър слух. Каква музика пеят? Информация за тях има на адрес www.avemusika.org. Любителите на музиката на Петър Дънов познават този хор от концерта на 11.май 2003 г.

Привет на всички търсещи Жива музика!

Линк към коментар
Share on other sites

Ужасно! Грешката е изцяло моя!!! Мола за извинение всички, които са били лишени от възможност да видят нещо хубаво заради правописната ми грешка!Адресът е www.avemusica.org. Благодаря на Петър Станков!

Пожелавам приятни мигове на новите приятели на Аве, а и на бъдещите хористи!

Линк към коментар
Share on other sites

  • 4 months later...

:) Здравейте!

Знаем, че музиката има три степени на проявление – в Божествения свят, в духовния и във физическия и че Музиката е  един Принцип, който има различни начини на проявление.

Видове музика…от Словото знам за три основни във физическия свят – съвременна музика, класическа музика и окултна музика.

:feel happy: Любов + Светлина + Мир + Радост  :feel happy:

Много хубави определения и разграничения, за видовете музика си дала Благост! :thumbsup1::dancing yes:

:thumbsup2::angel:

Линк към коментар
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Даааа.....

Какво да кажа за музиката,освен че след любовта,тя е другото невероятно нещо на този свят :sorcerer:

Аз лично не си представям този свят без музиката,във всичките и форми и нюанси :hypocrite:

Ако има нещо,което наистина ме е спасявало по невероятен начин в наистина сложни ситуации,ами това е разбира се МУЗИКАТА :yinyang:

Три пати УРА!!!!!!!!!

Линк към коментар
Share on other sites

  • 5 months later...

Наскоро открих за себе си магията на музиката на Secret garden. Като тип музика- класифицират я като неокласика. Като магия- магическо. Боя се, че у нас по магазините няма много нещо от тях. И в интернет не са лесно достъпни- в Data.bg има малко, и по други торент търсачки има туй- онуй. За истинските любители срещата с тяхната музика ще бъде истинско магическо преживяване!

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 months later...

Духът на музиката е много важна част от духовната вълна на което и да е поколение хора , на който и да е народ .

Линк към коментар
Share on other sites

http://vbox7.com/play:a46eac26

Вода - Елица и Стоян - Духът на Музиката и Магията на Българския Глас в действие!!!

Линк към коментар
Share on other sites

Според мене Духът на музиката идва от "Музиката" която се получава при движението на Небесните сфери в Космоса.

И ако човек има развити сетива той "чува" движението на Небесните сфери като Божествена музика ..... това е като опиум за сетивата. Няма по сладка отмора от това човек да "слуша" Музиката породена от движението на Божествените сфери. Този Музика твърде често може да е придружена с великолепни безсенчести багри изрисувани като с магическа четка от Твореца.

Тогава е Абсолютна красота... неземна красота .... Духът на Музиката ....

Линк към коментар
Share on other sites

Елица и Стоян наистина са страхотни музиканти . Човек се усеща жив във всяка фибра на тялото си , като ги слуша . Тече живот в тях .

Редактирано от Инатари
Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...

Чудя се, случайно ли образованиего по музика у нас така силно западна (като се почне от средното училище- като хорариум, методика на работа, и се свърши с професионалното образование) . Също се чудя, случайно ли заедно с другите възможности за самодейни музикални преживявания, които драстично намаляха, хоровото изкуство и то е на изчезване у нас...

О, дано да е само временно явление и да не е проява на закономерност... Че в орфеевата родина ще се озъртаме за Духа на музиката, а скоро може и да не подозираме, че изобщо има такова нещо

Линк към коментар
Share on other sites

  • 5 months later...

Признавам си с риск да ме замерите с нещо, че от малка съм фен на Майкъл Джаксън - въпреки всичките скандали в които го въвлякоха човека си е артист и с добър глас. Има доста песни водещи към добро - Heal The World, Will You Be There, Earth Song, Smile, Another Part Of Me, Man in The Mirror...

Иначе слушам и други музики - видях първият коментар за метъла - съгласна съм че не е най-хармоничната музика, аз не си падам точно по дед но си падам по хеви метъл - има песни и групи които водят към душевна сила и вяра в себе си, както и към свобода - ще цитирам любимите си Helloween - Number One, Power - песента е доста насърчаваща когато си загубил вяра че нещата че тръгнат добре. Попринцип повечето им песни окултират свободата - нещо което в миналото ни е било отнето поради лошият режим на управляващите политици тогава, които са си мислели че със лоша сила и власт могат да те оковават в граници. Друга група която илюстрира тази ситуация е Europe - Final Countdown - в песента става дума за края на лошият режим и началото на свободата. Рока и хеви метъла всъщност илюстрират на какво е способен човек за свободата когато му бива отнета и когато бива заплашван заради нищо, за жалост някои групи обърнаха тази музика и в други лощи насоки - не винаги когато стоиш мирно и търпиш наивно нещата стават на добре - понякога някой може да се възползва и да ги направи още по зле.

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте,някой чувал ли е музиката на Давид? Една интересна българска формация,за съжаление само с един албум,които излезе

преди две години със стилен и запомнящ се вокал! :thumbsup2:

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави...