Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Сбъдват ли се приказките в живота ни?


Recommended Posts

Тази тема отдавна ме провокира да бъде започната.

Предлагам да пишем примери, в които явления от приказките намират своето обяснение и приложение в нашата реалност, сега.

Аз имам много такива. Ето два - три:

Плодове, плодни зеленчуци. Когато узреят, се "молят" някой да ги изяде, защото това е начинът семето им да се разпространи.

Oт темата: Вегетарианството като защита на животните ( http://www.beinsadou...80 )

Навярно сте чели приказки за юнаци или девойки, които правят дълги пътувания в търсене на нещо. Те минават край плодно дърво, което се моли да му бъдат откъснати плодовете, защото му тежат. В знак на благодарност героят получава помощ в подходящ момент.

Наистина за мен плодовете и ядките да най-предпочитаната храна, а от темата за вегетарианството виждам, че и за други хора е така. Още повече - това е единственият начин на хранене, който не причинява болка, а спомага за разпространение на растението.

Кристалните черепи са древни видео плеъри!

Тайните на кристалните черепи, открити в различни части на света, до днес не са разгадани. Според древни легенди тринадесет свещенослужители трябвало да гледат едновременно в очите на кристален череп, за да видят други времена и да предричат бъдещето.

Различните хора реагират по различен начин на кристалните черепи – някои изпитват непонятен страх, други изпадат в блаженство, трети усещат аромати и изпадат в транс, в който виждат зрителни халюцинации.

Учените се разминават в мненията си за какво са направени кристалните черепи, които нямат и една пукнатина, а долната им челюст се движи като на истински човек.

източник: http://naicheteni.bl...-post_3419.html

Н.Райнов има приказка, в която вещицата живее в дом с ограда от черепи с движещи се челюсти и светещи очи.

Сомати е висша форма на медитация. Не вски може чрез медитация да влезе в това състояние и не всеки, който се е научил да влиза в сомати може да стигне до най-върховната му степен, когато тялото се съхранява за дълги години. В основата стои взаимовръзката между биополето и водата в организма. На човек трябва да се научи толкова ефективно да медитира, че биополето да започне да въздейства на течността в организма, а чрез нея на обменните процеси.

В учението за сомати съществува терминът ОВЕ (Out of body Experience), което значи опит извън тялото да наблюдаваш тялото отстрани. При тази висша форма на медитация душата се намира извън тялото, редом до него.

Човек може да продължи живота си, оставяйки тялото си в нещо като консервирано състояние, а после да се върне в него. С помощта на сомати може да се разбере живота на душата. Човек вижда тялото си сякаш мъртво, но в действителност усеща, че то живее. Стига се до знанието, че може да се живее и без материална обвивка.

Майстор Дарам е категоричен, че по този начин тялото може да се консервира за стотици, хиляди, даже милиони години

Явлението "сомати" е описано в приказките на почти всички народи ( особено на северните, скандинавските) като спящ великан , който непременно ще се събуди в труден момент, за да помогне на народа си.

Още:

В руския вариант на приказката за Красавицата и звяра, наречен "Аленото цвете" има кристална стена, на която буквите и изреченията сами се изписват и така грозният звяр общува с красавицата, без да й се показва. И това ако не е общуване в нета ... :)

А той пък я чувал , без да присъства в стаята - ето предсказание за подслушвателни устройства. :)

Редактирано от късметче
Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 year later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...