Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Максим Ешкенази с нов класически фест у нас


Recommended Posts

Максим Ешкенази с нов класически фест у нас

01.09.2010 09:30

В първото издание на "Фортисимо фест" от 10 до 18 септември ще има пет класически концерта, изложба и лекция на изкуствовед

В първото издание на нов фестивал - "Фортисимо фест", известният диригент и цигулар Максим Ешкенази и фондация "Америка за България" ще зарадват публиката с пет класически концерта, изложба и лекция на изкуствовед.

maxim_eshkenazi_01.jpg

Фестивалът, който ще се проведе от 10 до 18 септември, е знаково събитие както за българския музикант - негов музикален директор, който от над 10 години живее и твори в САЩ, така и за фондацията, чиято цел е да представи на българските ценители най-добрите образци на американското изкуство и култура.

На различните сцени ще свирят имена като пианистите Ендрю Армстронг и Георги Черкин, цигуларят Веско Пантелеев-Ешкенази, музикантите от Колбърнския камерен оркестър и др.

Повечето от концертите и събитията в програмата на "Фортисимо фест" са подарък за жителите и гостите на София.

Билети за двата концерта в зала "България" пък вече се продават на новата каса на "Кантус Фирмус" в залата (до 1 септември касата работи на адрес ул. "Панайот Волов" 3, ет. 5), в билетния център на НДК и онлайн в Tickets-bg.com.

"Фортисимо фест" ще представи както световноизвестни музикални произведения, така и премиерни заглавия - изпълнени от утвърдени американски и български музиканти, бъдещи звезди и вече изградили световна кариера и популярност творци и оркестри.

още по темата - тук

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...