Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Помощ за Новия Братски Център! спешна нужда от хора и средства!


Recommended Posts

Здравейте, приятели!

Спешно е нужна помощ за подготовката на новия братски дом! Откриването му е насрочено за празника - 22.9, но все оща има много, много работа за свършване!

За щастие, това е работа, в която може да се включи всеки от нас - а най-добре - всички заедно!

След разговор с хората, които ръководят строителството и подготовката, имаме следното предложение:

Да организираме тридневен трудов събор в помощ на Братския ни дом!

Поднасям ви личните си извинения, че едва сега обявяваме това, но организаторите са се надявали до миналия уикенд, че ще получат достатъчно помощ от братята и сестрите в София.

Сега вече бие последния звънец!

Братският съвет и екипът на Портала обявяваме

17 септември - Вяра Надежда и Любов!

18 септември - събота и

19 септември - неделя

Трудов събор на Братството и Портала

С Вяра, Надежда и Любов!

От писмото на Галя Герасимова:

Графикът за работа е: - безконечно чистене - къщата е на 4 етажа

- лакиране, боядисване, шлайфане, подреждане

- миене на прозорци - много са и големи!

- 7 санитарни възела да се почистят след майстори!

- половин декар двор, който трябва да бъде изравнен и прекопан (да се терасира)

За по-опитните и сръчните:

- дърводелска работа - много!!! има дърводелец, който разбора и ще разпределя работата

- остра нужда от шивачи за ушиване на възглавници и хора които да могат да претапицират легла, столове и др.

- помощ при довършването на измазването и боядисването на външната фасадаВсеки ден работата почва с наряд и всеки ден се храним заедно.

За съборните дни:

петък - 17.9 - 9ч.

събота - 18.9. - след паневритмията - 10 ч.

неделя - 19.9. - 9 ч.

Хубаво е всеки да си носи дрехи за работа и каквото той самият сметне за необходимо за самата работа.

Добре дошли са всички братя и сестри от цялата страна!

Има места за спане и ако дойдат повече хора ще им намерим място за спане наоколо.

И не на последно място - всяка финансова помощ е добре дошла.

Аз лично ще се включа в трудовия събор в събота - по "случайност" ще бъда в София. Нека обявим трите дни и като поредната

Среща на Портала!

Добре са дошли всички наши потребители и читатели, в който и от трите дни да успеят да се включат!

Линк към коментар
Share on other sites

Утре ще мога да избягам за два часа и да помогна. В събота, се надявам на повече, пак ще съм там.:)

Линк към коментар
Share on other sites

Подкрепям инициативата на екипа на Портала.:thumbsup2:

В призива публикуван от Донка има много подробна информация,но липсват банковите сметки,за помощ със средства.Позволявам си да ги публикувам, защото, на мен, ми отне време,да ги открия в официалния сайт на ОББ.

Братските сметки са:

лева: BG43UNCR96601060704509

Уникредит Булбанк София 1000 пл. „Света Неделя” № 7

евро: BG70UNCR76301209342600

Уникредит Булбанк София 1000 пл. „Света Неделя” № 7

американски долари: BG58UNCR76301109342606

Уникредит Булбанк София 1000 пл. „Света Неделя” № 7

Редактирано от Klaudia
Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря на всички приятели, които досега са помагали при строежа на братския дом!

Който има желание да се включи в чистене, подреждане и готвене е добре дошъл всеки ден от 9 до 18 ч. в Бялата къща на ул.”Ген. Щерю Атанасов” 6, тел. 963 43 13, 0889 219981.

gallery_7012_22_86400.jpg

Нуждаем се от помощници за новия братски дом

gallery_7012_22_154079.jpg

Основната работа по ремонта се извършва от членове на Братството под ръководството на специалисти. Представителите на фирми могат да получат документ за оправдаване на средствата.

Андрей Грива

Нов братски център на Изгрева. Помогнете за изграждането му

Линк към коментар
Share on other sites

Подкрепям инициативата на Донка.Нека който има възможности /като умения,време и пребиваване в София/ и желание -да помогне. Нали затова сме Братство.Но това не ми пречи да си задавам въпроси ,свързани с броя на софиянците в лагера на Рила /една година бяха около 300 / и за тези ,които усърдно помагат и на Мястото на Учителя ,и сега -за Братския център.А може би някои,които не се появяват в Центъра,са заети с шиенето на новите си дрехи за присъствието си на откриването му.И нашите отношения са май като тези между животните в някои народни приказки.

Ако наистина има желание,поне непрофесионалната работа може да се свърши доста бързо.

Линк към коментар
Share on other sites

Общата братска работа е като играенето на Паневритмия. Ако самите ние искаме да я играем добре, много, много не трябва да гледаме другите как играят. Защото има опасност да си провалим всичко. Служенето, ако не ни доставя радост, значи, не го правим както трябва. И слава на Бога, аз съм виждал братя и сестри, които наистина служат с радост.

А който не може да дойде, може да дари малко средства, много малко. Например колкото едно или две ходения на кино или нещо подобно. Важно е да е от сърце, за да е стабилен градежът.

Линк към коментар
Share on other sites

60.gif Благодаря за подкрепата!

Току що се връщам от София - за съжаление, имах твърде малко време да дам някакъв значим принос, но все пак поне видях какво става там.

Братският дом е много красив, много добре замислен, но е доста далече от определението "завършен". Хората там са работили и продължават да работят много усилено, старателно и с любов.

Но наистина има много работа за чистене и подреждане, която може да бъде вършена от всеки.

Благодаря и от мое име и от името на всички, които прекарват целия си ден на строежа на всички, които са изпратили средства - там се брои всеки лев. По-нататък в темата ще се опитаме да дадем списък с необходими материали и труд, които биха могли да бъдат осигурени с дарение от фирми - производители.

Благодаря на Слънчева (Илияна) и Криси (сори, не и запомних истинското име, но никът и прилича повече), че днес успяхме заедно да поочистим нещичко, макар че трябваше да ги напусна много рано. Много се зарадвах днес на едно интелигентно и съвсем младо момче - дори сега не помня името му, което се появи сутринта с думите - "идвам по обявата в интернет - да помагам каквото мога!" Искаше ми се да сме повече, но осъзнавам, че нямахме техническо време за организация и разгласа.

Да не вземе някой да си помисли, че на 22-ри всичко ще свети - хората там дори и при най-добро желание и при максимална помощ имат реалната възможност да подготвят 2-3 помещения. Работата, съответно нашата тема, ще продължи поне още месец, по мои груби изчисления.

Помолих Криси и Слънчева да следят работата и да пишат тук в темата.

Ако все пак желаете да се обадите предварително, за да сте сигурни, че ще можете да помогнете с нещо - тел. 963 43 13, 0889 219981. Казвате, че се обаждате по обявата в интернет, за да се включите с някаква помощ за новия братски център и ще получите информацията, която ви е нужна.

Линк към коментар
Share on other sites

Мисля,че информация за инициативата има достатъчно.И тук ,и в www.bratstvoto.net /почти веднага се присъединихме/,и в социалната мрежа фейсбук.Няма значение кой къде е прочел.

Сега остава,който може и има желание -да помогне.Това, че казвам някои истини за братския живот в София ,не означава ,че не оценявам положително работата на доста софиянци /повечето от тях са '''постоянно присъствие'' на подобни инициативи/ и на приятели от други части на страната.

Линк към коментар
Share on other sites

gallery_7012_22_86400.jpg

Това е помещението на читалнята. То е вече почти готово.

Във времето на Учителя тези стаи са били застилани с котленски килими. Ако някой разполага или познава човек, който притежава котленски килим (по възможност по-стар), който е подходящ за читалнята, и ще се радва да го дари на Новия братски център - моля пишете ни. Или се обадете на дадените по-горе телефони тел. 963 43 13, 0889 219981.

Линк към коментар
Share on other sites

Понякога имаме самочувствието ,че живеем задружно и духовно.И че вършим работа след работа за цялото....А всъщност това са си само наши ''пожелания'''.Достатъчно е да видите как се строи една къща на село и колко хора помагат на строежа ...Жалко е, че не можем да бъдем като тях.

Естествено някои хора са много бедни, други са далеч от София ,трети са болни...Тях не ги упреквам.Защото имам и трите пречки.Но да живееш в София и да не отидеш поне веднъж да помогнеш, когато нямаш никакви проблеми ,това означава само едно -че си твърде далеч от живота за цялото и от идеите на Учителя.Въпреки лагерите на Рила и многото изиграни паневритмии.

Аз не съм изненадан от многото работа ,която е останала за вършене.Имаме ''светлия пример'' на салона в Арбанаси,който се построи за няколко години.

Дано се намерят хора ,които да помогнат в Братския център през следващите дни ! Поне положителни мисли можем да отправяме безплатно и без да ходим в София.

А на тези ,които отново ще решат, че твърде много критикувам, ще им припомня ,че още в Антична Гърция е казано,че най-мила е Истината.Бих добавил и че тя ще ни направи свободни/ мисълта не е моя/. Май заради забраната '''Не критикувай!'' забравихме да изричаме Истината.А тя е много проста -има много хора за братски трапези и разговори и малко-за братска работа.Няма значение къде-на полето ,в Братските центрове или сайтове.Ако някои не вярва, мога да му дам много,много примери.

Редактирано от solej
Линк към коментар
Share on other sites

60.gif Ще се научим един ден - надявам се - да работим заедно. Аз не бих могла да кажа за нас - в Хасково това, което пише по-горе солей. Но ние се познаваме всички лично, приятели сме и всеки прави каквото му е по силите и по сърце. Мисля, че постепенно и в голям град, труден за приятелско общуване, като София, нещата ще се променят - надявам се нашият скромен форум ще помогне за това. Само още време е нужно да се "измъти" с любов и търпение... и вяра... а защо не и с онези средства, за които толкова сме говорили в другите теми.

В тази връзка предлагам всички онези от нас, които не можем физически да помогнем за почистването и подреждането, за довършването на Новия братски център, да помогнем с визуализация и молитва. За първото е необходимо да си представяме как в дома работят с любов достатъчно много хора - всякакви работи, които се правят при завършване на строежа. Без да си представяме конкретно нищо и никого. Само да помогнем с молитва там да могат да отидат хората, които Небето е определило да отидат и помогнат - и това да е за тяхна благодат и добро. И нека всеки съпроводи своята молитва с песента, която му е най-близка по сърце.

Когато ние се молим с песен, нашита молитва е чута от Горе!
източник

Молитвата

За всички, които ще посрещат началото на Духовната учебна година в София:

7:00 - Начало на наряда - на Мястото на Учителя

8:30 - Паневритмия до Телевизионната кула

11:00 - Откриване на новия братски център; камерен концерт с участието на братските музиканти.

Линк към коментар
Share on other sites

БЛАГОДАРЯ на всички, които се включиха в бригадата! Това, което изключително много ме радва е, че дойдоха много млади хора 60.gif

Цъкни тук за още малко нови снимки

med_gallery_7012_22_421983.jpg

med_gallery_7012_22_193122.jpg

med_gallery_7012_22_552222.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

Привет на всички. Работата върви, има помощници и за утре ще има добър вид. НО все пак след това ще има доста довършителна работа и ако можем нека помагаме.

Хубаво е, че за няколко дни доста е отхвърлено.

Линк към коментар
Share on other sites

Навярно има някакъв положителен ефект от коплексните действия /от молитви до...критики/ в нета и извън него.Искрено се надявам да има повече помагащи.

Много се радвам ,когато някаква положителна идея се реализира професионално.Ако има нужда от професионално озеленяване,вече има кандидат да направи проект /без заплащане за труда му/.

Изводът е ,че Духът се опитва да ни води ,но ние понякога се дърпаме.

Линк към коментар
Share on other sites

60.gif Няма думи да завържа изречения - от радост - и затова ще ви копирам тук писмото, което получих от Галя Герасимова, адресирано до форума на Портала:

Здравейте, приятели,

Чудото стана! На 22-ри септември започнахме Учебната година в новия ни братски дом!

Благодаря за ударения звънец в последните пет дни. Бригадите бяха по 25-30 души, имаше доста енергия и ентусиазъм и на 21 септември финиширахме в 22 ч., а на другата сутрин никой не вярваше на очите си:)

Светлата ще изпрати снимки.

Остава ни партерния етаж и малко довършителни нагоре, но основното е свършено.

Днес ще мина с една тетрадка да направя списък на необходимите неща - много са.

Благодаря ви още веднъж, голяма е силата на единството.

Сърдечни поздрави, Галя

gallery_5746_139_572080.jpg

(от късметче)

Благодаря ви на всички и от мен, приятели!

Редактирано от Донка
Линк към коментар
Share on other sites

Искрени поздравления и от мен за тези ,които '''хванаха вълната'' ! Братският център е готов.Дано стане и мощен център за интензивен духовен живот !

Линк към коментар
Share on other sites

мда, като гледам едно от главните ви изпитания за учебната година е минало успешно.

Честито!!! :)

Редактирано от БожидарЗим
Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте, пионери на любовта !

Преди няколко дни попаднах на вас, търсейки нещо друго. Интересното е, че кликнах точно тук и получих отговор на въпрос, занимаващ съзнанието ми от известно време насам.

Много се радвам на обхваналото ви вдъхновение и радост, както казва Учителят, на непресторената ви любов и обич !

Вие сте пряко доказателство за напиращата духовна пролет, очаквана от будните души и все по-силното Христово присъствие в нас и извън нас.

Имате моята подадена ръка от сърце.

В този момент се сещам за нещо красиво и истинско (от Йогананда):

"...аз виждам интелигентността на бебето Исус, люляна в цветчетата на розите, в люлката на светлините и в любовните мисли на всички искрени сърца."

Сърдечни поздрави от земята на тамплиерите- Южна Франция !

Редактирано от Eli Blagova
Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте!

Бригадата премина успешно, на 22-ри направихме официално откриване.

Благодарим на всички за помощта!

Пишете от какво се нуждае центъра с  днешна дата - можем още да помогнем!  :v:

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...