Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Тревожна депресивност


dedi88

Recommended Posts

Здравейте! Искам да споделя проблема си.

Преди 4 години почина баща ми. С много усилия и много трудности успях горе-долу да се изправя на крака. В момента съм безработна и не мога да си намеря работа.Живея с майка си и сестра си.Сестра ми е алкохоличка и всичко се очаква от мен.Но в послено време не се чувствам добре. Нямам желание за нищо. Преди пишех стихове,играех на компютъра,гледах телевизия, а сега само лежа. Постоянно се чувствам изморена,а не правя кой знае какво. И съм много изнервена.

Незнам какво става с мен...

Линк към коментар
Share on other sites

Ами комбинацията от безработица, носене на отговорност, вина, компанията на изискващи мама и пияната безотговорна сестра - всичко това очевидно спомага натрупването на тревожността ти. А повечко време носена тревожност води до депресивност. Тя пък до уморяемостта! Тоест, "тревожна съм, че не си намирам работа и се чувствам виновна заради това. Роднините ми очакват от мен неща, а на мен ми се струва, че се провалям - защото съм доста отговорна..." Разбира се, това са само предположения въз основа на твоите няколко реда...

Имаш обективни външни обстоятелства, които спомагат за състоянието ти, но по-важните фактори са мисловната ти, емоционална и поведенческа реакция на тези фактори! Би могла да видиш ставащото в съвсем друга светлина, временната безработица като възможност за творчество, да се отърсиш от прекалената си отговорност и вина! Пиши как чувстваш ситуацията си!

Редактирано от Орлин Баев
Линк към коментар
Share on other sites

×
×
  • Добави...