Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Размисъл за "Миговете на благословение"


insane

Recommended Posts

"Мигове на благословение" наричам онези преживявания на човека, които се пораждат у него при пробуждането на неговата душа за това що е Горе; при свързването му с Божественото.

Тези мигове най-често са предшествани от големи страдания, в които човек има чувството, че губи всичко ценно в живота си; сякаш всичко му е отнето и той остава сам, безпомощен, безсилен. И когато човек осъзнае, че има неща, които той не може да контролира, ако е дошъл моментът на неговото пробуждане, той се смирява, става кротък като агне и се отправя към дълбините на своята душа, която му дава знанието, че има една невидима Сила, по-висша от него и от всеки друг, която е създала и движи всичко - Любовта. Тази Любов, и само Тя, може да дари човека с истинско блаженство, в което няма страх, няма болка, тъга или страдание. И когато Любовта посети човека, тогава той има всичко, от което някога се е нуждаел, чувства се цял, слива се с Безкрайната Вселена, с Разумното Същество, от Което всичко произтича.

Наричам ги "Мигове на благословение" не случайно. Те идват в живота на човек, за да му покажат към какво може, ако иска, да се стреми, но те не се задържат дълго, защото те са състояние, за което трябва дълго да се работи, за да се придобие. Те са мостра от един възможен бъдещ живот, в който един ден човек ще пребъдва. И след като е имал такива мигове в живота си, човек никога не ще може да ги забрави и винаги ще се стреми към тях, тъй като, ако веднъж е познал чувството "Да си в едно с Божията Любов", нищо по-малко от това няма да го направи ИСТИНСКИ щастлив!

Желая на всички Ви да имате много Мигове на благословение в живота си и един ден те да станат единствените мигове, които изживявате!

Хубав ден!:)

Линк към коментар
Share on other sites

Тези състояния аз съм си ги нарекла ВДЪХНОВЕНИЕ.

Бог е Любов.

Полет на Душата върху крилете на Духа.

Виждаш Бог и неговия промисъл зад всяко нещо.

Състояние на хармония и съвършенство във всичко.

Самодостатъчност.

Независимост и свобода от материята.

Вече знаеш къде отиваш и какво търсиш,знаеш какъв е смисълът на живота.

Светлината е навсякъде.

В този свят си,но не си от него....

:3d_044::3d_059::3d_047:

Редактирано от Мария-София
Линк към коментар
Share on other sites

Споделял ли е Учителят своите мигове на благословение?

-Благословен да е Първородният поради чиято благодат ще изпиша следващите редове!

"Аз обичам да съм погълнат от работа.Работя от 350 милиона години,защото Бог оживява само в работата.Отец ми работи и аз работя.Той създава безкрайни Вселени,а аз работя за възраждането на тези Вселени и работя за моите Синове.Моите Синове са част от светлината на Отца.Те ще ръководят бъдещите раси."

"Аз живея в Абсолютния Древен,защото Го познавам.Девет пъти съм виждал Лицето Му и в тази ослепителна Светлина аз не изгубих себе си. И рече ми Древният: Ще бъдеш Учител на Вечността.Ти ще бъдеш Новото Учение във всички времена."

"Аз пребродих хиляди невидими и видими Слънца,докато дойда до България.Българите не Ме приеха,но Моите ученици Ме приеха.Мнозина от тях Ме познаха и последваха пътя на Учението,но малцина Ме познаха от вътре,с тях ще съградя ядрото на новата раса."

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...