Jump to content
Порталът към съзнателен живот

панически атаки


Recommended Posts

Здравейте, от около 5 години страдам от рецидивиращо депресивно разстройство,но според мен ,от това което съм чела в интернет,имам паническо разстройство.от 2 години пия золофт за определено време всичко е идеално и изведнъж пак се появяват паническите атаки.при мен те са свързани със сърцебиене и започвам да си мисля че ще получа сърдечен пристъп.инфаркт или нещо подобно.вече мисля че няма да изляза никога от това състояние.когато премине па си казвам че нищо няма да ми се случи ,но по време на самата атака просто изпадам в ужас.как да се справя с това,на 26 години съм и искам отново да заживея предишния си живот.ще ви бъда много благодарна ако ми помогнете.

Редактирано от Орлин Баев
Линк към коментар
Share on other sites

Здравей!

Малко объркано звучи постът ти, но да видим какво можем да направим :) ... Сигурно си посещавала психиатър, който ти е предписал медикаменти. От 5 години страдаш от рецидивиращо депресивно разстройство, казваш. Но според теб имаш паническо разстройство и пиеш от 2 години Золофт..Иска ми се да уточниш от колко време се чувстваш зле, от колко време имаш тези панически атаки и кога и до кога си посещавала специалист.

Иначе искам да знаеш, че много хора са си мислили, че никога няма да излязат от тази ситуация, а вече живеят с бегъл спомен за това. Изходът е по-близо, отколкото си мислиш. Трябва си работа обаче и е трудно (само защото не обичам да казвам невъзможно) човек да я свърши без чужда помощ, помощ от специалист. Абсолютно съм убедена, че по време на самата атака "просто изпадаш в ужас". Мисълта за инфаркт е ужасяваща наистина. Опитай се да проследиш мислите си от самото начало на паник атаката. Усещаш сърцебиене, мислиш си.."ще получа сърдечен пристъп". Ефектът от тази мисъл е още по-силна телесна реакция на тревожност, която води до друга мисъл "Ще получа инфаркт, ще умра"...Е как да не се ужаси човек при това положение? Просто трябва да знаеш, че още с първото телесно усещане (като сърцебиене) човек влиза в един порочен кръг на мисъл - физическо състояние и точно върху прекъсването на тази верижна реакция е необходимо да се работи. Има си техники, които се поднасят с индивидуален подход, чрез които можеш да работиш за да се научиш да прекъсваш веригата. Всичко това, което ти се случва е естествено и разбираемо и се е случвало на много хора. Защо не посетиш някой психотерапевт? Имаш ли конкретни затруднения, за да не го направиш?

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей! Аз пък ти предлагам да се радваш на всеки ама всеки миг от живота си,рано или късно всички умираме.Да и какво от това? Толкова е прекрасно всичко, че на фона на цялата прелест наоколо, ако се научиш да я виждаш, можеш да отделяш много по-малко внимание на този твой страх. Сърце,глава,ръце,крака......Боже, виж УСМИВКАТА НА ДЕТЕТО ,погледни една влюбена двойка и изобщо любовта е навсякъде. Научи твоето сърце да я дава тази любов и тогава то ще спре да боледува.

Редактирано от Орлин Баев
Линк към коментар
Share on other sites

здравейте,за да уточня за проблема си получавам паническите атаки от самото начало преди около 5 години.продължавам да ходя на психиатър и от скоро посещавам психотерапефт.ходила съм на психотерапефт само веднъж и днес ще ходя за втори път.наистина се надявам това да помогне защото вече съм отчаяна.психотерапефтът ми каза че ще работим с когнитивно поведенческа терапия за моя проблем ,може ли да ми кажете нещо повече за този вид терапия ще ви бъда благодарна

Линк към коментар
Share on other sites

Психотерапевта ти ще го направи. Той трябва, а и е длъжен да ти поясни какво е когнитивно-поведенческа терапия. Иначе може да се получи разминаване между нас и него .Мога да кажа само,че вида терапия е добър.

Линк към коментар
Share on other sites

×
×
  • Добави...