Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Питащите и Таро


Guest Мона

Recommended Posts

Кои са онези, на които гледаме?

Нека направим социологическо проучване.

Аз мога да си го позволя, благодарение на дългогодишния си опит с питащи Таро, хора.

Та, кой/кои се вълнува живо от съдбата си. Ще има гласове, и те ще ми кажат всички, ала не е така.

В 80% от случаите това са хора, които са станали на възраст, на която е прието да бъдеш самостоятелен, ала всуе, още се търси виновникът или дрогата, за това което ние не сме могли да бъдем и за което не сме успели и за което, не сме могли да се преборим или да .. излъжем.

Провокирана съм от тоталното лицемерие на онези, котио питат или се допитват до Таро: не можете да си представите за какво може да се пита и до колко човешката психика е увредена ... И в същото време, същите хора, пишат в тези форуми и дават съвети за добро и зло, а самите те не знаят кое е следващото им стъпало. Наистина абсурдно и гнусно. Но и очаквано.

Огледалото, освен, че е абстракция, е и проекция - на нашата емпатия и усещане за света. Няма как твоят затвор да е свобода за друг и твоето ограничение да е липса на граници, ако си достатъчно некадърен да посрещнеш "лошата съдба" в живота си, то всяка нелепица ще е утеха и всяка вяра в извънчовешкото, ще е компенсация за неспобността да се живее.

Та, на кого гледаме ние?

В 90% това са жени, които май не са намерили друга работа, освен да преследват някого, да раждат деца и после да търсят сметка защо са се разминали с любовта ... На неосъществени мъже, които са намерили временна утеха или компенсация, обвинявайки се, че са недостойни за жените до тях.

Картите Таро са тъжният мост между несъсътоялата се психотерапия и неосъществената вяра в извънбитийното съществуване на душата, между Ада и Рая на приемането на живота, такъв, какъвто е и отрицанието - "това не го залслужавам". Къде сме ние?

Къде е Таро? Патерица или надежда, мост или игра на паралелелени светове?

Къде сме ние? Кога Таро помага и на кого помага?

За съжаление, много неща са предначертани, ала все едно, човекът не иска това, той е воден от едно проклето его и се сеща, че би могло да му се помогне, едва когато е болен, страдащ и на финала. И тогава, обаче, всичко е безсмислено, защото то е било, вече видяно.

Имам такива случаи и помощта ми се е оказала напразна, не се е преборила с дрогата, наречена Его, Свръхаз и Свръхконтрол.

Та какъв е смисълът да се вижда бъдещето, ако никой няма полза от това, ако никой не го иска, защото то не е според очакванията му, щото всеки иска да е уникален - единствен Цар, единствена Царица, единствен Любим, единствена Любима. Но не е. Няма нищо уникално. Уникалните хора са малцина, уникалните любови са малко, както и страданията.

Няма нищо ново под Слънцето, казва цар Соломон, дори и спорен като историческа фигура, е неоспорим, като послание - все едно и също е човечеството, затова и картите Таро са все едни и същи, и за жалост, безкрайното лутане в търсене на цялостната личност, ще даде най-много жертви.

Редактирано от Мона
Линк към коментар
Share on other sites

Гледаме на хора на които много често, ако не и почти винаги, им се иска да чуят това, което на тях им харесва, това което им е угодно, това което искат да се случи, а ако се окаже, че не е така какво става - задаване на още повече въпроси, за да може да се пригодят отговорите, както е угодно за самите тях. Таро не е инструмент за това. Таро е истината такава каквато е - понякога болезнена.

Не могат да се задават правилно въпросите, те не се формулират, а се разказва за какво идва реч, но не и това какво искат наистина да научат, може би и самите те не знаят кои са. Аз няма много опит с Таро, но това ми прави впечатление. Повечето не разбират какво е Таро, но искат да променят събития с него. Защо първо не се опитаме да променим себе си?

Някой искат безброй пъти да им се гледа - обикновенно касаещи любовни въпроси - харесва ли ме някой, обичали ме, искаме потвърждение от картите, след като не го усещаме това. Самата аз в началото също съм ги задавала, но разбрах, че няма смисъл от това, след като виждам, че този човек не го е и грижа за мен, защо да се заблуждавам, защо да се оплитам още повече, когато наяве няма нищо - безсмислено е.

Таро е огледало, но това огледало може и да не ни хареса. И какво става бягаме, ала от какво ? От себе си. Искаме да сме идеални - не сме, не можем и да бъдем.

Според мен помага на този, който е осъзнал това , което му пречи, но обикновенно това е едно от най-трудните неща, които човек може да направи.

Чакаме щастието, но от къде ще дойде то? Може да го чакаме безкрайно, защото няма от къде да дойде.

Много е удобно да си в ролята на жертва и да обвиняваш другите, все някой да ти е виновен, а причината е в самия човек.

Отричането на истината такава каквато е е пагубна - тогава няма как да се помогне според мен. Ние не можем да сме идеални, а ако искаме да сме такива то тогава в чий очи? В очите на другите - за какво ни е. Не сме ли най-важните ние самите?

Линк към коментар
Share on other sites

Вие изобщо наясно ли сте какво е Таро ?

А човек колкото и добро намерение да има да помага, появяват се такива неблагодарни създания, които са в състояние да съсипят всяко подобно желание. Беше ясно, че още със създаването си, тази тема ще провокира недоволство и ще има засегнати, които да нападат, хора, които ще се познаят в описанието по-горе. Точно като теб. Кофти е да прочетеш собственото си указание за употреба (кратко и елементарно) и е естествено това да ти повлияе зле на самочувствието :) Така собствената ти неудовлетвореност търси пътища навън, така че - простено ти е. А като не ти харесва тук, има доста други "форуми", където ще си добре дошла.

Не обвинявай никого в агресия, защото, наясно си, нали, че тя е само и единствено твоя проекция. Ориентирай автоагресията си към нещо добро, вместо да се заяждаш по форумите. Преобразувай я в нещо ефективно, сещаш се. Най-малкото, остава ти варианта да отгледаш деца :)

А между другото, ние поне сме грамотни, за разлика от теб!

Администраторска бележка: Не е разрешено такова отношение към другите участници във форумите на този сайт. Моля придържайте се към правилата.

Редактирано от Ивета
Линк към коментар
Share on other sites

Не мога да разбера, защо си предлагате услугите, да гледате на хората. Пускате теми и после сами си отговаря те. Леле каква е тая агресия във вас?

Постоянно размахвате пръст на някой и се обяснявате колко сте велики и колко сериозна мисия имате тук.

Вие изобщо наясно ли сте какво е Таро ?

Администраторска бележка: Моля спазвайте дух на уважение при писането във форумите на този сайт!

Не знам къде я виждате тази агресия в нас! Форум е да, пишете и Вие, никой никого не е спирал, но темата е за Таро все пак, а не за агресията.

Ние Таро го усещаме и се учиме, имаме желанието да го направим.

Има много теми за Таро и то интересни и полезни в този форум, който иска да се учи нека го прави.

Успех от мен! :)

Редактирано от Ивета
Линк към коментар
Share on other sites

Само няколко думи и от мен - който желае да види истинското лице на Таро, трябва да е готов да мине по трудния път. Тук не се толерират хора, които търсят готови отговори и формули за щастлив живот. Ако желаете фалшиви усмивки и красиви лъжи, има и друг форум за такива като вас (всичко знаем как се казва). Единственото, което ще кажа е, че всичко, което знам, съм го научила благодарение на този форум! Благодаря на всички истински хора тук! 3d_041.gif

Редактирано от baby777
Линк към коментар
Share on other sites

Признавам, темата предизвика буря от негодувание, а дали много хора са се идентифицирали или разпознали в посочените от мен социални групи - друг въпрос.

Психологически погледнато, темата е подействала като емоционално торпедо - своеобразна инфлация на Аз-а, под напора на неконтролирани емоции - егото атакува всичко, което приема, че го обезценява и реагира остро на всяка нихилираща осмислянето му, заплаха :)

Такава реакция обаче, плъзнала като бурен по други теми и метастазирала до неузнаваемост, не променя фактите, както и моето мнение за болшинството от питащи картите Таро.

Убедена съм в думите си, както съм уверена и в опита си с Таро: често скуката ни кара да питаме, желанието да ни се случи нещо уникално (предиспозирайки, че И ние сме уникални), са мост към картите. Нищо лошо - ок, ала нека на това не се казва желание за себепознание, влизане в езотерични светове и сияйни лъчи от мана, примерно. Иронията ми е уместна, щото леко е през сълзи - често таро е просто извинение за неспособността да се справим с ежедневния си живот.

И като всеки човек, който обича нещо - в моя случай това нещо се нарича Таро, то аз ще го защитавам :)

А това, че имало разногласия, агресия или искри - живеем в свят на светлина и тъмнина, но и на полусенки - ако приемем всяко изкривено изображение в огледалото за ярост или неуважение, то по-добре да си стегнем куфарите и да отпрашим към някой идеален свят, където освен вечна пролет, ще цари и тотална любов.

Засега живеем тук и сега.

Редактирано от Мона
Линк към коментар
Share on other sites

Темата е безкрайна! Хората използват всичко възможно, за да се спасят от себе си. Бъркат когато ползват и Таро за това, защото Таро със сигурност ще ги срещне с тях самите. Огледало на душите им, а те са плашещи, като онези, които ни будят нощем.

Ти ми кажи колкот процента от хората на които си гледала са приемали отговора и са следвали съветите? Колко от тях се заклеват, че вярват в Таро, а след отговора толкова ги заболява, че отказват да го приемат за истина. Тогава Таро не може да помогне. Иска, но не може!

Имам една колежка. Обсебена от желание за брак. Имаш идея за какво говоря. Тотално обсебена. Бях й гледала на няколко пъти, но не за брак. Реши да си купи карти само за да знае с кой мъж е възможно да сключи брак?????!!!!!!!!!!!!!!!!?????? Дали Таро ще й помогне? От затвора се излиза като си излежиш присъдата, а за това трябва да се изправиш пред Страшния съд! Няма друг начин!

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 years later...

Представете си следното: идва човек при вас и ви споделя: "Откакто се занимавам с Таро, виждам странни неща. Идват, за да ми предложат облаги в замяна на душата ми. Говорят ми и за Асо Пентакли. Имам чувството, че съм напълно обсебен от Таро. Виждам Дяволът." 

 

Какво ще направите вие? Какво ще им кажете? 

 

Днес имах такъв случай и ми е безкрайно неприятно. Въпреки дискретния ми отговор, че е редно да гони подобни гости и че те няма да му донесат нищо.... човекът рухна, рухна психически. Била съм му отнела всичко, което мислил за сигурно на този свят. :/

 

О, нима? За момент изпитах ужасна вина, но после помислих. Защо рухна? Защото отговорът ми не е удобен за този човек. Защото убих представата, че това е полезно, че е необходимо, че ще те научи на нещо и че ти всъщност не си специален и не си срещнал нищо качествено, нищо важно. Защото в неговите очи това е нещо велико, а в очите на други е маловажно. Понякога рухваме психически, защото оценяваме незначителното, като нещо с изключителна значимост. 

 

Дяволът като авторитет... пагубно!

Редактирано от Деяна
Линк към коментар
Share on other sites

Странна ситуация, Деяна. Като се има предвид, че човекът "вижда Дявола", не би ли било по-логично да изпита облекчение от отговора ти, а вместо това той рухва психически. Някъде връзката се къса. Как си го обясняваш ти?

Линк към коментар
Share on other sites

Именно. Този човек споделя, че тази среща е чакана от него, желана, разбираш ли? Той иска да се срещат. За него това е важно. Плюс това той се увлича по сатанизма. Мисли, че нещо ще му даде и ще го обогати, а това е абсурдно. 

Редактирано от Деяна
Линк към коментар
Share on other sites

Именно. Този човек споделя, че тази среща е чакана от него, желана, разбираш ли? Той иска да се срещат. За него това е важно. Плюс това той се увлича по сатанизма. Мисли, че нещо ще му даде и ще го обогати, а това е абсурдно. 

 

Получил е добър урок.

Линк към коментар
Share on other sites

Представете си следното: идва човек при вас и ви споделя: "Откакто се занимавам с Таро, виждам странни неща. Идват, за да ми предложат облаги в замяна на душата ми. Говорят ми и за Асо Пентакли. Имам чувството, че съм напълно обсебен от Таро. Виждам Дяволът." 

 

Какво ще направите вие? Какво ще им кажете? 

 

Бих му казала, като ти е толкова ценна душата и ти предлагат облаги, 'земи я продай, разгеле получиш радост и щастие в живота :)

 

За щастие, така свършват всички идиоти, захванали се с Таро. 

Доволна съм.

Линк към коментар
Share on other sites

×
×
  • Добави...