Jump to content
Порталът към съзнателен живот
val68z

Защо вече не пишете и не четете дори Портала?

Recommended Posts

Всъщност каква е според вас идеята на форума на Портала?

Защото ако нашата лична представа за идеята на едно пространство не съвпада с това, което неговите създатели са заложили - тук - то нетът е пълен с най-различни форуми и биха могли да си намерят или създадат свое място, отговарящо на техните представи. Ще се радваме да го споделят и с нас. Колкото повече са добрите свободни и с любов посещавани места, толкова по-добре за всички нас!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Сещам се, когато за пръв път писах във форума, ако Станимир ме беше отсвирил като човек, с когото не трябва да се говори, то нямаше да разбера много неща, както нямаше да мога да осъзная значението на Бялото Братство.

Но той ме изтърпя, за което съм му благодарен.

Според мен ролята на подобни форуми не е хората, които си знаят нещата, да споделят това, което си знаят. Целта е по-друга. Да се помогне на другите хора да вървят по пътя.

Иначе за какво е написана Библията?! Та те апостолите прекрасно са си знаели за какво става въпрос. Но са поискали да го споделят с цялото човечество

Напълно съгласна съм. Мислех да не пиша и изключих компютъра, но си помислих точно за това което си казал и реших да напиша нещо подобно, но ти си го казал преди мен, така е. Порталът е за всички търсещи и за всички които работят, за всички онези които са вложили по нещо от себе си, открили са приятели, познание и в замяна както казах са оставили част от самите себе си и всичко това в името на нещо велико което ни е събрало и на което самото име Б. Дуно е символ. Обходата трябва да бъде правилна. Т.е. скритата агресия за която споменава Вики да се замени с нещо градивно като например - Галатяни 6:2

"Един другиму теготите си носете, и така изпълнявайте Христовия закон." Не да се пресичаме един друг, но да си помагаме и повдигаме и дори когато има нужда от разобличение, дори и от малко строгост не да се критикуваме ожесточено, но да търсим със смирение мярката която е от Бога на Любовта+Мъдростта и Истината и ще ни се даде.Сега в ума ми идват думите на ап. Павел - "9 Защото в Моисеевия закон е писано: "Да не обвързваш устата на вола, когато вършее". За воловете ли тук се грижи Бог, 10 или го казва несъмнено заради нас? Да; заради нас е писано това; защото който оре, с надежда трябва да оре; и който вършее, трябва да вършее с надежда, че ще участвува в плода..."

1 Коринтяни 9 глава

Поздрави!

Редактирано от Eлф

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

За да има темата по-конструктивен и конкретен характер, ще ви помоля като пишете тук, най-вече да казвате какво вие може да направите, за да промените нещата към по-добро, така както вие смятате, че е правилно.

Примерно: смятам, че това и това не е добре и може да стане още по-добре по еди си кой начин. Лично съм готов да правя това и това, за да могат нещата да станат по-добре и да се развиват в тази посока.

Всякакви конктруктивни предложения са добре дошли, особено ако са ясни и конкретни.

Приятно писане!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Всеки един от нас притежава знания и умения,с които би могъл да бъде полезен на другите.Защо да няма някакъв подфорум за взаимопомощ?

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Ники, ако всички участници са внимателни в реакциите си на различни прочетени мнения и понякога даже провокации, би било чудесно.

Пламъче, интересна идея. Можеш ли да я доразвиеш малко. Как си го представяш тоси форум? Каква ще му е целта? Как ти би се включила в активното му развитие?

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Да си кажа честно не разбирам защо е тази тема. Сигурно съм пропуснала нещо, моля за извинение.

Ще изкажа лично мнение. За хората от екипа модератори. Те са хора толерантни и всеки се е заел да прави нещо доброволно за сайта. Но доста често негативните емоции се изхвърлят върху тях, само защото някой не е разбрал себе си. Не е и редно да са тип "стражари" и да преследват "апашите". Разбира се винаги може да има разминавания, различни мнения, но общо-взето добрия тон е за предпочитане.

За мен не е проблем някой да не ме харесва. Нормално е и нямам идея да се опитвам да се харесам на някого. Тук съм, защото се чувствам добре и понякога имам какво да кажа. :feel happy:

Ако някой е тук с негативни емоции, провокации и др. такива, то те са си за него. Проблем са на неговото съзнание. Има достатъчно прекрасни хора, с които ми е приятно тук.:3d_047:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Слънчева,нормално е да пишеш във форума ,защото ти харесват темите, потребителите и модераторите..Не нападам никого.Още повече ,че с някои се познаваме, а с други сме във връзка чрез скайп.Понякога такъв тип въпроси и теми са нужни,за да има положителни корекции.А намаляването на потребителите е факт.Естествено -за някои това не е проблем.Защото за един ''дебат'' във форума са нужни понякога само двама.Но целта на този форум,според мен,е по-'''масово'' общуване.

А за трудността да си админ или модератор -няма смисъл да коментираме.Мога да ти разказвам поне час за нея.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Ники, ако всички участници са внимателни в реакциите си на различни прочетени мнения и понякога даже провокации, би било чудесно.

Пламъче, интересна идея. Можеш ли да я доразвиеш малко. Как си го представяш тоси форум? Каква ще му е целта? Как ти би се включила в активното му развитие?

В определени моменти от живота си всеки се сблъсква с най-различни здравословни проблеми.Добре би било да има къде да зададе въпроса си без да отваря специална тема.

Хубаво би било да има конкретни отговори на конкретни въпроси - примерно какво е най-подходящото алтернативно лечение, хранене и двигателен режим при съответното заболяване.

И сега човек може да намери отговор на въпрос който го интересува,но според мен би било по-добре,ако отговорът е предназначен само и точно за неговия проблем.

В Портала пишат хора,които притежават знания и умения в различни области на алтернативната медицина,храненето,различните видове йога,паневритмията.

Аз имам познания и опит в лечението чрез хранене и вибрационното лечение.С това бих могла да бъда полезна.

Най-добри резултати при лечението на едно заболяване дава прилагането на няколко съвместими метода.

Целта на форума - помощ при решаването на конкретен здравословен проблем.

А защо не и при проблеми от всякакво естество?!

Ние можем да бъдем добри приятели,сигурна съм!

Редактирано от Пламъче

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

На съзнателно ниво Донка е права, но на подсъзнателно-не. Всеки ,който създава и се грижи за един форум,иска той да се чете.А в Братството ,с нашите мисли за ''световна мисия''', това желание е още по-силно.

Реакцията на Донка прилича на някои майки ,които казват на детето си ,че като не харесва храната,което му е сготвила ,да не я яде.А през нощта...започват да си мислят дали детото им е могло да заспи.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Пък аз си мисля, че Бог търпи всички ни. И ни е дал възможност да се проявяваме, да израстваме... Не ни съди. Съдим се ние, сами. И така взаимно си изтриваме ръбчетата. И защо изобщо някой трябва да е по-прав и по-разумен от друг? Различни сме.

Единственото по-различно нещо е, че би трябвало да сме разумни и тръгнали сами, по свое желание по един друг път-духовния. Е, и там не сме равни, за всеки има различни преживявания, различни опитности, единствано целта е Една-Бог...:feel happy:

Защо да не сме като водата? Тя заобикаля големите камъни, но винаги си пробива път, пее по пътя си. Без насилие, бавничко си тече...

Досега не съм срещал автори, които да... Тоест много съм срещал, които пишат за онзи свят. Има отлична окултна литература, много окултисти са писали. Но всичко туй, което са го писали, това са неща, които отчасти са верни. Има нещо е вярно, но туй, което те описват, то не е вярно. Те описват онзи свят по подобие на този свят. Онзи свят всъщност не може да се описва. И то е немислимо да се опише. Ще кажеш: „Защо да не може да се опише?“ Питам сега: Ако дойде един вол, как ще опише на другите волове какво е пиано? Как ще обясни музиката той? Как ще обясни диеза и бемола в музиката? Как ще опише той един инструмент, струните „сол“, „ре“, „ла“ и „ми“? По кой начин ще предаде това той? Това са непонятни неща за вола. Вол е това! Как ще го обясни? Не може.

Има много неща, които стават в човека, трябва да влезеш в света вътре. Някой се напъва, казва: „Да стана ясновидец.“ Казва: „Да видя аз нещата.“ Ти можеш да бъдеш ясновидец и пак няма да знаеш нещата. Ти можеш да мислиш и пак да не знаеш нещата; ти можеш да чувствуваш и пак да не ги знаеш; ти можеш да постъпваш добре и пак да не ги знаеш.

Ти не можеш да познаваш живота без любов. Ти не можеш да имаш знание без светлина. И не можеш да имаш светлина и знание, без да си мъдър, да имаш мъдрост. Ти не можеш да бъдеш свободен и да имаш широта, ако истината не е в тебе. То са немислими неща.

Свободата вънка от истината е немислима, не съществува. Ти в момента, когато направиш най-малката погрешка, ти изгубваш всичката своя свобода. При най-малката погрешка, ти си изгубил свободата си, не изведнъж, но ти си изгубил – пътят на свободата е затворен. И което припечелиш, ти го губиш. И често във вашата опитност, имате едно хубаво настроение, мислите, че сте постигнали нещо – една малка простъпка и вие изгубвате онова, красивото, което е в душата ви. И после ставате замислени.

Та казвам сега: Когато четете Писанието, де е човекът? Първият образ на човека е: човекът е човек, когато има образа на Любовта. Човекът е човек, когато има образа на живота. Образа на мисълта, да мисли човек. След туй, във всяка една мисъл има съдържание. А във всяко съдържание има известна цена.

Според мене постъпките на нещата показват ценността на нещата. Ценността. А пък съдържанието, това е тежестта. Като кажат: човек трябва да има тежест – за да има някакъв си устой, той трябва да има една положителна мисъл. Туй е вътрешната страна.

Запример ти се молиш и се безпокоиш дали Господ те е послушал или не. Ти живееш между хората и се безпокоиш дали те разбират или не. Не е важното човек дали ви разбира или не. То е второстепенно. Всички трябва да имате един стремеж да разбирате. Всеки трябва да разбира онова, което Бог е създал, не създаденото да те разбира. Не хората да те разбират. Понеже всичко в света, което е създадено, то е предметно учение. Ти трябва да считаш хората като едно предметно учение за себе си и трябва да ги проучаваш. А не да искаш да те разбират.

Например, да кажем, ти влезеш в училището, нали така, и искаш дъската, на която ти пишеш, тя да се влюби в тебе. Ти искаш всичките ученици, с които учиш, и те да те обичат, да се влюбят в тебе. Че, те тогава ще тръгнат подире ти. И дъската ще тръгне подир тебе, всичките предмети, които обичаш, ще тръгнат подир тебе – тогава какво ще правиш? Тогава вие ще се намерите в едно трудно положение.

Един, който изучавал в древността магията, и като дошъл да опита дали може да предаде живот на нещата... Той бил млад и неженен. И, според науката, не трябва да се жени. Но той имал голямо желание да има деца. А деца да има, трябва да има жена. А не трябва да се жени. Той до жена не трябва да се допира, а дете иска, сега? И понеже, като знаел законите, как стават децата, един ден, той имал един чувал жито и произнесъл една формула и тогава всичките житни зрънца станали все на деца вътре. И всичките като креснали, като го видели! Искали всичките да ядат. Храна искат сега от него. И всичките оживели. И той усетил, според правилата, какво ще прави. Та взел едно дърво и почнал да ги бие. Бил ги, бил ги и най-после едно дете се скрило зад вратата. Че като ги изтрепал всичките, казва: „Освободих се.“ А то казало: „Татенце, остави ми на мен поне живота!“ Казва: „Ти как остана?“ Погрешката е, че направил много деца. Останало само едно. Спрял се на него, че го погледнал. „Ако и тебе претрепя, тогава ще бъда нещастен в света. Другите ги претрепах.“ Но понеже иска да има едно дете, като го погледнал, казва му: „Ще ме слушаш ли?“ – „Ще те слушам, само да не ме утрепеш, татко. Ще те слушам.“

Верующите всякога... Неизбежно е, човек в своите постъпки все ще направи някоя погрешка. Не е лесна работа човек да бъде съвършен.

Някой ми говори: „Да бъде човек съвършен, да обича Бога.“ Тия работи, ей, говорят. Но тези работи имат голяма дълбочина.

Да знаеш как да живееш, как да мислиш, как да чувствуваш, това е нещо велико! Ти не можеш да го научиш отвънка само.

Само един начин има – ти можеш да се научиш да мислиш правилно, да чувствуваш правилно, да постъпваш правилно само при едно условие в света, дето можеш да станеш такъв. Както ви описах степента, като дойдеш до Любовта и надзърнеш този Образ на Бога отдалече, в тебе тогава ще почувствуваш какво нещо е правилната мисъл, правилното чувство и правилната постъпка.

Де е човекът? Първият образ на човека. Степени на разбиране

тук

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Единство.  :3d_108:

Актуалност.  :thumbsup:

Градивност.  :3d_072:

Те са необходимия минимум ,който се въплътява в потенциалната енергия на всяка разглеждана тема,за да придобие тя необходимата и притегателна сила.

Отговорността расте с отварянето на съзнанието,така че вниманието към всяка изписана дума е дали отговаря на поставената задача.

За онези,които търсят; форумът играе прекрасна роля като Портал.

Мир и Любов.  :3d_053:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Тази тема ми даде възможност да реша за себе си няколко неща, които ме притесняваха относно писането и мненията във форума. За себе си реших, че мнения на определени потребители няма да чета, ще пропускам съзнателно, защото ме зареждат с отрицателна, натежала и иронизираща емоция. Дърпат назад и надолу. :sorcerer:

Най-важното тук е това "Положителност на мисълта и общуването. Място за себепознание.

Важно изискване за СЪВМЕСТНА РАБОТА във форумите на Портал е положителната настройка и ТОПЛАТА АТМОСФЕРА". Благодаря на всички, които пишат в хармония със сърцето и мислите си и им благодаря за вдъхновението, което оставят тук :feel happy:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Към кого е зададен въпроса? Щото тези, дето не пишат и не четат този сайт, сигурно не влизат в него.

И кой казва, че не четем? Питам от името на тези, дето по-рядко пишем.

Може би всеки трябва да отговори за себе си, за да е по-ясно. И така, може и да приемам нещата лично, но зная, че мога да отговарям само за себе си.

Пиша тогава, когато имам какво да кажа. Когато реша, че темата ще е интересна за обсъждане, си позволявам на фона на многото теми да създам и аз нова. В другите теми отговарям тогава, когато имам нещо съществено да кажа или съм срещнала някой цитат от Учителя, който сам сякаш дава отговор. Нямам време да стоя цял ден на компютъра, нито смятам, че е полезно.

За четенето, вечер чета почти всичко написано през деня в темите, които ме интересуват. Има доста такива, особено във форуми Езотерика и Психология.

Колкото до темите от светския живот, аз лично мисля, че са свързани с духовния, но връзката всеки сам трябва да си я върже.:thumbsup:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Гост
Тази тема е затворена за писане.

×