Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Sign in to follow this  
Ани

10 октомври - Ден за борба с климатичните промени

Recommended Posts

Мероприятия за отбелязване на международния ден за борба с климатичните промени в България

bulgarian_industrial_association_news_1275312132_67452.jpg

10 октомври е обявен за Международен ден за борба с климатичните промени. По света много градове ще се включат в мероприятия, които да напомнят на хората за спешността на бързи действия, включващи промяна към по-устойчив начин на живот на всички хора и съответната подкрепа на управляващите.

София също ще се включи чрез мероприятия в този ден. В София в 9:50 часа пред пилоните на НДК всеки желаещ доброволец с велосипед може да участва в образуването на фигурата "350".

Според климатолозите, 350 части на милион (ppm - Parts Per Million- броят на молекулите въглероден диоксид сред общо един милион молекули във въздуха) е безопасната горна граница за концентрацията на въглероден диоксид в атмосферата. В момента в атмосферата се съдържат застрашителните 389 ppm, които нарастват с 2 ppm на година.

„Замръзнала изложба“ е друга съзидателна акция, посветена на 350. Тя ще бъде под формата на флашмоб (EcoFlashmob) и ще се проведе между 18 и 18.30 ч. в София. Участниците във флашмоба ще останат „замръзнали“ за 350 секунди, показвайки различни послания, които да накарат хората да се замислят за възможните решения на проблема с промените в климата. Информация за точното място, на което ще се съберат участниците във флашмоба ще бъде обявено в интернет преди акцията.

За повече информация:

Мероприятия за отбелязване на международния ден за борба с климатичните промени в България

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега
Sign in to follow this  

×