Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Търся(купувам) книга: Петър Димков - Очна диагноза


Recommended Posts

Здравейте, не намерих по-подходящо място да поставя темата и питането си, ако е проблем модератор може да я изтрие.

Търся да закупя книга на Петър Димков - Очна диаганоза, ако някой има желание да се раздели с тази книга или знае от къде мога да си я купя да пише в темата или чрез лично съобщение. Тиража е изчерпан, а скоро нов не се очаква, това разбрах от издателите "Астрала".

Благодаря.

Линк към коментар
Share on other sites

И аз съм я търсила.

И после мои близки я търсили да ми я подарят, но като не я намерили, купили ми

д-р М.Мадаус "Ирисова диагноза". Изд. "Орбел"

( издадена 1934 г. от изд. "Водолей" )

Четох я, но не съм я практикувала. В края има малко за хиромантия, физиогномика.

На задната корица пише, че е била ползвана от Петър Димков.

Ще е интерсно, ако някой може, да сподели нещо повече по въпроса.

Линк към коментар
Share on other sites

Това е книгата която имам Очна диагноза,второто издание.Защо не попиташ в издателството?

Според мен това е изключително ценен учебник по ирисова диагностика.

Не бих се разделила с нея,защото имам още много да уча.:)

Очна диагноза - и тук можеш да я потърсиш!

Редактирано от Пламъче
Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря за бързите отговори, вече съм си закупил електронен формат на книгата, но предпочитам точно тази книга да я имам и на хартия. Все пак това е учебно пособие и е добре човек да го има и на материален носител, инак предпочитам електронните книги.

С издателите от "Астрала" съм говорил, но поради спецификата на тематиката, вероятно малкия търговски интерес и ограничен тираж, себестойността на преиздаване би била прекалено висока между 30-40лв. и заради многото цветни страници на приложенията.

Също ако някой знае за други книги на тази тематика бих потърсил и закупил, защото няма много на българския пазар или поне аз не съм запознат.

Има ли сериозен център за обучение в България или пък в чужбина, примерно в Германия?

Докато съм търсил в интернет , съм попадал на дистанционни форми на обучение, но все пак по-добре е за такова обучение да се случва на живо.

Редактирано от Велим Деано
Линк към коментар
Share on other sites

Аз уча ирисовата диагностика за собствено удоволствие,но ако бях решила да я прилагам на практика бих се обърнала към лекар,който я практикува успешно.Мисля,че само на такъв човек можеш да се довериш за обучение - дистанционното не ми вдъхва много доверие.

Имаше един неприятен случай,в който една "лечителка" се беше обявила за ирисов диагностик и беше подвела доста хора.Ирисите се гледат с лупа или се снимат,а тя гледала очите от разстояние и поставяла диагнози.Грешни,разбира се!

Линк към коментар
Share on other sites

Според мен медицинското образование е необходимо за да се диагностицира правилно и да се насочва към правилния специалист, лошото е че достойнствата на ирисовата диагностика се подценяват, а основна причина за това е липсата на организирано обучение или като всяко истинно мистично познание не би трябвало да е толкова популярно, за да не попадне в неподходяши ръце?!

Друга основна прични поради, която си търся книжен формат на това четиво е лошото качество на pdf изображенията, не са различават добре фигурите и това ме притеснява, дали някой който има книгата би се наел поне да сканира картинните изображения, ако не цялата книга. Не ме притеснява, че заплатих за тази книга пари към издателя именно от посочения линк преди денонощие, но получих незадоволително качество на компресия на картинките.

Редактирано от Велим Деано
Линк към коментар
Share on other sites

И аз съм я търсил по книжарниците ,но без резултат ,просто е изчерпана като тираж .Евентуално може да се чака отново да се пусне :) .А според мен тази книга е по ценна от другите от този вид диагностики ,защото от филмът за П.Димков ,той споменава там че я е подобрил и усъвъряенствал ,дори в една част от филмът прави диагностика на една жена ,и то изумително точна с големи подробности .Доколкото знам внукът му ,който също се казва Петър Димков и той практикува ирисува диагностика ,също мисля и билколечение .

Линк към коментар
Share on other sites

Писал съм по-горе, че издателя не мисли да издава скоро, цената е много висока - 30-40лв., питал съм го лично!

Също така го помолих и за по-добро качество на файла, не намери начин да подготви по-добър, сигурно така трябва да бъде, но ме притеснява това как да продължавам да купувам книги, като им е лошо качеството, при положение че ги има и в интернет. Считам, че е разумно да си заплащаш дори и такива виртуални продукти, да придобие някаква стойност дадения продукт и оцени финансова, но когато не се влагат усилия продукта да е качествен, при положение че съдържанието му е с огромна стойност? Какво да прави човек освен да се надява някой който има желание да сканира само последната част с приложенията и да му ги прати? Ако някой има желание да ги сканира или поне да ми даде книгата за един ден аз ще го направя, да ми пише, после ще я споделя със всички желаещи.

Както и старото издание на Мадаус(от 30-те), ако някой ми я даде също ще сканирам.

Редактирано от Велим Деано
Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...