Пламъче 2850 уведоми модератор Добавено Октомври 27, 2010 Царска туршия (без консерванти и варене) Продукти: - 6 кг камби; - 2 кг моркови; - 2 кг карфиол; - 1 глава целина; - пакетче черен пипер,300 г сол,1 л винен оцет,0,5 кг захар; Продуктите се измиват и нарязват,карфиолът се отделя на цветчета. Зеленчуковата смес се слага в голям съд,посипва се със солта и захарта, разбърква се добре и се оставя да престои 24 часа. След изтичане на указаното време зеленчуците се изваждат,като добре се отцеждат и се слагат в буркани(най-добре от тези с капачка на винт). Прибавя се черния пипер. Сокът от зеленчуците се прецежда и заедно с оцета се загрява до кипване. Налива се в бурканите,които се затварят веднага и се слагат обърнати за 24 часа. Преди да се приберат за съхранение с почукване върху капачето се проверяват дали са херметизирани. Така приготвената туршия остава хрупкава и издържа в хладно помещение няколко месеца. п.п.При желание могат да се сложат и скилидките от 4-5 глави чесън. 1 Теодора Андреева reacted to this Сподели това мнение Link to post Share on other sites
Пламъче 2850 уведоми модератор Добавено Ноември 2, 2010 Царска туршия (Без консерванти приготвена чрез варене) Продуктите са същите и в същото количество както при първата рецепта. Измитите и нарязани зеленчуци се размесват добре и се слагат в буркани, в които предварително са сложени по 1 с.л. сол,1 с.л. захар,5 с.л. оцет. Бурканите се доливат с вода,затварят се и се варят 10 минути. Сподели това мнение Link to post Share on other sites