Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Sign in to follow this  

Recommended Posts

Царска туршия

(без консерванти и варене)

Продукти:

- 6 кг камби;

- 2 кг моркови;

- 2 кг карфиол;

- 1 глава целина;

- пакетче черен пипер,300 г сол,1 л винен оцет,0,5 кг захар;

Продуктите се измиват и нарязват,карфиолът се отделя на цветчета.

Зеленчуковата смес се слага в голям съд,посипва се със солта и захарта,

разбърква се добре и се оставя да престои 24 часа.

След изтичане на указаното време зеленчуците се изваждат,като добре

се отцеждат и се слагат в буркани(най-добре от тези с капачка на винт).

Прибавя се черния пипер.

Сокът от зеленчуците се прецежда и заедно с оцета се загрява до кипване.

Налива се в бурканите,които се затварят веднага и се слагат обърнати за 24 часа.

Преди да се приберат за съхранение с почукване върху капачето се проверяват дали са

херметизирани.

Така приготвената туршия остава хрупкава и издържа в хладно помещение няколко месеца.

п.п.При желание могат да се сложат и скилидките от 4-5 глави чесън.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Царска туршия

(Без консерванти

приготвена чрез варене)

Продуктите са същите и в същото количество както при първата рецепта.

Измитите и нарязани зеленчуци се размесват добре и се слагат в буркани,

в които предварително са сложени по 1 с.л. сол,1 с.л. захар,5 с.л. оцет.

Бурканите се доливат с вода,затварят се и се варят 10 минути.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега
Sign in to follow this  

×