Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Пранична психотерапия


Recommended Posts

Pranic Psychotherapy ©®

Със своето богатство, теоретичната парадигма на позитивната психотерапия предполага съчетаването на методи и техники, ускоряващи значително темповете на възстановяване след травма. Поради това и практиката ми в областта на преподаването на самолечение с прана по метода на Мастър Чоа Кок Сюи се оказа изключително ефективна на всички етапи от терапията. Тя в значителна степен подобрява работата на класическите интервенции в хода на самата терапия, а наблюденията ми след приключване на консултациите, показват по-бързи и по-успешни практики в периода на окончателното възстановяване и самопомощ.

Pranic Psychotherapy © ®се базира на постулата за съответствието между енергийното и физическото тяло на човека. Нашите мисли, чувства, сензорни възприятия и решенията, които взимаме влияят на енергийното ни тяло. Нашият мозъкът и съзнателните ни усилия в дадено направление могат да моделират цялостното ни представяне като личности за по-малък или по-голям период от време и съществено да променят посоката на нашия живот. Много школи, в това число и системата на Мастър Чоа Кок Сюи, подкрепят тезата за съществуването на енергийни центрове в тялото ни, които регулират нашето здраве и самочувствие. Тези енергийни центрове притежават съответно и различни психични функции и отговарят за развитието на определени наши психични способности и личностни качества, оказват въздействие върху цялостната структура на личността и темперамента ни.

Pranic Psychotherapy © ® е също така и мощен инструмент за възстановяване на психичното здраве. И въпреки че, методът е създаден, за да облекчава психологическия статус на личността, той има значително въздействие и върху общото физическото здраве и кондиция. Pranic Psychotherapy © ® е един творчески и новаторски план за личностна промяна, който повлиява живота на всеки, който се докосне до него. В допълнение, той предлага на пациентите и стратегии за самопомощ за конкретни заболявания и хронични състояния, разработени да подпомогнат и ускорят възстановяването и самолечението и след раздялата с терапевта.

Източник:http://lotuspsyche.com/

Публикувам за начало част от сайта на професионален психолог.

Макар че не е необходима диплома от държавната система за висше образование, а диплома като праничен психотерапевт и много, много усърдие :) и опит в лечението с прана.

Просто искам да информирам българската общественост, че има холистични методи, които поставят акцента върху психическите проблеми и ги отстраняват, хармонизирайки личността чрез работа с фините тела и енергийните тела.

Така да се каже - да извадим проблема ( и особено зависимостите ) от корен.

Редактирано от късметче
Линк към коментар
Share on other sites

Линк към коментар
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Според Майкъл Нютон "Живот след смъртта" излиза, че душите на починалите владеят пранична психотерапия. И че ако започнем да практикуваме лечение с прана, ние само ще си припомним това, което сме можели винаги, когaто не сме били във физическо тяло:

...повечето души ... умеят доста добре да въздействат от духовния свят върху човек с физическо тяло. Обикновено избират да работят в определени области, използвайки енергийни лъчи, както описва Тамано. Тези проекции на любяща енергия върху хора, получили емоционална и физическа травма, могат да бъдат много силни, дори от неопитна душа. Източните школи за йога и медитация използват точките, наречени чакри, по начин, близък до този, по кой­то душите докосват човешкото тяло с лекуваща енер­гия. Хората, които притежават дарбата да лекуват чрез чакрите, казват, че всеки има етеричен двойник, който съществува във връзка с физическото му тяло, и лече­нието става чрез въздействие и върху двата елемента. Част от работата с чакри е освобождаването на наша­та емоционална и духовна енергия през множество точки от гръбнака, сърцето, гърлото, челото и така нататък, за да се отпусне и хармонизира тялото.

http://duhovno-razvi...B0%D1%82%D0%B0/

Редактирано от късметче
Линк към коментар
Share on other sites

Пак там:

Следващият цитат е от кли­ент от четвърто ниво, който използва геометрични фигури, за да опише различните обстановки, които наблюдава:

„Често пътувам из духовния свят. [ Геометричните форми, които виждам, отразяват определени функции. Пирамидите са за уединение, медитация и лечение. Правоъгълните форми – за обмисляне на отминалия живот и учение. Сферите служат за преглед на бъдещи животи, а цилиндричните портали са отп­равни точки за пътувания към други светове и добиване на познания. Понякога минавам през големи оживени духовни цен­трове, като летища, в които телепатически се изпращат съ­общения. Представляват огромни цилиндри с насочени преда­вателни линии, излъчвани от всяка душа. Препълнени са, но има добра организация. (смее се.) Не може да се избързва, иначе бихте изпратили лъча си извън помещението. Тези центрове са транспортни възли с персонал, който определя направленията и отговаря на въпроси на пътници. Движението е плавно и спокойно и се чуват приятни хармонични звуци, за които душите вибрационно се захващат и поемат по направленията си.”

Generator+segi4.jpg

http://3.bp.blogspot...rator+segi4.jpg

Редактирано от късметче
Линк към коментар
Share on other sites

Праничната психотерапияsm

е Лечение с пранаsm на емоционални и психологични заболявания. Негативните емоции и травмиращите преживявания са главно негативни мисъл-форми и емоционални същности, настанили се в аурата и в енергийните центрове. Праничната психотерапия ни предлага способността да премахваме, бързо и безопасно, тези парализиращи енергията структури. Негативните вярвания и негативните мисловни структури се проявяват като замърсени и нездравословни мисъл форми/същности свободно движещи се във фините тела. Тези енергии често са трудни за премахване, изискващо месеци или даже години традиционна психотерапия, за да се усети каквото и да е подобрение.

В Праничната психотерапия лечителят използва специални техники за енергийно изчистване на засегнатите чакри, така че фобиите, натрапчивите мисли и пристрастяванията могат да бъдат облекчени за много кратък период. Това се прави без да е необходимо пациентът да разкрива каквато и да е неудобна лична информация. Не са рядко случаите, фобията да бъде излекувана на 70-90% още на първата сесия.

Някои възможности:

  • Самолечение на напрегнатост, раздразнение, мъка и безпокойство
  • Профилактика - възстановяване на повредена/надраскана защитна мрежа на енергиен център с цел предотвратяване на бъдещи проблеми
  • Изчистване на негативни програми, появили се през детството и пречещи Ви на успеха
  • Лечение на ефектите, причинени от психоатаки - ако останат нелекувани, те могат да причинят атаки на тревожност, раздразнителност, лош късмет или даже финансови проблеми!
  • Защитни техники за предпазване на чакрите, аурата и други
  • Премахване на негативните въздействия (завист, ревност, гняв и др.) от други хора
  • Извличане и дезинтегриране на негативните енергии и структури на фобиите, вредните навици, пристрастяванията - пушене, алкохолизъм, наркозависимост, зависимост от храна и сладко, депресии и много други...

Източник: http://www.worldpranichealing.com/courspg.htm

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 year later...

Превод от онлайн-списанието на Юлия Пал:

Днешната ни рубрика е: ефективна техника за биоенергийна работа с психични травми.

"Техника на безслъзната травма" в психотерапията с прана

Методът принадлежи към школата на EFT, но е много подходящ за използване на техники на психотерапия с прана. (Психотерапията с прана е също така известна като Ниво 3 "Системи за хармонизиране с прана".)

Когато работите с дълбоко травмиран клиент, помолете го да направи приблизителна оценка на степента на силата на нараняването по скалата от 1 до 10. Не искайте от него да преживява отново травмата.

Работете със засегнатата чакра (чакри) посредством техниките на психотерапия с прана (отстраняване на травматичните енергии от полевите структури с помощта на много висока енергийна вибрация) и след това помолете пациента да направи приблизителна оценка на сериозността на нараняването.

Направете това няколко пъти – до тогава, докато оценката не се понижи до 0-3.

Едва след това помолете пациента да се върне в миналото и отново да преживее травматичното преживяване. Интензивността на емоциите, преживяни от пациента, би трябвало значително да намалеят или дори да изчезват. Често пъти след сеанса пациентите губят интерес към връщане и ровене в миналото. Започват да възприемат травматичния епизод като отработен и вярват, че в живота им се отваря нова страница.

28.02.2012

Линк към коментар
Share on other sites

  • 8 months later...
  • 7 months later...

С познанията по пранична психотерапия човек може да прекъсва енергийните връзки и да укрепва аурат, като възстановява нейни увредени части, както и увредени енергийни центрове. 

Като например проблемите, описани в тази статия:

 

Симптоми и признаци на енергийно въздействие:

http://sanovnik.bg/n3-31543-%D0%A1%D0%B8%D0%BC%D0%BF%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%B8_%D0%B8_%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8_%D0%BF%D1%80%D0%B8_%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B3%D0%B8%D0%B9%D0%BD%D0%BE_%D0%B2%D1%8A%D0%B7%D0%B4%D0%B5%D0%B9%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B8%D0%B5

 

Какво може още да се прави?

Накратко съдържанието на

 

"Основи на праничната психотерапия" Мастър Чоа КОк Сюи

1. Осн. принципи и техники

2. Лечение на състояния на страх, напрежение, раздразнимост, мъка и хистерия

3. Лечение на фобии, травми, обсебеност и принуда

4. Лечение на зависимости: пушене, алкохолизъм, наркотична зависимост

5. Лечение на физически и емоционално обусловени депресии

6. Лечение на пациенти, склонни към насилие и параноя

7. Лечение чрез молитви и утвърждения

 

 

Полезни информации с илюстрации ( на английски) :

 

напр. Енергийни връзки на взаимоотношенията

 

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151738993155917&set=a.10151736142930917.1073741825.322324855916&type=1&permPage=1

Ако искате да ги търсите извън фейсбук: http://www.healingartforms.com/

Редактирано от Креми Стоилова (късметче)
Линк към коментар
Share on other sites

  • 6 months later...

Kaк да се отделим емоционално от някого?

 

Как возможно отпустить человека эмоционально?

«Как возможно отпустить человека эмоционально? Пробовала ранее разрывать эмоциональную нить между нами, но это мало помогло...»

Разрыв энергетических нитей - всегда нежелательный подход.

Как отпустить человека эмоционально?

На ум снова приходит подход ЭмоТранса.

1. Почувствуйте, где в теле вы ощущаете тоску (или другую эмоцию) по отношению к этому человеку.

2. Дышите и позвольте застрявшей в энергетическом теле энергии смягчиться.

3. Спросите ее: «Куда ты хочешь течь?» Позвольте этой энергии течь по телу и из тела.

Процесс занимает минуты, если не секунды.

Когда вы трансформируете боль, смягчаете и выводите из тела негативные эмоции (которые по сути своей являются энергией), ваша система возвращаете в Ровное Течение.

Вы завершаете жизненный опыт правильным образом и этим обновляете свою энергетическую матрицу. Вы стали мудрее, сильнее и добрее. Отпускание обогащает вашу душу.

Дополнительно, ищите позитивное энергетическое питание в окружении: проводите больше времени на природе, впитывайте солнечную энергию, общайтесь в позитивными, духовными друзьями, молитесь или медитируйте на Великого Творца, любите себя.

Вовлеките себя в проект гуманитарной помощи – это очень помогает избавиться от страданий по поводу собственных «проблем».

Юлия Пал

Линк към коментар
Share on other sites

  • 5 months later...

Един специалист, който не говори за прана, но вижданията му съвпадат едно към едно с вижданията от енергийна гледна точка. Може би силна интуиция?

http://www.ivotopalov.com/2012/08/blog-post.html?fb_action_ids=208133439388854&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map=[10150987549526275]&action_type_map=[%22og.likes%22]&action_ref_map=[]

 

Най-много ми харесаха няколко изказвания:

 

 

Ако нищо не се случи, променяме лекарството. Ако нищо не се случи – увеличаваме дозата. Нищо не се случва, а някои свършват напълно невменяеми. Защото, когато даваме лекарства, обезпокояваме ума, а той все още не е локализиран. Не работим само с дял от него, а с цялото тяло.

Всъщност са засеганти всички енергийни тела на човека, но те могат да бъдат изчистени, болестта не е задължително да бъде част от неговата същност.

 

За мисъл-формите и егрегорите:

 

През 1965 г. в Египет никой не беше депресиран. Внесохме депресията от Запада. Внезапно ни съобщиха, че съществува нещо наречено депресия. Всеки започна да се депресира.

 

А тук просто изръкоплясках:

 

 

ИТ: Ами хората, които вече са депресирани? Хора, които вече вървят срещу собствения си интерес?

 

МЮ: Ами те са лишени от нещо. Вижте връзката между депресията и ...

 

ИТ: Лишени?

 

МЮ: Да, лишени. Лишени са от любов. Това е всичко! Разбира се, след известно време това се превръща в химически дисбаланс. След известно време обаче, не започва така. Както всички болести, на емоционална основа е.

Редактирано от Креми Стоилова (късметче)
Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...