Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Иво

Трите неща, които бихте променили ако бяхте администратор

Recommended Posts

Guest pavletA

Не бих променила нищо, може да е парадоксално, малко странно, но е така.По- конкретно какъв е проблемът касаещ някаква промяна!?Администраторът е проявил естетика за оформление на визията на сайта,нови статии се появяват периодично, клипчетата са разнообразни, технически се поддържа всичко перфектно, фантазията на всички съфорумци работи:3d_146:Какво не можем правилно да изразим от нас, за да срещнем гледни точки.!?:dancing yes:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest Христо6

В сайта може да има например :

1. реклами

2. опция за гласуване с отрицателна оценка за чуждо мнение, а не само с положителна ( или пък въобще да няма опция за гласуване за мненията)

3. да няма средства за контрол ( модераторски имам предвид) - нали борбата раждала борба и злото трябвало да бъде оставено да се самоунищожи

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

1. Когато някой модератор редактира съобщенията, нека да се знае кой е.

2. На първата страница на форума, когато се кликне върху актуална тема да прехвърля на последното съобщение, а не на първата страница на темата.

3. Да се направи така, че да могат да се цитират няколко различни човека в едно съобщение. Седга само на първия излиза цялата информация (име, дата, час), а останалите са само с етикет "цитат" и трябва да търсиш кой и кога го е казал.

;)

Администраторска бележка: Техническите коментари относно това мнение са прехвърлени тук.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Подкрепям в голяма част казаното от Христо:

В сайта може да има например :

1. реклами

2. опция за гласуване с отрицателна оценка за чуждо мнение, а не само с положителна ( или пък въобще да няма опция за гласуване за мненията)

3. да няма средства за контрол ( модераторски имам предвид) - нали борбата раждала борба и злото трябвало да бъде оставено да се самоунищожи

С малки промени и уточнения:

- по т. 1 - някакви ярки, натрапливи (например мигащи, мърдащи) реклами лично на мен не ми харесват, но според мен бихме могли да разменим рекламни банери със сайтове, които биха били интересни за много от потребителите на портала; това ще е полезно за много хора; сещам се Vespertine беше дала линк към някакъв суровоядски форум, където намерих много интересни неща.

- по т. 2 - и аз съм на това мнение; ще се обоснова - по някаква причина някои мнения, които съдържат категорично погрешна информация, като например факти от науката или икономиката, биват отличени с + :blink: ; т.е не стига, че самият пост подвежда (може неволно или поради недобро познаване на конкретната материя), ами на всичко отгоре и някой го е оценил като ... как да се изразя ... нещо ценно; Слава Богу такива постове се сдобиват обикновено с един + и мнооого рядко с два, но ... пак е доста смущаващо; включително е лош атестат за сериозността на сайта.

- по т.3 - тук най-съществено се различаваме с Христо; за мен средства за контрол са нужни, но е добре те да са по-малко и да действат така меко, незабелижимо; ще дам само един пример - тези чести корекции на заглавия на теми, сливания на теми, премествания на теми и постове, разделяне, създаване на нови и т.н. са според мен излишно издребняване, излишна педантичност, която уж следва да доведе до по-голям ред и прегледност, но често пречи на творческия импулс и нормалното развитие на диалога/обсъждането. През годините съм се връщала да чета назад в много теми, които са ми били интересни - за мен форумите са функционирали много по-добре, когато са били само с няколкото админа. Големият колектив от много модератори крие много подводни камъни - за да функционира добре, следва хората да са в хармония помежду си, както и да притежават определени качества, за да изпълняват такива управляващи функции. Хората са го казали отдавна: "Много баби - хилаво дете."

И още нещо - като влезе човек във Форуми, отгоре има поредица от снимки - това добре, но вляво горе под този ред има още една и заради нея (може би) се стеснява пространството на другите две полетата, това описващ форума (по средата), и в ляво за актуалните теми, актуалните блог публикации, какво си мислиш и т.н. С една дума, ако тази снимка липсва, дали е възможно да се разширят тези две полета, защото понякога е чак смешно - полето вдясно е толкова тясно, че се налага при някоя по-дълга дума да е само тя на реда. В този ред на мисли възможно ли е да се въведе ограничение на броя символи в рубриката "Какво си мислиш" -примерно да са максимум 100. Който има по-дълги мисли :) , да си ги разположи в блога, а не там, в това малко поле.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Само да уточня, че тази тема е за да напишете в нея три наистина кардинални според вас неща, които вие бихте променили, ако бяхте администратор, и то степенувани по важност. Всякакви дребни техничисеки предложения, въпроси и проблеми, можете да ги публикувате в предназначения за това форум.

Също още веднъж да напомня, по възможност да не отговаряте на други участници, освен ако не съвпадат с вашето виждане и не принадлежат към вашите три основни предложения и искате да обогатите и разширите...

Примерно можете да пишете нещо от сорта: Ако аз бях администратор на този сайт, бих променил това и това, защото смятам, че това ще допринесе за подобряването на това и това....

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Иво,според мен сайта и така е чудесен!

Аз бих променила само това:

1.Всеки да може сам да изтрие акаунта си когато пожелае,без да е нужно да дава обяснения защо го прави.

2.Да няма отрицателен вот.

Според мен не е редно в сайт носещ името на Беинса Дуно да има отрицателен вот - просто не би било в духа на Учителя!

3.По-мек модераторски контрол.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Трите неща, които бих променил, по степен на важност са:

1. Първо, темите от подфорум психотерапия може би трябва да си имат отделно местенце в началната страница, а не да стоят до другите теми. Все пак, те не са като другите теми - там не може всичко участници да публикуват мнения и излиза, че стоят там, само за да бъдат четени от всички останали заедно с другите теми. Освен това, така се създава впечатлението, че те са една основна част от темите на духовна тематика, и макар че не може да се отрече, че а) психотерапията има отношение към проблемите, с които се занимават в някаква степен духовни течения, учения и т.н. и б)може да се правят съпоставки и сравняния между психотерапията и тези течения, учения и т.н., все пак психотерапията е нещо доста специфично и със сигурност различно от такива течения, учения и т.н., което също така засяга проблемите на определен човек и не е задължително темите, занимаващи се с такива проблеми да запълват мястото на други теми, които могат да бъдат от интерес за повече хора. Т.е. ако има хора, които имат интерес да четат тези теми, добре е темите да се преместят на друго място и тези хора да отиват на това място целенасочена, а хората, които искат да участват във форума да имат свободно пространство за другите теми. Не съм сигурен, че е удачно винаги да стои на такова място това, което е де факто една лична консултация на пациент с някой от психолозите в сайта. Тук нямам предвид темите от подфорум психология като цяло, само тези, които касаят онлайн психотерапията.

2. Както бе казано по-горе, по-мек модераторски контрол. Предлагам да се започне от тук - има едно правило, според което модераторите излиза, че могат да изтрият всичко, стига да преценят, че е неподходящо за сайта. Това обаче прави преценката на модераторите от много решаващо значение, а все пак и те са хора и могат да сбъркат някой път. Затова бих препоръчал вместо да трият такива мнения, които просто смятат за неподходящи по някакви тяхни съображения, да пишат коментари за тях - нещо кратко като - Модераторска забележка: горното мнение по преценка на модератора не изразява идеи и разбирания, които са правилни от гледна точка на модераторската позиция.

3. Що се отнася до първата страница, визуално най-много се набляга на избраните статии и на избраните клипове. Снимките за статиите са хубави, но трябва да се помисли дали е добре избраните клипове да бъдат просто какви да е и доколко те трябва да бъдат обединени около някакво общо послание, което сайтът трябва да носи на посетителите. За избраните статии в момента това е по-скоро така, не така стоят нещата винаги с избраните клипове. Преди един ден имаше един трейлър от "Град на ангели" - ако говорим за духовност и т.н., не мисля, че съдържанието на думата "ангели" в заглавието на филма може да бъде достатъчна причина един рекламен клип за този филм да стои на толкова видно място. Ако човек би казал, че филмът има отношение към духовните въпроси, за мен е под въпрос какво точно е това отношение - мисля, че е излишно да споменавам дали холивудските филми би трябвало да будят съмнение. За разлика от книгите на духовна тематика, например, които са конкретни относно духовната тематика и като за начало предполагат едно сериозно отношение към материята, каквото би трябвало да има всеки, преди да се занимае с такава материя, тези филми са точно обратното - неконкретни (умозрителни) и неизискващи сериозното отношение, което е предпоставка за каквото и да е уважаващо себе си начинание в такава сфера (филмите са в крайна сметка увлекателни). Е, не съм гледал филма и може и да ме поправи някой, но в действителност ако бях модератор, щях след първите две действия, които препоръчвам по-горе, да премахна от по-представителната част на сайта тези клипове и евентуално други видове материал (ако има такъв), които са по същество по-скоро умозрителни, отколкото конкретни и не предразполагат към едно отношение, което би било съвместимо с целите на този сайт (съвсем не е необходимо да имаме нещо дълбокомислено - може да е игриво или отпускащо, важно е да е съвместимо с идеите тук и да е предразполагащо към това, което се търси тук като отношение към духовното - и, както сигурно е ясно вече на някои, в моя списък на такива неща не фигурират повечето холивудски филми:) ). Иначе казано, не съм сигурен доколко може би най-набиващото се на очи пространство в основната страница трябва да съдържа клипове, които може да се харесват по една или друга причина, но които много често не могат да изразят нещо по-конкретно спрямо основните послания в сайта, в който се намират - или ако изразяват такива конкретни идеи, то идеите от всички такива клипове поне за мен са доста различни и не могат да бъдат обединени около един общ център. Не че такива клипове не трябва да има, но във всеки случай са на едно такова място, че излиза, че посланието на сайта е свързано с тях - а те всички са много различни и имат смисъл сами за себе си - или, ако питате мен, нямат такъв смисъл, когато се отнасят до холивудски филм:).

П.С. Не съм гледал съответния филм, но това, което прочетох за действието дава основание за написаното горе от мен.

Редактирано от Florestan

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest atanas_vezirev

1. Сайта е силно субективно цензуриран, т.е. снемане на всякяква цензура

2. Самите правила на форумите създават такова впечатление,а от друга страна са мъгляво формулирани и от никого не се спазват. Имам предвид частта за максимално придържане към темата, което е и най-важното, а и е най-същесвената част от правилата.

3.Има различен "аршин", което е предпоставка да се шири из форумите фарисейство от най-долна проба - над 90% задоволяване на тщеславие и гордост и никаква информативност. Наясно съм, че в голяма част от случаите самите участници не си дават сметка за това, защото са хилави, разглезени и страхливи. Но, но на вълка мястото не е в кошарата. Разбира се, това не се отнася за всички, но това е една и тенденция, и доминанта. По тази причина препоръчвам пълен фокус върху Словото, препратки към личности и доктрини с общочовешко значение и максимално маргинализиране на т.нар. форуми, които на този етап са позор за Словото. Това са всичките тия, дето са се изтегнали удобно в офисите си или в къщи и пишат в несвяст гупост след глупост, след което си мислят че са допринесли много за духовното си развитие.

Според мен, страничния наблюдател, който влезе тук да търси помощ, в повечето случаи си казва "Бате, имало и по-зле от мене, ами да се изнасям оттук по най-бързия начин". И това се случва именно поради точка 3. Аз казвам, че на лъжеца шапката гори. Ако някой след това си хвърля шапката на земята, или вика че няма шапка, вината не е моя. Желая ви попътен вятър.

Тъй като все още не сте ме "тръкнали", ще си позволя още едно предложение - регистрацията да бъде със собствено име, снимка, образование, занятие, възраст. Ясно е защо - мишоците много обичат да се крият зад никове и аватари.

Администраторска бележка: По молба на потребителят, акаунтът му е изтрит

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Още едно предложение: да се сменят емоц-иконите от този вид :3d_144: с нещо по-семпло, но по-приятно, например наличните вече :P или нещо подобно.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest Мона

Тези три въпроса винаги касаят конкретни неща и всичко е свързано с това как администраторът вижда сайта си в перспектива, т.е. в развитие. Промените винаги са съотносими с очакванията и с конюнктурата (всеки сайт има различни опции и жанрова характеристика, което от своя страна предопределя и типа потребители).

А сега конкретно, няма как да не се засегнат частни интереси: дали на потребителите, дали на администраторския екип ...

Аз лично бих ограничила и лимитирала броя мнения на потребителите (например брой мнения за месец). Защо? Колкото и пъти да отворя този сайт, аз виждам едни и същи хора, които, независимо от типологията на темите, се чувстват длъжни да пишат, да определят и да дават своето мнение. Ограничаване на словото - възможно е да има и такава трактовка на подобна идея, но твърде често, това ми действа отблъскващо (писането на едни и същи хора, които са намерили благодатна почва за себеизява), а предполагам, че и на други потребители. За мен това явление е проява на своего рода спам, дори и да не изглежда такъв на пръв поглед.

Та това бих направила аз, на първо време :)

Редактирано от Мона

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

1. Току що написах мнение, реших да цитирам друг участник и всичко написано от мене изчезна. Не ми се пише пак...

2. Предложението да се ограничи броят мнения за определен период кой знае защо ми напомни за едно приложение. Ако искаш да го ползваш, трябва да си платиш или да чакаш две денонощия да получиш само един кредит. Хич не ми харесва. Имам периоди, когато ми се пише и такива, когато само си мълча. Освен това тук има много чаровни участници, които не желая да бъдат ограничавани в изявите си. Някои ме зареждат положително, някои ме развеселяват, някои ме карат да се замислям. Не бих искала да се отнема свободата на изказване.

3. Страницата "Форуми" на моя браузър представлява едно голямо празно петно в лявата средна част и тясна колонка с буквички в дясната. Снимките може да се редуват в едно и също прозорче, с натискане върху което да се отварят албумите, не е нужно да заемат толкова място.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Аз нямам почти никакъв опит с форумите, мисля че този ми е първият, в който участвам.

Трите неща, които бих променила ако съм администратор са:

1. Подкрепям Мона за лимитирането на броя мнения на потребителите (например брой мнения за месец) по същите причини, които тя е посочила. Но бих лимитирала и броя на темите, които може един потребител да задава в рамките на месец. Все си мисля, че и сега съществува такова ограничение, но не се спазва.. Понякога имам чувството, че някои на всяка цена се стремят да заемат почетното първо място по брой мнения за деня, като залагат на броя, а не на качеството на съдържанието...

2. Нещото, което признавам си ме нарани е при регистрацията въпроса "Кой гарантира за Вас? Ами никой... Почувствах се като натрапник, неканен гост, паразит. Отрепка, която се опитва да бъде там, където не й е мястото. Признавам, това за момент ме разколеба дали да продължа. Прочитайки малките буквички след това, очаквах на електронната ми поща да получа писмо с безброй уточняващи въпроси до девето коляно:) Това бих премахнала ако съм администратор, защото смятам, че е обидно - поне аз така го почувствах. Наистина това е субективно, но... Споделяйки с моя приятелка за този форум и регистрацията и присъствието на този въпрос - тя също реагира като мен - почувства се наранена и обидена. Със сигурност наличието на този въпрос има своето предназначение, но то може би остава неясно за обикновените хора.

3. Признавам си, бих променила системата за лични съобщения! Бих я направила по-лесна за навигация и по-достъпна. Аз поне се затруднявам:) Може би е от възрастта:) Но съм упорита и вярвам, че ще разгадая мистерията й:)

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Колко мнения има право да даде един потребител в рамките на 2 часа,искам да попитам?Редно ли е това?Emma83-Вчера: първо мнение-20.28-20.50-20.51-20.59-21.02-21.13-21.25-21.35-21.37-21.40.часа.Нямам намерение да изброявам темите.Изключително неприятно е ,като влезеш в сайта и се заредят мнения на един и същи потребител до безкрайност.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Не мисля че трябва да се ограничават мненията по брой. Възможно е потребителят да е останал свободен точно сега и "наваксва". Проблем ще бъде, ако мненията са спам, но в случая съвсем не са - точно обратното, за което благодаря на Ема!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Не съм точно по темата, но бих искал да има място, където с повече конкретика да бъдат дефинирани духовни понятия. Нещо като есе на теми, които иначе прехвърлят десетки страници, или ако щете уикипедия по езотерика.

Иначе не виждам нещо съществено да се нуждае от промяна във форума.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Ооо, благодаря ти! Мислим еднопосочно. Аз отдавна си мечтая да стигнем до това място. Дори преди години го заложихме като план за уикиПортала - ако има ентусиасти с повече свободно време, ще съм щастлива да работим заедно! Тук

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Ако аз бях администратор или модератор, бих се разходил из разделите и бих коригирал или редактирал заглавията на множество теми. Хубаво би било някой да си направи труда да пооправи заглавията. Разбира се, това може и да не е само един човек.

Не става дума да се подменят заглавията, а - само да се изчистят от грешките в тях.

Колкото до мненията на новите потребители, които следват едно след друго... Не трябва да се считат за спам или флейм, ако са по темата, ако са информативни, ако не са свързани с реклама... Новият потребител вижда няколко теми, по които смята, че има какво да каже и споделя мнението си по тях.

За някого това може и да изглежда дразнещо, да вижда отговорите само на един и същи потребител, но просто в този момент музата му го е осенила или е имал нужда да напише нещо, да сподели мнение. Не смятам, че трябва да се ограничава броят на темите и на мненията, които потребителите да могат да пускат на седмица или на месец.

Нито смятам, че трябва да им се забрани да пишат 7 или 14 дни след като са се регистрирали, за да им се даде време да свикнат с атмосферата във форума, с тематиката, с изразните средства.

Според мен, такива рестрикции само ще отблъснат читави потребители. А форумът не би спечелил нищо от това.

Редактирано от ISTORIK

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Не че съм "за" отрицателния вот, нито се страхувам от порицания, но от самото ми нахлуване в Порталът / тогава четох полемиките по повод на репутациите / си задавам въпрос " Само с плюсове, много плюсове /ако всички подхождат като мен / не се ли нарушава равновесието, колкото и имагинерно да е?" И как би изглеждал пределът на плюсовете,......да не би като едно огромно цунами от възхищение.... Колкото до мен, продължавам да се радвам като малко дете на всяка репутация... и ги раздавам със същото чувство.

Редактирано от Inseparabile

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Ако бях администратор, щях да премахна ограничението в подфорума "психотерапия-онлайн"

Ограничението, че всеки пост първо се преглежда от модератор, а след това се публикува.

Модераторите са действащи психолози , и пускат общо взето само техните си мнения

Тук там, много рядко и нечие друго.

Oт друга страна в отговорите си модераторите-психолози, след като дадат насоки

винаги завършват със съвети да се потърси лична среща с психолог. 

Нямам против тяхната работа, сигурно за много хора е полезна,

но не мислят ли, че освен тях и други не-психолози биха дали съвети

Предполагам много хора са се пробвали да посъветват нещо питащия, но мненията им не са видяли бял свят

И как може да реши модераторът-психолог, че нечие непрофесионално мнение никак няма да е полезно за питащия и да не го публикува. Той откъде знае кое би помогнало повече на питащия?

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Мога веднага да обясня причината.

В нашия форум съществуват две места, където участници могат да се обърнат за съвет или да споделят нещо. Едното е подфорум Лични истории. Другото - Психотерапия онлайн. Мисля, че няма нужда да обяснявам защо са две и защо са с различен режим. Ако един потребител желае да получи съвети от всякакви хора, той ще пише в лични истории, ако иска само от специалисти - в другия. Важно е потребителят да има избор. Модераторите поемат отговорност за това какви съвети и мнения ще получи човекът с проблем само ако този човек се е обърнал към техния форум. 

 

Ако все пак някой би желал да даде съвет на човек писал в психотерапия онлайн, той спокойно може да го направи с лично съобщение, което не се контролира от модератор. 

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

№1Модераторите да следят новите теми и когато има стара такава или много подобна и новата я дублира,защото потребителят не си е дал зор да прегледа темите във форума,просто поста да бъде преместен във старата.

№2Много ми се иска да оформим езотерично-духовна част с теми,където да не се допуска спам и празни приказки,единствено сериозни мнения носещи знания и информация, за сериозно търсещи.

№3Подкрепям и vorfax в контекст на №2

 

 

Не съм точно по темата, но бих искал да има място, където с повече конкретика да бъдат дефинирани духовни понятия. Нещо като есе на теми, които иначе прехвърлят десетки страници, или ако щете уикипедия по езотерика.
Редактирано от Мария-София

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Ако на някого му се занимава, тук съм дал една идея за есета на духовна тематика, като освен предложените от мен теми, може да се добавят още много. Ето темата с предложението:

 

http://www.beinsadouno.com/board/index.php?showtopic=13473&hl=

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Ние избираме политиците каквито сме..Те са нашо производно .Не бих спирал коментарите за политиците защото ги определям за хентарски или от страх.

Редактирано от mihailo

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Моля регистрирайте се, за да коментирате

Вие можете да публикувате коментар след като влезете в акаунта сиВлизане Сега

×