Jump to content
Порталът към съзнателен живот
yasoo

Лечение на животни с хомеопатия

Recommended Posts

Здравейте,

започвам малко по от далеч за да стане ясно какъв е проблема и защо задавам този въпрос. Имам куче, Кавказка овчарка на 3 години което се разкуца с предните крака от както застудя времето (преди 2 месеца). Куцотата е най-явна след като кучето е било в покой и при изправянето първите му десетина крачки ги прави с големи мъки, като се пораздвижи вече няма проблем и куцането е слабо. Правихме рентгенови снимки и на двата крака на лакътни и на раменни стави (при раменните няма проблем)... лошото е, че от петима доктори с които съм се консултирал получих все различни диагнози :( Мнозинството от ветеринарите все пак са на мнение че има "фрагментиран медиален короноидален израстък" (форма на лакътна дисплазия)

Разбира се първото което направих е да се консултирам с нашия хомеопат.... през последните 2 месеца давахме Рус Токсикодендрон, Дулкамара, Калкареа Флуорика и Калкареа Фосфорика... за съжаление резултат няма никакъв до момента :(

Та сега по същество.... от няколко места ми хвалят "Зил Т"  http://www.medicine....ekarstva/zeel-t  

Та интересува ме колко дни да му го давам и по колко хапчета на ден е препоръчително? В листовката пише 3-5 пъти дневно по една таблетка за възрастни. По толкова ли да давам и на него и колко дни? Само да добавя, че кучо тежи 65кг. :)))

Благодаря предварително!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Използвам въпроса на yasoo за да открия тема за лечение на животни с помоща на хомеопатията. Водеща на темата ще е моята колежка хомеопат Мария-София, която има богат опит в лечението на домашни любимци с хомеопатия. На добър час! :)

По-добре ще направите за домашния си любимец, ако не му дадете от тази хомеопатична "боза" - смеска от 14 коренно различни хо л-ва.

Може да му навредите, вместо помогнете.

Редактирано от Alexander

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Ще предам основното от контакта ни с yasoo,тъй като беше на л.с.

Мария Не му е уцелено лекарството,затова хомеопатията не е помогнала.

Опиши ми характера на кучето и нещо повече за болките и какво го подобрява или влошава

и характерни особености ,които има животното...

Знаеш,че,както няма еднакви хора,така няма и еднакви кучета...

yasoo А по принцип за кучо.... еми порода Кавказка овчарка е на 3 години, тежи около 65кг. Разкуца се за първи път още миналата есен щом застудя времето, на пролет още с първите топли дни куцането спря и всеичко привидно си беше на ред. На скоро преди има-няма 2 месеца от както застудя времето куцането пак започна и този път е доста повече. Куцотата е най-явна след като кучо е бил в покой, при изправянето първите му десетина крачки ги прави с големи мъки, като се пораздвижи вече няма проблем и куцането е слабо. Както писах и в темата правихме рентгенови снимки и на двата крака на лакътни и на раменни стави (при раменните няма проблем)... лошото е, че от петима доктори с които съм се консултирал получих все различни диагнози Мнозинството от ветеринарите все пак са на мнение че има някакъв вид лакътна дисплазия.

За характера на кучо какво да кажа, емиии.... като цяло е голям лигльо поне със семейството и с познати. Непрекъснато иска да му се обръща внимание, сравнително игрив е (с възраста все по малко играе де). С две думи голям добродушко :))) Към непознати положението е малко по различно.... когато си е в двора е истински пазач, трудно допуска непознати и тогава вече си се изявява характера на Кавказката овчарка. На разходка (разхождам го пуснат) е мирен и спокоен, на вън на човек никога не е реагирал, единствено от време на време реагира на някои мъжки кучета, но не на всички мъжкари, и обикновенно реагира единствено ако го предизвикат, случаите в които той е започнал пръв свадата са голяма рядкост. Голям любовчия хихихи види ли женска независимо дали е разгонена или не става като "кон с капаци" търчи само по нея и никой друг не отразява. С две думи да обобщя.... недоверчив към непознати когато си е на негова територия и добродушен със семейството и познатите. Не е лаком (даже редовно не си доизяжда яденето) Еми не се сещам какво друго мога да кажа за него.... ако имате въпроси питайте :)

Ще съм Ви много благодарен ако ми помогнете, просто вече не знам какво да правя за това сам започнах да му давам и Зил Т. На ветеринарните лекари много не мога да им се доверя особенно след като няколко човека ни поставиха все различни диагнози.

Мария

Това,което си ми писал,е характерно за породата.Трябват ми негови особености.

Случи ли се нещо у дома,преди куцането да се появи за първи път?

От кога пътуваш толкова често?

Колко човека го гледат и кой е водача на глутницата за него?

Кой се занимава основно с него?

Колко вода пие и как я пие?

Според теб какво го подобрява/освен хубавото време/-поза,покой или движение,

лежането или дългите разходки?

Какво прави след разходка-ляга веднага или се движи още?

Какво обича да яде,какво не обича,/ако му угаждате де/С какво го храниш?

Къде живее-на двор,в апартамент,къде и колко го рахождаш?

Ще се опитам да помогна от разтояние,защото е добре да го видя на живо

yasoo

.Еми значи какво да ти кажа, започвам по ред....

Нищо по съществено не се е случвало преди да започне куцането, или поне не мога да се сетя.

  • Пътувам от съвсем скоро... има няма 2-3 седмици... преди това не съм мърдал от София сигурно с години :D
  • Шефа в къщата съм аз на 100% главно аз се занимавам с него от-до, единствено от време на време леля ми го храни когато мен ме няма.
  • Привързан е най много към мен, изляза ли на някъде ляга пред входната врата на двора независимо дори и да вали и ме чака да се прибера... любов голяма хихихи
  • Вода... хммм еми сравнително рядко, главно сутрин и вечер след като се наяде пие. Също ако играем по двора след като е потичал малко обикновенно пак се насочва към купата с вода, но като цяло по няколко пъти на ден пие по повечко и толкова.
  • Еми когато е в покой няма проблем, след изправянето му първите крачки ги прави с голямо куцане, но като се раздвижи малко и се подобрява, но пък при някоя дълга разходка дори на ходом ако минем 4-5км куцането лекичко се засилва. Също ако има по резки натоварвания (при малко по дълго "екстремно" тичане) пак се разкуцва повече.
  • Обикновенно след разходка първата му работа още с влизането в двора е да се пльосне някъде да почива и може би 10-15мин след това чак става.
  • Храната... еми това е една много дълга тема, но с 2 думи: предимно му готвя, дневната му дажба е около 600гр. мръвка (фенери, гръкляни, свински дроб, пилешки дробчета, сърца, рагу, патешки шийки...), около 500гр. варен ориз, 200гр. суха храна, 2-3 филии хляб а редувам през седмицата моркови, извара, яйце, овесени ядки, също от време на време добавям по мъничко ленено масло (или семе) или зехтин към яденето заради Омега 6 и 3. Задължително след всяко ядене се лигавим и даваме и десерт по 1 кремвирш :))) В общи линии това ни е дневната дажба. Храним се по 2 пъти на ден (сутрин и вечер). Най-любими са му пилешките дробчета, свинските и телешките сърца, рагуто и наденица (ама само на Леки хихихи), обожава и сух хляб да яде, но избягвам да му давам. Не понася сухата храна както и готовите купешки лакомства за кучета (яде ги единствено ако са размесени с манджата).
  • Живее пуснат на двора (никога не е връзван) за съжаление препочита да спи и лежи на цимента поне през деня, вечер ляга на дървена скара с черга която съм му направил а само в най големите студове или дъждове си влиза в къщичката ккоято съм я напълнил поне с 1 педя слама. От както застудя времето и се разкуца преди 2 месеца вечер го вкарвам вътре при мен да спи (не е много доволен, не обича топлината ама няма избор)
  • Разхождаме се само вечер по веднъж на ден за около час и половина в парка до нас, пуснат е, не го държа на повод. Правим поне по 3-4 обиколко в парка които се равняват на 3-4км. Последната година от както порасна все по малко играе с кучетата, предпочита да обикаля и да си души по земята.

Мария

Още едно уточнение за водата-пие голямо количество наведнъж? Или на малки глътки?

yasoo

Доста вода си пийва, но на малки глътки... просто седи по цяла минута сигурно над купата докато се напие хубаво.

Мария

Лекарството е ..........

Ще го започнем в седмицата, когато вече няма да пътуваш,защото разхождайки го, ще го наблюдаваш и ще ми казваш как е с куцането.От сега не мога да кажа колко дълго ще го взема 5 или 10дни...зависи от много неща.Заболявянето не е от вчера,това също е от значение.В хомеопатията няма схеми,знаеш,нещата са индивидуални за всеки

отделен случай.

Редактирано от Мария-София

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

yasoo

Здравей,

преди малко говорих с моя хомеопат по съвсем страничен въпрос и се оказа, че не бил свършил с лечението на кучо, явно миналата седмица последно като ходих при него не съм го разбрал правилно. Имал е в предвид след последното което давахме да се изчака 10-15дни за да се види ще има ли резултат.

Започвам да му давам Калкареа Кербоника 30сн по веднъж в седмицата и каза, че ще стигнем до 200сн....

Не знам дали е удачно да започваме в момента, та май ще се позабавим . Ако нямате нищо против, нека изчакаме да приключа с карбониката пък да видим ще има ли резултат и ако няма то тогава ако не сте се отказали вече да ми помогнете ще започнем ...... Благодаря :)

Мария

ОК,изборът е твой.:thumbsup:

Аз съм готова да помогна,ако имаш нужда.60.gif

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте,

Имам възрастна котка, която от 2-3 години прави бронхит, според ветеринаря. Започва, когато застудее времето - октомври . Лекувахме с антибиотици, но от миналата година не помагат. Последно давахме в началото на януари 2011г. и от 2-3 дни симптомите се появиха отново. Те са - мокър нос, кихане с изхвърляне на безцветни или бели секрити от носа, кашляне с хъркане в гърдите. Какво да правя???

Бихте ли помогнали !!!

Благодаря !!!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Котката на моя позната беше излекувана от сериозно заболяване с помощта на хомеопатия.

Може би това е най-добрия вариант за лечение на Вашата котка!

Редактирано от Пламъче

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Някой знае ли дали при котките съществува някаква тенденциозност на заболявания свързана с възрастта или това е индивидуално при всяко животно?Моят котарак е на 2г и 10м. и досега не е проявявал симптоми на каквато и да било болест,но с напредване на годините може ли да се очаква промяна?

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

И котките като хората са различни!:)

Не е задължително с напредване на възрастта да се появят здравословни проблеми.Някои котки са много здрави - дано твоят писан е от тях!:)

Моят котарак е почти на 8 години и не е боледувал.Преживя дребен инцидент - падна от радиатора на който спеше и лошо си навехна крак.Възстановява се!:)

На котките не бива да се дават солени храни,защото получават бъбречни поблеми.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Благодаря ти Пламъче за отговора,пожелавам и на теб и на твоя писан крепко здраве и да сте заедно още дълго време.

Благодаря!:)

И на теб и твоя писан желая здраве и дълголетие!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте,

Имам възрастна котка, която от 2-3 години прави бронхит, според ветеринаря. Започва, когато застудее времето - октомври . Лекувахме с антибиотици, но от миналата година не помагат. Последно давахме в началото на януари 2011г. и от 2-3 дни симптомите се появиха отново. Те са - мокър нос, кихане с изхвърляне на безцветни или бели секрити от носа, кашляне с хъркане в гърдите. Какво да правя???

Бихте ли помогнали !!!

Благодаря !!!

Както каза и Пламъче - индивидуално е. Имам познати, при които котките още от ранна възраст (2-3 годишни) боледуват, а както и познавам котета, които и на 17-18 години са си добре и в отлична котешка форма thumbup2.gif. Моят домашен котарак през юли ще стане на 8 години - и все още май не е излязъл от пубертета и е страхотна дивотия 60.gif От уличните си любимци имам доста възрастни, които също са изключително жизнени..

Г-н v.kostov - смятам, че не е нормално при такова упорито лечение от ваша страна - да няма излекуване. Личното ми мнение е, че е добре да смените ветеринаря си. Ако желаете, споделете с нас къде живеете и при кого ходите за лечение - и може да обменим мнения по въпроса. Тук има изключително много любители на домашните животни и може да получите препоръки за други ветеринари.

А като стана въпрос за възрастта на котките - ще използвам повода да споделя една схема, чрез която се изчислява точната възраст на котките (и кучетата):

Схема за изчисление на годините при кучето и котката

Първата година се равнява на 16 човешки. Тогава животното достига полова зрялост.

Втората година се равнява на 6 човешки. Тогава животното е на около 22 човешки години.

Към всяка следваща година се прибавят по 4 човешки.

Пример: Едно животно, живяло 5 човешки години – е на възраст 34 години.

Едно животно, живяло 10 години – е на възраст 54 години.

Едно животно, живяло 15 човешки – е на възраст 74 години.

И така нататък..

Редактирано от Ирина - Horus - Чебурашка

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте,

Имам възрастна котка, която от 2-3 години прави бронхит, според ветеринаря. Започва, когато застудее времето - октомври . Лекувахме с антибиотици, но от миналата година не помагат. Последно давахме в началото на януари 2011г. и от 2-3 дни симптомите се появиха отново. Те са - мокър нос, кихане с изхвърляне на безцветни или бели секрити от носа, кашляне с хъркане в гърдите. Какво да правя???

Бихте ли помогнали !!!

Благодаря !!!

Здравейте,

Това което обяснявате ни води към предиспозиция, която докато не бъде излекувана, резултатите ще бъдат нетрайни, както показва това, че Антибиотика, който в началото е действал, вече е безсилен.

Както каза Пламъче, лекуването на такива предиспозиции са лесно лечими с хомеопатия.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте,

Имам възрастна котка, която от 2-3 години прави бронхит, според ветеринаря. Започва, когато застудее времето - октомври . Лекувахме с антибиотици, но от миналата година не помагат. Последно давахме в началото на януари 2011г. и от 2-3 дни симптомите се появиха отново. Те са - мокър нос, кихане с изхвърляне на безцветни или бели секрити от носа, кашляне с хъркане в гърдите. Какво да правя???

Бихте ли помогнали !!!

Благодаря !!!

Имам въпроси,които касаят промени от нормалното и състояние,когато не е болна:

Котката има ли промени в апетита и жаждата?Пие ли повече вода?Как се храни-увеличен или намален апетит.

Движи ли се повече от нормалното/,когато е здрава/ или предпочита да лежи?

Изисква ли повече внимание да и обръщате или не желае да я закачате?

Раздразнителна ли е?

Търси ли място със свеж въздух-открехнат прозорец?Сменя ли често мястото?

Опишете ми какво прави,когато кашля,как лежи или се движи....

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте, имам сериозен проблем с моето куче - кръстоска между гонче и златен ретривър, на 2,5 години. От половин година започна да получава гърчове, по 1 на месец-два, не много тежки и не много продължителни. Ветеринарят каза че единствено може да ни предпише "хапчета за хора" за лечение на епилепсия, но били много тежки и щяла да ги пие цял живот. Отказахме се и започнахме да й даваме витамини - някакви БеНеурин, влияеха и сравнително добре, докато ги пиеше нямаше гърчове, но направихме почивка от една седмица и много се влоши - получи 2 гърча, един след друг и то много силни и продължителни, от тогава започнахме пак витамините, но всеки ден прави по един гърч - за кратко. В дните, който получава гърч обикновено губи апетит, иначе си е живичка, не изпада в някаква апатия, обикновено след гърчовете става агресивна, може би в пристъп на страх, но иначе е много дружелюбна с всички. Някой може ли да препоръча нещо? Ако трябва още информация съм готова да отговарям :)

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Опишете характера на кучето в нормално състояние.

Има ли други промени преди и след гърч освен намаления апетит и агресивността?

Кога започна всичко ,дайте малко история около заболяването,случило ли се е нещо на кучето или в дома, преди това?.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Ами кучето е много дружелюбно - радва се на всеки, който дойде унас, все едно че е дошъл нея да види :) Затова все си мисля някой ми я урочаса :( Преди да се разболее беше много игрива - постоянно ми носеше разни играчки, пръчки и каквото намери за да се занимаваме; ядеше много като всяко младо куче. Храним я както с гранули, така и с кокали и буквално супички, каквито човек би ял.

Промени - изморена е, рядко й се играе вече. Друго нещо, което наскоро забелязах беше някакъв секрет, който й се стичаше от нослето, но не е нещо постоянно и не знам дали е свързано с гърчовете. Търси да лежи където е студено.

Гърчовете започнаха малко след като й дадохме хапче против паразити - може би на следващия ден, беше в началото на годината, февруари някъде. Не е имало някакви стресиращи събития или да се е преуморила, просто ден като всеки. Втория гърч беше след като я заведохме при ветеринаря за годишните ваксини. Аз заподозрях че може да има някаква непоносимост към лекарствата или нещо в тях, но при следващите хапчета нямаше проблеми.

Самите гърчове, не ми се сеща за тях, но лежи, рита с краката, става в лиги цялата, мъчи се да стане и залита и така може би минута, може би по-малко но на мен ми се струва вечност :( Последния път беше по-зле, няколко минути, бръчкаше си дори личицето, удряше се навсякъде, лаеше, почти виеше... После с часове сърчицето й биеше като лудо..

Иначе се чувства по-добре с Бе-витамините, след няколко дена даване гърчовете спряха... но все се надявах че няма до живот да я тъпчем с хапчета, било то витамини... Писах и на един хомеопат, каза че в 90% от случайте епилепсията е лечима с хомеопатия, стига да избереш верния метод. За жалост той е много далече от нашия град и не знам как ще й се отрази такова пътуване. Поне за сега ще отложим.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

удряше се навсякъде-удря се ,защото залита,или се удря все едно нарочно?

Как е със жаждата-пие ли вода,колко,и как-по малко или голямо количество на веднъж?

Как се държи когато и обръщате внимание,галите,иска ли или не иска да я пипате,да и говорите?

С какъв цвят е секрета от носа-бял,жълтеникав,зеленикав...?

Първото нещо е да забравите за хапчетата за обезпаразитяване и ваксините,ако искате кучето да оживее

и да има смисъл от лечението с хомеопатия.

Добре гледано домашно куче не хваща паразити,а ако се случи-има хомеопатия за това.

Редактирано от Мария-София

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Да, залиташе след гърча, но на няколко пъти се опита да се изправи и по време на гърча и тогава се разтрисаше и буташе всичко около нея.

За водата - след гърчовете пи мнооого, ама мнооого вода. Сега си пие нормално, ако тича из двора или яде някакви хрупки пие много, иначе се сеща от време на време, лизне 2-3 пъти и е готова.

След гърчовете за около минута е много агресивна, след това идва и сама да се гушка, търси винаги да е с някой. И сега позволява да се пипа, само ако й пипаш ушите се дразни и посяга да хапе, но не силно.

Секрета от носа беше с белезникав цвят, само за един ден го имаше, защото все ходех по нея с носните кърпи да я гледам.

Иначе днес дойде трети ветеринар каза да забравим за малко за теорията с епилепсията, защото според него тя имала някаква вътрешна инфекция, от която вдигала температура и може би е било за продължителен период и й е повлияло на нервната система. Много ми е чудно ако наистина е от температура как другите двама не са забелязали?!

А какво хомеопатично се препоръчва при паразити? И еднократно ли се дава, само ако има проблеми или през няколко месеца? Ние всеки месец я тъпчем с антипаразитни хапчета естествено с препоръката на ветеринаря.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Какво точно каза ветеринара за ушите?Мери ли и температурата?Носът е сух и горещ,когато кучето има температура.Нейният какъв е?

Редактирано от Мария-София

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Да напоследък нослето й е все сухо и топло. Аз не обръщах внимание, защото ветеринар номер2 (вече трябва и да ги номерирам :( ) каза че щом не се чувства добре много ясно че нослето ще й е сухо.

Иначе за ушите ветеринар3 каза, че просто не обича да й се пипат явно, защото не злобее, а просто се дърпа. И ушите й все горят, но той каза че това не било определящо. Не й мери температурата, каза че щом нослето й е сухо значи има. Препоръча ми по 1/4 упсарин за температурата и Б-комплекс за 4 дни после пак ще я види. Дано това й помогне :)

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Лекарството ще ви го напиша на лични.

Имате ли от къде да го купите?

Трябва да изберете :хомеопатия или алопатия.Двете заедно не вървят.

Ако ще дадете хомеопат.л-во,трябва да спрете всичко друго.Чакам решението ви.

Кучето е получило епилепсия-болестен ефект от ваксинация.Често срещан случай и при хора.

Ще повлияе и ушните проблеми.

Редактирано от Мария-София

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Да, ще бъда благодарна ако помогнете. Преди време си купувах едно хомеопатично лекарство от една аптека. Нямаха го, но го поръчах и още същия ден си го получих. Не ми се иска да я лекувам с традиционната ни медицина, защото е нож с две остриета - на едно помага, на друго вреди... до сега на нея повече й вреди...

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте :)

Имам запитване за моето кученце. На 7г. е, порода не мога да напиша, тъй като не знам, мисля, че не е породисто. Досега не е раждало, има добра физическа активност. Откакто го взехме всяка година му поставяме задължителната ваксина. Преди няколко месеца около слабините напипах малко топче, голямо колкото грахово зърно, движещо се. Заведох го на ветеринар, той отговори, че такива образувания се получават предимно при нераждали животни и трябва да следя, ако нарастне да я заведа, за да я оперират... Няколко месеца по-късно топчето изчезна.

Може ли да давам на кученцето си някакво превантивно хомеопатично л-во :hmmmmm:

Благодаря :sorcerer:

ПП. Ако е необходимо ще кача снимка!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

...

Кучето е получило епилепсия-болестен ефект от ваксинация.Често срещан случай и при хора.

...

Извинявай, Мария, но как установи и то така категорично, че е епилепсия и то точно от ваксината (след като първия гърч е бил след хапчето за обезпаразитяване), а от друга страна знаем, че епилепсията не е съпътствана с висока температура?

Не съм и съгласна, че едно добре гледано домашно куче няма как да се зарази с паразити. Възможности има и то много.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега

×