Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Идеята за братство


Васил

Recommended Posts

:yinyang:

Когато хората възприемат Божията Любов, тогава те ще разберат, че човечеството е техен баща, а те – деца на тоя баща. Тогава ще дойде единение, братство и равенство между народите, Аз изхвърлям думата „равен, равенство” от Божествения речник. Туриш ли тая дума между хората, дяволът веднага ще ги посети. Братството е на място, но равенството е изопачена дума. Братството почива на любовта. За каква любов говорите: човешка или Божествена? Помнете: Любовта е една и неделима. Тя е велика идея, велик импулс. В тая любов се крие всичко; и братство, и свобода, и знание, и мъдрост, и култура, и цивилизация. Пред Божията Любов всичко отстъпва.

Б. Дуно, Нито Тържик

:feel happy:

Сега съвременните християни питат какво нещо е християнството, каква религия е то? И разказват, че християнството това било, онова било. Не, не, Бог е Любов, която трябва да съедини хората да живеят в Любов, в Мир и в Братство, а дали те са царе, управляващи и какво положение заемат, това са второстепенни неща. Всички хора трябва да живеят по Любов, братски, трябва да имат взаимно уважение

...

В нас трябва да проникне онова благородно чувство на Братство, че като срещнем една жена или един мъж, да видим в лицето им един наш брат. Ако може да възпитате това чувство на Братство, ще поставите човечеството на една нова нога. И тогава няма да има между нас туй неразбиране, а ще има един правилен стремеж.

Б. Дуно, Пробуждане на колективното съзнание

:feel happy:

Всяка свободна религиозност, която ще се развие в бъдеще сред човечеството, ще почива на това, че в човека ще се признае, във всеки човек ще се признае образа и подобието на Бога по един действителен начин в практиката на живота, а не само на теория. Тогава не ще съществува вече никаква религиозна принуда, не ще има нужда да съществува никакво религиозно принуждаване.

Р. Щайнер, Лекция пред членовете на Антропософското общество

:feel happy:

Братството и Новото Учение не е привилегия нито на организация, нито на затворена форма. То не е църква или секта, не е революциона научна доктрина или нова философска система, въпреки че оказва влияние на всички сфери от човешката дейност.

То е в това неуловимо нещо, което прониква сърцата ни умовете ни, изпълва душите ни, и ни помага да осъзнаем колко дълбоко сме свързани, колко велика и реална е любовта.

Много чувствителни души и напреднали умове, много добри хора и велики творци улавят това невидимо влияние, това Божествено Слово, и независимо дали го осъзнават или не, то се вплита в тяхната дейност и творчество.

Божественото изпълва целия всемир и се проявява непрекъснато.

То се съдържа във всеки един от нас, във всяка велика идея и стремеж към красивото и вечното.

Ради

:feel happy:

Няма определена формула. Трябва просто да намериш себе си и да осъзнаеш ролята и смисъла си. Вече си член на братството - братство на идеи, мисли, чувства, желание. Аз искам любов, ти искаш любов - вече сме братя. Аз търся истина и ти - вече сме братя... Венцислав

:yinyang:

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Братство, сестринство - единство... Братството е проявление на Йерархията на Светлината и е основа за нейното съществуване на всяко ниво. Братството е йерархично, а йерархията се гради въз основа на братството! Братството предполага осъзнаване на единството между учасатниците в него, а това означава че за да може да бъде то реалност егоизмът трябва да остстъпи пред Любовта и осъзнаването на Цялото ! Братството се проявява във всички измерения на битието и далеч не се огреаничава до физическото ни измерение. Братството е Космическо, Вселенско понятие - наши братя са Ангелите, Архангелите, Силите, Престолите, Троновете, Херувимите, Серафимите...

Има братства които се градят въз основа на страха и насилието - Учителите на човечеството казват че на нашата планета и измерение и те си имат мястото... Но, да не дава Господ на никой от нас да участва съзнателно или несъзнателно в подобно братство! Космосът е необятен и тайните които трябва да научим ни очакват - ние сме безсмъртни и омнипотентни Космически Жители - само трябва да го осъзнаем и приложим!!! :feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

Различните учения са много разпръснати капки от единния океан на Изначалната Истина, поне на пътя към нея! Нима съзнанието може да се насити само с една капчица - на мен всичките религии и школи взети заедно не ми стигат не само поотделно с тесните си гледни позиции, но и всичките вкупом. Дори и да образуват един по-пълен пъзел събрани заедно, всичко което се получава е една единствена глътка знание - а съзнанието ни има нужда от цял океан! От Извора!От Истината, каквато е-поне от едно ново стъпало по пътя към нея! ...

много ми харесва това което казваш:). И аз така чувствам нещата... Мислил ли си защо става така, че нито едно едно учение и религия не могат да задоволят жаждата на душата ни?:) Струва ми се че е така защото ние сме центърът, съсредоточието на един свят - нашият собствен:) Когато се "срещаме" с едно ново учение, с кое да е учение, ние се срещаме с него чрез нашата "повърхност". Срещат се две повърхнини - образно казано:) Според мен, за дълги години ние оставаме на повърхността си, изследвайки дадено учение, даден обект изобщо... В самото начало имаме някакви бързи "постижения" - "успехът на начинаещия" както се казва:) ... Поради това често се случва начинаещи ученици да се главозамайват от изживяванията си и да считат че са отмахнали "булото на изида":))) С годините обаче, човек разбира че "легенчето с вода" което е открил няма дъно, че колкото по дълбоко търсиш, толкова по-дълбоко и..по-дълбоко... до безкрай...до нашия собствен безкрай... Поради тая причина, всеки от нас има нужда да открие "собственото си учение" - наричам го така защото всяко друго учение е само чужд прочит, поглед отстрани, върху нещо което зове да бъде лично изживяно...

Всички пътища водят дотук

Някакви пътници стигнали в подножието на високи планини, тъй като им казали, че на върха има несметни съкровища. Скоро те видели, че до върха водят много пътища. Тъй като искали да стигнат по-бързо, те се спрели и започнали да спорят кой път води догоре най-бързо. Не стигайки до съгласие, решили да обиколят селата в подножието и да разпитат кой е най-прекият път. Във всяко село те получавали един и същи отговори - всеки път, който започва оттук, води догоре. Останалите никъде не водят. Най-смелите от тях започнали да катерят и стигнали плато, от което дочули вик от върха:

- Не се съмнявайте, всички пътища водят дотук....

Изпълнени с радост те поели надолу обратно и започнали да обикалят отново селата и да съобщават какво са чули. Където жителите не им вярвали, те надавали викове и започвали да спорят.

Очевидно заради силния вятър те не могли да чуят цялото послание. А то било:

- Всички пътища водят дотук. Качете се по който и да е от тях....

(суфи притча)

Понякога една човешка мисъл може да ни обнови и повдигне. Като знаете това, трябва да разберете смисъла и предназначението на човешките общества. Както прозорците на къщите са необходими за проветряване на въздуха, така и обществата имат за цел да предпазват хората от задушаване. Колкото повече прозорци има къщата, толкова по-добре.

...

Питам: Какво е предназначението на земния живот? Какво е предназначението на нашата култура? Ще кажете, че предназначението на културата е да създаде държава, семейство, наука, религия. Ако, наистина, това е предназначението на културата и на нашия земен живот, защо да не създаде такава религия и наука, които да обединят всички хора? Ако религията е велика наука или велико учение, би трябвало тя да бъде приложима към всички разумни същества.

..

Сега, вложете вярата си в живота и знайте, че няма по-мощна, по-велика сила от Духа. Вън от Божия Дух няма по-мощна сила - така зная аз.

Б. Дуно, Аз съм жив

Линк към коментар
Share on other sites

  • 6 months later...

Напълно споделям идеята за братството между хората, за нашето единство и единосъщие с първоизточника и основата на всички неща във всички светове. Наричат го по различен начин в различните места по Земята - лично аз го възприемам като Любовта.

Буда е дал учение на Състраданието и Любовта. Човек търси просветление и го намира, когато директно изживее, възприеме и осъзнае Единното Съзнание, което е вечно /безначално и безкрайно/, проявяващо се в абсолютно всичко. Когато се свържем с него ние се сливаме с всичко. Така го наричат будистите и търсят просветлението по най-различни начини.

Такъв е пътя на Йога, Самкхя и Ведите.

Така е с Аллах и исляма в дълбокия му смисъл.

Учението на толтеките от Мексико.

Всъщност всички пътища в крайна сметка някога, някъде се допълват и тогава става ясно защо са се развивали отделно известно време и защо в съответния регион на Земята.

На едно много дълбоко ниво ние всички сме едно, колкото и различни да изглеждаме. Макар и на този етап да забелязваме предимно различията.

Благодаря за този форум. :angel:

Калоян

Линк към коментар
Share on other sites

:) Сутринта се събудих със следната мисъл :

БРАТСТВОТО  е осъществимо само при проява на космическото съзнание, а е непонятно за самосъзнанието.

Пътят за пробуждане на космическото съзнание е път за осъществяване на БРАТСТВОТО.

:sleeping: със сигурност не е моя, май е от Словото на Учителя.

:sleeping: космическо съзнание = свръхсъзнание предполагам или не съвсем...

:feel happy: Любов + Светлина + Мир + Радост :feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 months later...

Според мене Братството означава най-вече съпричастност към Живота изобщо. Правейки неизбежните разграничения от практическо естество във всекидневието, на едно по-дълбоко ниво да усещаме, че пред лицето на Тоталната Мистерия разбираме, не разбираме, означаваме или не означаваме едно и също... и това именно да ни подтиква да си помагаме, доколкото можем, а не да се сравняваме кой е "напреднал повече". Един съвременен психолог и духовен изследовател - Кен Уилбър, обобщава, че има Основна ценност, която е еднаква за всички неща, освен това Еволюционна ценност, която отразява йерархията и на последно място Външна ценност, с ограничени пълномощия в материалния свят. Всички те са необходими, но ние често правим каша от тях... изглежда това предизвиква и трудноста, за която говорих преди малко в "Опасностите...". Благодаря.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 months later...

Много е писано, проповядано и говорено относно братството. Толкова много е казано и толкова малко е прилагано, че светът като че ли се е компрометирал. Все пак думата братство е израз на първоизточника и целта на човечеството; тя е ключовият тон на четвъртото царство в природата - човека.

Братството е велик естествен факт; всички хора са братя; под различните цветове на кожата, вероизповедания, култури и цивилизации съществува само едно човечество, без разлика в най-важната му същност, в произхода му, в неговите духовни и умствени дадености, възможности и качества, път на развитие и еволюционно разгръщане. В тези божествени качества (защото такива са те в същност) всички хора са равни; единствено във връзка с времето с степента на прогрес, до която са достигнали в разкриване на присъщата им божественост в цялата и пълнота, се проявяват временните разлики.

...

Осъзнатото братство неминуемо ще се изрази истински чрез установяване на правилни човешки взаимоотношения и възпитаване на добра воля.

Проблемите на човечеството (147-8) - Дж.К.

Дълбока съкровеност обгръща понятието Братство.

Огромна радост изпълва съзнанието при мисълта

за съществуването на Сътрудничество в името на Знанието.

Тази мисъл утвърждава: някъде в света живеят Верни Сътрудници.

Нека си припомним основите,

които ще ни отведат при БРАТСТВОТО.

:angel:

Редактирано от Васил
Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...

... между нас трябва да бъде установено доверие, което ще се основава не на пазене на тайни, а на истина и разбиране.”

А.Бейли - Ученичеството в Новата Епоха, том II, стр.4

Първото нещо, което трябва да бъде установено в една група от ученици, е любов и доверие, тъй като без тях не може да се осъществи истинско предаване на мисълта. Там, където не съществуват любов и доверие, те определено трябва да бъдат съзнателно развити.

А.Бейли - Ученичеството в Новата Епоха, том I, стр.725

Редактирано от Васил
Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...

Напълно споделям идеята за братството между хората, за нашето единство и единосъщие с първоизточника и основата на всички неща във всички светове. Наричат го по различен начин в различните места по Земята - лично аз го възприемам като Любовта.

Буда е дал учение на Състраданието и Любовта. Човек търси просветление и го намира, когато директно изживее, възприеме и осъзнае Единното Съзнание, което е вечно /безначално и безкрайно/, проявяващо се в абсолютно всичко. Когато се свържем с него ние се сливаме с всичко. Така го наричат будистите и търсят просветлението по най-различни начини.

Такъв е пътя на Йога, Самкхя и Ведите.

Така е с Аллах и исляма в дълбокия му смисъл.

Учението на толтеките от Мексико.

Всъщност всички пътища в крайна сметка някога, някъде се допълват и тогава става ясно защо са се развивали отделно известно време и защо в съответния регион на Земята.

На едно много дълбоко ниво ние всички сме едно, колкото и различни да изглеждаме. Макар и на този етап да забелязваме предимно различията.

Благодаря за този форум. :angel:

Калоян

И аз благодаря! :3d_053:

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Братството е една от най-важните повели на Създателя: "Създадох ви по свой образ и подобие, да сте свободни и да се обичате един друг". Братството става възможно, когато сме осъзнали всемирната Божия любов, когато сме я приютили в сърцата и душите си. Цялата вселена е организирана на принципа на братството! На принципа на Любовта, Мъдростта и Свободата!

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...

Тук можете да се запознаете с текста на Декларация за човешките ценности, предложена от духовен учител за ратифициране от общото събрание на ООН:

http://artofliving-bg.org/UDHV_March_28_2007.pdf

Според мен тя е напълно в духа на принципите за братство и хармония между народите, като се основава на общите духовни принципи, залегнали във всяко духовно учение. Мисля че нейната цел е да ни концентрира в общата Божествена основа, познавайки която всички хора на Земята, независимо с какво се занимават и каква духовна пътека следват ще могат да си подадат ръка и да съжителстват хармонично и в разбирателство. Един вид уважаване на различията между различните култури и достигане до хармония в (и въпреки!) многообразието. Дошло е време, в което човешките ценности трябва да станат основополагащи във всяка сфера на живота, не само в духовните общества, но и сред политици, бизнесмени и т.н., защото човешките ценности са в природата на абсолютно всеки човек. Целта на декларацията е да създаде почва, за да могат да разцъфтят тези ценности във всяко човешко сърце.

Линк към коментар
Share on other sites

Тук можете да се запознаете с текста на Декларация за човешките ценности, предложена от духовен учител за ратифициране от общото събрание на ООН:

http://artofliving-bg.org/UDHV_March_28_2007.pdf

... тя е напълно в духа на принципите за братство и хармония между народите, като се основава на общите духовни принципи, залегнали във всяко духовно учение. Мисля че нейната цел е да ни концентрира в общата Божествена основа, познавайки която всички хора на Земята, независимо с какво се занимават и каква духовна пътека следват ще могат да си подадат ръка и да съжителстват хармонично и в разбирателство. ... хармония в (и въпреки!) многообразието. Дошло е време... човешките ценности трябва да станат основополагащи във всяка сфера на живота, не само в духовните общества, но и сред политици, бизнесмени и т.н... човешките ценности са в природата на абсолютно всеки човек. Целта ...да разцъфтят тези ценности във всяко човешко сърце.

:thumbsup2:

"3.1 Въпреки че качествата на ненасилие, приятелство и сътрудничество представляват най-висш израз на

човешкия дух, често по-низшите качества на насилие, агресия и доминиране се уважават,

възнаграждават и възхваляват в съвременното общество. Тези по-низши качества, характерни за животинския свят, понякога погрешно се асоциират със смелост, сила и героизъм и следователно се тачат от много хора.

3.2 Младите хора в частност често търсят одобрение и признание от връстниците си като се държат агресивно и насилствено. Да си възприеман от връстниците си като особено насилствен, агресивен и дори жесток е източник на силно чувство на гордост. За нещастие, подобна гордост или статут не са отредени за качества като ненасилие, приятелство и сътрудничество. Всъщност тези човешки ценности може дори да се разглеждат като знак за слабост вместо на огромна сила, каквато те реално

представляват.

3.3 Тази ситуация трябва да се преобърне. Ненасилието, приятелството и сътрудничеството трябва да бъдат признати като новата норма, като отличителните белези на днешния истински герой. Нещо повече, трябва да се разпали чувство на гордост от тези качества, а не от насилието и агресията.

3.4 Трябва да насърчим създаването на нови ролеви модели и герои, за да събудим отново човешките ценности у младежта. Днешните герои на човечеството би трябвало да илюстрират тези ценности, които представляват най-висш израз на човешкия дух и да служат като примери за ненасилие, приятелство и служба на обществото. Съвременните герои трябва да са готови да посрещнат каквото и да е предизвикателство, за да помогнат на света и хората, с непоклатима увереност в способността си да постигнат всичко, каквото предприемат. Истинските герои на човечеството сияят, не заради триумфа им над някой злодей, а поради самия им характер и добродетел."

http://artofliving-bg.org/UDHV_March_28_2007.pdf

icon12.gificon12.gif

Линк към коментар
Share on other sites

Под "братство"разбирам равенство, но мисля, човека се развива все повече в посока на индивидуализма,независимостта и самостоятелността.От тази гледна точка мога да възприема братството като уважение на другия, нещо като толерантност.

Линк към коментар
Share on other sites

:yinyang:

Когато хората възприемат Божията Любов, тогава те ще разберат, че човечеството е техен баща, а те – деца на тоя баща. Тогава ще дойде единение, братство и равенство между народите, Аз изхвърлям думата „равен, равенство” от Божествения речник. Туриш ли тая дума между хората, дяволът веднага ще ги посети. Братството е на място, но равенството е изопачена дума. Братството почива на любовта. За каква любов говорите: човешка или Божествена? Помнете: Любовта е една и неделима. Тя е велика идея, велик импулс. В тая любов се крие всичко; и братство, и свобода, и знание, и мъдрост, и култура, и цивилизация. Пред Божията Любов всичко отстъпва.

И когато тази идея, идеята за любовта, бъде приета от всички и всички и се подчинят не само идеята ще е единна и неделима, но и ние ще сме единни и неделими, и това ще е Цялото.

И както се казва в притчата, която си посочил: "Всичко лично, всякакъв егоизъм трябва да падне на земята мъртъв, не да изчезне, но да се подчини на Божественото, да се впрегне като вол, да служи за развитието на бъдещата култура. Цели осем хиляди години сме служили на егоизма – достатъчно е царувал той. Сега трябва да го сменим. С цял свят сме скарани само за егоизма. Мъже и жени, приятели и приятелки, синове и дъщери, всички са скарани все за личното в себе си. Някой казал нещо лошо за жена ти, и ти веднага се скарваш с него. – Защо се караш? – Имам чест, имам достойнство. Моето достойнство се заключава в това, което правя за своята душа; моето достойнство се заключава в истината, на която служа; моето достойнство се заключава в любовта, която нося в душата си; моето достойнство се заключава в живота, който е даден на мене и на всички хора." Всички да са единни, за едно бощо начало, началото на Доброто, на Любовта, на Новата ера.

Тук можете да се запознаете с текста на Декларация за човешките ценности, предложена от духовен учител за ратифициране от общото събрание на ООН:

http://artofliving-bg.org/UDHV_March_28_2007.pdf

Според мен тя е напълно в духа на принципите за братство и хармония между народите, като се основава на общите духовни принципи, залегнали във всяко духовно учение. Мисля че нейната цел е да ни концентрира в общата Божествена основа, познавайки която всички хора на Земята, независимо с какво се занимават и каква духовна пътека следват ще могат да си подадат ръка и да съжителстват хармонично и в разбирателство. Един вид уважаване на различията между различните култури и достигане до хармония в (и въпреки!) многообразието. Дошло е време, в което човешките ценности трябва да станат основополагащи във всяка сфера на живота, не само в духовните общества, но и сред политици, бизнесмени и т.н., защото човешките ценности са в природата на абсолютно всеки човек. Целта на декларацията е да създаде почва, за да могат да разцъфтят тези ценности във всяко човешко сърце.

докато сърцата на всички се превърнат в едно голямо общо сърце. :3d_053: което ще тупти в един ритъм и в хармония с Космическото съзнание.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 year later...

Да бе...мир и любов и всички едно цяло на земята.

Уморена съм да слушам за любов и братства и разбирателства над всички хора и тнт.

Това е просто живот...роля която играем и от която се учим...сезоните са като жовота ни,а дърветата са като душите ни...идва пролетта и се раждаме,идва зима и умираме и после пак и ние дърветата растем и основата ни става по силна(душите ни)

Няма да има абсолютна любов на земята понеже земният живот е урок и за да има абсолютно земно щастие над хората значи да няма души,които се раждат и прераждат повече(и да постъпват лошо и да грешат учейки се тепърва)

Живота е един безкраен кръговрат в който хората се учат на това,което искат да се научат за да се развиват духовно,но живота е пътя по който минават учейки се и продължават и когато се научат се спира със земните уроци и продължават към другите.(поне така мисля)

Но постоянно има хора,които тепърва да се учат,остоянно има хора,които постъпват правилно или не и винаги има болка или радост и винаги има баланс и винаги има ученици и учители в живота понеже живота не е крайна цел за любов и сливане или за каквото и да е там,а е само средство за постигането му.

Линк към коментар
Share on other sites

Да бе...мир и любов и всички едно цяло на земята.

Уморена съм да слушам за любов и братства и разбирателства над всички хора и тнт.

Това е просто живот...роля която играем и от която се учим...сезоните са като жовота ни,а дърветата са като душите ни...идва пролетта и се раждаме,идва зима и умираме и после пак и ние дърветата растем и основата ни става по силна(душите ни)

Братството, единството и любовта са факт на нивото на душата. Целта е човек да постигне връзка със своята душа и съзнателно да прояви нейните качества в живота си. Всъщност душата търси начин да се прояви чрез телата, които приемаме за себе си; ние в действителност сме душите си. Говорейки за братство, единство и любов, ние всъщност имаме предвид изява на самите себе си, на вечното в нас. Външният опит е само средство да открием и събудим безкрайния потенциал, който е в нас, и да го проявим. Веднъж проявен във форма, формата вече е изпълнила предназначението си. Осъщественото братство в човешките отношения е такава форма на проявление на нашата истинска същност (както индивидуална, така и групова). Нещата в действителност са доста сложни и ми е невъзможно да ги предам точно с думи, дори и в тази малка част в която ги разбирам. Това с опита, който трупаме през живота си по принцип е вярно, но далеч не е всичко. Опитът не е нужен на душата ни, а на проявеното ни съзнание за да можем да насочим фокуса на стремежите и вниманието си към нея, да осъзнаем че сме самата нея, а не илюзорните егоистични мисли и желания с които дотогава сме се отъждествявали и които сме проявявали в живота си. Самата душа трупа опит като проявява себе си, а не нещо илюзорно и различно от нея, каквито са егоистичните чувства, желания и мисли.

С риск да внеса повече объркване, ще напомня, че човечеството в своята цялост е само силов център, аналогичен на чакрите в човешкия организъм и заедно с другите царства на природата, само част от един велик организъм. Както човешките енергийни центрове не могат да функционират правилно и пълноценно (а с това и целия организъм), така и този велик център съставян от хората, не може да функционира пълноценно и хармонично без между хората да са осъществени отношения на братство, единство, любов и хармония.

Линк към коментар
Share on other sites

Да бе...мир и любов и всички едно цяло на земята.

Уморена съм да слушам за любов и братства и разбирателства над всички хора и тнт.

...

Хората на физическо ниво са отделени, но на етерно са свързани, на етерно ниво са на практика едно цяло (това не са мои думи, мисля че съм го чела в някоя от лекциите на Щайнер), но и имам доста собствени наблюдения и доказателства, че действително е така.

Ако не бяхме, нямаше сега с вас тук да коментираме такива явления като енергиен вампиризъм или енергийни въздействия, енергийно лечение ...

Вярно много хора не го усещат това или и да го усещат, не му дават такова обяснение, а се опитват да приведат по-рационално такова - например, че се е осъществило някакво психологическо влияние, но има много примери, при които такова обяснение е невъзможно.

Линк към коментар
Share on other sites

Знам,че е така,но друго имах предвид.

Странна ми е идеята за любов и единство на земята.

Живота е една безкрайна циркулация с всичките си проявления,които ни помагат да израстнем.

Ако има само любов на земята няма да има баланс и за това не мисля,че е възможно да се постигнат тези неща на земята.

Знам,че душите са свързани,знам и какво е пълното усещане за душата на някой човек(невероятно разбиране).

Нядавам се,че съм успяла да дам обяснение за гледната си точка и това,което имах предвид.:)

Линк към коментар
Share on other sites

:hmmmmm: Да има братство, значи голяма част от хората да са надраснали своето его, да са променили съзнанието си. И ако някой прави нещо за друг то ще е, защото има съзнание и любов, а не заради всякакъв вид други подбуди... Ако някой върши някаква работа, то ще е, защото това го прави щастлив...

Да има Любов, значи да разбираш другия, да му помогнеш ако той иска и да не го съдиш. Братството е между разумни души, тръгнали в една посока, към една цел.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...

След като душата има опит,който да си припомни защо трябва да се преоткрива отново?

Ако душата знае отговорите на въпросите,които не може да намери обременена от мислите и ситуациите на физическото си тяло защо търси това,което знае и всъщност какво търси и защо?(на кому е нужен вече намерен опит и подлагане на такива изпитания за преоткриване му и защо?)Душите са свързани и те са едно братство(душата го знае)защо трябва да се преражда във физическо тяло да го разбере?

Линк към коментар
Share on other sites

  • 5 years later...

След като душата има опит,който да си припомни защо трябва да се преоткрива отново?

Ако душата знае отговорите на въпросите,които не може да намери обременена от мислите и ситуациите на физическото си тяло защо търси това,което знае и всъщност какво търси и защо?(на кому е нужен вече намерен опит и подлагане на такива изпитания за преоткриване му и защо?)Душите са свързани и те са едно братство(душата го знае)защо трябва да се преражда във физическо тяло да го разбере?

Значи има защо !

Казват душата събира опит . Ще рече , среща нови неща . Без да знаеш отминалото , е трудно да видиш новото .

Няма да се правя на интересен да разсъждавам и ще ти кажа направо това което прочетох и му вярвам . До скоро социалния живот , напредъка на човечеството се е определял и градял на база , кръвните връзки .От 20 век  вече , прогреса ще се заражда в духовните братства . Вече не са достатъчни родовите ( ЕГН) основи . Все повече определящи ще са , духовните взаимоотношения , братството .

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 weeks later...

aviana, on 08 Apr 2009 - 01:47, said:snapback.png

След като душата има опит,който да си припомни защо трябва да се преоткрива отново?
Ако душата знае отговорите на въпросите,които не може да намери обременена от мислите и ситуациите на физическото си тяло защо търси това,което знае и всъщност какво търси и защо?(на кому е нужен вече намерен опит и подлагане на такива изпитания за преоткриване му и защо?)Душите са свързани и те са едно братство(душата го знае)защо трябва да се преражда във физическо тяло да го разбере?

Само умът с който си служим в ежедневието ,може да зададе този въпрос . Тялото , подсъзнанието помни и знае много повече .

Единствено във физическо тяло , откъснати от всичко познато , може да изградим  разум . Като преоткриваме  всичко , на ново .

До колко вярна е тази красива приказка ?

Линк към коментар
Share on other sites

Идеята, че душата помни и има целия опит идва от културата на масовата духовност, комодити духовността, където човек потребява духовост, както яде чушки и домати :)

 

Духът няма никакъв опит в това, което ще преживее, защото неговия живот още никой не го е живял. Всяко прераждане е уникално с уникален път и може да доведе до уникални преживявания, каквито не е имало във Вселената. 

 

Целта е натрупването на такива преживявания и осъзнаването им. Не някой да стане духовно "развит".

 

Сега някой ще каже, че човек си избира и къде как ще се прероди и какво ще преживее :) 

Линк към коментар
Share on other sites

Причините се създават тук, не там. В отвъдното повече време прекарваме в светове на следствията. Е, някои може да имат своето съзнателно съществуване и в по-висши сфери, но не всички. Пълното припомняне на всички въплъщения става за кратко в масовия случай, точно преди новото въплъение - така съм чел, но не мога да потвърдя от личен опит. Засега такива са ни възможностите.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави...