Jump to content
Порталът към съзнателен живот
ris_78

Магията на привличането

Recommended Posts

От известно време наблюдавам впечатленията и реакциите си спрямо противоположния пол.Сбъсках се с нещо много интересно, на което още нямам отговор.Стигнах до извода конкретно за себе си,че физическото привличане не робува нито на физически данни,нито на определени качества на другия или впечатления.За сега най-логичното обяснение за мен като причина остава астрологията.От друга страна се замислих какъв е смисъла.Да разграничаваме същността на нещата?Да спомага да се насочат събитията към определено развитие на отношенията?И още много въпроси.Ще се радвам ако някой хвърли известна светлина по въпроса или поне изкаже мнение.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Според мен в нас още преди раждането са заложени определени характеристики (външни и/или вътрешни черти) на човека, за да можем да "познаем" този/тези, с който/които е предвидено да се свържем.

Тук астрологията не е определяща, тя по-скоро е следствие също (нали сме родени в точно определен момент на точно определено място). Иначе да, астрологията може да подскаже такива неща като - при теб има заложена склонност към развод или обратно, при теб ще има привличане към такива и такива партньори и др.п.

И да не пренебрегваме възможността за минимален макар, но все пак свободен избор/свободна воля, при вземането на решения.

Да, животът ни подтиква към различни подходящи за нас неща - като казвам подходящи, не казвам, че това са непременно оцветени в розово неща, има и такива неприятни, но които е важно да изживеем. Пък и от нас в не малка степен зависи дали непременно ще ги изживееем по най-драматичния възможен начин - може да си вземем изпита/преживяването в движение, да го осмислим и вземем мъдро решение, предварително, без да минаваме реално през него. А може и обратно - когато упорито не искаме да помъдряваме и си харесваме нашите самозаблуди и си ни е удобно с нашите неадекватни надежди, то тогава може да преживеем нещото не само по най-драстичния начин, ами дори и няколко пъти подред, в един и същи живот.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Това което те привлича в една жена е количеството жизнена енергия, което има в нея. Този факт няма нищо общо с това как изглежда, каква е формата на тялото, цвета на косата, на колко години е. Факт е че тези неща подпомагат една жена да се чувства добре, но те не са всичко. От това колко една жена умее да се радва на живота, да е пълна с живот и енергия, се определя и излъчването и. Това е нещо което си личи на пръв поглед. Когато жената е весела обичаща, емоционално освободена, кожата и е изпъната, самоуверена е и има силно привличащо излъчване. Изглежда красива. Когато не се чувства обичана, разтроена и стегната, веднага ще видиш сухото и изморено лице с изпъкнали очи. Хубавото е, че при жената това състояние може да се подобри за секунди. Това което прави мъжа привлекателен е съвсем различно, определя се от неговото присъствие, способноста му да остава в момента такъв какъвто е наистина. Това е нещото което възбужда жените, каквото и да направи жената, той да остава твърд.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest Христо6

В какъв смисъл да остава твърд мъжа ? Неотстъпчив ли ...? :lol: Или просто да не си изпуска нервите, или пък спокойно и аргументирано да си отстоява позицията. :)

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Способноста да си присъствиен- да останеш адекватен на момента е емоционална сила, емоционална интелигентност - емоционална твърдост. Ако твоята жена те обича много, ще те залее със всякакъв род глупости, заради простото удоволствие да види че оставаш верен на това което си наистина и неможе да те свали от краката. Жената е умалено копие на живота, ако неможеш да и се наслаждаваш такава каквато е, без да я променяш, почти сигурно е и че живота ще те събори, още в следващия миг. Докато тя те тества, дали си присъствен, ако започнеш да се сучиш като куче на каишка, губиш. Всеки мъж си има цел в живота, нужно е да си я отстоява. Целта на жената в повечето случаи е да те разсейва от нея, по този начин тя ти помага, това е божествената дихотомия. Твоята цел е да я обичаш въпреки всичко, такава каквато е, без да се опитваш да я променяш. Това е Божествено съзнание. Това не е его, това е липса на его. Това е проява на любов, момент след момент, даване. Това не са аргументи, почнеш ли да спориш - губиш. Това е спокойствие и вътрешно равновесие - да. Нужно е да запомниш, че живота винаги ще те стиска за мъдите. Ако се дърпаш и искаш да избягаш, ще те боли много, ако стоиш спокоен, даже може да ти е приятно. Е, жената е умалено копие на живота за теб. Всеки човек е на нужното за него място, в нужния момент, всеки един момент от живота му.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

:thumbsup: Страхотна тема! Поздравления!

Надявам се в нея да се изкажат много опитности, почувствани, преживени, осмислени неща, а не само цитати оттук и оттам!

При мен, абсолютно, привличането на сродна душа, независимо на физическото поле, дали е мъж или жена, не робува на физически, обществено-политически и прочее данни и винаги е било така.

Забелязала съм, че вътрешно богатите хора излъчват една особена светлина, топлина и фина красота и изящна изисканост, но не онази.

Насладих се на всяка дума в проницателния отговор на erendil и с радост очаквам още много такива.

:3d_044: Светла седмица приятели

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest Христо6

Това че една жена се смеее много не означава поне според мен, че е много привлекателна. Има едно момиче дето много се смее, иронизира хората, или се смее и без да иронизира, но просто постоянното и лигавене ме дразни и не само че не я харесвам, но ме отблъсква с лиготията си.За външен вид ...ъъъ също не ми харесва. И поне на мен ми се струва, че и външният вид е важен за това жената да те привлече.

Всеки мъж си има цел в живота, нужно е да си я отстоява. Целта на жената в повечето случаи е да те разсейва от нея, по този начин тя ти помага, това е божествената дихотомия. Твоята цел е да я обичаш въпреки всичко, такава каквато е, без да се опитваш да я променяш. Това е Божествено съзнание.
Нямат ли всички души една и съща основна цел ? Или ти говориш за някакви по - конкретни земни цели, които може и да са свързани с основната ? Може би е добре жената да те разсейва, ако целта ти е пагубна за теб.
Целта на жената в повечето случаи е да те разсейва от нея, по този начин тя ти помага, това е божествената дихотомия. Твоята цел е да я обичаш въпреки всичко, такава каквато е, без да се опитваш да я променяш.
Това, което казваш за безусловната любов по принцип и към жените в частност съм го срещал в книгите на Лазарев.Може би имаш предвид, че жените помагат на мъжете да не прилепват към целите си и да поставят безусловната любов над целите, като обичат жените си безусловно ?

ако започнеш да се сучиш като куче на каишка, губиш.
Какво губиш ? Някои казват, че жените като цяло управляват мъжете, макар понякога външно да изглежда обратното.

Жената е умалено копие на живота, ако неможеш да и се наслаждаваш такава каквато е, без да я променяш,
По принцип, май хората трябва да се приемат, такива каквито са, без да се мъчат да се променят един друг - и това май важи и за двата пола, не само за жените ? От друга страна, като сравни жената с живота : човек не може ли да полага усилия да си променя живота ?

Нужно е да запомниш, че живота винаги ще те стиска за мъдите. Ако се дърпаш и искаш да избягаш, ще те боли много, ако стоиш спокоен, даже може да ти е приятно.
Защо пък винаги да ме стиска живота за ...как така винаги ? И няма ли мъже, които доминират над жените си ?

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Припомни си символа ин и ян, той е символа на хармонията между мъжката и женската енергия. Значението на този символ е : там където има много от едното, има малко от другото. И това прави привличането между мъжа и жената&nbsp;&nbsp;съвършенно. За да бъде връзката между мъжа и жената много силна и неразрушима са нужни две неща, обич и сексуално привличане. Ако има само обич, те стават приятели, страста умира и връзката избледнява. Ако има само сексуално привличане, те са любовници и връзката няма дълготрайна перспектива. Естествено и обичта и сексуалното привличане са изкуства и искат много умелост и търпение, желание за да бъдет научени.&nbsp;<div>Сексуалното привличане става възможно от противоположноста на мъжа и жената, това е факт. Единството не е еднаквост. Ако ти си твърд, жената е мека. Ако ти си решителен, жената е търпелива. Ако жената е живот, мъжа е смърт. Ако ти си целенасочен, жена ти е любов, което е пълно отдаване. Въпроса е да подържаме тази енергия на противоположност жива и в същото време да не позволяваме на различието да изгори чувствата ни, като се обичаме и съзнаваме че сме различни. Сексуалното привличане е като полюсите на акумулатор, има положителен, има и отрицателен. Двата полюса създават енергиина дъга, по която тече ток и може да се произвежда светлина (любов), а светлината е просветление. Този факт е важен, защото сексуалното привличане е един от най-мощните начини за просветляване на хората. Мъжката и женската енергия съществуват едновременно във всеки човек. И всеки човек поради личните си предпочитания, канализира един от двата типа енергия, и се чувства повече мъж или жена, което може да е различно момент след момент. Съществува начин и вътрешно двата &nbsp;полюса да се приведат в хармония. т.е. да се светнеш сам, но със друг човек проводимоста се усилва многократно и отделената любов (енергия) е също много силна.</div>

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Способноста да си присъствиен- да останеш адекватен на момента е емоционална сила, емоционална интелигентност - емоционална твърдост. Ако твоята жена те обича много, ще те залее със всякакъв род глупости, заради простото удоволствие да види че оставаш верен на това което си наистина :thumbsup: и неможе да те свали от краката. Жената е умалено копие на живота, ако неможеш да и се наслаждаваш такава каквато е, без да я променяш, почти сигурно е и че живота ще те събори, още в следващия миг. Докато тя те тества, дали си присъствен, ако започнеш да се сучиш като куче на каишка, губиш. Всеки мъж си има цел в живота, нужно е да си я отстоява. Целта на жената в повечето случаи е да те разсейва от нея, по този начин тя ти помага, това е божествената дихотомия. Твоята цел е да я обичаш въпреки всичко, такава каквато е, без да се опитваш да я променяш. Това е Божествено съзнание. Това не е его, това е липса на его. Това е проява на любов, момент след момент, даване. Това не са аргументи, почнеш ли да спориш - губиш. Това е спокойствие и вътрешно равновесие - да.

Всеки човек е на нужното за него място, в нужния момент, всеки един момент от живота му.

Твърдението е тотално вярно! И няма нищо общо с менталната интелигентност, изчетените книги или собственото усещане за духовно ниво. ;)

erendil, сякаш описваш един познат човек!

Все съм си задавала един въпрос - ето, това е отговорът!

Обаче не се ли отнася по подобен начин и за жената?

Христо, мъжете, които държат постоянно да доминират над жените си, всъщност са слаби и измъчвани от собствената си представа за своята слабост.

Редактирано от късметче

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest Христо6

Ще ми обясните ли малко по - конкретно, какво е това мъжко състояние. :hypocrite: Късметче, нямах предвид за държане за доминиране, а за получаване на нещата по по - естествен начин.Тоест по естествен начин мъжът си става водещ.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

по естествен начин мъжът си става водещ.

Докато вярваш на този мит, ще имаш проблеми.

И в тангото изглежда, че мъжът е водещ, но той го танцува заради жената.

Връзката е хармонична и успешна само ако се допълват и няма доминиращ за постоянно.

Редактирано от късметче

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest Христо6

Няма ли и жени, които вярват в т.нар. мит ? Преди години четох книга, в която една руска психоложка каза, че ако мъжът е силна личност, жената от само себе си може да се съгласи да го слуша, да се съглис ( вътрешно) той да е водещият в отношенията и дори това да и харесва. И още нещо : не е ли тънка границата между безусловната любов към жените и понасянето на техните номера и мазохизма ? :lol:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Жена, в днешно време е малко измъчено понятие. Но ти все пак си жена, можеш да се свържеш с най-светлия си идеал и да дадеш обяснение. Какво е жена: живот, движение, промяна, чувственост, танц, музика, природата, енергия, океан, вода, времето, копнежа и така до безкрай. Жената е безкрайност, тя може да е всичко, във всеки един момент, да прави няколко неща наведнъж. Най-висшия синоним за жена е Светлина, нещо което иска да бъде видяно, отдване. За какво копнее сърцето на една жена ... " Аз искам, да ме искаш", "Отдавам ти се цялата. Вземи ме, ако смееш". Жената е всичко на този свят, всичко което се движи и се променя. Мъжа е обратното, той е нищото. Божественото нищо или осъзнаването. Той е като скалата в морето. Този който вижда, наблюдава, оценява. Той е чисто съзнание. Невидимото присъствие. Затова Учителя казва, че мъжа е Бог за жената. Съчетанието от Светлина и Осъзнаване, дава ЛЮБОВ. Защото това иска светлината да бъде видяна. Бъде ли видяна, значи тя е обичана - това е любене. Естествено това са крайностите и всички малко или много сме смес от двете състояния, момент след момент. И все пак е нужно да открием истинската си природа.

Естествено е мъжа да води, това е секси за жената. Това е следващо ниво на взаимоотношение, на пълно доверие, осъзнаване и отдаване. Ако жената е в пълно доверие и любов, защо да не се остави да бъде водена, това я възбужда. Естествено отдаването не е лесна работа, искат се мъди отсреща, но също така и жената да е мека.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Христо, жената никога не може да те нарани, ако изхождаш от позицията, че си нищо. Щом си нищо, ти вече си мъртъв, как може да бъдеш наранен и това осъзнаване те прави силен. Осъзнаването никога не може да изчезне или да бъде наранено. И това прави играта на жената, най-вдъхновяващия танц, който си виждал някога в живота и тази енергия на жената, прави един мъж велик.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest Христо

Това че жените обичат повече с ушите си, има ли нещо общо с животинското наследство - в смисъл такъв : нали при някои птици мъжките пеят, за да впечатляват женските. Да не би при хората това по някакъв начин да има отношение с птиците. Защо според вас жената обича повече с ушите, а мъжът повече с очите ?

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest Христо

Ако в мъжа се е натрупала повече сексуална енергия, жените усещат ли това и ако да - как точно го усещат ? Усещат ли ако даден мъж има по - силна или по - слаба секс енергия :D ( не знам дали питам коректно). На лс ми беше зададен такъв въпрос :

Не зная какво, но те май усещат ккогато мъжа има силно либидо и държанието им се променя. Ти какво мислиш по въпроса.

Какво мислите вие ? Аз не знам.

П.п.: флуиди ли се разнасят, енергии ли, що ли ... :D

Редактирано от Христо

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest Христо

Явно ще разберем като се преродим в женски тела. :D

Ако един мъж може да вижда фините тела на някоя грозна жена, обаче много му харесат и се влюби в нея, това че е видял душата и, дали ще направи така, че да изпита сексуално привличане към нея, което не би изпитал ако не беше видял душата и ? Сигурно да, ние хората сме по - сложни от животните.:)

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest Христо

Защо според вас мъжете харесват женски гласове, а жените - мъжки ? Може да дадете езотерични обяснения, ако има такива.Може и други обяснения.Има ли мъжки и женски гласове, които са по - харесвани от други ? Какви са тези по - привлекателни гласове ?

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Мъжете днес "ползват" жената на много ниско енергийно ниво..Жената носи огромна енергия,..тя е цветна,бушува,танцува,неспокойна е,..тя носи у себе си цветове,които не избледняват и звуци,които не затихват.......това ги плаши и е далеч по-лесно да я нарекат капризна и непостоянна....и да я докосват само физически....избягвайки плашещото тайнство,на това което е отвъд.....Но този,който е смел и любопитен...който е готов да я" съблича" и "докосва" още ...и още....получава "подарък"...потокът от мощна женска енергия...реката на живота....

Един такъв мъж каза веднъж.."Да я наблюдавам как "се качва на главата ми" и "танцува по нервите ми" беше най-интересното и вълнуващо преживяване в живота ми....а за Нея спокойната усмивка,с която Той наблюдаваше това...беше зелената поляна,върху която танцуваше душата й...

Хубава тема :) ris_78

Редактирано от LIQUID

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest Христо

Има ли нещо по - езотерично в това даден човек в даден момент да се почувства привлечен от точно определен друг човек (малко по - трайно от минута :D ), а не от трети, четвърти, пети или т.н., при все че тези трети, четвърти, пети може да са по - красиви, по - привличащи внимание с поведение и дрехи, а този другият от когото единият е бил привлечен преди да не е предизвиквал привличане у единия, при все че този другия преди не е бил по - грозен, по - мълчалив или нещо от сорта и при положение, че сигурно единият не го е виждал по - рядко. Възможно ли е душата сама да си определя кога към кого да изпита някакво по - силно привличане/интерес, дори влюбване или направо силна любов (да не дава Господ :D ; шегувам се :D:lol: ). Казах душата, ами егото ??! Възможно ли е на егото да му скимне да се влюби в една или друга личност, при положение, че преди почти не е мислило за нея, не я е забелязвало много, възможно ли е понякога влюбването да е его работа, фалшива работа ? Сигурно кармично е определено кой кога в кого да се влюби и да разлюби, но възможно ли е в някои случаи да няма кармични планове и егото просто да си внуши, че е влюбено в еди кого си и ако да - как точно става това, на какви ли принципи. Ники постоянно пише за несъвършенствата на егото, затова че човек се стреми да компенсира липсата на вътрешна любов с какви ли не външни неща - възможно ли е влюбването да е компесаторен его механизъм ?

Редактирано от Христо

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Всичко е възможно. Основната причина човек да бъде привлечен от даден човек, а не от друг може би много по-красив от него е сходството в ауричните излъчвания. Аурата изразява много по-пълно дадена индивидуалност, отколкото външния вид, а хората винаги усещат това в една или друга степен. Около някои хора се чувстваме добре, около други – неудобно, и всичко това без видими причини. Сходната карма също може да се яви като обединяваща, но тя всъщност също е част от аурата. Може ли нисшето его да обърка нещата? Разбира се. Тогава то се води от егоистичните си желания: това че човекът отсреща минава за красив в обществото, има добре-платена работа, имуществено е обезпечена и т.н. Възможно е човек да бъде привлечен и от нещо друго, но то пак да е свързано с някое негово фалшиво желание или предубеждение, а истинското сходство на характерите да го няма. Човек може да си създаде един илюзорен образ за партньора в който да се влюби. С времето разбира се той открива, че в действителност партньорът му се отличава от представата, която е имал за него. Ако го няма това сходство на аурите, на стихиите и елементите, които ги съставят, то и връзката няма как да бъде осъществена на едно по-дълбоко равнище.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest Христо

Е, като говорех, че човекът може да не е най - красивият наоколо, не означава, че не е от хубавите от своя вид и пол. :D Но понякога може да се запиташ : "Абе този човек, къде е бил преди, хммм - май тук си е бил. Но защо точно сега съзнанието ми си прави такива игри свързани точно пък с него - още повече, че не привлича внимание с поведението си и общуването ми с него е било почти нула - terra incognita." :D

Стана дума за аури - четох вчера, че средноаритметично аурата на човек е два пъти по - висока и четири пъти по - широка от физическото му тяло. Това означава ли, че ако една две години живееш с даден човек на квартира, по някакъв начин ти повлияваш на неговия характер и той на твоя ?

Редактирано от Христо

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Е, като говорех, че човекът може да не е най - красивият наоколо, не означава, че не е от хубавите от своя вид и пол.

Там е работата, че някой от двамата партньори може да не е никак красив и пак сходството в аурите (което всъщност е индикатор за едно дълбоко сродство в характерите) да предизвика привличане и връзка. Щом привличането може да се осъществи и с не дотам привлекателни външно хора и много случаи в живота го показват, то е възможно да се осъществи и в останалите случаи.

Но понякога може да се запиташ : "Абе този човек, къде е бил преди, хммм - май тук си е бил. Но защо точно сега съзнанието ми си прави такива игри свързани точно пък с него - още повече, че не привлича внимание с поведението си и общуването ми с него е било почти нула - terra incognita."

Причините поради които не си обръщал внимание на въпросния човек може да са различни. Примерно срещали сте се сред много хора, когато е трудно да различиш излъчването му от общото. Може мисълта ти да е била заета с нещо друго и тя да е пречела да възприемеш въпросния човек с едно по-будно и непредубедено съзнание. Просто вниманието ти е насочено другаде. А възможен е и обратния вариант, когато с течение на времето умът ти наслагва своите представи и образи върху другия раздувайки дадени негови качества и пренебрегвайки други. Тогава вместо да опознаваме човека до себе си, си изграждаме една все по-погрешна и по-погрешна представа за него. Обективността е доста трудно за постигане качество. Когато разглеждаме отношението си към даден човек, ние трябва да открием кое точно ни кара да го харесваме или нехаресваме, дали това е нашия ум, предразсъдъци, желания и очаквания, дали той реално е лош или притежава дадени недостатъци, или просто имаме несъвместимост...

Стана дума за аури - четох вчера, че средноаритметично аурата на човек е два пъти по - висока и четири пъти по - широка от физическото му тяло. Това означава ли, че ако една две години живееш с даден човек на квартира, по някакъв начин ти повлияваш на неговия характер и той на твоя ?

Влияние винаги има, но в случая е малко вероятно това влияние да е дълбоко.

Редактирано от Станимир

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Всичко е възможно. Основната причина човек да бъде привлечен от даден човек, а не от друг може би много по-красив от него е сходството в ауричните излъчвания. Аурата изразява много по-пълно дадена индивидуалност, отколкото външния вид, а хората винаги усещат това в една или друга степен. Около някои хора се чувстваме добре, около други – неудобно, и всичко това без видими причини. Сходната карма също може да се яви като обединяваща, но тя всъщност също е част от аурата. Може ли нисшето его да обърка нещата? Разбира се. Тогава то се води от егоистичните си желания: това че човекът отсреща минава за красив в обществото, има добре-платена работа, имуществено е обезпечена и т.н. Възможно е човек да бъде привлечен и от нещо друго, но то пак да е свързано с някое негово фалшиво желание или предубеждение, а истинското сходство на характерите да го няма. Човек може да си създаде един илюзорен образ за партньора в който да се влюби. С времето разбира се той открива, че в действителност партньорът му се отличава от представата, която е имал за него. Ако го няма това сходство на аурите, на стихиите и елементите, които ги съставят, то и връзката няма как да бъде осъществена на едно по-дълбоко равнище.

Как може да се разбере дали привличането е сходство на аурите или е заблуда

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Няма рецепта. С времето илюзиите обикновено изплуват, но в началото са по-трудно различими. За каквато и заблуда да става въпрос, човекът, който се заблуждава, вярва, че е прав и е необходимо известно умение да се отдалечи от себе си, интересите си, желанията си, очакванията си, предразсъдъците си за да осъзнае, че в действителност се заблуждава.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега

×