Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Призивът на Ерик Кантона


Mindfield

Recommended Posts

http://www.youtube.c...h?v=-Uop5R7E314

Кантона казва: „Не мисля, че можеш да си щастлив, като виждаш цялата мизерия наоколо. Освен ако не живееш в черупка. Но…има шанс да се направи нещо. В наши дни какво означава да си на улицата? Да демонстрираш. Мамиш себе си. Това вече не е начинът“

„Не взимаме оръжия за да убиваме хора за да започне революцията. Революцията днес е наистина лесна. Каква е системата? Системата се гради на силата на банките. Така че трябва да бъде разрушена чрез банките. Това означава тези три милиона души, с плакатите им по улиците, да отидат до банките и да изтеглят парите си. И банките ще се сринат. Три милиона, 10 милиона и банките се сриват и няма заплаха. Истинска революция“ – казва Кантона.

„Трябва да отидем до банките. Само в този случай имаме истинска революция. Не е сложно. Вместо да излизате на улицата и да вървите десетки километри, просто отивате до банката и си изтегляте парите…и ако има достатъчно хора, които го направят – системата ще колабира. Няма оръжия, няма кръв, нищо такова“

Той завършва: „Не е сложно и в този случай ще ни слушат по друг начин. Профсъюзи? Понякога ние трябва да им предложим идеи“

Призивът на Кантона явно докосна популярна струна и генерира мигновен отговор, коментира Гардиън. Близо 40 000 души са гледали клипа, а движението StopBanque във Франция поде кампания за масивно координирано изтегляне на пари от банките на 7 декември. То твърди, че 14 000 души вече са заявили, че ще изтеглят депозитите си. Движението започва да добива популярност и в Обединеното кралство.

Трима френски потребители на Facebook пък активно започнаха да водят кампанията из цяла Европа, в опит да провокират срив на банковата система. „Ние сме тези които контролират банките, не те нас“ – пишат те.

В изявлението на организаторите на сайта Bankrun2010.com се казва: „Нашите призиви се оказаха по-успешни, отколкото сме се осмелявали да си помислим. Нашите действия са народно движение…ние не искаме да сринем някого конкретно, а корумпираната, престъпна и умираща система, на която решихме да се противопоставим, като използваме средствата, които можем, с решимост и в границите на закона“. Изявлението е подписано от 41-годишния белгийски филмов продуцент Жералдин Фолиан и Ян Сарфати, 24-годишен актьор и режисьор от Франция.

Сарфати коментира, че той и приятелите му просто са искали да предадат посланието от клипа на Кантона, но са се оказали в средата на „глобално гражданско движение“.

„Бяхме изненадани от интереса и шума, който се създаде по интернет. Наистина се разпростря, сега има събития във Facebook по темата в Румъния, Италия, България и дори Корея“ – казва Сарфати.

„Не сме анархисти, нито сме свързани с политическа партия или профсъюз, не сме дори организация. Просто смятахме това за още един начин за протест“

__

Моето лично мнение и аргумент в подкрепа на акцията "Стопбанк" на 07.12:

В момента държавите поемат дълговете на частните корпорации и банки. По този начин страните от Г-8 вървят към банкрут на държавните финанси (примери - банкрута на Гърция с нейните американски офшорни банки и на Ирландия с американските офшорни фирми). Засега управляващата върхушка на Запада, страхувайки се от социални сътресения и икономическия крах на големия бизнес, увеличава своите дългове и ги прехвърля върху държавата. И държавите, под натиска на МВФ, съкращават социалните системи, а хората мислят че така трябва. Това е погрешно мислене, правилното мислене водещо до социална и икономическа стабилност води до акции като Стопбанк, с цел да се покаже че хората контролират банките а не обратното.

thumbsup.gif

Редактирано от Mindfield
Линк към коментар
Share on other sites

  • Отговори 102
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

:thumbsup1:

Даам ето и днешната НБ:Изтълкувай ни тази притча

Не е нормално само, за да излезе фискално баланса на банките хората да нямат насъщното. Не е нормално само, защото някой не си владее Его-то и иска да властва над света да решава кои хора да живеят добре и кои-изобщо.:feel happy: И най-вече не е нормално да има пари за въоръжаване, а да няма пари за храна!

Ако човечеството има някакви постижения, то това е социалната система. Добра или лоша, това е друг въпрос.

Социална система Общество Демокрация Съзнание

Редактирано от Слънчева
Линк към коментар
Share on other sites

И тъй, да се стремиш към богатство, това е неразбиране на живота. Богатството и сиромашията са социални въпроси, при разрешаването на които се явяват ред противоречия. В каквато партия и да влезете, навсякъде се повдига въпросът за оправяне на света. Партиите ще оправят света дотолкова, доколкото и банкерите ще го оправят. Те създават банки с цел да запазят капиталите на богатите, а бедните да внасят спестяванията си за черни дни. В края на краищата богатите фалират, а бедните си остават пак бедни. Една банка съществува в света и в нея хората трябва да влагат своя капитал. В бъдеще банките трябва да се управляват от честни хора. Сегашните банки имат председател, подпредседател, членове – управителен съвет, за издръжката на който са нужни милиони. В няколко години капиталът на банката се изразходва. Какво печелят онези, които влагат капиталите си? В сегашния живот, за да спечелиш, трябва да ограбиш някого. За да оправи работите си, държавата прави заем от други държави. Много търговци са станали богати от кожите на животните, от растенията, от минералите. Това са все богатства на земята. Природата разполага с грамаден бюджет – жито, царевица, ръж, ечемик, минерални, растителни богатства. Всичко това се използва от хората. Тези богатства трябва да се разпределят равномерно. Казвате: „Който управлява света, той има грижата за всичко“. Знаете ли, всъщност, кой управлява света? Вие се възмущавате от сегашния ред на нещата. Защо се възмущавате? – Искате вие да управлявате. Обаче ако вземете управлението в своите ръце, ще управлявате като тези, от които сега сте недоволни.

Великата разумност

Линк към коментар
Share on other sites

Мдаааа, интересна инициатива.

Обаче не съм сигурна дали си дават точна сметка за последствията.

Какво би се случило според мен, ако инициативата се осъществи - да, на банките няма да им стане весело, но и няма да се сгромолясат. Не, защото те са част от управляващите, от властимащите и няма да го допуснат. Много повече ще се стъжни на обикновените хора (както винаги), защото за да оцелеят управляващите, просто ще орежат още повече социалната сфера.

Е, ако орязването е жестоко, може да последва революция, но вече съвсем истинска, а не както инициаторите на това движение си въобразяват - няма заплаха, няма оръжия, няма кръв ...

А дали сме готови за революция ... ? Особено свикналите на спокоен и задоволен живот в централна и западна Европа?!

Пък че е време за промяна - време е.

Но все ми се струва, че тази инициатива е вдъхновена по-скоро с цел да измести фокуса от същински действия за промяна, както се казва - за отвличане на вниманието.

Линк към коментар
Share on other sites

Само на мен ли ми се струва, че това е една голяма глупост?! Ако рухнат банките, рухва цялата финансова система. Ами после?! - Добре дошли в Супер Кризата.

"и ако има достатъчно хора, които го направят – системата ще колабира. Няма оръжия, няма кръв, нищо такова"

- Само милиони умряли от глад, свръх масови безредици, невиждана депресия.

Все едно на един модерен пътнически самолет, който предприема трудно кацане в мъгла, да му дадеш електрическите системи на късо. Да, това е възможно най-глупавия начин да превземеш самолета.

Линк към коментар
Share on other sites

Много повече ще се стъжни на обикновените хора (както винаги), защото за да оцелеят управляващите, просто ще орежат още повече социалната сфера.

Е, ако орязването е жестоко, може да последва революция, но вече съвсем истинска, а не както инициаторите на това движение си въобразяват - няма заплаха, няма оръжия, няма кръв ...

...

Както е тръгнало, тази революция рано или късно ще я има. Втората Световна война е възникнала точно след такава голяма криза - Голямата Депресия.

Затова следва да се работи по причините на кризата ,а не по последствията. Нещото което усилва кризата са държавното подпомагане на банки и фирми, които не го заслужават. Не знам дали знаете, но в България напр. голяма част от банките са офшорни - т.е. с гръцки капитал. Как бихте реагирали ако една такава банка фалира, и нашата държава я подкрепи с големи милиарди, за сметка напр. на замразени пенсии и намалени детски надбавки, уж "заради кризата" ? А какво да кажем че тези гръцки банки дори не инвестират в реалния сектор, не правят работни места чрез инвестициите си и тяхното фалиране би било само заради алчността на клеинтите им за бързи и големи печалби в резултата на чисто финансовото спекулиране на тези банки ?

Според мен само големи банки, които инвестират в реалния (а не в спекулативния) сектор - т.е. които създават работни места и работят с реални ресурси - трябва да бъдат спасявани с държавни пари на данъкоплатците. Но други банки, които са само финансово инвестирали и спекулирали, и са обещавали висока печалба, ниски такси (т.нар. бързо забогатяване) на клиентите си, заедно със своите клиенти трябва да понесат отговорността от риска, който са поели. Така е в големия бизнес - ако много рискуваш, може много да спечелиш, но и много да загубиш. Защо като печелиш от даден голям риск - печалбата да е твоя, а като губиш - тежестта да се изнася от държавата, т.е. от хората плащащи данъци ?

Че дори и да им се спират пенсии, орязват социални помощи, намаляват детски надбавки, повишават студентски такси и повишават такси за здравеопазване и пр. ? thumbdown.gif

Трябва хората по-отговорно да се научат да инвестират и боравят с парите, и да спрат да издигат идеята за бързо забогатяване за сметка на други хора в житейски принцип,

Линк към коментар
Share on other sites

Само на мен ли ми се струва, че това е една голяма глупост?! Ако рухнат банките, рухва цялата финансова система. Ами после?! - Добре дошли в Супер Кризата.

"и ако има достатъчно хора, които го направят – системата ще колабира. Няма оръжия, няма кръв, нищо такова"

- Само милиони умряли от глад, свръх масови безредици, невиждана депресия.

Все едно на един модерен пътнически самолет, който предприема трудно кацане в мъгла, да му дадеш електрическите системи на късо. Да, това е възможно най-глупавия начин да превземеш самолета.

Има банки, които инвестират в реални сектори и в етични инвестиции, които ще оцелеят, и в които е бъдещето.

Депресията за която пишеш ще възникне точно поради допускането на държавното ограбване и държавното фалиране от безотговорни банкери, бизнесмени и техните безотговорни клиенти, водени единствено от желанието за бърза печалба.

Редактирано от Mindfield
Линк към коментар
Share on other sites

Няма друг начин банковата система да се промени. А тя трябва да се промени! Защото ако не сте забелязали се върви уверено надолу. Особено тук, в Бг.:feel happy: Разбира се, всичко си има обяснение, преди разсъмване е най-тъмно, но е жалко, че тъмнината става доста гъста и поглъща.....

Ако някой има друго виждане, което да доведе до промяна, положителна, нека сподели. Голямата истина е, че липсва истинската Любов между хората, високото съзнание...

Все повече светът заприличва на Римската империя, но по-модернизирана, механизирана. Има гладиатори-арени с боеве и много пари, народа има хляб и зрелища... Промиват мозъците на децата, ако не си хищник едва ли си достоен за уважение...

Та за какво християнство говорим? За коя проявена Любов говорим? Една шепа прогледнали души, които не искат този живот. И явно има изпити, но те ще се съберат...

Редактирано от Слънчева
Линк към коментар
Share on other sites

Няма друг начин банковата система да се промени. А тя трябва да се промени! Защото ако не сте забелязали се върви уверено надолу. Особено тук, в Бг.:feel happy: Разбира се, всичко си има обяснение, преди разсъмване е най-тъмно, но е жалко, че тъмнината става доста гъста и поглъща.....

Ако някой има друго виждане, което да доведе до промяна, положителна, нека сподели. Голямата истина е, че липсва истинската Любов между хората, високото съзнание...

Все повече светът заприличва на Римската империя, но по-модернизирана, механизирана. Има гладиатори-арени с боеве и много пари, народа има хляб и зрелища... Промиват мозъците на децата, ако не си хищник едва ли си достоен за уважение...

Та за какво християнство говорим? За коя проявена Любов говорим? Една шепа прогледнали души, които не искат този живот. И явно има изпити...

Много добре написано, Слънчева, поклон !

3d_161.gif

Линк към коментар
Share on other sites

Е, как да разберем кои са етичните и кои неетичните банки, та да знаем от кои да изтеглим парите си и от кои не? Или пък да теглим от всички, пък каквото сабя покаже. Прилича ми на неоктомврийска революция.

П.П. Имаше една историческа случка в Западна Европа през средните векове - един военачалник отива да се справи с някакво селище на "еретици" - дава заповед за тяхното унищожение. Един от неговите подчинени му казва: "Но, господарю, не всички са еретици." А той отвръща: " Колете наред - Господ ще прибере своите си."

Линк към коментар
Share on other sites

Е, как да разберем кои са етичните и кои неетичните банки, та да знаем от кои да изтеглим парите си и от кои не? Или пък да теглим от всички, пък каквото сабя покаже. Прилича ми на неоктомврийска революция.

...

Етичните банки са известни, но такива в България не знам да има. Знам в Германия за такива, те инвестират в реалния сектор, и тo инвестират само в етични проекти, които изпълняват екологични, етични и социални стандарти (напр. изключване на инвестициите в оръжейната индустрия), поощряват иновативни предприятия и браншове.

Редактирано от Mindfield
Линк към коментар
Share on other sites

Само на мен ли ми се струва, че това е една голяма глупост?! Ако рухнат банките, рухва цялата финансова система. Ами после?! - Добре дошли в Супер Кризата.

"и ако има достатъчно хора, които го направят – системата ще колабира. Няма оръжия, няма кръв, нищо такова"

- Само милиони умряли от глад, свръх масови безредици, невиждана депресия.

Все едно на един модерен пътнически самолет, който предприема трудно кацане в мъгла, да му дадеш електрическите системи на късо. Да, това е възможно най-глупавия начин да превземеш самолета.

Не само на тебе braman.Но като гледам как чисти хора се увличат в подкрепа,вече не мисля,че е глупост ,а доста лоша манипулация.Във време на криза,безработица,безпаричие за мнозина,да се издигат такива призиви ми говори за

1Анархизъм в действие

или

2.Изпробване на възможности за масови внушения чрез нета и т.нар. социални мрежи

3.Друг някакъв мотив защо не финансов или имиджов?

Каквото и да стои зад това не е добро според мене.

Редактирано от Розалина
Линк към коментар
Share on other sites

Не знам дали си давате сметка, дори една голяма банка в България ако фалира какво ще стане. Ами това ако се случи повсеместно?!

Ами за хората, обикновените служители, които работят в тези банки?! Някой сега ще каже: ама ти вече издребняваш - война без жертви не може. Ама нали нямаше да има жертви тази война?! "А бе запали фитила пък после ще му мислим."

Какво би станало, ако голяма част от хората си изтеглят парите и си ги държат вкъщи - в буркани, гърнета, дюшеци и т.н.? Престъпниците ще помислят, че са попаднали в рая.

А от една анархия най-много ще пострадат всички обикновени граждани. Евтината реклама понякога излиза много скъпа. Аз вярвам, че хората в Западна Европа не са толкова прости. Истинската промяна може да дойде отвътре в човека, от Бога, от Любовта. Всяка друга революция ще бъде фанфари в началото и гилотина накрая.

Линк към коментар
Share on other sites

@Розалина:

точно банките в България изсмукват парите на хората, и са отговорни за кризата. Никъде в Германия няма такса за превод, а в България всеки банков превод струва безумни пари. Да не говорим и че лихвите на кредитите в България са най-високи в целия ЕС, и че банките увеличават тези лихви когато и както поискат.

@braman:

тази акция е замислена твърде спонтанно и краткосрочно (07.12), и целта е, както се казва в края на видеото, банкерите да гледат по друг начин нa работата си и на хората.

Няма опасност да изчезнат банките, защото етичните банки ще оцелеят.

Това е.

Редактирано от Mindfield
Линк към коментар
Share on other sites

А ето и едно кратко видео (на английски) за "етиологията" на икономическата криза, за хората които се интересуват от социалната си грамотност:

http://vimeo.com/3261363

Преди време богомилите са допринесли за смяната на родово-обществения строй с по-висш строй, за повече справедливост, и в крайна сметка за Европейския Ренесанс и Просвещение. Мисля че такъв един импулс за развитие стои в днешните движения за реформи на икономическата система (капитализма).

Редактирано от Mindfield
Линк към коментар
Share on other sites

Не съм икономист, ще се опитам да разсъждавам като обикновен съвременник на кризата.

Според мен основната "вина" на банките се състои в поощряването на безконтролната консумация и нереалните инвестиции.. Затова далеч по-разумно от изтеглянето на парите ми се струва максималното ограничаване на консумацията за сметка на кредити. Или както е казал народа - всеки да си простира краката според чергата си. Без кредити явно няма да стане съвсем, но хората би следвало да се научат да ги изтеглят само в краен случай, в малки суми и при сигурни доходи, които позволяват бързото им възстановяване.

Това, което се случва сега ми напомня за нещо, четено в беседите: ако съзнателно не се ограничим, ще ни ограничат, но тогава боли...

Колкото до откъсването на банковите операции от реалността - там съвсем нямам мнение, но както е казал Текери "ако нямаше наивници, нямаше да има и мошеници" - така че нека всеки ограничи в себе си алчния наивник и банките няма да има кого да измамят...

Линк към коментар
Share on other sites

Mindfield,

Смятам,че подхождаш към темата импулсивно и емоционално.,,

Припомням книгата на Артър Хейли "Банкери" .Ако някой иска да знае какво се случва след подобни призиви,нека я прочете.По- добре книжен пример,отколкото реален.

Няма банка в света,която да оцелее,ако вложителите и едновременно решат да си изтеглят парите.

Ако това се случи ,аз твърдя,че няма да е така безобидно,както се представя в призива.Ще се получи ефекта на доминото и освен банки ще паднат и фирми.На практика и малкото работещи и правещи опити да са над водата ще бъдат блокирани

Питам,кой би имал интерес от това?

Нека всеки сам си отговори.

Аз се сещам за един кандидат за тази слава--Военно - промишлените комплекси, потриват ръце ,в очакване на познат сценарий със заглавие "антикризисни действия".

Редактирано от Розалина
Линк към коментар
Share on other sites

Съгласен съм с Донка.

Розалина, по-горе писах че призивът е твърде спонтанен, краткосрочен (за 07.12.2010г.), за да има масовостта от която се опасяваш. Но пък според мен този призив е добро начало за едно масово движение за реформиране на банките в Европа.

Редактирано от Mindfield
Линк към коментар
Share on other sites

Идеята съвсем не е толкова елементарно, както изглежда на пръв поглед, особено ако сте гледали "Capitalism - a love story" на Michael Moore, има го свободно в нета.

Линк към коментар
Share on other sites

Щом богатството ни е вложено в Божествената банка, питам- от кого и от какво трябва да се страхуваме ? Божествената банка никога не може да фалира-капиталът на Божествената банка може само да се увеличава.Щом сме богати нека станем нейни вложители за да се осигурим, а които лредпочитат човешките банки-свободни са да влагат богатствата си в тях.

Линк към коментар
Share on other sites

Едновременно днес се държат хиляди други беседи в света. И за какво се говори във всички тия беседи? Навсякъде се говори все за подобрение на живота. Едни ще проповядват за икономическото подобрение на живота, други за политическото подобрение, трети – за общественото подобрение, четвърти за семейното подобрение на живота, пети за научното подобрение на живота, за подобрението на условията на живота и т. н. Условия има този живот. Пари ви трябват в този живот, те са необходими. Но преди всичко това са условия. В човека съществуват известни неща, които могат да му подсказват какво да направи. Бог днес говори на хората чрез тяхното сърце и чрез техния ум. В това отношение умът и сърцето му могат да предскажат, да подшушнат на човека какво да прави и какво има да му се случи. Обаче, Бог може да живее само в душата на човека. Ако имаш душа, Бог може да живее в твоята душа. Ако нямаш душа, Бог не може да живее в тебе. Казано е, че Бог пребъдва в сърцето на човека, на смирените. Аз бих превел този стих другояче: Бог живее само в онези хора, които имат души. Този превод е необходим, за да се избегне противоречието, което е поставено в Писанието. Понеже сърцето на човека е грешно, Бог не може да живее там, дето е грехът. По нямане на други думи, казват, че Бог живее в сърцата на смирените. Не, в душата живее Бог, а не в сърцето. Душата е чиста, а сърцето е опорочено. Следователно, Бог може да живее у нас само в душите ни. Това всички трябва да знаете. Който е без душа, той трябва да знае, че Бог не живее в него. А пък, за да може Бог да живее в душата на човека, той непременно трябва да има едно отлично сърце и един отличен ум. Това са слугите на Божественото в нас. Понякога ние седим и не знаем какво представяме, какво сме сами по себе си. Ти си човек, който имаш душа, в когото Бог трябва да живее. Това трябва да стане. И като знаеш това, ти не трябва да бъдеш един страхливец, като заек, само да подскачаш, но трябва да си човек, който трябва правилно да мислиш. Казвате: Как ще се живее без пари? Как ще се живее сам? Какво значи да живееш сам, това значи да живееш с Божественото в себе си. Ако човек сам не може да живее, той нищо не знае. Възпитанието на човека трябва да започне със самотата. Ако човек сам не може да живее, той с никого не може да живее. Ако сам може да живее, с всички ще може да живее. Това е пробният камък. Ако можеш да живееш с Бога, ти с всичките хора ще можеш да живееш. Това значи сам да живееш. Да живееш сам, значи да живееш с Бога, Който пребъдва в твоята душа. Щом можеш да живееш с Него, с всички ще можеш да живееш. Понеже Божията Любов включва всичко. Ако не можеш да живееш с Бога, въпросът е свършен.

Иди повикай мъжа си

:feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

Кире, нещо не можах да разбера позицията ти. :)

Щом богатството ни е вложено в Божествената банка, питам- от кого и от какво трябва да се страхуваме ?

Никога не трябва да се страхуваме, но ако някой се гаври с брата ти или поднася ката подарък на детска градина кашон пълен с лимонки, пак ли трябва да ръкопляскаме и да пеем: Свят, Свят, Господ Саваот!

Слънчева, не знаех, че си навита да живееш без пари. :)

Редактирано от braman
Линк към коментар
Share on other sites

Слънчева, не знаех, че си навита да живееш без пари. :)

Туй пък къде го прочете?:dancing yes:

Казвам, че е нужна промяна и може би известните хора трябва да стреснат банките, щото аз нямам никакви спестявания и няма какво да тегля:feel happy:Чакам си заплатката, месец за месец... Не се оплаквам, но знам, че може и по-добре и нещата трябва да се променят. Не за мен, за всички. Ако искаме да заживеем в по-добър свят и децата ни да са в по-красива и хармонична среда....

Линк към коментар
Share on other sites

За да рухнат повечето банки е необходимо и достатъчно да се намали рязко обема на теглените кредити. Тогава за да печелят банките ще се принудят да инвестират вложенията на клиентите си в реалното производство, а не да печелят от пари с които не разполагат (знаем, че размера на отпусканите кредити многократно надвишава парите с които банките реално разполагат, което е причината за почти всички икономически проблеми).

Линк към коментар
Share on other sites

Слънчева, не знаех, че си навита да живееш без пари. :)

Туй пък къде го прочете?:dancing yes:

Казвам, че е нужна промяна и може би известните хора трябва да стреснат банките, щото аз нямам никакви спестявания и няма какво да тегля:feel happy:Чакам си заплатката, месец за месец... Не се оплаквам, но знам, че може и по-добре и нещата трябва да се променят. Не за мен, за всички. Ако искаме да заживеем в по-добър свят и децата ни да са в по-красива и хармонична среда....

Слънчева,по повод на изречението,че си чакаш заплатата искам да разкажа една случка.

Преди години в БГ ,в зората на демокрацията имаше фалити на банки..Не помня годината -1996 или 1997 беше,тъкмо във фирмена сметка в една от тия банки, бяха постъпили парите от един клиент.С тези пари трябваше да се платят заплатите на 700 човека и доста други разходи ,които пък обезпечаваха в оня момент нормалното функциониране на нашата фирма.Още като чуха новината за фалита,хората панически излязоха на стачка.Дето се казва рибата още в морето,ама..........Слухът за фалита беше провокирал страх,голям страх,че няма да има заплати ........Изгубихме тези пари и едва оцеляхме тогава,но страхът , напрежението и пренесеното върху конкретния проблем недоволство от живота на хората ,допълнително усложниха излизането от тая ситуация.

Хаосът обслужва тъмнината,която много иска да измести Виделината.Слухове и призиви като този, върху който разсъждаваме, обслужват хаоса.

Ти нямаш пари,но не се личудиш Кантона от какво точно е недоволен.Аз се чудя.

Кирил,съгласна съм с мисълта ,която цитираш,но говорим за различни неща.Мисли,като тази на Учителя показват посоката,вратата към тайната,но пътя ние трябва да намерим и извървим сами.Учителят говори за разумност,но ние трябва да приложим тази разумност,нали.

Както се казва в деншната мисъл за деня -да повикаме мъжа си,т.е ума си.Да помислим добре,преди да храним едно деструктивно махало,каквото се е заформило,покрай известния футболист и неговите фенове с помоща на нета.

Поздрави и слънчев ден на всички.

Редактирано от Розалина
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави...