Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Sign in to follow this  
Guest Христо

Конкурсите за красота

Recommended Posts

Guest Христо6

Какво мислите за тях ? В България доста се навъдиха. Сетих се за тази тема по - специално заради детските конкурси за красота. В последните дни, две майки ми пратиха лични съобщения с молба да гласувам за невръстните им деца, които участват в някакви детски конкурси за красота : в единият случай гласуването беше безплатно ( в сайта), а в другия случай беше с есемес. Нужно ли е по принцип да се правят състезания за красота? Ако да - подходящи ли се те за невръстни деца ? Какво е това напъване на майките и това разпращане на молби за подкрепа за децата им в тези конкурси ? Нужно ли е ? За кого го правят това тези жени : заради децата им, най - малките от които сигурно не разбират въобще за какво става дума, или за да може тези майки да си погъделичкат еготата - понеже видиш ли техните отрочета са спечелили еди кой си конкурс за красота. Дали тези майки полагат същите усилия за интелектуалното и духовно израстване на децата им ? По БТВ преди време, говореха за това, че подобни конкурси може да подействат зле на детската психика.

Родители се обявиха срещу детските конкурси

30.03.2009 За И Против Детските Конкурси За Красота

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Аз на свой ред да те попитам: как е възможно да има 1 000 000 000 и повече най-красиви жени на света? Как може едновременно да има толкова много не само красиви, но най-красиви жени, знаеш ли? :harhar:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Аз мисля,че е изключително вредно,както за психиката,така и за нормалното развитие на децата.Преди около 10-на години мои познати много ме настройваха да водя дъщеря ми на такива конкурси,едната даже беше организаторка в собственият й хотел.Аз съм крайно против на деца в такава крехка възраст да им се дава погрешна насоченост на амбиции и желания,да искат да са на всяка цена да бъдат най-красиви.Винаги съм се опитвала да обеснявам на детето си,че всъщност от душевната красота по-важна и по-ценна няма.Сега вече като поотрасна,сама признава,че е глупаво млади момичета да имат за цел в живота си-победа в конкурс за красота,още повече,като от дадени от тях интервюта става ясно,че интелектуално въобще не са за завиждане.Да не говорим,че в повечето случаи тези конкурси биват нагласени,а за децата, които не са спечелили травмата е огромна.Питам се защо една майка би искала да причини това на детето си?От друга страна -какво значи най-красиво дете,та аз през живота си грозно дете не съм виждала!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Конкурс за красота на деца е пълна лудост.

Конкурсите за красота по принцип( не само за деца) несъзнателно асоциирам с пазарите на роби преди около 100 години. Много са били популярни в арабския свят, сред мюсюлманите. Всички хубави поробени момичета са били нареждани продавани, после украсявани обличани и препродавани, ползвани понапудряни и пак продавани докато някой се смили да се ожени за тях или просто остареят като робини, доста дълго продължила във времето практика пълнеща харемите.

Та и с тези момичета - напудрят ги и някой прави пари на техен гръб, купуват ги разни марки, в най- добрия случай ползват я докато им носи пари и после я предостъпват и така, докато стане многоупотребявана и непродаваема.

Редактирано от didi_ts

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Конкурсите за красота са желани от много млади момичета,които имат нужда да повдигнат самочувствието си и да реализират материалните си желания.Жалко е,че го правят именно по този начин.

Гледах филм за детските конкурси за красота в Америка.За да попаднат дечицата им там,пухкавите(меко казано!) мами изтезаваха полубебетата си водейки ги на специален учител,фризьор,козметик...Така у децата от ранна възраст се създава убеждението,че за да успее човек,непременно трябва да изглежда физически добре(според нечии предписания).Този култ към физическата красота все още не е навлязъл напълно у нас,но за съжаление това е въпрос на време.Отделяйки половината си ден да приведе себе си в предписания от някого вид,човек изпуска важните неща от живота.Но в едно консуматорско общество не е нужно да си много умен за да "успееш",даже е вредно.

На мен не ми харесва външния вид на миските от последните години.Сигурно имам лош вкус!:rolleyes:

Категорично не одобрявам детските конкурси за красота.

Редактирано от Пламъче

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest Христо6

zdravei molq te moje li da prati6 sms pi6e6 CUP18517 na nomer 1096 da6terq mi utre ima konkurs foto model e i ne i dostigat 9 glasa za da e na purvo mqsto mnogo blagodarq 35 stotinki e sms

http://mypufies.com/bg/stories/view?id=949 Моля САМО за 1 глас-тъй като конкурса свършва тази нощ.Помогнете,моля!Благодаря!Нека доброто ви се върне през Новата година стотици пъти!

Весели празници!

Тази пък е голяма участничка. В профила и поне пише, че е на 18г.

Добър Вечер ! Ще можеш ли да ми помогнеш с един смс глас понеже участвам в един конкурс . Текст: CUP10147 на номер 1096 (50ст с ДДС) {}

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Мис Варна 2010

Ами съжалявам, но с някои изключения, аз там красиви момичета не виждам. Поне що се отнася до физическа красота :whistling: Виждам някаква мутренско-чалгаджийска ценностна система, която явно някой се опитва да наложи в обществото.

Като тръгна по улицата само за 2 часа виждам повече и по-красиви момичета. Но явно те имат и достатъчно акъл, за да не се връзват на тези псевдоконкурси. :thumbsup:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest Христо6

Ееее, не са грозни, не са. :)

П.п.: Обаче са височки ...особено някои от тях... :) Щяха да ми харесват повече ако бяха по - ниски... :)

Редактирано от Христо6

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

фотографът е некадърник- всички са докарани с кофти светлина, и с разни сенки по лицата и приличат на глави на крави; то не е грим, то не са прически; ако беше качествена фотосесия и тук щяха да "пеят" трубадури

относно конкурсите- в училище доста мои съученички се записаха на предлаганите курсове за манекенки и фотомодели и си мисля, че особено в пубертета младите дами имат нужда се съизмерят, да получат комплименти за нещо, в което са се превърнали, да проверят дали са харесвани и дали са вече жени....

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Както казват руснаците: на вкус и цвет товарищ нет. ;)

За да не си приказваме празни приказки, ето какво наричам красива жена:

studentin_buch.jpg

Между другото, рекламната кампания на Нивея ("красотата е...") направо удря в десятката. :angel:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Мис Варна 2010

Ами съжалявам, но с някои изключения, аз там красиви момичета не виждам.

Е, има и хубави, поне като махнеш мордите. Оттам надолу стават за околовръстното... Не случайно го пиша това - психиката е същата, но проявена в лъскави зали, вместо на магистралата... Е, може да видим нещата и от светлата страна - момичетата искат да се докажат, да бъдат харесвани, какво лошо има в това. Някой показва колата си, втори ум, трети дупе... Важното е да има купуване и продаване... :) Пак съм саркастичен...

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Приятел по външен вид не се избира-така се превежда в общи линии.Съгласна съм с Пламъче,че на една жена интелекта понякога й причи да се вдедри в оществото.В личния живот май пречи повече.Даже имаше нещо,като"" поговорка" ,като съвет, /навремето,дано сега не е така/,който се дава на младите момчета преди да се оженят:А бе ти не я гледай да е много умна,нека е по-тъпичка та да слуша".Но това е друга тема.Може и да сте пропуснали репортажа с Мис Туризъм 2010,красиво момиче наистина.Та според нея Маями е държава и се намира в Европа.Колко и красива да е,не мога да приема такава ограниченост откъм информираност и знание.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

на вкус и цвет товарищ нет.
Как се превежда ? :)

За вкус и цвят приятели няма. ;)

А бе ти не я гледай да е много умна,нека е по-тъпичка та да слуша".

Айде бе, сега ще изкарате, че човек си избира жена като кола. :3d_088:

А любовта и приятелството къде останаха?

Редактирано от Канел

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Канел,това,че мислиш така ,може само да ме радва,прекрасно е,че търсиш любов и приятелство в една връзка.А това,че жената е по-добре да не е много умна,за да слуша мъжа си,съм го чувала безброй пъти,по-често от възрастни мъже,които дават "акъл" на синовете си,Пък това може да се отнася само за нашия край,незнам.Иначе много ми се иска да вярвам,че съвременния български мъж,като истински кавалер обича и уважава партньорката си,такава,каквато я е приел.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Тази тема е забавна. Христо, накрая успя да ни навиеш да си пишем за мацки, а:)

Едно време, в една далечна галактика... и аз имах склонност да се увличам по някакъв сравнително клиширан тертип за красота - например, по известни модели, блондинки норвежки тип и т.н. Всъщност, дойде момент, в който това направо ми писна - защото тия критерии не са никакви критерии. Меко казано, това дали една жена е хубава не би трябвало да зависи от някакви фиксирани нормативи и те всъщност нямат никакво значение, когато се разглеждат поотделно, защото въпросът е как си взаимодействат. Жената може да е с идеални мерки, с добра височина, с еди-каква си коса, овална форма на лицето, устни не-знам какви и т.н. и може да е пълен крокодил...както се вижда от някои снимки на някои конкурси. А може много от тези неща да са съвсем различни от идеалните и пак да има много повече излъчване. Всъщност, дори не съм сигурен, че ако се помисли от по-окултна гледна точка, тези критерии са истински и всъщност трябва да се взимат за правилните. Например - не малко от тези жени искат някаква лесна печалба, суетни са и може и да не са интелигентни - за това си има други конкурси, но не е задължително да не са интелигентни - и това все пак би трябвало да има някакво отражение в тяхната фигура, в техните лица. Ако се направи френологичен анализ, не съм сигурен какво ще излезе - не всички от тях имат високи чела, например, и т.н.

В този ход на мислите бях стигнал веднъж дотам, че с един приятел си говорихме по подобен на този въпрос и аз стигнах до следното сравнение - ами, ако сравним например две кучета, един породист ротвайлер и едно куче мелез, може последното да е по-симпатично като изражение, макар че първото отговаря на някои критерии значително по-точно. Това не означава, че тези критерии са правилни, в известен смисъл те са лични за всеки един човек така, както някои предпочитат банани пред портокали и други предпочитат портокали пред банани. Следователно, казах аз тогава, може на някой човек едно куче мелез, ако то е симпатично - а има такива - да изглежда по-красиво от един породист ротвайлер. В такъв случай, такъв човек въобще няма да съжалява да си вземе такова куче мелез, а не един породист ротвайлер, макар че последното се води, че е от класа. А щом такова нещо може да стане с кучето, което си го гушкаш вкъщи и с което си играеш, защо да не може да се касае и - за една жена?

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

аз стигнах до следното сравнение - ами, ако сравним например две кучета, един породист ротвайлер и едно куче мелез, може последното да е по-симпатично като изражение, макар че първото отговаря на някои критерии значително по-точно.

thumbup2.gif Много сладко сравнение!

Което май е подходящ пример за днешните критерии за красота. С цялата силиконова индустрия - параметрите за разбирането на физическата красота, през последните години взеха много да се шаблонизират. Днес например, е модерно една абитуриентка да иска от мама и тате за подарък нов бюст, дупе или устни.. То, както е тръгнало, след няколко години човек ще има чувство, че жените са се превърнали в еднотипни киборги, излезли от ксероск biggrin.gif Така стигаме до до момента, в който разноообразието изчезва, заменено от "расовите" клишета и еднаквостта става основа на грозотата blink.gif

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest Христо6

Аз наскоро сънувах, че от плюнката ми свята създадох (готина и силна) жена киборг, която влезе в люта схватка с мъж киборг и ми спечели време да избягам от киборга, но попаднах на други гонители. Явно е трябвало повече жени да създам, оммммм. :lol: Аз пък съвета за тъпотата на жената съм го срещал във вариант "да е по - малка", който явно важи най - вече за по - младата възраст, тъй като идеята беше, че като е по - малка е по - вероятно да слуша баткото. :lol:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

"да е по - малка", който явно важи най - вече за по - младата възраст, тъй като идеята беше, че като е по - малка е по - вероятно да слуша баткото. :lol:

Това не е от вчера, а от незапомнени времена. В древна Елада например идеалната възраст за женитба на мъжа се е считала 35 г., а за жената - 25 г. Тук отново се натъкваме на определени архетипи - жената като символ на душата търси стабилността и знанието в мъжа като символ на духа (т.е. душата търси и се уповава на духа, Бащата (Отец).

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Днес например, е модерно една абитуриентка да иска от мама и тате за подарък нов бюст, дупе или устни.. То, както е тръгнало, след няколко години човек ще има чувство, че жените са се превърнали в еднотипни киборги, излезли от ксероск biggrin.gif Така стигаме до до момента, в който разноообразието изчезва, заменено от "расовите" клишета и еднаквостта става основа на грозотата blink.gif

Това не е от днес. Правили са го и вчера. Всички вещи в занаята, но са го правили по вътрешен път, от душата към тялото и чрез съзнанието - промяна в него, се изменя и външната форма - черти на лицето, цвят на очите, та дори и костната система - височина, тегло и пр. Това е духовна сила.

Днес, хората са доста негамотни в това отношение, но за в бъдеще все по-малко хора ще се ползват от средствата на "съвременната хирургия", която да внесе корекция тук или там, според личната представа за красота на този, или онзи.

Днес също има не малко адепти, които могат изцяло да променят формата си. Въпрос на електромагнетизъм, а сиреч на дух и душа, на ум и сърце. После стават чудеса на атомно ниво...:3d_146::yinyang:

Редактирано от Ники_

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

И Учителят на няколко места посочва, че идеалната разлика между мъжа и жената - е 12 години. Но, Той има предвид съвсем други показатели при довода.

Лошото е, че мъжете рядко имат предвид тях, когато харесват по-млади партньорки. А напоследък, след събуждането на еманципацията, може да срещнем и зрели жени с много по-млади от тях мъже за партньори. И мотивът е именно посочения от Хриско - търсенето на преимущество над другия партньор с манипулативни цели.

Аз разбирам хората, чийто мотив например е сексуален нагон, когато предпочитат млади партньори. Все още хората трудно преодоляват нагоните си и това си има биологични причини. Но, не разбирам, когато мотивът на предпочитанията е манипулативен. Според мен, човек който търси преимуществото в дадена връзка - е човек с дълбоко вкоренени лични комплекси и проблеми, кристализиращи в извратеност на предпочитанията и проявите.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

И Учителят на няколко места посочва, че идеалната разлика между мъжа и жената - е 12 години. Но, Той има предвид съвсем други показатели при довода.

Лошото е, че мъжете рядко имат предвид тях, когато харесват по-млади партньорки. А напоследък, след събуждането на еманципацията, може да срещнем и зрели жени с много по-млади от тях мъже за партньори. И мотивът е именно посочения от Хриско - търсенето на преимущество над другия партньор с манипулативни цели.

Аз разбирам хората, чийто мотив например е сексуален нагон, когато предпочитат млади партньори. Все още хората трудно преодоляват нагоните си и това си има биологични причини. Но, не разбирам, когато мотивът на предпочитанията е манипулативен. Според мен, човек който търси преимуществото в дадена връзка - е човек с дълбоко вкоренени лични комплекси и проблеми, кристализиращи в извратеност на предпочитанията и проявите.

Дванадесет е добро число.:rolleyes:

Инак за другите неща е от една страна тъжно, но от друга си е Божа работа.

Все пак тези неща си имат причини и тези причини всички ние си ги носим, като несъвършенство в ДНК-то.

Остновния проблем е страхът, който е поради концептията за "аз" и отъждествяването с тялото/фората. Духовна слепота. Този проблем кара всеки, който е засегнат от него, постоянно да прави опити да се подсигурява - било чрез пари, било чрез друг вид състояние и пр. Цялтта е да се/си запаси колкото се може по-дълго в живота и същия да не е в лишение, защото лишенията, според мнозина, са синоним на нещастие.

Душата на всеки копнее за щастието, но ума/съзнанието е в неведение и търси това щастие във различни телесни изживявания - храна, секс, напитки, наркотици, емоции подбудени от различни източници и събития - кина, дискотеки, дори рожденни дни... и т.н., от междуличностни отношения и др.

Когато тази душа е лишена от тези неща и живее в бедност и нещета, тя не може да ги изживее и съзнанието на този човек протестира, защото в заблудата си все още мисли, че въпросното щастие е в горните неща. Тогава човек се мисли за ощетен и онеправдан. После следва борбата и опитите за себеутвърждение. Ето защо има учения като Тантра, които учат, че тези неща е добре да бъдат изживяни, за да може да се види, че в тях не се крие въпросното неизменимо щастие.

Вторият голям проблем е комплексираността и чувството за малоценност. Този проблем пак произхожда от това, че човек не знае нищо за същноста на живота и не познава истинската си природа.

От тук следват и всички емоционални и страстни обвързаности с партньри, с деца и като цяло със семеството и хората, включае и приятелите.

Ако човек осъзнае само тези два проблема в себе си, смятам това е добро начало за вътрешна работа. От там насетне е необходимо единствено да се открият методи за достигане до познанието/себепознанието.

После това вече няма комплексираност и няма страх.:yinyang:

Редактирано от Ники_

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

защото лишенията, според мнозина, са синоним на нещастие.

Лишенията наистина са нещастие. Друг е въпросът с какво и как човек се опитва да ги запълни.

Душата на всеки копнее за щастието, но ума/съзнанието е в неведение и търси това щастие във различни телесни изживявания - храна, секс, напитки, наркотици, емоции подбудени от различни източници и събития - кина, дискотеки, дори рожденни дни... и т.н., от междуличностни отношения и др.

Когато тази душа е лишена от тези неща и живее в бедност и нещета, тя не може да ги изживее и съзнанието на този човек протестира, защото в заблудата си все още мисли, че въпросното щастие е в горните неща.

От друга страна, човек е на тая земя да трупа и опит и да изпълнява роли. А това става не само като разиграваш сюжети в главата си, а и като реално участваш в конкретни събития на физически план - концерти, кампании, компании, раждания, погребения, войни, миротворчески мисии, религиозни ордени, светски ордени и т.н. и т.н.

Това щастието е малко като смисъла на живота - винаги бяга напред като моркова на тоягата. :)

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега
Sign in to follow this  

×