Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Страх ме е


Recommended Posts

Здравейте,реших да се включа!Случи ми се наскоро,ще го нареча "състояние".Започна със задушаване,свиване в "Слънчевият сплит" и постоянна тревожност!След това започнаха"натрапливи мисли" насочени към мен самата,не към някого друг.Мисля,че полудявам и буквално не мога да си намеря място.Когато реша сама за себе си успявам да се концентрирам.В момента не работя,не се занимавам със спорт и нямам приятели,тъй като съм в друг град.Не искам да наблягам на недостатъците,защото ми става по-злеthumbdown.gif.Прерових из форумите и се натъкнах на неща,които тръпки ме побиват,а в такова състояние се влияя от всичко.Затова нарочно и не споменавам предмета на моят"страх".Знам,че тези мисли произлизат именно от мен самата.Може да звучи смешно,но току-що четях за шизофренията,сега се опасявам да не би и аз да страдам от това,въпреки,че не съм изцяло запозната със симптомите на тази болест.Дали и това не е един вид страх?Понякога импулсите са доста силни и не знам как да се справям с тях.Кой метода да предприема-отхвърляне на тези мисли и замяна с оптимистични или да ги оставя да съществуват?Възможно ли е в такова състояние да се самообвинявам,защото аз го правя и днес се стигна дотам,че загубих човека до себе си!Помогнете,моля!Благодарности!

Линк към коментар
Share on other sites

Прочетете тази статия, помислете върху нея и тогава коментирайте! Здрава сте напълно, преживявате обикновени тревожни реакции, които просто тълкувате изкривено! ЗДРАВА СТЕ!

Линк към коментар
Share on other sites

Първата стъпка е да спрете да влизате във всички форуми за психични заболявания и да четете по темата каквото и да е. Преди минути писах за това, че внушаемостта при хората достига до 90%. И внушенията, които може да си направите са наистина неприятни. Второ: започнете редовно да спортувате. Трето: има доста написано по темата за ОКР тук от Орлин. Мисля, че и аз съм писал по нея. Не четете всичките ни постове, за да не се объркате. Просто изберете някоя техника(подчертавам-една) и я правете. Ако имате проблем с осъществяване на техниката, питайте този, който я е дал за допълнителни пояснения. Четвърто: ако в рамките на 10 дни няма ефект, потърсете специалист, който да ви помогне.

Линк към коментар
Share on other sites

От днес започвам да спортувам,но исках да попитам още нещо последно3d_168.gif,че понякога когато мисля,че всичко ще се оправи,след това имам друга мисъл или самонавиване,че "няма да стане",тогава започвам да се страхувам,че съм го помислила.След това се страхувам,че наистина мога да не желая промяната,а аз знам за себе си,че искам да изляза от кашата.Последва страх от самата мен,че не знам коя съм и всякакви такива неща.Така се редуват тези мисли и "другите"3d_168.gif.Моля Ви отговорете ми,искам промяната,нямам никаква полза от това ми положение-напротив.

P.s. може би прекалено се вглъбявам в себе си и факта,че съм затворена по цял ден между четири стени и ,че не успявам да спя,нито комуникирам с хора-не знам вече!3d_133.gif

Редактирано от Орлин Баев
сливане на мнения
Линк към коментар
Share on other sites

Първо се успокой. И аз бяха така миналата година. Още съм жива. И съм с всичкия си. Намери си нещо да те разсейва - рисувай, спортувай, НЕ чети глупости :) и си дай ВРЕМЕ. Промяната отнема време, а ти ще се справиш с нея. Не очаквай нещата да се наредятт веднага, но и не забравяй, че накрая те наистина ще се оправят! Нали? :) Хайде стискаме палци!

Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря за хубавите и окуражаващи думи,наистина аз всеки ден чета в нета и задълбавам все повече.Имам чувството,че всеки ден щом си въртят в главата всякакви неща се манипулирам и ,че мога да го направя(лошото) или,че изпадам в състояние което не съм аз.Това пак е вид страх.Но когато срещам такива положителни отзиви и виждам,че има "ИЗХОД" се успокоявам60.gif

Линк към коментар
Share on other sites

,,наистина аз всеки ден чета в нета и задълбавам все повече'''

Това го пишете днес, въпреки че преди 3 дни Ви писах, че първото, което трябва да направите, е да спрете четенето в нета. Ако наистина не сте ме послушала, то какво правим?...... Нали искате да се справите? Няма как да стане докато не спрете да четете и се самопрограмирате.

Линк към коментар
Share on other sites

×
×
  • Добави...