Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Важно за видовете Грип тази зима


Alexander

Recommended Posts

В момента най-изявените вирусни щамове са "Бризбейн" и "Свинския" грип.

И двата имат "афинитет" към ларинкса.

И при двата има много дразнеща ларингиална кашлица, като "Бризбейн" протича без вис. Т. - до около 37-38С, докато "свинския" с висока Т 38.5 - 39.5С и нагоре.

Много важно е да се "пази стая" дори 2 -3 дни след оздравяването, защото след вирусите идват бактериите възползвайки се от изтощението и от пробитата отбрана на ларинкса!

Не се самолекувайте, а посетете лекар- специалист.

Повечето усложнения вследствие самолечение, са от страха от висока Т. и борбата на всяка цена да бъде свалена. Сякаш високата Т. е болест сама по себе си?!... Безразборното използване на температуро понижаващи, води до изтощаване на жизнената ни сила, а антибиотиците са не само безсилни с-у вирусите, но и объркват имунната система.

Температурата е само един симптом, много полезен симптом, който забавя репликацията на вирусита, т.е. размножаването им, докато се изработи специфичния имунен отговор - левкоцити-килъри за дадения щам вирус: ГРИП, план за действие на жизнената ни сила

Един от методите да избегнете Гърч, от който много майки се страхуват и който с успех се лекува с показаното хомеопатично л-во, и когато не ползвате хомеопатия, е следния: Ако краката и ръцете са студени, ледени, потопете ги в кофа с гореща вода и бавно добавяйте още по-гореща вода, докато детето може да търпи. Така ще урегулирате нарушената циркулация на кръвта, която се изпомпва в главата и част от нея ще се оттегли и в крайниците.

Освен това, жизнената сила ще получи информация, че всички точки на тялото са горещи и следователно защитени и ще престане да вдига Т.-та в напразен опит за ги загрее, но поради грешка в циркулацията на кръвта все не успява.

Не правете грешката да охлаждате китките и краката с кърпички оцет! Това още повече нарушава циркулацията на кръвта в тялото.

Още по-малко да увивате тялото в мокри чаршафи или да правите хладки бани.

Ефекта е втрисане, в опит да се загрее тялото, детето пищи, защото е мн. неприятно, а жизнената сила се изтощава от напразните опити да вдигне животоспасяващата висока Т.

Може обаче да слагате мокри кърпи на челото или главата и в сърдечната област.

Сваляне на вис. Т. е задължително за хора с тежки хронични болести, като порок на сърцето и др.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...