Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Sign in to follow this  
Alexander

Важно за видовете Грип тази зима

Recommended Posts

В момента най-изявените вирусни щамове са "Бризбейн" и "Свинския" грип.

И двата имат "афинитет" към ларинкса.

И при двата има много дразнеща ларингиална кашлица, като "Бризбейн" протича без вис. Т. - до около 37-38С, докато "свинския" с висока Т 38.5 - 39.5С и нагоре.

Много важно е да се "пази стая" дори 2 -3 дни след оздравяването, защото след вирусите идват бактериите възползвайки се от изтощението и от пробитата отбрана на ларинкса!

Не се самолекувайте, а посетете лекар- специалист.

Повечето усложнения вследствие самолечение, са от страха от висока Т. и борбата на всяка цена да бъде свалена. Сякаш високата Т. е болест сама по себе си?!... Безразборното използване на температуро понижаващи, води до изтощаване на жизнената ни сила, а антибиотиците са не само безсилни с-у вирусите, но и объркват имунната система.

Температурата е само един симптом, много полезен симптом, който забавя репликацията на вирусита, т.е. размножаването им, докато се изработи специфичния имунен отговор - левкоцити-килъри за дадения щам вирус: ГРИП, план за действие на жизнената ни сила

Един от методите да избегнете Гърч, от който много майки се страхуват и който с успех се лекува с показаното хомеопатично л-во, и когато не ползвате хомеопатия, е следния: Ако краката и ръцете са студени, ледени, потопете ги в кофа с гореща вода и бавно добавяйте още по-гореща вода, докато детето може да търпи. Така ще урегулирате нарушената циркулация на кръвта, която се изпомпва в главата и част от нея ще се оттегли и в крайниците.

Освен това, жизнената сила ще получи информация, че всички точки на тялото са горещи и следователно защитени и ще престане да вдига Т.-та в напразен опит за ги загрее, но поради грешка в циркулацията на кръвта все не успява.

Не правете грешката да охлаждате китките и краката с кърпички оцет! Това още повече нарушава циркулацията на кръвта в тялото.

Още по-малко да увивате тялото в мокри чаршафи или да правите хладки бани.

Ефекта е втрисане, в опит да се загрее тялото, детето пищи, защото е мн. неприятно, а жизнената сила се изтощава от напразните опити да вдигне животоспасяващата висока Т.

Може обаче да слагате мокри кърпи на челото или главата и в сърдечната област.

Сваляне на вис. Т. е задължително за хора с тежки хронични болести, като порок на сърцето и др.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега
Sign in to follow this  

×