Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Сънуващите слепи хора


Гост

Recommended Posts

Привет на всички Търсещи! :)

Интересно ми е да разбера какво знаете по въпроса: Какво сънуват слепите (да приемем по рождение) хора? Намирам из пространството доста простотии, които

биха объркали един неопитен изследовател :)

И изобщо, какво със сигурност можем да кажем, че знаем за природата на сънищата?

Споделете какво сте чели по въпроса и от кой автор :) пък белким малко подоближим съзнанието до несъзнателните дебри hypocrite.gif

По-здрави! 3d_148.gif

Линк към коментар
Share on other sites

Чел съм от Дон Мигел Руис ,че хората сме в съновидението на Земята ,сънуваме 24 часа в денонощието без да го съзнаваме .

Линк към коментар
Share on other sites

Сънуват допир, разговор, чувства и очаквания, сънуват звуци и аромати, усещания и емоции...

Линк към коментар
Share on other sites

Слепите по рождение се научават да се ориентират в пространството по различни признаци. Те имат нужда да създадат пространствени модели и със сигурност го правят, дори много точно. Следователно ги и сънуват. Например как майката влиза в стаята и отива при детето си. Дългата рокля, развяната коса, нежната ласка, целувката, загръщането със завивката... Няма да изглежда в съня им както в действителност, но моделът би бил приблизително точен, само без цветовете и най-малките детайли /както например аз със силното си късогледство без очилата при здрачаване/. Останалите усещания в съня Орлин много точно е описал, при слепите те са основен информационен носител. Благодарение на силно развитата си тактилна чувствителност /чувствителността на пръстите при докосване/, обработката на информацията в мозъка и създаване на много точни пространствени модели се оказва, че слепите "могат да видят" много по-добре от нас малки детайли. Слухът също се развива много силно и помага да се ориентират както в пространството, така и по отношение на хората например, по техния глас.

Прилепите в природата се ориентират в пространството като изпращат ултразвукови вълни, "анализират" тяхното отражение и си създават "картина" на заобикалящата ги среда. На този принцип се прави ултразвукова диагностика и съвременните ехографи дават триизмерни образи.

Следователно слепите по рождение развиват способността да се ориентират в пространството, създават мисловни пространствени модели и съответно ги сънуват.

Мисля, че идеята на темата всъщност е дали е възможно при слепите да се развие третото око до такава степен, че да "виждат" света край себе си /макар и не точно като нас, защото колбичките и епруветките с багрилата в ретината ги няма/ и да се движат лесно и свободно. Не зная за такъв случай, но съвсем не изключвам подобна възможност. От друга страна, ако е вярна теорията за прераждането /аз лично не вярвам в нея/, възможно е предишна информация да допълни сегашната и слепият по рождение да сънува синьо небе, бял сняг, зелени поляни, пъстри цветя...

Редактирано от kuki
Линк към коментар
Share on other sites

Всички сме слепци-с очи, които виждат илюзията. Духовното виждане ни дава малко повече светлинка за реалността.

Чрез сънищата си стигаме само до астралния свят, а и там е илюзия...:feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

Навярно могат да се научат да сънуват и картини. Някои знае ли конкретно как? Би трябвало тогава дирекнто да станат ясновиждащи, или не :?

Знам как тактилните усещания да се развият до степен - да се усещат фините енергии. Това е голямо информационно богатство.

Означава да станат "ясноусещащи с пръсти и длани". Не ми беше хрумвало досега. Благодаря за идеята. Ще е трудно, но - възможно.

Редактирано от късметче
Линк към коментар
Share on other sites

Спомнете си за Ванга. Слепота и Ясновидство. Има връзка. Аз съм разговарял, със човек, който има придобита слепота, не по рождение, той виждаше мисловни образи, докато му говоря слуша и се усмихва, отвътре вижда свои преводи. Слепите имат вътрешни видения, следователно и сънища.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...