Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Паническо разстройство и хомеопатия


Recommended Posts

Здравейте на всички,искам да споделя своя проблем с вас.От една година и половина се боря с паническо разтройство,поне това е диагнозата на лекуващите ме психиатър и невролог.Лекуваха ме с какви ли не лекарства,последно сега пия ривотрил и ксанакс,но не бих казала че се чувствам добре.Много бих искала да се откажа от тези лекарства,защото усещам че вече съм станала зависима от тях.Моя приятелка която се лекува с хомеопатия ми препоръча да си взема ГЕЛСЕМИУМ СЕМПЕРВИРЕНС 9СН,каза че тя го е приемала и е много доволна.Споделих с моя психиатър за това и той направо ми се изсмя в лицето и ме предупреди повече да не стъпвам в кабинета му ако споменавам за хомеопатия.В задънена улица съм четох че хомеопатията помага на много хора.Ще съм благодарна ако ми дадете някакъв съвет какви хомеопатични лекарства могат са заместят моите лекарства.

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте,

Това с което Ви лекуват са Психотропни и Транквиланти, които всъщност не лекуват а имат потискащо симптомите, временно палиативно действие. Те са важни за временна употреба, но виждам, че не бихте искали да ги пиете цял живот.

Но не правете глупостта да се самолекувате, понеже това което може би е добро за приятелката Ви, воже да е вредно за Вас, тъй като хомеопатичните л-ва се предписват индивидуално, за всеки един отделен пациент. Потърсете добър класически хомеопат, който ще Ви предпише Вашето индивидуално хомеопатично л-во.

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте!

Семейство лекари сме и може би точно затова използваме хомеопатични лекарства за някои наши болести. Няма обаче, как не само хомеопатичи, но и каквито и да е други лекарства да ви помогна трайно да решите проблема с паниката. Въпросът е, че вие сте 100% здрава и лекарството няма какво да лекува. Кризите, които получавате не са резултат на болестен процес, многократно сме подчертавали –те се формира от пиковото отделяне на голямо количество адреналин. Това отделяне е в резултат от вашето мислене или от спомените, съдържащи се в амигдалата. Няма как хапчето да хване мислите ви и ги промени, няма и начин как да изтрие спомените, които се съдържат в амигдалата. Единственият начин за промяна на мисленето и дезактуализиране спомените е чрез психотерапия.

Наистина, задайте си въпроса - Как една таблетка пък била тя и хомеопатична ще хване и промени която и да е моя мисъл?

Kak?

Линк към коментар
Share on other sites

Параграф 1 от "Органон на лечебното Изкуство" на Самуел Ханеман гласи:

"§1. Най-високото и единствено призвание на лекаря е да прави болните хора здрави, което се нарича лекуване.

Забележка: Не да изгражда теоретични системи, нито пък да се опитва да обяснява явленията."

И да, индивидуално добре подбраното хомеопатично лекарство, с т.н. най-близко подобие, лекува и то само с една единствена капка, въпреки че в нея отдавна няма и една единствена молекула от началното вещество. Само дестилирана вода, която обаче има чудното свойство наречено "памет на водата". Къде се съхранява тази памет, още не е открито, може би бъдещите поколения ще открият, но тя е факт.

http://www.vbox7.com/play:5557dfe2&start=118

Редактирано от Alexander
Линк към коментар
Share on other sites

×
×
  • Добави...