Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Знаците около нас


Recommended Posts

Здравейте!

Темата е за знаците, които са навсякъде около нас. Видях, че има обсъждана тема за поличбите, но ми се ще да поговорим за тях от друг, по-конкретен ъгъл.

Обръщаме ли им внимание, какво точно означават, можем ли да променим неблагоприятните събития, които ни сочат. Еднакво значение ли имат за всички или са индивидуални?

Струва ми се, че не са индивидуални. В началото, когато започнах да обръщам внимание на определени предмети, събития, усещания, ми беше забавно до известна степен. После се обърках и ядосах, когато установих, че каквото и да правя, предупреждението на знака не се разминава. Изморително е.

Помогнете, ако сте мислили по този въпрос, може ли да променя хода на събитията, когато очаквам нещо определено, макар и да не зная точния момент, в който то ще се случи.

Защо разпознавам повече негативни, отколкото позитивни знаци?! Трябва да има много повече позитивни, не им обръщам достатъчно внимание ли?

Ще изброя някои от тези, които са особено упорити в изявата си.

Негативни знаци:

-боклукчийски камион- например: чета книга в автобуса особено задълбочено, външният свят е изключен от сетивата ми; вдигам поглед от книгата почти разсеяно и първото, кето виждам през стъклото е боклукчийски камион. Сякаш нещо мести главата ми в нужната посока и фокусира погледа ми в нужния обект. Мразя този знак! Задължително ме очаква нещо неприятно по-късно, малко или голямо, но неприятно.

-циганин- не съм расистка, напротив, но особено ако това е първият човек, който срещне погледа ми за деня.. лош ден, лоша седмица дори.

-да засърби носът- лично при мен, остра забележка от приятеля ми или дори караница /ужасно е/

-да поиграе горната устна- този знак показва нещо изключително лошо, семейни проблеми, неуспех.

Позитивни знаци:

-да поиграе дясното око- хм, това, ако съм го разгадала правилно, значи флиртове, срещи и т.н.

-да засърби дясната ръка- даване на пари, дали плащане на нещо, дали нещо друго, но парите намаляват (не е от най-позитивните знаци).

-да засърби лявата ръка- взимане, получаване на пари /например преди заплата :) /.

-бял гълъб- да, това е на хубаво

-да те нацвъка пиле- пари /дали ще ги спестиш или спечелиш, все е на пари/

Това за ръцете го гарантирам, винаги показват вярното, изумителен знак е!

А сега кажете какво означава да погледнеш през прозореца сутринта и да видиш умряла котка на пътя? :)))

Проблемът е, че ме е страх. Страх ме е да отворя съзнанието си и да приема информацията, която ми носят знаците. Страх ме е да поема отговорността от това знание. Хубавото е, че вече разбирам и признавам страха си, след което изниква проблемът КАК ДА ГО ПРЕОДОЛЕЯ. Как да се изкача на следващия етаж, ако не виждам стълби, дори следващия етаж не виждам.

Може ли да се нарече това предизвикано късогледство...усещам, че мога да се справя, мога да виждам, но сякаш пътят е отрязан и изглежда като че не съществува.

А е така изморително...

Моля ви, бъдете конкретни, може би е дошло времето да получа отговори на горните въпроси, а може и пак да ме зарежат да си търся сама (като алтаво пиле).

Линк към коментар
Share on other sites

Не прочетох всичко - прости. Но от това дето видях си мисля, че обръщаш голямо внимание на тези знаци и доста от събитията (ако не и всички) сама си предизвикваш - с мисъл, емоция, бла бла ;)

Това дето го изреди по-горе ми изглежда не като Знак свише а като чисто суеверие.. видях това значи ще стане това - оп изненада зело че станало. Съвет ако искаш - виждай у знаците позитивното.

Линк към коментар
Share on other sites

Соулмейт,

не можеш да се примириш с факта, че животэт е пълен с неизвестни - за деня, за седмицата, за месеца и годината. Не искаш да си изненадана, сварена неподготвена, и затова се стремиш да уловиш и най-малкия симптом на предстоящото събитие. Плаши те негативното, което може да ти се стовари на главата и си мислиш, че ако го очакваш, няма да е толкова зле, поне ще си подготвена. Всичко това си го мисли твоето скрито Аз, водено от чувство за самосъхранение. Явно си доста зависима от асоциациите, които поражда случващото се наоколо ти. Абстрахирай се от отбщопритото мнение, че еди-какво си означава еди-що си. Решаващо за теб е не какво мислят дргите по въпроса, а какво мислиш ти. Вместо да се огорчаваш от изпречилата ти се боклучийска кола, усмихни се - може би шофьорът й сбъдва детската си мечта да кара боклучийска кола :) .Ей в тоя дух - засмей се на неприятния лош знак, почеши се по ръката или носа. А, и нещо друго се сетих - ами можеш да "изкупиш" идващото неприятно като направиш някаква малка "жертва" - купи кифла и я дай на някое циганче, или само ведър жест, усмивка могат да бъдат достатъчни. Идва това, за което се настройваме. Защо да го улесняваме, ако не го искаме :thumbsup:

Линк към коментар
Share on other sites

Понякога домът ми се държи като жив приятел. Днес не ме пускаше, просто не можех да заключа иначе добре работещата врата. Имало защо - забравила съм вътре документите и парите, а без тях нищо не можех да свърша. Върна ли се непосредствено от вратата за нещо, често се оказва, че изобщо няма смисъл да излизам в момента. Това не ме кара да се задълбочавам прекалено в тези знаци, каквото съм си наумила обикновено се старая да го свърша, но когато нещо не върви и предварително ми е даден знак за това, успокоявам се. Не всичко ни е подвластно. Човек най-добре да може силно да чува слабия обикновено /поне за мене/вътрешен глас.

Линк към коментар
Share on other sites

Welcome SoulMate. :harhar:

Знаците на какво се основават ? На разумността на съдбата и на Любовта на Бога (според мен). Същите неща съм усещал (като тебе) - значи.

От Любовта ли се страхуваш ? Че няма да можеш да я поемеш наведнъж ? Ако е така, значи не е Любов.

Като нямам какво да правя, и пиша разни "умни" съвети, макар че знам че са празни приказки... :dancing yes::thumbsup:

Линк към коментар
Share on other sites

SoulMate, здравей!

Радвай се на знаците, добри или лоши, понеже те не те правят по-късогледа, напротив. Някои хора какви ли не "гимнастики" правят, за да повишат интуитивността и сензитивността си. Не всичко в живота е приятно, но всичко има смисъл и логическа връзка с останалото. Твоята цел е да разбереш каква е тя, да си вземеш урок. Дори някои неща могат да се променят, ако промениш причините, които ги предизвикват. Понякога една молитва към Бога помага, ако е волята Му. Понеже Той не ни е слуга, а е над всичко живо и не винаги това, което е угодно на нас, е угодно на интересите на Цялото. Всеки носи някаква тежест, някакъв кръст. Ако искаме всичко да е хубаво в живота, я да се огледаме пак къде се намираме и да се осъзнаем. Трябва да се учи, а то не става само с четене на книжки.

Чак ми стана весело, харченето на пари не е лошо нещо по принцип! Парите текат и в двете посоки. Понякога човек ги дава така, сякаш прави жертва - да я направи тогава от сърце и с радост! Ще бъдат благословени пари, върнати преумножени после. Лошо ли е да се харчат пари разумно? Не, едно от хубавите неща в живота може да е харченето на пари за тебе, за близки или чужди хора. Трябва да сме благодарни, дори да ги даваме за лекарства. Ако можем, ще направим нужното да укрепим здравето си, но не всичко може да се избегне. Ако не се харчеха пари, нямаше да ни има и да се радваме на живота.

Аз харесвам циганите. Опитай се да възприемеш друга част от излъчването им. Те умеят да оцеляват в много трудни условия, умеят да се веселят, единни са, интуитивни, прозорливи, помагат при нужда. Другия път като видиш циганин, може вечерта да попаднеш на весел купон или да направиш жест на милосърдие към някой нуждаещ се. Понякога доброволната жертва отменя принудителната. Но и до принудителна да се стигне, пак в душата си трябва да "подарим от сърце" това, което ни се отнема насила. Другия път като видиш циганин си кажи: "Трябва да направя нещо добро за някой, който има нужда" и ми разкажи после.

Умряла котка не зная какво означава. Виждах доста умрели птици по едно време, когато работата ми не вървеше. Може би искаха да ми кажат: "Виж какво, тази работа е умряла, дойде време да си търсиш друга." Склонни сме да се вкопчваме в нещо, което имаме, а далеч по-добро ни очаква малко по-нататък в мъглата, за която говориш. Сега имам работа, която ме прави щастлива. Уча се спокойно да приемам временния неуспех, ЗА ДОБРО Е.

Не е уморително да не виждаш пътя напред, ако се научиш да се оставяш в ръцете на Бог, а там наистина си на сигурно място, не бой се от нищо. Представи си, че си бебе в люлка и щом врякнеш, веднага идват, предварително приготвили ти всичко необходимо. Е, като пораснеш, сама отиваш до хладилника и т.н.

Човек ако се научи да трансформира и да се освобождава от влиянието на отрицателните емоции като страха например, ще е много по-силен, здрав и щастлив.

Линк към коментар
Share on other sites

Добре сте ме заварили, благодаря ви за мненията.

Подсетихте ме нещо много важно... дай от сърце, дори да ти вземат насила... или дай и не търси да ти връщат.

...видях това значи ще стане това - оп изненада зело че станало.

:) Щеше ми се да е така, но... съвпаденията са доста досадни. Упоритата повтаряемост няма как да не направи впечатление.

Милкана и Латина - ще последвам съветите ви за "изкупуване" на неприятното. Зная, че всичко се случва поради причина. Тия дни се спъвам непрекъснато и нямам съмнения защо :whistling: Е човек е подвластен на емоциите си...

Welcome SoulMate. :harhar:

От Любовта ли се страхуваш ? Че няма да можеш да я поемеш наведнъж ? Ако е така, значи не е Любов.

Интересна гледна точка..

Пиши, не са празни приказки.

Линк към коментар
Share on other sites

Ти просто виждаш вътрешния си глас в това което съм написал. Продължи да го слушаш !... :)

Постоянно има знаци около нас, ползвай това което ти трябва. ;)

:feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

Като че ли наще умове имат избирателна функция - виждаме това, което искаме, което приемем. Съветите за изкупуване са много добри между другото ;) Поздрави.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 months later...

Като стана на въпрос за знаци, сетих се за книжките "Селестинските пророчества", които аз лично като четох, усетих как човек може много да бъде отворен за знаците около него, и които идват па скоро отвътре отколкото отвън :) . Знаеме си ние кое какво е и защо е така, един вътрешен глас в нас си говори..ама ние често само се ослушваме, мислим по модели, страхуваме се.. :D . Да не би да излезнем от познатите рамки например :P с които сами се определяме. Според мен някои знаци могат да се тълкуват с въпроса "Какво чувствам?" Ако е искрен човек със себе си може да получи някои отговор ;)

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте! Днес ми се случиха две много интерестно и чудни неща. Следобед говорех навьн в градината с една сьседка и тькмо когато се прибирахме вече, гледам много ниско в небето крьжат голямо ято щьркели. Бяха невероятно много - около 30, 40 и непрекьснато прииждаха нови, а бяха толкова наблизо, че можех да видя ясно крилата им. Летяха в два преплитащи се крьга - едните се завиваха наляво, другите на дясно и ставаше нещо като осморка. Постепенно се издигнаха нагоре и надалеч. Никога преди това не бях виждала такова нещо. Сьседката ми каза, че това сигурно е някаква аномалия и сега ще стане нещо. По кьсно заваля проливен дьжд, но без мнаго грамотевици или градушка. След това излезе много силен вятьр, но стихна бьрзо. Докато споделях това с една приятелка с изумление се сетих, че преди сьм сьнувала такьв сьн. Много щьркели, летящи ниско и крьжащи вьв всички посоки, само че времето в сьня ми беше хубаво. Кьм 7 часа, като слизах по стьлбището на кьщата ни, гледам едно гьльбче, кацнало на сандьчето ми с петуни до прозореца и не се притеснява много, много ако някой минава. Отидах и внимателно да не го уплаша му подхвьрлих от другата страна на сандьчето малко житце и то не се уплаши и не отлетя. По кьсно прекоси сандьчето и закьлва. Още си стои там, згушено до цветята и спи. Според вас това знак ли е? Или е просто една щастлива случайност? :1eye:

Линк към коментар
Share on other sites

:dancing yes: Знаците на съдбата са толкова много и толкова интересни.

Само да можем да ги различим и да разтълкуваме успешно значението им.

Ето няколко:

- черна котка, ако ти мине път, е на лошо

- ако минеш върху шахта, ще изгубиш нещо

- ако седнеш на праг, хората ще те одумват

- ако те сърби носът, значи яд

- ако станеш с дупето нагоре, целия ден няма да ти върви

- ако вкъщи свърши солта, значи бедност

- ако вратата на къщата стои отворена, е на лошо

Линк към коментар
Share on other sites

Ако мислиш че знаците пораждат събитията, с които са свързани, това е суеверие. Това са само косвени признаци за определени скрити процеси, определен вид индикатори.

Линк към коментар
Share on other sites

Да. Който спазва ограничението на скоростта, си поглежда скоростомера.

Добрите шофьори си знаят скоростта с точност 5 км в час.

Но за маслото в двигателя, само индикаторът върши работа.

Ето един признак от моята баба, Бог да я прости:

"Който се протяга на масата, е на сиромашлък"

Линк към коментар
Share on other sites

Според мене между знак и суеверие има голяма разлика - народните поверия са едно, а съвсем друго са знаците, които са индивидуални за всеки човек. Знаците, ако са правилно разтълкувани, сочат пътя на човека. Много е трудно, обаче, да тълкуваш за себе си, защото си пристрастен :hmmmmm:

Аз например след като четох Селестинското пророчество, имах възможността да се убедя в знаците, които получаваме от животните. Последователно като пътувах на три различни места, в различен период от време, на пътя ми излезе женски фазан(той няма окраска - сиво бял е), заек(бягаше доста време пред колата по осевата линия) и съвсем прясно вчера - таралеж. Животните излизаха винаги като отговор на въпрос, върху който се тормозя в момента и ми даваха точни отговори. Много ми беше интересно!

Сигурно съществуват и много други начини за даване на знаци в живота - хубаво е да ги разбереш навреме.

Бъдете здрави!

Линк към коментар
Share on other sites

А какво ще кажете за това, което ми се случи на Петдесетница, на силно енергийно място в планината, по пътя към извор - вместо да привлека добри същества, станах приемник на...кърлеж. За първи път и то в такъв ден и на такова място.

Линк към коментар
Share on other sites

Вярвам в знаците,а не в суеверията.Докато четях си спомних как преди 1година в мазата на нашата къща постоянно влизаха жаби,това беше в много голям период.Така и неможах точно да разбера какъв беше знака,също така на 1етаж на прозореца много често стоеше жаба която сякаш ме гледаше в очите.Ако някои може да ми каже нещо за жабите,ще ми е интересно.А знаците са много и навсякаде,колкото сме по отворени,толкова по добре ще ги олавяме,но нетрябва това да е като фикс идея,да се оставим на усещанията.В периода с жабите явно съм била много задръстена. :dancing yes:

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 years later...

Родната къща на майка ми е в едно селце.Тя много я обичаше и след като се пенсионира прекарваше от ранна пролет до късна есен там,въпреки че това не й се отразяваше добре(според мен!).Там се разболя.

Около месец след смъртта й се наложи да отида в селото.Беше през декември,малко преди Коледа.

Заварих един непроходим двор,целият обрасъл в треви и храсталаци.Трудно си пробих път да вляза.Какво беше учудването ми,когато под стария орех открих цъфнало миниатюрно невенче!Сред цялата тази пустош ме посрещна едно цветенце,което аз препоръчвах за лек на болестта на майка ми(за съжаление тя вярваше само на официалната медицина).Сякаш тя от отвъдното ми казваше,че съм била права и ме поощряваше да продължа по пътя който съм поела.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 months later...

Здравейте! Днес ми се случиха две много интерестно и чудни неща. Следобед говорех навьн в градината с една сьседка и тькмо когато се прибирахме вече, гледам много ниско в небето крьжат голямо ято щьркели. Бяха невероятно много - около 30, 40 и непрекьснато прииждаха нови, а бяха толкова наблизо, че можех да видя ясно крилата им. Летяха в два преплитащи се крьга - едните се завиваха наляво, другите на дясно и ставаше нещо като осморка. Постепенно се издигнаха нагоре и надалеч. Никога преди това не бях виждала такова нещо. Сьседката ми каза, че това сигурно е някаква аномалия и сега ще стане нещо. По кьсно заваля проливен дьжд, но без мнаго грамотевици или градушка. След това излезе много силен вятьр, но стихна бьрзо. Докато споделях това с една приятелка с изумление се сетих, че преди сьм сьнувала такьв сьн. Много щьркели, летящи ниско и крьжащи вьв всички посоки, само че времето в сьня ми беше хубаво. Кьм 7 часа, като слизах по стьлбището на кьщата ни, гледам едно гьльбче, кацнало на сандьчето ми с петуни до прозореца и не се притеснява много, много ако някой минава. Отидах и внимателно да не го уплаша му подхвьрлих от другата страна на сандьчето малко житце и то не се уплаши и не отлетя. По кьсно прекоси сандьчето и закьлва. Още си стои там, згушено до цветята и спи. Според вас това знак ли е? Или е просто една щастлива случайност? :1eye:

:3d_041:Не е случайно. Ако беше случайно нямаше да го забележиш. Знаците... да, има избирателни...например ако си настроен да търсиш човек с червена дреха, ще видиш много такива, които иначе не би забелязал. Но не е само това, има и знакове...Аз например като си разлея кафето, със сигурност ще се случи някаква неприятност този ден. И да, опитвала съм се да го предотвратя, но не... може малко да се посмегчи, но не и да се избегне.

А за птиците... баща ми докато бяха живи с майка ми, много ги обичаше...слагаше им на прозореца трохи, ходеше специално до женския пазар да им купува жито... той не беше добре със сърцето и ходеше трудно поради това...но за гугутките отиваше на другия край на София...веднъж ми каза, че като дете ги е гонил с прашка и ги е убивал, и някак си за това сега така...

А ние с дъщеря ми си имаме друго жилище и живеехме там. И един ден отивам в къщата на наште, там нямаше никой... и намерих 2 яйца от гугутка, в една голяма кофа с пръст...Баща ми гледаше цветя...Дъщеря ми тогава настоя да останат там яйцата и останаха, бяха двойка гугутки, оставихме ги. Излюпиха се две пилета...и те, като пораснаха си отлетяха...после, известно време виждах баща им и майка им, ту единия, ту другия...КАК ги разпознавах не знам, но ги познавах... въртяха се наоколо, сякаш да ни кажат "здрасти"...

Дъщеря ми като видяла яйцата там, ми каза, че това е знак...Аз и казвам: мислиш ли? И тя вика: щом си го забелязал, значи е знак...По това време баща ми и майка ми не бяха между живите:3d_041:

Редактирано от Станимир
Линк към коментар
Share on other sites

  • 4 months later...

Родната къща на майка ми е в едно селце.Тя много я обичаше и след като се пенсионира прекарваше от ранна пролет до късна есен там,въпреки че това не й се отразяваше добре(според мен!).Там се разболя.

Около месец след смъртта й се наложи да отида в селото.Беше през декември,малко преди Коледа.

Заварих един непроходим двор,целият обрасъл в треви и храсталаци.Трудно си пробих път да вляза.Какво беше учудването ми,когато под стария орех открих цъфнало миниатюрно невенче!Сред цялата тази пустош ме посрещна едно цветенце,което аз препоръчвах за лек на болестта на майка ми(за съжаление тя вярваше само на официалната медицина).Сякаш тя от отвъдното ми казваше,че съм била права и ме поощряваше да продължа по пътя който съм поела.

Според мен около нас се случват много, ама много неща, много знаци, които сами за себе си можем да дешифроваме и получаваме някаква информация ... която е лично за нас!

Линк към коментар
Share on other sites

Тази тема би могла да се обедини с новата-КАК ДА ВЗЕМЕМ РЕШЕНИЕ

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави...