Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Чумосване


Recommended Posts

Много ви моля,ако някой знае,да ми обясни какво е чумосването,защо се прави и нормално ли е мъж да чумосва?

Редактирано от Пламъче
Линк към коментар
Share on other sites

Да не би да нещо от сорта на клетвите,напр." Да те тръшне чумата дано"?- ха-ха.Незнам,за първи път чувам,дали наистина има хора дето се занимават с подобни щуротии.Май не трябва на нищо да се учудваме в днешно време.

Линк към коментар
Share on other sites

Правят го с жест и едно гръмко "Тюююю!!!" произнесено с груб тон и много злоба.

Търсих из нета за чумосването,но нищо не открих.

Линк към коментар
Share on other sites

Това "Тююю" придружено ли е с махане на ръката?Ако е така май съм го виждала,ама незнаех,че е чумостване.

Ако имаш предвид да кълне, все едно дали мъж или жена го прави - не бива да го прави, връща се. Това е негативна енергия, под някаква форма, която изпраща към човека: пожелава му лошото. Защо го прави - ами има си причини, може да се чувства заплашен, засегнат по някакъв начин...и аз преди години много кълнях, имаше си причини...знаех, че ще ми се върне, и бях готова да си понеса последиците, само и само да ги стигне и тях. Сега мога да кажа, че ги стигаше и тях, и мен. Вече не го правя, не е време за такива работи , в последните времена трябва да откажем всичко лошо, всичко, което ни влияе зле и ни дърпа надолу.:hypocrite:

Линк към коментар
Share on other sites

Това с махането на ръката,клетвата и т.н. съм го виждала много образно от една бабичка /лека и пръст/,едно време,като ходехме при дядо ми на село.Та тя кълнеше всичко дето мърда и нещо и пречи,включително и кокошките по двора.Имам и близка,която кълне,много е грозно,да не говорим,че този който кълне се съмнява в Божията сила.

Линк към коментар
Share on other sites

Моя близка си кълне /почти/ несъзнателно и много често къде, каквото и когото свари.

Казва: "Чумата да та тръшне!",

:3d_156:

а веднага след това: "Боже, прости ма!"

:3d_104:

Не зная доколко има значение това, защото чума отдавна няма...

:3d_146:

Линк към коментар
Share on other sites

Открих нещо по темата във фейлетона "Баба Дрямка" на Чудомир.

"Старата слуша, слуша, че като се вкисне, че като почне:

— Я да се махкате от главата ми, че като стана с хурката! Я да си вървите у дома! Нямате ли друга работа, мари, ами сте тръгнали пари да пилеете по дюкяните? Какви са тия майки, дето не ви пратят да плевите или гъсеници да чистите, а по цял ден хойкате из сокаците? „Дай, бабо Донке, това, дай онова!“ Това ми е работата сега, с черна дъвка да се разправям и да меря на иглите ушите. Гиди, рошли рошави! Пръждосвайте се от главата ми и кога се върне чичо ви хаджия, тогава елате. Хайде!

Такава беше баба Дона. Като се ядоса, вика, кълне, нарежда и след малко пак почне да дреме. Затова я кръстиха баба Дрямка и тя още по-люта стана.

Един ден Димката, на Генча Кунин внучето, не си знае цялото име наизуст хлапето с хлапе, ама нали чуло от техните в къщи, влязло в дюкяна и се провикнало:

— Бабо Дрямке, кака ме прати да ми дадеш едно гранче червени конци за тантела!

Баба Донка пак дремела и клюмала с глава, то разбрало, че не го чула и му дава знак да иде по-близо. Навряло се чак под носа й и пак извикало, още по-силно:

— Бабо Дрямке, дай ми червени конци за тантела!

— Да дремнеш, че да пукнеш — изревала баба Донка и изблещила очи. — И майка ти, и баща ти да задремят, че да се не събудят, дето са те научили тъй, келешо проклети!

Свлякла се от миндера да го гони с хурката, но то изхвръкнало като куршум из вратата."

изт.

Има ли разлика между клетва и чумосване?

Линк към коментар
Share on other sites

Има ли разлика между клетва и чумосване?

Според мен разлика има. Чумосването цели да обиди, клетвата препраща негативна енергия, цели поражения на прокълнатия. Негативните послания нанасят поражения само ако бъдат приети. Един начин на неутрализиране е да кажеш "Кой каквото зло иска да ми причини, да му се връща на него" - ефекта на бумеранга.

А според вас еднакво поражение ли носи изречената или само помислена клетва?

Линк към коментар
Share on other sites

Според мен,ако човек чуе клетва насочена срещу него, ще бъде засегнат повече,тъй като освен енергийния заряд на клетвата ще получи и допълнителна травма вследствие на негативното чувство което ще изпита,и страха който може да си внуши.

Линк към коментар
Share on other sites

Чумосването е вид проклинане. Омраза, конценрирана негативна е енергия, с цел унищожение на противника.

Често срещани вариации: "Чумата да те тръшне, дано!..."; "Земя черна да те изяде!....."; "Да пукнеш дано!..."; "Проклет да си!...",; "Бял ден да не видиш..." и още мн.други...Това са формули от черната магия. Наум или изречени на глас, щом са със злоба и ярост имат разрушаваща сила.

Срещу това се използват съответно защитните формули от Учителя, специалните молитви, енергийните щитове, пентаграмът....Въобще Мислене за Бога на Любовта, Мъдроста и Истината....

Това е дуел със черен брат, всички ние сме минали през това, нали от света произхождаме, а той лежи в лукавия...

Така че някой път, старото зло в нас вземе че възкръсне, като възпоменание....може всеки да се изтърве....Дори напреднал духом човек ако го вбесите до краен предел и той може да прокълне, естествено после ще съжалява....sorcerer.gif

Линк към коментар
Share on other sites

Това, за което говорите /чумосването/ го отдавам на доста пиперлив език и характер. Но т. нар. клетви са нещо по-сериозно само, ако им дадем значение. Благодарете им и ги отминете, изобщо не мислете за тях. Вашата мисъл ако ги приеме тогава започват да действат. Има простички хора, които даже не разбират, не съзнават, какво говорят.

А иначе има въздействия-размяна на енергийните тела, има опити за въздействие от изостанали духове, съвсем целенасочено, но знайте, че всичко ни служи за израстване. И това е само до 3-то ниво на съзнание. Когато се издигнем малко просто наблюдаваме глупостите на някои хора... Ако Любовта е вътре в нас и имаме вяра в Бога, всичко се превръща просто в изпитание...:feel happy:

"Бог превръща всичко в живота на ученика за негово добро":sorcerer:

Редактирано от Слънчева
Линк към коментар
Share on other sites

  • 8 months later...

Чувал съм следните клетви, насочени към животни :"Чумичката да те тръшне !" "Крастичката да те изяде!" :D

Клетва, която е произнесъл поп Стойко Владиславов ( Софроний Врачански), преди да постави преписа на "История славянобългарская" сред свещените реликви в църква в Котел : "Който я усвои или открадне, да е проклет от господа Саваота и от дванадесетте апостоли, и от 318 отци, и от 4 евангелисти, и желязо и камик да се стопи, той жив навеки."

П.п.: Чувал съм баене за урочасано дете, в което баене се съдържат следните наричания за причинителя на урочасването. Бяха нещо от типа на :"Ако е жена - бозката и да се пресече...Ако е мъж - мадото да го заболи..." Мисля, че имаше и за мома ако е :"косата да и окапе".

Преди малко погледнах и установих, че дори има група за обмяна на клетви. :D

Чувал съм от момичета (но не към мен) : "Син да ти се роди, зет да ти доведе." :D

Шайнинг_стар :

...знаех, че ще ми се върне, и бях готова да си понеса последиците, само и само да ги стигне и тях.
Познато ми е, сестро камикадзйе, туй желание. :D

Кашмир :

"Кой каквото зло иска да ми причини, да му се връща на него" - ефекта на бумеранга.
Този начин на защита, не е ли вид агресия към нападателя ? Определено има и по - духовен начин за защита. Но дали това с пожелаването да му се върна, или пък визуализирането на огледало, от което да се отрази чуждата агресия и се върне към изпратилия е - дали тези реакции са агресия, която ще се върне след време към този дето се е защитил посредством тях ? Редактирано от Христо
Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 years later...

След като прочетох това, си мисля, че аз лично не бих пробвала с такава опитност - да нося пентаграм като медальон.

Не се чувствам достатъчно подготвена духовно. Още повече трябва да е не обикновен, а направен точно по образеца, даден от Учителя.

Линк към коментар
Share on other sites

Пентаграмът ме доведе до знанието за учение, което е съчетание от Хюман Дизайн (Дизайн На Човека) и учението на Омраам Майкъл Айванов - Михаил Иванов, ученик на Учителя.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 4 years later...
В 30.03.2011 г. at 19:34, Пламъче каза:

Правят го с жест и едно гръмко "Тюююю!!!" произнесено с груб тон и много злоба.

Търсих из нета за чумосването,но нищо не открих.

И другаде съм срещал информация за ползването на ръцете при правенето на магии. Визирам махането с ръка във въздуха, цепенето на въздуха с движение напред. Това може би помага за насочването на енергията?

Редактирано от Кон Круз
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...