Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Знаете ли какво означава?


Recommended Posts

Здравейте!Тази нощ сънувах нещо много интерестно!Надявам се,да ми помогнете да го разтълкуваме.Шофирам кола на път за манастир или църква(не се сещам точно,затова казвам храм).Изпреварва ме една кола и забелязвам,че е катафалка.Отзад е с 2 вратички и понеже едната е отворена,забелязвам,че катафалката е празна(не превозва нищо).След това си спомням само,че влизам в храма и се отправям да си купя свещи.И гледам.....На мястото,където ги продават,всичко беше отрупано е мартеници и всичките бяха със сини мъниста(тези дето ги носят против уроки).Друго не помня....Надявам се да ми помогнете с разтълкуването на сънят ми!

Линк към коментар
Share on other sites

Сънят е влизане в несъзнаваното. Превалират универсалните символи, повторени и цветово.

"Колата", в която ти си шофьор е "изпреварена" от катафалка с отворени врати.

Сънят използва символа на пренасящото смъртта/тленното/, т.е. което всички знаем, но и не познаваме за да означи несъзнаваното. Насетне катафалката е заменена с храм. През отворената й задна вратичка /преход - едно като друго/ влизаш в нея, но вече като в храм. Другата е затворена. Двете врати са всъщност едно и също - незнайното като узнато в съня или знайното като неузнато.Човешката душа е и храм - "мястото" на пресичането на временното ни биване с безвремието /вечност/.

Наместо свещи /свещта също може и да е символ на човешки живот или на човек изобщо/ има мартениците- също всеобщ символ /бели и червени/, които носят носят Кръглото/ цялото - ненарушимо съвършенно - тук показано в синия цвят/. Когато Едното е умножено като същото, най-вероятно е на ниво колективно несъзнавано.

Може би и затова в съня символите са уни-версални.

Цветовете са: черно/катафалка/ - в него бяло,червено и синьо/мартеници/. Т.е. събрани са противоположностите. Всяка пролет е погребала зимата.

Линк към коментар
Share on other sites

Гост
Тази тема е затворена за писане.
×
×
  • Добави...