Jump to content
Порталът към съзнателен живот

За хиромантията, физиогномията,характера на българина


Guest Дриада

Recommended Posts

Известен факт ,е че Учителят е посещавал много места в България.Той е разяснявал Словото, но освен тази дейност е изследвал българския характер.Правил е своите замервания на човешкото тяло, глава, изучавал е строежа на главата, разположението на очите, устата, формите на носа, ушите.Срещала съм в лекциите му, обяснения за това как може да се познае у човека кои мозъчни центрове са развити.Съответно, може да се анализира и кои от тях не са достатъчно развити.Взима се човешкия череп, осветява от вътрешната страна със свещ и се гледа отвън, кои участъци са по- светли.Тези по- тъмните и плътни говорят за слабо развити мозъчни центрове.Учителят е изготвил труд за характерните черти на българина.Тези негови изследвания са били изключително точни.В предаване на програма "Христо Ботев" през 2010г., разбрах, че американското ФБР,е взело тези данни.Те би трябвало да са наши, български и съответно върнати.Някой интересувал ли се е от вас, мили съфорумци как точно са правени тези замервания, изследвания от Учителя?С какъв уред , какви са точните пропорции за хубаво лице, форма на нос, уста, разположение на уши?Ако някой има по- точни познания по въпроса, моля да ги сподели.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 year later...

От известно време наблюдавам други народи и черти и вече развивам доста силна различителна способност. Опитвам се и да си обясня без пристрастия - патриотизмът не ми е на сърце нещо, особеностите на българите и източните народи и тези на запад, като следвам основните ориентири на Учителя, и наистина устройството и психиката са много различни.

Например виждам рус мъж, симпатичен в кола с немска регистрация в Германия но ме гледа доста намръщено, казвам си това не е немец, изчаквам малко край колата човекът слиза и започва разговор на полски с жената до него. Това примерно е една от чертите на Източните хора те са доста начумерени, и изглеждат недоволни. Немците са със спокойни погледи и добродушни в повечето случай изражения, без да се страхуват че ще ги вземат за лигльовци, бабайтлъка и леко разперената стойка са по-типични за източните народи. При жените обаче е обратно, немкините по-принцип са по-мъжки тип и в повечето случай нямат меко изражение, начина им на обличане в България се определя като "неглиже", издокараните жени почти никога не говорят на немски, те са и по-красиви, немските жени не се славят с особена красота.

В духовно отношение виждам че за немците и въобще западняците (и Холандия) понятието духовност винаги опира до пари, самото усещане към човека и неговите нужди някак си липсва, няма я естествената топлина и съпричастност. Отзовават се веднага но едва когато нещо или някой им напомни за това, не че са напълно нечувствителни. В духовните им организации в които съм ги наблюдавал и участвал, религиозността и думата "Бог" са слабо застъпени, повече се отдава значение на знанието и информацията. Докато на изток и при нас е обратно ние започваме с религиозността и отношението към Бога.

Обяснявам си тези неща с обяснението на Учителя за това че западните народи вървят по мъжка линия а източните по женска, и сега го виждам в действителност. В сърцето освен благородните чувства и желания, витаят и страстите и негативните емоции, затова и народите на изток са по-"неузрели" някак си с повече престъпност и по-слаб морал, но имат и повече религиозни хора. В умът може да се намести и волята и затова тук хората са толкова възпитани и култивирани, обладани и умерени но повече материалисти.

Такива изводи си правя от това което съм прочел от Учтителя и наблюденията ми.

Линк към коментар
Share on other sites

При западните народи преобладава хладния ум (понякога доста пресметлив). Докато при славяни и южни народи са чувствата. Хубаво е да има сливане на двете ума и чувствата, баланс, хармония, но има време, ще стане... Личи в хората благородството на душата, например по някои жестове...

Разбира се, това е доста общо казано, но наистина има характерни белези... :)

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...